12
dec
Seneste opdatering: 12/12-17 kl. 1256
6 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

En martyr er, iflg. Nudansk Ordbog, en “person, der lider (døden) for sin overbevisning.”

Altså en Sokrates, en Luther King, en Jan Pallach eller en af de talløse kristne, jøder eller yazidier, der i Mellemøsten jævnligt bliver ofre for muslimers had mod anderledes troende.

En muslim i Vesten er ikke et offer for sin overbevisning, da ingen i Vesten bliver forfulgt for at være muslimer.

Når en muslimsk terrorist bliver forfulgt og uskadeliggjort, er han ikke en martyr, men en kriminel, der bliver uskadeliggjort som følge af hans kriminelle handlinger.

Denne sondring burde være nem at forstå for de fleste, men er det ikke for alle, f.eks. præsten ved Stefanskirken på Nørrebro, Anne Braad, der i kølvandet på 11. september 2001 sammenlignede massemorderen Osama bin Laden med Jesus. En tåbelig lignelse, som naturligvis gik upåtalt hen i “Socialistisk Folkekirke”…

Anne Braad døde i 2008, men et par kunstnere, eller skal vi sige “tusindkunstnere”, ved navn Ida Grarup Nielsen og Henrik Grimbäck, (som er organiseret i noget der hedder TOTT), har taget tråden op fra Anne Braad og begået en udstilling om martyrer, hvor Sokrates, Luther King, Apollonia af Alexandria og mange andre gode folk bliver sidestillet med bl.a. Mohammad Atta (en af hovedmændene bag 11.september) og Ismael Mustafai, hovedmanden bag Bataclan-massakren.

Udstillingen, som vistes i København 2016, har været i Berlin, hvor den førte til kraftige protester. I Berliner Zeitung skrev Gunnar Schupelius:

“Der må da være forskel på, om man risikerer sit liv for en overbevisning, eller om man henretter gæster til en koncert. Det er netop islamistisk propaganda at lancere massemord som en hellig gerning og at helliggøre gerningsmanden.”

Der var protester fra den franske ambassade i Berlin, og en fransk politiker, Dupont-Aignant, sagde:

“At vove at sammenstille Luther King og terroristerne fra Bataclan er en hån mod islamismens ofre.”

Og fra “Life for Paris”, en gruppe af overlevende fra terroren i Paris 13.november 2015, lød det:

“Dette er en hadefuld og uacceptabel provokation.”

Ida Grarup Nielsen forstår ikke kritikken mod udstillingen.Til DR’s hjemmeside siger hun:

“Vi ser tingene fra gerningsmandens side, og det ville være absurd, hvis vi som kunstnere ikke kan gøre det.”

“Det handler om kunst og ikke om politik. Vores projekt er på ingen måde en billigelse af terror.”

Men det er lige præcis en billigelse af terror, når hun ligestiller massemordere med martyrer, som er et positivt ladet begreb, og det viser, at politik og religion er alt for alvorlige sager at overlade til sandkassekunstnere som Ida Grarup Nielsen, der mere eller mindre bevidst optræder som islamismens “nyttige idioter”.

Udstillingen er nu flyttet fra Berlin til Hamborg, hvor den sikkert vil blive godt modtaget af byens mange autonom-fascistiske “Kaoten”, der sidste sommer forsøgte at gøre sig til “martyrer” med deres voldelige overfald på G20-mødet. The Other Eye of The Tiger.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
3 years ago

comment image

Birgitte
Birgitte
3 years ago

Det er helt på sin plads, at I viser billederne, når idioter kalder terrorister “martyrer” og “ser tingene fra deres side”. Jeg er målløs over deres mangel på empati med ofrene for terror, ligesom jeg er målløs over disse idioters vilje til ukritisk at fremstille det som om, at det bare er “et spørgsmål om perspektiv” om terror mod tilfældige mennesker er ondt og forkert. For det er, hvad der ligger i at “se det fra deres side”. Det er relativisme, når det er allermest skadeligt. Jeg er simpelthen så forarget. Drab på civile, tilfældige, uskyldige mennesker er objektivt ondt.… Read more »

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago

Hvis “kunstværket” bliver udstillet i Danmark, vil nogen nok huske, hvem der lægger galleri til! ?

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago
Reply to  Anders Bo

Som Snaphanen skriver øverst, så har “Martyrmuseum” allerede været udstillet i København.
Berlinske Tidende gav hele 4 stjerner:
https://www.b.dk/kultur/det-omstridte-martyrmuseum-hylder-ikke-terrorister

Foretagendet bag udstillingen var S/H:
http://www.sort-hvid.dk/projekt/martyrmuseum/

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago

Vi kan gøre alle muslimer på jorden til martyrer på engang, de vil få deres største ønske opfyldt, og resten af verden kan gå en fredeligere tid i møde, og chancen for at gennemsnits menneskets IQ igen begynder at gå opover øges betragtelig

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x