26
jan
Seneste opdatering: 27/1-18 kl. 1653
17 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(*Niccolò Machiavelli.) – Hvad angår Sverige, er forebyggelsens tid ved at være forbi. Bevares, der er altid lidt tilbage at forebygge, men det væsentlige i Sverige er sket, det er nemlig demografien.

Machiavellis ord gælder hele Europa, men de gælder i sjælden grad Sverige. Uanset hvad politikere måtte love af velstand og sikkerhed i valget 9 setember, er det luftfrikadeller. Toget er kørt for adskillige år siden, personligt mener jeg mod borgerkrig, selvom det næppe bliver i min tid, men det bliver i dette århundrede.

Demografi er skæbne, og det gælder i højere grad, når demografi er islam, end når det drejer sig om nogen andre folkegrupper. Uanset hvad den så bliver, er Sveriges skæbne allerede beseglet. Resten er strid, kamp og snak. Hvis man har set fremtiden, er appetitten mindre på at gennemleve den.

En podcast med Marcus Birro satte denne tankerække igang, han sagde “jeg var en af de første kritikere af indvandringen,” hvilket tør kaldes en tilsnigelse.

Jeg har tit spurgt mig selv, om det er attraktivt at beskrive Sverige forfaldsproces, nu den ikke længere kan forebygges. Om en klinisk beskrivelse af en nations påbegyndte dødsleje, er noget jeg skal bruge min tid på. Selv i Danmark og Norge går det nærmest kriminelt langsomt, skønt vi har grænse og udsigt på første parket til det svenske mareridt. Intet kan rigtig skræmme den danske vælger.

Jeg er ikke kommet frem med et svar, men Peter Hitchens sagde for nylig noget i København, som appellerede til mig, og måske viste mig en vej ud af håbløsheden over næsten tyve års kamp for at forebygge større ulykker. Der lå en trøst og en vej frem i disse ord (Fra minut 3:59)

The obituarist of my country. “I also hate our way of life”

I have largely given up direct engagement in politics. British politics, I have found, is entirely tribal and wholly hostile to reason, – in fact it is angered by reason – and closes its mind to such reason with a selfrighteous certainty, which is horrible to see. That is why, I personnally have abandonded direct political activity, and declare myself to be, what I now am: The obituarist of my country.

There I was, a national, newspaper columnist, with an enviable access to a large number of minds, and I could do nothing, absolutely nothing to avoid the perils which I could clearly see and describe, and for which there were straight foreward remedies available….Paradoxically I am personally much happier, since I found, I could do nothing. A huge and troubling responsability has fallen from my shoulders. Peter Hitchens in Copenhagen.

De sidste dages helliges kakafoni

Der er mange glimrende stemmer i Sverige idag, der siger omtrent det jeg og få andre sagde i 200/2001, da det nu er relativt ufarligt. Der er bare det, at det de vil påvirke, er sket for over et årti siden. Politikerne fortsætter ganske vist ødelæggelsen af landet, hvad de ikke havde behøvet, for den er nu selvkørende.

Selvom Sverige havde viljen – hvilket det ikke har – til at løse de fremmedproblemer, de har ophobet i 45 år, anser jeg dem nu for uløselige og permanente. En så overvældende, ulykkelig demografi, som Sverige har skaffet sig i tavsheden skygge, er ikke mulig at kæmpe imod. Den vil slide generationer af politikere op.

Kun fantasien sætter grænsen for, hvor slemme de kan blive. Jeg ville naturligvis hellere end gerne have uret, men jeg hengiver mig ikke til ønsketænkning. Et gigantisk samfundseksperiment har allerede betydelig slagside, man savner argumenter for, at det ikke skulle synke helt. Jeg er ganske klar over, at svenskere ikke kan tillade sig at se sådan på Sverige, som jeg gør, for så ophører kampviljen og håbet. Men jeg kan.

Hvor var Ann Heberlein, Johan Westerholm, Anna Dahlberg, Ann-Charlotte Marteus og Johan Hakelius i 2001? De var voksne, højt uddannede mennesker, hvad foretog de sig dengang, de kunne have gjort en forskel, som det hedder på marketingsprog? Mordene og voldtægterne var ganske slemme selv dengang, hvorfor tav de, eller i nogle tilfælde, skrev direkte mod deres egen overbevisning og samvittighed?

Det er glimrende, de er der, men kunne de ikke have kommet ud af starthullerne for tyve år siden? Når et lands ‘upper ten’ er så hæmningsløst feje og konforme, skal man jo ikke undre sig over, at det er gået ad Helvede til.

Her er et eksempel. Sådan skrev Dahlberg i 2010 inden Riksdagsvalget i Rösta nej till hatet

Även om banden kan tyckas lösa understryker det den rasistiska kontinuiteten i denna idévärld. I ursprungsläget är gruppen av undermänniskor gigantisk – inte bara invandrare, utan även svenska minoriteter såsom homosexuella och judar måste hållas kort för att värna den ariska rasen. Sedan tar man ett steg tillbaka och nöjer sig med att stämpla ut invandrare och adopterade födda i utomeuropeiska länder som icke önskvärda individer i Sverige.

Den som lägger sin röst på Sverigedemokraterna röstar därför på en människosyn som gör skillnad på människor och människor. Han eller hon röstar också på ett parti utan lösningar på de problem man pekar ut. Livet blir också tuffare för Sveriges äldre, som SD säger sig måna om. Utan invandrare skulle stora delar av vården och äldreomsorgen stanna. Och värre blir det i framtiden. Sveriges demografi innebär nämligen att allt färre yrkesaktiva ska försörja alltfler pensionärer. Utan ett inflöde av arbetskraft utifrån kommer inte det gapet att kunna slutas.

Sverige skulle bli fattigare – en avkrok i norra Europa som skrumpnar både intellektuellt och fysiskt. Tyvärr har det perspektivet helt kommit bort i debatten om SD. De etablerade partierna har hamnat på defensiven och börjat acceptera bilden av invandringen som ett problem när den i själva verket är en livlina

Om uppgiften att bilda regering faller på alliansen, som opinionssiffrorna tyder på, bör Fredrik Reinfeldt ringa upp Maria Wetterstrand och sondera möjligheterna att locka över MP eller att etablera ett varaktigt samarbete.

Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!

Denne smøre er talentfuldt skrevet, til trods for at Dahlberg formentlig ikke har troet på et ord af den.

Jeg bliver bare smallere

Hvad jeg skal foretage mig efter næsten tyve års totalt nyttesløse skriverier, har jeg en ide om. Jeg har for mange gode forbindelser, for megen adgang til vigtigt stof, til bare at trække mig tilbage til desillusionen. Jeg kan også blogge fotos og videos, og jeg behøver ikke gøre det hver dag.

Jeg forestiller mig, jeg bare bliver smallere og smallere indtil jeg tilsidst ikke kan ses. Jeg er stadig glad for at kunne komme af med et foto i ny og næ, og jeg er navnlig glad for at låne spalter til eksterne skribenter, den mulighed vi jeg ikke afskrive mig.

Men mine illusioner om at påvirke noget som helst politisk, og mine illusioner om demokratiet i det hele taget, de er slidt bort på alle disse år. Min foragt for politikere, der i min ungdom var ganske mild og godartet, er nu så velvoksen, så jeg for første gang i 45 år, har været sofavælger, og jeg kunne godt lide fornemmelsen.

Jeg ser på valgplakaternes håbefulde ansigter med betydelig overbærenhed. Jeg hører slet ikke danske politikere i radio og TV, det er for slemt. Der må dog dukke én op, man kan have en smule respekt for, eller? Når jeg møder en politiker i det virkelige liv, bliver jeg med enkelte undtagelser akut utilpas.

Når politikeren møder Sankt Peder

Sådan dalrer politikken temmelig planløst afsted, så man må spørge sig selv om, hvordan en politikeres cost-benefit-analyse ser ud, når han skal møde Skt Peder: Fik han lavet flest ulykker, og gik hans vanvittigt travle tid mest med at reparere på dem?

Bloggen vil eksistere, men den vil udkomme sjældnere og sjældnere. Det er, hvad jeg ser for mig. Det hele haster ikke så meget mere, den næste europæiske krig løber ingen vegne. Peter Hitchens hjalp mig til den nødvendige grad af ligegyldighed.

Hvor kan man flygte hen? Ind i litteraturen, som Douglas Murray har udtrykt? Men så tænker jeg på Adornos kendte ord, er kunsten mulig i et Europa på vej ud i barbari? Det lyder i sin helhed:

Kulturkritik findet sich der letzten Stufe der Dialektik von Kultur und Barbarei gegenüber: nach Auschwitz ein Gedicht zu schreiben, ist barbarisch, und das frißt auch die Erkenntnis an, die ausspricht, warum es unmöglich ward, heute Gedichte zu schreiben.

Se Katarina Janousch: Systemkollaps är strypt yttrandefrihet och alla människor som krossas. Se også den tredje artikel i Anna Ernius’ mareridtsagtige serie om den svenske skole: DEN SVENSKA SKOLAN 3 – ”JAG SÅG HATET I DERAS ÖGON OCH VET ATT JAG HADE TUR”.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

17 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
5 years ago

“Når jeg møder en politiker i det virkelige liv, bliver jeg med enkelte undtagelser akut utilpas.”

Så kan det vist ikke siges meget bedre, selvom jeg personligt ville sætte en steg over ‘med enkelte undtagelser’. En anden god én er den her fra Con Air-filmen, som jeg altid kommer til at tænke på i de situationer:

“For me, you’re somewhere between a Cockroach and that white stuff that accumulates at the corner of your mouth when you’re really thirsty.”

Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Alle de tiltag, ganske almindelig sund fornuft foreskriver skulle etableres, for at få vores samfund tilbage på bare nogenlunde ret køl, fortaber sig langsomt i tågen. Vi er langsomt men sikkert skredet så langt ud til venstre, at selv de mindste tiltag nu synes rabiate. Hvad politikerne overhovedet møder ind for om morgenen, overgår totalt min fatteevne. De vil jo ikke engang føre politik længere, men blot tækkes dyrevenner, naturelskere og godhjertede båtnakker på facebook, udstyret med en stupid likes-knap..(!) Et eller andet sted henne må de jo tro det hele nok skal ordne sig. Modigere folk kommer vel til… Read more »

ferd ed sa
ferd ed sa
5 years ago

Det er nu kommet så vidt med voldelige bander og kriminelles angreb og trusler, at svenske betjente må beskyttes ved, at foretage ekstraordinære sikkerhedstiltag. Europa er under angreb og har været det længe, men de blåøjede naive PK-politikere fatter det åbenbart ikke ?? Det kan kun ende med et af følgende scenarier : Muslimsk magtovertagelse, borgerkrig eller et massivt overvågningssamfund.
Mellemøsten er kommet til Europa: Vildt slagsmål i Hannover lufthavn mellem kurdere og tyrkere.
Jøder bliver igen forfulgt i Tyskland. Det Israelske flag blev brændt af i Berlin.
Merkel og EU har lagt i kakkelovnen til en 3´e verdenskrig!!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Svensk svar på kritik: – Din djævel, bort med dig! Av: Arnt Folgerø 24. januar 2018, 21:16 https://www.document.dk/2018/01/24/svensk-svar-paa-kritik-din-djaevel-bort-med-dig – Det bliver fattigt og det bliver farligt, siger den svenske etnolog og dissident, Karl-Olov Arnstberg, i et interview med Svensk Webbtelevision om Sveriges fremtid. Arnstberg er aktuel med en ny bog, hvori 12 forfattere fortæller om deres liv som dissidenter i et samfund, der er i færd med at havarere, og hvor sagligt argumenterende mennesker, som er kritiske i forhold til dette samfundshavari, ikke mødes med saglige modargumenter, men med udtalelser som: – Din djævel, bort med dig! Bogen har titlen… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
5 years ago

Med Lov skal land bygges! Det burde ikke være nødvendig, at uddybe hvorfor denne sætning er hele grundlaget for vor demokrati. Man kunne også sige “uden lov intet land – og omvendt ,,, et land uden lov er ikke et land! 1) Den lovgivende. 2) Den udøvende. 3) Den dømmende. En af de største forkæmpere for frihed og det moderne demokrati er den franske filosof Charles de Secondat Montesquieu (1689-1755). Hans tanker om frihedens forudsætninger og den nære forbindelse mellem fremskridt og velstand kunne nutidens politikere lære meget af. For Montesquieu er statens fornemste opgave at beskytte den personlige frihed.… Read more »

trackback

[…] er til diskussion. Den kan forhindres, men ingen vil bruge de midler, der kræves. “Problemer erkendes først, når de ikke mere kan løses.” Mit gæt ville være tyve år […]

Allan Hansen
Allan Hansen
5 years ago

om Machiavellis skriver Sløk bl.a. ” Fyrsten,, “Man knæsatte en ny etik; det drejer sig for det enkelte menneske om at føre sig selv selv og sin sag igennem, så idealer var ikke længere det trofaste og sanddru menneske, men derimod det menneske, der ved løgnagtigehed og fordrejninger kunne manipulere med de andre. Det markante eksempel herpå var ” Frysten,, der sidenhen blev en slags lærebog for politikere, der ville frem i verden, befæste deres magt, fastholde den og udøve den med succes, og det hvad enten det drejer sig om fyrster eller parlamentariske politikere ,,. Kilde: Mennesket & verden… Read more »

Anders Bo
Anders Bo
5 years ago

Hvad mener du om Nye Borgerlige, Steen?

Talibananas
Talibananas
5 years ago

Jag gillar Peter Hitchens som bildad debattör med sunda värderingar. Men när han påstår sig ha insett att ansvarsbördan lättat från hans skuldror, så är det också ett medgivande om att motståndet eller försvaret för det man tror på stannar vid ord. Kanske måste man gå från ord till konkret handling – ta till vapen, så att säga? Det gäller alla som ogillar samhällsutvecklingen, maktförhållandena och trolösheten.

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
5 years ago

Nå jamen så lukker du jo nok snart bloggen, for hvorfor gøre sig den ulejlighed, når lykken ligger i ingenting at gøre.

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Hel fel..ledigheten er roten til Alt ondt, og med kommende val i Sverige vil snaphanen och Steen være absolutt helt nødvendig..Uvurderlig.
Vi trenger ett stelle hvor vi kan gi utrykk for i ord hva vi føler…og ikke som nå med meg, ble utstengt i 3 dager fordi jeg skrev at “muslimene” er roten til alt ondt..som jo er sanning, men altså må ikke skrives på Facen..selv i hermetegn..ble angitt av en “jagerher” svenske folket haterna.
Det strammes inn på facen nå, som også er LØfvens ønske..såklart,..Vi har val i år och valflesket har redan børjat ifrån han.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
5 years ago
Reply to  sussebassa

Hvordan går det med valget til høsten, sensuren er jo massiv i Sverige, tror du stadig at 7 klöveren får mere end 18-20 % af stemmerne

sussebassa
sussebassa
5 years ago

Slik det nå ser ut vil Mp og Kd komme under sperra..Ut.. vekk for alltid..hoppas. At de igjenværende vil oppnå 18-20 %..tvilsomt…”tror du stadig”…har jeg trodd det… Løfven må iallaf skaffe seg en ny partner..og da er Løøf mer enn villig for å få en ministerjobb..gå ut av 7 kløveren..så hvem blir igjen..mye rot og alt er åpent. Uansett vil de gjøre alt for å hindre at SD får regjeringsmakt..vet vi redan. Sensuren kommer blir enda større..de vil prova alle råtne trix. Selv har jeg satt i tenkeboksen..dypt..for å endre mitt skrivesett..Hvordan skrive det jeg mener er rett/ærlig uten å… Read more »

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
5 years ago
Reply to  sussebassa

7 klöveren får 83 % rösterne
¨

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x