24
jan
Seneste opdatering: 25/1-18 kl. 1435
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den ‘statstrogna’ svenske presse var det, der i sin tid provokerede mig til at begynde at skrive om Sverige i Danmark. I dag har den ændret sig noget – under galgen, som de siger – men dens DNA har den svært ved at løbe fra, nemlig pædagogisering, politisering og rent ud censur. Endnu idag kan en Gunnar Sandelin (næsten) ikke skrive i den, og jeg har ikke gidet forsøge siden 2002, hvilket netop må have været meningen. Man skal ikke plage dem med tekster, de af politiske grunde ikke kunne drømme om at trykke, derfor er man luft. Ikke engang et lille bitte automatsvar.

Den har forlængst diskvalificeret sig som det sted, hvor en brændende indvandringsdebat kan føres. Den ikke bare ‘kommer til at udslette sig selv, den er i fuld gang med det, den har ikke været et demokratisk samfund værdig. Den er, sammen med ledende politikere, hovedansvarlig for den nuværende, svenske misere, og et ansvarligt demokrati ville naturligvis drage dem til ansvar. At de endnu er er blevet det, betyder ikke, at det ikke kan nå at ske, skønt odds ikke er overvældende for det.

Jens Ganman kender MSM indefra, og det er altid interessant. (En anden der kender den indefra, er Jörgen Huitfeldt, læs Statister i vår berättelse om oss själva. Mere lyttestof er denne Mellan Kurt Wallander och Jimmie Åkesson finns ett märkligt band. Titlen er hentet fra en småt fantastisk artikel i GP, hvis teori det er, at svenskerne har set så mange svenske kriminalfilm, at de tror det er virkeligheden og derfor stemmer på SD: Nordic Noir banade väg för högerpopulismen. Sådan lyder journalistik, der ‘er ved at udslette sig selv.’)

I søndags havnede Jens Ganman i Jyllands Posten, med en ret heftig debat til følge blandt ret godt orienterede danskere. Sætter det svenske socialdemokrati militæret ind i ghettoerne?

Se også en ny PEW, der viser at Ganmans mistro til svenske medier deles af mange svenskere: Publics Globally Want Unbiased News Coverage, but Are Divided on Whether Their News Media Deliver.

131 döda. Över 520 skottskadade. Fler än 1500 skottlossningar

Aftonbladets granskning avslöjar: 131 döda – över 520 skottskadade er en log in artikel. Tino Sanadaji har plukket fra den på Facebook:

 “Aftonbladets har gått igenom samtliga dödsskjutningar i Malmö, Göteborg och Stockholm sedan 2011. Enbart de som skett i gängmiljöer är inräknade, inte knivmord, sprängningar eller andra mord i kriminella miljöer. Resultatet är häpnadsväckande: 131 döda. Över 520 skottskadade. Fler än 1500 skottlossningar. Bara i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Städer som Uppsala, Södertälje och Helsingborg där det skjutits mycket de senaste åren är inte inräknade“ “Det är hemska siffror. Jag hade inte trott på den här extrema utvecklingen, om någon hade sagt det här till mig för tio år sen, säger Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie “

Varför tog det så lång för kriminologer att upptäcka en trend svenska allmänheten insåg länge sen? Gängvåldet är knappast nytt och har gradvis ökat i ca tre decennier. Polisforskare Mikael Ryings data över dödsskjutningar i kriminella miljöer, med hans periodindelning.

1990–94: 4
1995–99: 7
2000–04: 8
2005–09: 9
2010–14: 14
2015: 28
2016: 28
2017: 43

Att kriminologer inte lyckades identifiera denna uppenbara trend beror på att de är ideologisk förblindande och vägrar acceptera kopplingen mellan gängvåld och invandring. En forskare varnade för utvecklingen, men avfärdades. SVT:

”Statistiken hade förmodligen avfärdats som en domedagsprofetia för 25 år sen. Ingen tycks ha sett vart utvecklingen var på väg. Utom möjligtvis en person” ”I mitten av 1990-talet förutspådde Per-Olof Wikström det som idag beskrivs som “särskilt utsatta områden”.

Og flere gode nyheder: Mellan 2013 och 2017 ökade antalet rån mot barn med mer än 60 procent i Stockholms län.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Torbjörn Holmgren
Torbjörn Holmgren
4 years ago

Metro är ”Sveriges största nyhetstidning” 1 150 000 läsare och är en ”enligt egen uppgift opolitisk nyhetstidning”. Den finns på ”tunnelbanor, bussar och hållplatser”. Den har ett ”publicistiskt innehåll” som är ”en plattform för opinionsbildning” i ”större samhällsfrågor”. Ägaren och ledningen har ”makten” att avgöra ”vilka åsikter skulle behövas höras mer i media”. Tidningar berättar inte bara nyheter, de deltar aktivt i utformandet av våra åsikter, uppfattningar, opinioner och världsbild. Har nu blivit klar med min räkning av artiklar i Metro om invandringen. Detta är resultatet: Ett års Metro 1 november 2015-30 oktober 2016. Ca 5489 sidor Antal nummer 230… Read more »

latmask
latmask
4 years ago

Men alternativmediejournalistiken går väl framåt med stormsteg? Gammelmedia hör till 1800-och 1900-talet.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago

Dagens guldkorn från hinsidan:

Swedish Feminist Hushes Up Refugee Sex Assault Against Own Daughter.
https://sputniknews.com/europe/201801241061018805-sweden-feminism-sexual-assault/

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago

Jeg fatter ikke, hvorfor muslimske mænd går rundt i fødselskjoler. Var Muhammed evigt gravid? Hvorfor taler Erdogan samme sprog, som kokken i Muppet Show??

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  snaphanen

Smid de daglige bønner oveni, så har du vel hvad der svarer til 3-4 timers reelt dagligt arbejde ud af dem på en arbejdsplads. Det er jo helt nede på arbejdstilbud til retarderede niveau i dét der alene, og så har vi ikke engang snakket om den funktionelle(?) analfebatisme, og lavere intelligenskvotient endnu.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

..leste litt og kan bare respondera med et latterbrøl, men klart også..når och hur mycket kan dessa vare i en vanlig typ jobb nær deras ideologi tar en hel arbeidsdag..og dermed ikke tid å ha inntektsgivende arbeide..men det trenger dom vel egentlig inte..med dom høge bidrag dom/familjen får i Sverige.

Skåning
Skåning
4 years ago
Reply to  snaphanen

Gufranake. 🙂

samuelafugglas
samuelafugglas
4 years ago

Den svenska “förintelsens” huvudpersoner är och förblir Reinfeldt, BATRA och Löfven.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
4 years ago
Reply to  samuelafugglas

Der Gott, der Eisen wachsen ließ, Der wollte keine Knechte, Drum gab er Säbel, Schwert und Spieß Dem Mann in seine Rechte, Drum gab er ihm den kühnen Mut, Den Zorn der freien Rede, Daß er bestände bis aufs Blut, Bis in den Tod die Fehde. So wollen wir, was Gott gewollt, Mit rechter Treue halten Und nimmer im Tyrannensold Die Menschenschädel spalten; Doch wer für Tand und Schande ficht, Den hauen wir zu Scherben, Der soll im deutschen Lande nicht Mit deutschen Männern erben. O Deutschland, heilges Vaterland! O deutsche Lieb und Treue! Du hohes Land! du schönes Land!… Read more »

Kasper K
Kasper K
4 years ago

Intervjun med Ganman illustrerar på ett närmast övertydligt sätt den avgrundslika skillnaden mellan morgondagens journalister och gårdagens “journalister”. Den senare här i form av en lokal representant för värstingen svenska regimradion SR.

Sidhatt
Sidhatt
4 years ago

Nå som de begynner å få kontakt med sine primitive instinkter, så har vi nok knapt sett starten på vold og elände i Sverige https://twitter.com/JakkeWeaklund/status/955320669742469127

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Sidhatt

Fattigpensjonærene i Sverige bare økar..hvem kan leve for dessa 2017 tall minus skatt… Grunnen er at Løfvens illegale/økokriminella/skjeggbarn øker, som kostnadene..och enda har dom inte lagt ut kostandene, som dom sjelvklart inte vågar..blir nog lite trixing med tall igjen..som færre stoler på..men interessant dog.. Dette kommer inte endra seg føre SD..Åkesson får makt..som han sejer..minstepensjonærer skal inte behøva betale skatt.. Det verste er at multihandykappede blir fratatt sine helt livsnødvendige hjelpere…men hva bryr seg Løfven om det..hans stemmekveg kommer først..som blir mer tydelig i Sverige..och hatet overfor han och hans poltikk bare økar. Skrev i går på facen at “muslimer”… Read more »

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago
Reply to  sussebassa

Bare gå til hende, susse, du skal ikke finde dig i noget! 😉

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Takk..va du seker..jag tar igjen, men på en slik måte at hun ikke igjen får meg utestengt..disse tomhjerna kakklande Løfven høns.

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Takk, morsomt det, men ikke forsto jeg hva de sa, presic som Løfven och hans høns..bare en masse kakklande støy.
Det siste..en gjeng kulturmarxister…ørk.

Fred Land
Fred Land
4 years ago

Fedt billede, meget batik i alle led.
Der står godt nok nogle af hankøn, men det er jo nogen neger og et par pensionister.
Ingen stor chance at disse ‘damer’ får sine vilde våde drømme opfyldt her.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
4 years ago

De har også en udstillingsneger med og et par svenske mandinder allerbagerst.

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
4 years ago
Reply to  Sidhatt

Skyldes faldet, at der bliver flere “svenske” pensionister til at deles om pensionskagen?

Aktie- og obligationsboblerne er jo blæst endnu hårdere op – stigningerne minder nu om stigningen i H1 2000 -, så der kan grunden vel næppe ligge?

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago
Reply to  Sidhatt

Det kan man jo ikke leve for!!. Så må de ud og samle flasker.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
4 years ago

Number of ‘Asylum Seeker’ War Criminals Discovered in Sweden Doubles in Two Years.
http://www.breitbart.com/london/2018/01/24/migrant-war-criminals-sweden-doubles-two-years/

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x