9
jan
Seneste opdatering: 10/1-18 kl. 2341
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Det var en kulsort og morsom Peter Hitchens, og en overfyldt Forfatterforening morede sig mens de var vidne til et fascinerende foredrag.  Hitchens hader som undertegnede popmusik, det meste moderne arkitektur og forbrugerismens tomhed. Han mener, det er vores rigdom, som ødelægger os.

Iøvrigt mente han, at EU er Sovjetkommunismens efterliv og endelige sejr. Han mindede os om Tony Blairs nylige indrømmelse, at han revolutionær marxist i sin universitetstid i Oxford, og at fem af hans nærmeste ministre var det. Hitchens finder trøst i, at han intet kan påvirke politisk, antagelig er der en vis lettelse i det. Det er en trøst, jeg efterhånden kan genkende.

Det eneste jeg hørte, mens jeg fotograferede, som jeg var helt uenig i, var hans forhold til det naturlige, uskadelige stof cannabis, men det har jeg gjort rede for et andet sted. Iøvrigt stod han ganske velundt med et glas rødvin i hånden under foredraget. I kan altså ikke nok se frem til, at videoen kommer her i løbet af nogle dage. Jeg poster også lyden af en times Q & A for os, der ikke kan få nok. (Fotos © Snaphanen.dk, klik for helskærm)

Lars Hedegaard: Peter Hitchens: Islam-løbet er kørt

Trykkefrihedsselskabet havde i går besøg af den prominente engelske journalist og forfatter, Peter Hitchens, som berettede, at han havde mistet enhver tro på den vestlige civilisations fortsatte beståen – i det mindste i Europa.

Første Verdenskrig var et dødsstød mod den europæiske optimisme og fremtidstro, som havde haft to store kilder at øse af: kristendommen og den socialdemokratiske arbejderbevægelse. Begge blev dødeligt såret af Vestfrontens rædsler, og en hel kultur gik til grunde – for ikke at rejse sig igen.

En kultur, der i den grad er kollapset, at dens ledestjerne er tågede slogans som “menneskerettigheder”, hverken kan eller vil forsvare sig mod islam. De fremmede herrer står allerede i landet, og Hitchens betragter sig derfor som sin dødsdømte kulturs krønikeskriver.

Fra salen bemærkede jeg, at jeg ikke troede på ham. Hvorfor spilde tid på skriverier, hvis det alligevel ikke fører til andet end ord?

Men det vil de måske på længere sigt, mente Hitchens. Engang om mange år, et eller andet sted vil der måske være mennesker, der kikker tilbage på vores tid og finder alt det rigtige vi skrev.

En smuk tanke, der må tiltale enhver skrivende kvinde og mand.

Jeg ville finde det endnu mere tiltalende, hvis historikerne om to hundrede år ville finde kilder, der tydede på resolut modstand mod barbariet dengang i begyndelsen af det 21. århundrede.

Se også Katrine Winkel-Holm: Den gode frygt og vejen tilbage til Gud

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bo
Anders Bo
6 years ago

DF vil returnerer 4.200 syrere og indføre familiesammenføringsstop, som jo vil løse “tilgangsproblemet” her og nu.

Hvorfor vil Løkken ikke det, og hvorfor er han bange for Frau Mærklig? ?

ferd ed sa
ferd ed sa
6 years ago

Det ser kulsort og håbløst ud for Europa!! Jeg kan huske, at jeg i 1 G i 1985 skulle skrive en dansk stil om problematikken flygtninge/asylansøgere/integration, hvor jeg allerede dengang skrev, at der var kommet alt for mange asylansøgere til Danmark og de burde sendes tilbage, hvorefter jeg altid fik dårlige karakterer af min rød/radikale dansklærer. Glistrup havde jo fuldstændig ret i sine advarsler om islam og muslimer.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
6 years ago

Idioterne fra de 28 EUSSR lande er i Africa for at få landende til at beholde deres egne borgere hjemme, Listhaug er i Sudan for at tale med presidenten, han taler rent ud af posen, og han forstår noget som væmmeligboerne og politikerne aldrig lærer, han siger at migranterne fra Etiopien og delvis Somalia, de er kristne, og de kan aldrig integreres i det muslimske Sudan, så hvis de ikke vil rejse hjem, så er det bedre at de fortsætter til EUSSR, altså kristne kan aldrig integreres i et muslimsk land, hvorfor er der stadig idioter heroppe der tror at… Read more »

ɱØяñιηg$ʇðя ©™

En så länge har det inte hänt. Men om det dyker upp en karismatisk ledare som i tal kan elda upp folket, då kan fortfarande mirakler ske. Detta skeende kommer inte vara det minsta demokratiskt. Förmodligen fascistiskt och/eller nationalsocialistiskt. Men vilket alternativ har vi? Antingen blir vi undanträngda, förjagade, folkmördade och förslavade. Eller så kämpar vi emot. Varken Jimmie Åkesson eller Marine Le Pen har den karisma som krävs. Vad vi behöver är en man som kan ena folk över nationsgränser. Men denna person har ännu inte trätt upp på scenen. Folk måste förstå att dom problem vi står inför… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
6 years ago

Dagens gode grin / skratt – set på Facebook i Stå Upp För Sverige:

Enligt en initierad källa skall SKL (Sveriges kommuner och landsting) gå
ut med en uppmaning till samtliga kommuner i landet att komplettera
sina instruktioner vad gäller sopsortering enligt följande:
“Granatsplitter, avbrutna knivblad, kulor och tomhylsor skall läggas i behållaren för METALL på återvinningsstationerna”

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
6 years ago

Protest! Tag F.eks i 30-årskrigen. Mellem halvdelen og to tredje dele af tyskerne forsvandt (9-12 mio af 18mio døende og jeg ved ikke hvor mange danskere, men også mange, mange!). 30-årskrigen får WWII til at minde om en behagelig børnefødselsdag. Hele regioner, fylker var lagt øde. Det materielle og åndelige tab var enormt. F.eks formåede Tyske bønder efterfølgende kun at dyrke korn, mens hollænderne dyrkede gartneri- og industriafgrøder, havde stor økonomisk vækst, og den tyske (og danske) adel skiftede modersmålet ud med fransk indtil sidst i 1700-tallet. Derefter voksede nationen igen frem, fordi den havde været holdt i live af… Read more »

Henning Jensen
Henning Jensen
6 years ago

Ifølge det korte resume af Peter Hitchens udtalelser der er citeret herover, så er indholdet af talen lidt pessimistisk. At den vestlige civilisation helt har opgivet tvivler jeg på, men omvendt så tror jeg også at situationen skal forværres en hel del mere, før nogen tager modet til sig, og begynder at forsvare sig. Sverige har jo påtaget sig rollen som “forsøgskanin”, så vi andre må vente på at se hvad der sker; og kan måske så selv nå at sige stop når Sverige kollapser! I første omgang er det politikerne og “eliten” der er folkets fjende. Så samlet set… Read more »

Margrethe
Margrethe
6 years ago
Reply to  Henning Jensen

Marie Antoinette har sandsynligvis aldrig sagt det med kagen. Men som billede på forkælet, faktaresistent dekadence er udsagnet så unikt, at det ikke behøver at være sandt for at være dækkende for tidsånden.

sussebassa
sussebassa
6 years ago
Reply to  Margrethe

“..bildet på…”
Men det var jo det hun kjente til..kake..i sitt liv, så ikke merkelig det..hun mente det kanskje vel.

Henning Jensen
Henning Jensen
6 years ago
Reply to  Henning Jensen

Til hr. Steens kommentar, som jeg kun glimtvis kan læse, så vil jeg selvfølgelig se frem til, og forhåbentlig glæde over, hele talen.:-)

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago
Reply to  Henning Jensen

Jeg oplever samme faenomen: mens siden loader, kan jeg se Steens kommentarer. Naar den er indlaest og formatteret, forsvinder de.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
6 years ago

Vi har intet andet valg, end at tro på at vi “vinder”. Men det bliver aldrig en helt vunden kamp, for i Europa er der alt for mange af “dem” . Europa jf. fx år 2000 får vi ikke igen.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago

Efter min mening, skal der griber til isenkrammet nu, hvis Vestens kultur og levevis skal bestå de næste 1000 år. Islam og muslimer er og bliver vores dødsfjender, gid folket kan se det. Jeg kan se det og jeg er meget frustreret over at regeringen, politi og domstolene ikke kan se det. Politiet lader sig infiltrerer af fjenden, (Abdol Hamid) fy for fanden. Politi og domstolene er i ledtog med 5´te kolonne virksomhed, de fleste politikere er landsforrædere. Hele tinget er Grundlovsbrydere, EKS §67 og § 69 er ikke udført som grundloven foreskriver. Hvis jeg var den der skulle trykke… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
6 years ago

Er der for realistisk jeg skriver. ??

Felix Krull
Felix Krull
6 years ago

En hel kultur gik til grunde – for ikke at rejse sig igen.

Endnu.

trackback

[…] Se også: En dødsdømt kulturs klummeskriver […]

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x