31
jan
Seneste opdatering: 1/2-18 kl. 1449
23 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Breiviks terrorangreb var………..især inspireret af højreekstremistiske Uriasposten og Snaphanen”

skriver Hans Henrik Fafner & Ole Bjørn Petersen i en ny lærebog for 16-19 årige på forlaget Systime: Radikalisering og terrorisme. Passagen bygger på The Guardians artikel Anders Breivik’s spider web of hate fra september 2011. Desværre er den ikke interaktiv længere, for der kunne man se, hvor perifere Uriasposten og Snaphanen var i Breiviks digitale spindelvæv.

Uriasposten er nævnt i én fodnote i Breiviks manifest, Snaphanen i tre

Det er i alt fire kildehenvisninger på 1515 sider. Nummerede noter med småt nederst på hver side. Breivik har tusindvis af dem, en enkelt side kan have over tyve. Han tror antagelig de øger hans troværdighed, som ikke er stor. Han kan ikke skrive, og de eneste sammenhængende tekster i manifestet, er copy paste af andre forfattere. Her er tale om en overdrivelse fra skolebogsforfatterne, der kan vaske sig, og som kun fortjener et prædikat: Lodret løgn.

Men vi har altså “især inspireret Breivik.” Men selvom vi havde været nævnt 200 gange, havde vi ikke mere ‘især inspireret Breivik,” end den norske avis Aftenposten, der har 45 fodnoter.

Hans Henrik Fafners to aviser er nævnt i manifestet

Medforfatter Hans Henrik Fafner arbejder på norske Morgenbladet.no og Weekendavisen, som også er nævnt i manifestet, og som ikke kan andet end være medskyldige i 77 mord, når HTX erne skal lære om verden i Weekendavisen og på Dronninglund Gymnasium. Bruce Bawer er nævnt tolv gange, Ibn Warraq 16. Kennedy, Churchill, Shakespeare og Biblen er nævnt. Hvor skal man placere dem blandt inspiratorerne til Breiviks syge fantasier?

‘Vi radikaliserer ‘søgende unge’

Ingen af alle de nævnte, havde nogensinde hørt om Breivik. Hele sagens forløb, blev en sejr for politikere og medier, i det de fik fastslået overfor eftertiden, at Breivik var kristen (hvad han ikke er, i de seneste breve kaldte han sig ‘nazist’), rask og tilregnelig (hvad han heller ikke er), og at hele den fløjen af islamkritikere – som Breivik udtrykkeligt sagde,  han ville skade – var medskyldige i hans forbrydelse.

Dette er billedet som Fafner og Petersen noget post festum vil formidle for de unge, der kun var ti år gamle i 2011. De vil med andre ord sørge for, at alle fra Breivik over Stoltenberg til den nu forfremmede dommer Wenche Elizabeth Arntzen, får ret i deres Breivik-billede:

At han var en kristen fuldt tilregnelig counterjihadist-terrorist. Han havde ganske vist aldrig været på en af de mange internationale counterjihad-konferencer, og ingen af deltagerne havde nogensinde hørt om ham, og jeg kan love for – da jeg har været der – at ingen ville have accepteret ham og hans ideer.

En dreven balance på kanten af injurier

Historieskrivning er svær, især når politiserende typer som Fafner og Petersen blander sig. De balancerer virtoust på kanten af injurier, men Kim Møller og jeg er muligvis tilfredse med at udstille dem, som de intellektuelle bedragere, de er. Via en logerende nordmand, havde jeg sagen rigeligt tæt inde på livet i de år, til at kaste mig ud i søgsmål nu, men jeg vil naturligvis sove på det.

Den vigtigste sandhed om Breivik – nemlig at han er paranoid schizofren, som den første psykiaterrapport fastlog, og som erfarne danske og svenske retspsykiatere efterfølgende bekræftede  (Sten Levander sagde tidligt i forløbet, at han anser Breivik for “at være gal”) – kommer for en dag, men først om tyve år, når der ikke er flere aktionærer i Breivik, der skal score politiske points på ham.

På et tidspunkt bliver han  ‘dead meat’, ligesom en Rudolf Hess, som kun tosser til sidst interesserede sig for. Til dels er han allerede eksporteret til cuckoo-land, som den skoleskyder, han er, undtagen altså på forlaget Systime.

Bliver løgne billigere i drift med tiden?

Antagelig mener forfatterne, at løgnene bliver billigere i drift, jo længere vi fjerner os fra 22 juli. Jeg mener,  det går modsat: Jo længere vi fjerner os fra Utøya 2011, desto flere sandheder tåler Norge om den traumatiske dag, og jo mere afklædte står de politiske karrieremagere.

Men selvfølgelig vil man kunne slippe afsted med mere overfor 16 år gamle læsere. Den kalkule fejler ikke noget, men er det at vise respekt for unge voksne, at hyppe sine private kartofler så uhæmmet og skrive ned til unge?

Foreløbig har den knæsatte Breivik-fortælling tjent Stoltenberg, sagfører Lippestad (der initialt mente, Breivik var gal, indtil han kom i tanker om, han var en god socialdemokrat) og dommer Wenche Elizabeth Arntzen vel. De er allesammen kommet frem i verden i modsætning til Fjordman, der mistede alt på at være citeret. Og nu også to skolebogsforfattere, for jeg håber da, der er penge og anseelse i lortet.

Der kastes med aber over en endnu kun delvist udbrudt borgerkrig

Hele den større politiske øvelse der er foregået med Breivik, går ud på, at skylden for den kommende af islam foranledigede krig – som efterhånden mange andre end counterjihadister aner i horisonten – allerede i dag skal placeres hos dem, der advarede imod den. Jeg har i tyve år ikke tvivlet på, at det bliver ‘fortællingen’, når det sker.

Så enkel er den bagvedliggende mekanisme: Der kastes med aber over en endnu ikke udbrudt borgerkrig, og de skyldige i politiske katastrofer vil aldrig have skylden. Det er en klassisk, historisk bevægelse, og det burde Fafner og Petersen have lært deres 16-årige publikum i stedet for myter.

Jeg håber også, de unge søgende klikker herind og læser dette. Det vil lære dem at være skeptisk overfor lærebøger, og det ville være det mindst ringe udbytte af en løgnagtig bog.

Kampen om Breivik vil fortsætte. Den står mellem sandheden og politikerne, der skulle profitere mest muligt fra en national katastrofe, og venstrefløjen bruger flere beskidte kneb, end højrefløjen, som man ser. Selv her syv år efter Utøya, hvor selv ikke  jeg, der kom tættere på begivenhederne end jeg kunne ane, har meget lyst til at genopfriske skænderiet fra dengang. Men det har betydet, at jeg er bedre inde i Breivik-sagen end de fleste, især i Danmark. Fafner og Petersen kunne have valgt mere taknemmelige personer, at lyve om, end mig og Kim Møller.

Læs Fjordman

Den bedste kilde til begivenhederne her i 2018, må være  Fjordmans Vitne til Vanvid. Den kom så sent, at den nåede at opfange alle de tidligere bøger om sagen, den er et frontalangreb på etablissementet, hvorfor den da også er fuldstændig tiet ihjel i norske medier. Her ligger kimen til fremtidens mere nøgterne historieskrivning om Breivik.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago

Løslad Breivik, så han har mulighed for at fortælle den reelle sandhed til de 16- 19 årige elever. Til Herrene: Hans Henrik Fafner & Ole Bjørn Petersen. Har jeg muligvis svaret: Google er politisk korrekt, så man må sige at mediet er inhabil, det er det meste på nettet. (Untaget der hvor fornuftige mennesker skriver.) 🙂 Det er en stor nødvendighed at være kold i røven, for at kunne forsvare sit fædreland, mod et parti der er så landsforræderisk og uansvarlig med deres indvandringspolitik. 3. Ja, jeg har taget jobbet som forsvarsadvokat, og dermed begrundet hans handlinger med hvad der… Read more »

Brandmand for Bidermeyer
Brandmand for Bidermeyer
4 years ago

Giv mig krak. Jeg har krak-længsel. Jeg vil se systemlingene, hofsnoene og spytslikkerne fortvivle.

Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago

Islam – har da er noget at gøre med ?????

https://youtu.be/-DfTEWPEj-g

Thorkil Høgsbro
Thorkil Høgsbro
4 years ago

Der er heldigvis mange unge derude der kan tænke selv og kender den her fortælling til hudløshed. Det er ret ufatteligt at den slags stadig slipper igennem en redaktion, men måske er tanken at lærematerialet selv skal være et studium?

Allan Hansen
Allan Hansen
4 years ago
Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Tillykke! Gratis reklame!

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago

Hold da helt kæft, hvor er det åndssvagt. Sikke noget pis de rødgardister kan vride af sig.

David
David
4 years ago

Det falder da vidst ind under hvad man kalder defamation, det er jo ikke lovligt.

KnudMadsen
KnudMadsen
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg ville bestemt tænke mig om mange gange, før jeg ville skride til sagsanlæg. Du er jo oppe mod ræverøde, politisk korrekte dommere, der hellere ser dig tværet ud, end at spekulere i retfærdighed og fornuft. Glem det.

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg ville anlægge sag!

David
David
4 years ago
Reply to  snaphanen

Man kan jo også vende den og sige,- al omtale, er god omtale.
Det er jo vel beset gratis reklame, og hvis bare En elev gennemskuer hvad der foregår, så er der et håb.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  KnudMadsen

Denne Ole Bjørn Pedersen er fuld af bræk.
Ved denne lærebog bliver de 16-19 årige Radikaliseret og oplært at det er godt at være terrorist.

Han må være en god støttepædagog.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  snaphanen

Et Kryds i panden er bedre, så kan man se hvem han tilhører.

heimevernet
heimevernet
4 years ago

At vi nå kan være i den tredje bølgen av islamsk krig mot Europa er et utsagn fra historikeren Bernard Lewis. Han er ikke radikalisert, så utsagnet er ikke himkok fra gutterommet til Breivik. Breivik hentet inspirasjon fra blant andre Verdens gang, den riksdekkende norske avisen. Han skal ha tilbragt mye tid i kommentarfeltene, der.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  heimevernet

Tiden er ikke moden til løsladelse af Breivik endnu, men den nærmer sig.
Det kommer først når borgerkrigen er en realitet.!

T. Snorrason
T. Snorrason
4 years ago
Reply to  heimevernet

Måske de HTX-studerende indser, at Breivik nskede at angribe de ansvarlige for den islamiske indvandring, og ikke muslimer direkte, hvilket tydeligt viser, at Breivik var ganske kløgtig. At attentaterne på Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland ikke lykkedes pga manglende omhyggelig detailplanlægning, er en anden indsigt. Men det er måske ikke den lære, som forfatterne ønsker, at eleverne skal uddrage? At Uriasposten og Snaphanen ikke har noget som helst at gøre med Breivik, hans tankespind og gerninger, finder de HTX-studerende selv hurtigt ud af, Måske eleverne ligefrem begynder at tænke over, hvor megen tåbelig venstreorienteret marxistisk indoktrinering de er udsat for… Read more »

heimevernet
heimevernet
4 years ago
Reply to  T. Snorrason

“At Uriasposten og Snaphanen ikke har noget som helst at gøre med
Breivik, hans tankespind og gerninger…”

Globalister oppdager en ny konspirasjon på hvert hushjørne. Når det er sagt tror jeg Aftenposten og VG kan ha fått Breiviks hat rettet mot globalisme til å vokse. Mange merker hvor amper stemning det blir når MSM forteller halvsannheter, skjuler, dekker over og opererer som apologeter både for både det ene og det andre.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  T. Snorrason

Helt enig.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  heimevernet

Det er godt der er nogen der har lyttet i timerne. (VG in mente, linket haves)

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x