3
dec
Seneste opdatering: 3/12-17 kl. 0230
30 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Johan Christian Nord er valgmeningspræst i Kjellerup. Vi befinder os midt på Nørrebro ved Skt. Stefans Kirke.

En tålelig død

Rustvognens chauffør måtte hen og få parkerede biler flyttet. Københavns trafik hindrede den dødes hjemrejse. Den lave sol kl 12 middag tegnede træerernes skygge på kirkens facade.

Vi har har så travlt i Kierkegardsk forstand, vi er distraherede, og så det er bare dette, vi skal nå. “Vel død” som Ambrosius Stub siger i sin improntu – det var midt i 1700 tallet. Omgivet af alle vennerne:

Kærlighed imod alle odds konfronteret med det mest upåfaldende i livet. En tålelig død, en solskinsdag, hjemme i sin by.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
30 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Er nogen overrasket over DR P1s satitriske julekalender-koncept? Og over de medvirkende? 😉 Men så blev den totale politiske slagside måske alligevel lidt for tydelig for den panikslagne DR-ledelse, så projektet blev aflyst i sidste øjebllik – men hvem godkendte egentlig propagandaen i første omgang? 😉 https://www.mx.dk/underholdning/film_tv/story/26658455 Af Fie West Madsen – 04/12-17 17:05; Opdateret: 04/12-17 17:46 DR dropper julekalender i sidste øjeblik: Da vi sad og klippede, kom der en melding fra ledelsen Instruktøren Lotte Svendsen blev stillet overfor et svært valg. ‘Jul i republikken’ på P1 blev aflyst den 30. november. Ifølge DR er kvaliteten ikke høj nok.… Read more »

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago

Finanslovs forhandlingerne er igang, og de røde banditter i DDR¨s ledelse har vel opfattet at det ikke er Enhedslisten som tildeler dem penge til deres propaganda station

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago

Det er ærgerligt at “Julekalenderen” ikke bliver sendt.
Det havde været et søm mere til blodrøde DR’s ligkiste.

ferd ed sa
ferd ed sa
3 years ago

Jeg blev arrig, da jeg i dag på torvet blev passet op af en gadesælger fra “Red Barnet” om at støtte et barn i Afrika. I raseri strakte jeg armen ud og råbte Heil Hitler, selv om jeg ikke er nazist. Kan de forpulede feminister og personer fra godhedsindustrien og venstrefløjen ikke forstå, at vi ikke kan redde hele verden og at overbefolkningen i Afrika og Mellemøsten ikke er vores skyld???

Infowarrior
Infowarrior
3 years ago

Måtte vi få mange sånne prester, prester som fatter hva som skjer.

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago
Reply to  Infowarrior

Præcis.

Vi har for mange metroseksuelle storbypræster i Danmark.

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
3 years ago

Den dagen du kom inn i verden, gråt du, mens dine nærmeste var glade. Lev nå således at den dagen du går bort, da gråter dine nærmeste, mens du selv er glad. Søren Kierkegaard.

Skåning
Skåning
3 years ago

Uppmuntrande, men jag är inte så kristerligt förlåtande över dem som i grunden har förstört fungerande humana nationer.

invernes
invernes
3 years ago

comment image

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  invernes

..jag storskattar…denne er nok oppvokst i et Pk hjem..stakkars korkade menneske, mens det på den andra siden forsøpler andres lettpåvirkelige hjerne.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  sussebassa

Et symptom på den totale galskap i Sverige 😉

Infowarrior
Infowarrior
3 years ago
Reply to  invernes

Den er her også.

salrol
salrol
3 years ago
Reply to  invernes

Krönikören är “politiskt invalidiserad”. Hon vet mycket väl att det i ideologin “islam” ingår jihad (krigföring för att tvinga otrogna att konvertera till den sanna läran INNAN man förslavar dem eller dödar dem – då ger man de dödade möjlighet att nå “paradiset”) och ett av de klassiska stridsmedlen är våldtäkt.

Infowarrior
Infowarrior
3 years ago
Reply to  invernes

Hun se jo allerede gal ut.

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago
Reply to  invernes

Moské de er mere liderlige end “känslomässigt invalidiserade”? ?

Margrethe
Margrethe
3 years ago
Reply to  invernes

Jeg kan forstå, Prins Valiant håret vil belære alle de voldtagne kvinder (og mænd) om, at det skal de ikke tage så tungt. Voltægtsforbrydere er jo bare følelsesmæssigt forstyrrede…
Johan Christian Nord kan være lige så barmhjertig han vil. Der er temmelig mange mentalt aidsramte, der ikke fortjener nogen nåde, når tiden kommer…

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
3 years ago

Jeg synes IKKE man skal sige, at folk er syge, når de har andre holdninger end vores. De er et produkt af deres opvækst i et samfund, som har været præget af 68.ånden. De er blevet hjernevasket af kulturradikale lærere / journalister/forskere/eliten. Tidsånden har lært dem at hade os selv/Vesten og elske alt fremmed. Alt er vendt på hovedet, hvad der var rigtigt og alment accepteret før 68, er nu forkert og racistisk i værste fald.

KnudMadsen
KnudMadsen
3 years ago

Dem der blev grebet af 68-ånden er da åbenbart og øjensynligt syge i bøtten. Jeg er selv fra den generation, og har altid hadet og foragtet det sindssyge vanvid.

Steinadler...
3 years ago

sick (adj.) “unwell,” Old English seoc “ill, diseased, feeble, weak; corrupt; sad, troubled, deeply affected,” from Proto-Germanic *seukaz, of uncertain origin. The general Germanic word (Old Norse sjukr, Danish syg, Old Saxon siok, Old Frisian siak, Middle Dutch siec, Dutch ziek, Old High German sioh, Gothic siuks “sick, ill”), but in German and Dutch displaced by krank “weak, slim,” probably originally with a sense of “twisted, bent” (see crank (n.)). https://www.etymonline.com/word/sick

Infowarrior
Infowarrior
3 years ago

Jo hvis du ikke har kontakt med virkeligheten så er du syk uansett hva som har påvirket deg.
Du kan ikke skylde på foreldrene for at du ikke kan tenke selv.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Infowarrior

Nå er det vel politikerne i Sverige, spes, sossene som har tenkt/hjernvasket for mange de siste 20 år, og vi ser ju alla hvor det bærer hen..lukt til H****

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago

Hvad er et værdigt farvel til livet? Jeg kan ikke selv svare på det, og dog, det mest værdige for den enkelte er vel egentlig selv at få lov til at vælge døden. Dog ikke på grund af sorg, men på grund af træthed, ikke af livet, men blot træthed efter at have levet et godt langt liv. Ligesom flygtningeimporten er systematiseret af flygtningeindustrien, således bliver også de afdødes legemer inddraget og lagt på dødsindustriens samlebånd. Når man har nået til slutningen af livet, så har man oplevet en hel del døde, og ligeledes begravelser. Nogle værdige, og andre meget… Read more »

olesiggaardandersen
olesiggaardandersen
3 years ago
Reply to  Henning Jensen

Tak til Henning Jensen for et smukt indslag om døden.

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago

“Sindslidende”? Ho-Ho-Hooo! ? Rødfascisterne bekæmper altid kapitalisterne, hvem det så end måtte være… Men når nu sultens slavehær sidder hjemme, og gemmer sig bag en 65″ fladskærm med deres diabetes 2, mens de se “bagedysten”, må rødfascisterne jo finde en anden gruppe, at føre by proxy konflikt for. Vi andre – normale mennesker – kan så glæde os over, at den eneste “svage” gruppe i dagens Danmark, kommer fra andre verdensdele – med krigerisk og totalitær ideologi – og skal repatrieres, så snart det kan lade sig gøre. Rødfascisterne kan så vælge at følge muhamedanerne hjem, når de nu ikke… Read more »

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago
Reply to  Anders Bo

Læste lige en artikel med en muslim, om krigen i Jemen, de 2 koalitioner der før kæmpede mod den indsatte præsident, er nu begyndt at kæmpe mod hinanden, den kloge muslim sagde til journalisten, jeg beder til Allan om at gøre os klogere, det ønske er jo heldigvis let at opfylde, slut med fætter og kusine fester, og vent så 2000 år

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
3 years ago

“So before I was nine I had learned the basic canon of Arab life. It was
me against my brother; me and my brother against our father; my family
against my cousins and the clan; the clan against the tribe; and the
tribe against the world. And all of us against the infidel.”
– Leon Uris.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago

De er kommet 3000 år for tidlig ned fra træerne

KnudMadsen
KnudMadsen
3 years ago

Det er altid meget opbyggeligt at bivåne den gode Johan Chr. Nord. 🙂

Margrethe
Margrethe
3 years ago

Livet har til alle tider været én lang kamp mellem kosmos og kaos, mellem entalpi og entropi. Den døde og den døende har tabt til kaos og entropien. Kun den energikrævende kamp for kosmos og entalpi, kan opretholde livet. Det har alle kulturer til alle tider forstået. Derfor fløj Thor rundt med sin hammer i sin evige kamp mod entropien. Nå ja, han overdrev måske lidt til sidst, men det ændrer bare ikke på konklusionen: Vores kultur, vort samfund har gjort kaos og entropi til indiskutable dyder. Noget der ikke skal bekæmpes, men dyrkes. Nedbrydning af strukturer og orden. Sådan… Read more »

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x