5
feb
Seneste opdatering: 8/2-18 kl. 0043
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

” Jag älskar Sverige, men om tjugo år är Sverige som Libanon”

Videoen med den kristne svensk-libanser Paul Geara er halvandet år gammel, men det er en af de vigtigste, der er lavet de sidste 5-10 år. Derfor må den have en reprise. Jeg skønner, tiden er mere moden for den nu, skønt den først er rigtig moden om ti år, når den svenske krise er brændende og akut nok. I 2028 er det meste for sent. Jeg var i Beirut i 1969. jeg kender det forsvundne land, han taler om.

Sveriges harakiri

For præcis ti år siden, kom en artikel af en svensk officer mærkeligt nok udenom censuren, og blev publiceret: Sveriges väg mot katastrof. Udlændinge tror gerne, at Sverige er et fungerende demokrati. Med mindre de har testet det selv, ved de ikke, at det er med stærke indskrækninger. Formelt er det ekstremt demokratisk, men med en stærkt indskrænket ytringsfrihed, var det i praksis uden demokratites første kendetegn – ytringsfrihed. Artiklen fra 2008 sammenligner også Sverige med Libanon, hvor officeren havde tjent som FN soldat. Artiklen har været forsvundet fra AB, der åbenbart ikke kan blive enig med sig selv, om den nu også går an.

Selvom jeg havde disse bange anelser for femten år siden, tegner der sig nu et langt klarere billede af den flertrinsraket, der vil sende Sverige ud i sin første krig i 200 år. Jeg mener, alle faktorer er synlige og tilstede i dag, alligevel ser det umuligt ud at forhindre det. Mange er rationelle i det stille, som denne familie, der har forladt landet efter omhyggelige overvejelser, men det overordnede billede af Sverige fra dag til dag, er  fatalisme og de første ansatser til panik.

Monarkiflugt: 2018 er et skæbnevalg

Kun en diktatorisk kriseregering nu, ville kunne styre Sverige fri af katastrofen. Valget til september er altså er skæbnevalg, det er den sidste hypotetiske chance for demokratiet, at gribe ind. Den er lille og, intet tyder på, at demokratiet kan afværge de problemer, det selv har skabt. Til gengæld kan svenskerne være effektive, når de sætter sig noget for. Det var de med ødelæggelsen af landet. Langt dygtigere end nogen ydre omstændigheder tilsagde.

Krigen vil blive udløst af disse komponenter: Islam i Sverige vokser til først en og så to millioner, dens politiske ambitioner vil vokse i samme takt eller hurtigere. Retssamfundet bryder sammen (hvilket turde være tydeligt allerede idag.) Endelig vil velfærdssamfundet bryde sammen, Sveriges lånemuligheder i udlandet vil løbe ud (også det er ganske tydeligt i dag.) Det bliver en selvmordscirkel.

Faktorerne vil forstærke hinanden indbyrdes i en ond cirkel: Lovløsheden vil få flere til at emigrere, det vil underminere skattegrundlaget, hvilket vil øge lovløsheden og volden, som igen vil øge udvandringen. Fra dagens 50 000 vil den stige eksponentielt indtil grænserne, som udvandrerfamilien forudser, vil blive lukket indefra som i et DDR. Politikerne vil opdage, at ‘monarkiflugt’ gør alle deres problemer værre.

 “Missnöjet kommer snart att övergå i handling”

Millioner af klienter vil mangle det allermest basale. Den herskende klasse vil være at finde på en fjern tropeø, hvor de forklarer katastrofen med svenskernes ‘provinsielle racisme’, og den vil ligesom Hitler gjorde i sit testamente, ikke mene at det var et folk, der var dem værdigt. “Det har fortjent at gå under.” Det vil være sådan, den undskylder sin forbrydelse.

Som sagt mener jeg, hele dette scenarie er plantet allerede, det skal blot stå og simre nogle år, det vil udspille sig, kun tidstabellen og enkelte tilfældigheder synes at stå til diskussion. Den kan forhindres, men ingen vil bruge de midler, der kræves. “Problemer erkendes først, når de ikke mere kan løses.” Mit gæt ville være tyve år plus/minus.

Truslen på liv og helbred vil sætte ustoppelige kræfter i bevægelse

Man skriver, som Lars Hedegaard, dystopier for at advare. Advarsler kommer for Sveriges vedkommende nu i 2018 kommer meget, meget sent. Eftersom befolkningen ikke gennemskuer disse ting, kan de ikke vælge rationelle politikere. Derfor vil det være den nøgne nød, der sætter dem i bevægelse. Truslen på liv og helbred vil sætte ustoppelige kræfter i bevægelse.

Når jeg skrev dette i 2005, var forståelsen minimal, for at udtrykke det pænt. Jeg gider ikke remse alt det op, jeg er blevet  kaldt. Sandheden er, at jeg tidligere end de fleste identificerede kanariefuglen i guldminen, fordi jeg kendte Sverige så godt. I dag er disse tanker ikke sjældne, og om ti år er de akutte.

Trivialiteter: Vold, nød, krigshandlinger, kupforsøg, kriser og mæglingsforsøg

Hvad fremtiden derfor byder på, er en slags trivialiteter: Vold og økonomisk nød, krigshandlinger, kupforsøg, regeringskriser og mæglingsforsøg, meget som i Libanon. Jeg har, som Mauricio Rojas sagde forleden, ingen som helst fornøjelse ud af at have haft ret i dette siden 2002.

Noget andet er, at jeg kommer til at forlade Sveriges skæbne inden den går i opfyldelse, fordi mit liv ikke er langt nok. Med den fart, det politiske liv har, er et enkelt liv alt, alt for lidt. At ville forebygge problemer så tidligt som jeg, kan kun skyldes at jeg er et særligt rastløst gemyt. Er det interessant at gennemleve den, når man har set den? Det må enhver afgøre med sig selv.

Villy Sørensen siger, at sproget ofte er klogere end vi selv er. Derfor bruger jeg tit etymological.online. Nogle gange er vi selv, klogere end vi er. Måske er det, når vi er sprog nok, måske er det en ubevidst klogskab. At jeg aldrig er gået ind i politik, betragter jeg som et resultat af dette. Det er en sund arv, som ikke er min fortjeneste.

Professor Arnstberg skriver i Farligt och fattigt:

Redan nu är Sverige ett farligt land men vänta bara hur det blir när skatterna inte räcker till för att försörja alla oanställningsbara människor. Det kommer att bli ett helvete, och det kommer både att förvärras och skyndas på av att många skattebetalare helt enkelt lämnar landet.

Massinvandringen kommer att trasa sönder välfärdssamhället. Det finns inga som helst tvivel om detta. Den slapphet, flathet och feghet som har präglat invandringspolitiken kostar. Så oavsett hur mycket politikerna vill upprätthålla svenskarnas systemberoende, så kommer detta att falla. Det är först då vi kan få se ett folkligt uppror. Brottsligheten är inte nog, inte otryggheten heller. Folket är tåligt och litar på politikerna och det välfärdsindustriella komplexet in i det sista. Men när detta väl kollapsar likt en koloss på lerfötter, så kommer missnöjet snart att övergå i handling.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Steen Raauschou henviser til Karl-Olov Arnstberg og Anders Lugn og forudser at der i løbet at et årti vil være så mange voldelige konflikter i Sverige, at der reelt vil være tale om en borgerkrig. borgerkrig. http://snaphanen.dk/2018/02/05/sveriges-vej-ud-i-borgerkrig/  […]

aase dunker
aase dunker
4 years ago

Er alle de mange bander i virkeligheden et forsøg på at bygge KLANSAMFUND op. Det er det, der er kendetegnende for de samfund mange kommer fra. Det giver magt over “deres egne”, som fordi, de er vandt til at leve under det bøjer de sig. De har ikke nok indsigt i demokrati. Derfor kan de ikke bruge det til noget, udover hvad demokratiet og socialvæsenet kaster af sig. Med magt og trusler kan man undelægge mennesker, det har vi jo set masser af gange, hele nationer er blevet underlagt. Selv vort eget Europa med nazisterne. Snart stod der en maskingeværklædt… Read more »

Menghis Khann
Menghis Khann
4 years ago
Reply to  aase dunker

Nazisterne har opfundet næsten alt som vores verden idag nyder godt af (rumfart, lægevidenskab osv) – islam har aldrig skab andet end krig og børnebrude, til trods for de mange forsøg på at blande menneske og gede DNA. Nazisterne var farlige, fordi de ikke var dumme – muslimer er farlige, fordi de er vanvittigt dumme. Der er mange sammenligninger, men jeg ville hellere have en fjende vi må hade og bekæmpe (som man gjorde med Nazisterne) – end jeg vil have min fjende som nabo og bekæmpes af mit eget land når man gør folk opmærksomme på dette. Islam har… Read more »

Infowarrior
Infowarrior
4 years ago

Veldig bra artikkel

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Rätt Steen. Sverige är icke en fungerande demokrati. Vi vet en sak med bedövande tydlighet, nämligen att den parlamentariska partidemokratin som Sverige är utsatt för inte kan fungera som ett folkvälde. Vi får; maktfullkomliga verkställande utskott där var och en vet att deras politiska motståndare kommer att ge dem gräddposter efter karriären i folkets tjänst, vi får knapptryckarkompanier som kallar sig lagstiftare men blott är fårhjordar, vi får särintressen med agendor vars tyngd döljs för medborgarna men är tvingande uppenbara för resp. partis VU. Vad medborgaren inte får är sin vilja representerad. Att i dag kalla Sverige för en demokrati… Read more »

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago

Tur at der fins mange jaktvåpen i Sverige, så der er stadig en chance for at landet går under, men med folk som kjemper

Historymandk
Historymandk
4 years ago

Interessant udvikling i dag

Kunne man forstille sig, at det Mette Fredriksen i dag har sagt og fremlagt ville kunne siges af Löven og det svenske socialdemokrati? Mette Fredriksen taler om antal, om kultur og sammenhængs-kraft som værende afhængig af antallet af ikke-vestlige indvandre/flygtning og deres kultur. Basalt set er det vi har set i dag paradigmeskiftet, de Radikale har fået silkesnoren. Deres synspunkter er irrelevante og ligegyldige, ligeledes er deres tanker. Lad os håbe det holder efter valget.

https://www.information.dk/indland/2018/02/mette-frederiksen-vestlig-indvandring-stoerste-udfordring-danmark?lst_frnt

spændene tider, spændene tider!

Mvh.
Historyman

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  Historymandk

Det er desvære bare til at de bliver valgt, så er de radigale imod stramninger, og så siger sosialisterne, at de ikke kan få deres valgløfter indfriet, fordi at de ikke har 90 mandater, det har de lige gjort, og folk er vel ikke så dumme at de går på den igen, selv om det også er dumt at forsøge samme trick 2 gange

Peter Krogsten
Peter Krogsten
4 years ago
Reply to  Historymandk

Mette Frederiksen er, om muligt, endnu mere EU-tro end LLR. Hun inviteres til en kammeratlig samtale hos Merkel og Mogherini, og så hører vi ikke mere om det. Hendes udspil er et tegn på at valgkampen er skudt i gang.

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago

Vest-Europa er blevet til et Stor-Balkan takket være vores uduelige politikere og EU, som intet har gjort for at stoppe folkevandringen med undtagelse af Visegrad-landene. Jeg tror ikke en døjt på socialakrobaternes og Mette Frederiksens udlændingestramninger. De har sovet i 30 år og været medskyldige i den misere landet befinder sig i nu. De kaldte DF ikke stuerene, men er nu begyndt at efterabe og kopiere deres politik, for at vinde vælgere tilbage. Det er et usselt parti og de fortjener at blive henvist til møddingen sammen med de Radigale landforrædere. DF og Nye borgerlige ville være det bedste for… Read more »

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
4 years ago
Reply to  ferd ed sa

Spørgsmålet er om det er muligt at folk kan gå rundt i mørket i 30 – 40 år, og så pludselig se lyset, jeg tror bare at sosialkammeraterne har set hvad vej vinden blæser i EU, sosialisterne taber stemmer i højt tempo, og det kan jo gå ud over indtægten, er det tilfældigt, så se til Norge idag, tågefyrsten, chefen for sosialkammeraterne derope, går idag OGSÅ kraftigt ud mod indvandrene, så tilfældigt NEJ, som Stoltenberg så rigtigt sagde til journalisterne, politikken er ikke interassant, det vigtigste er at blive valgt

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago

Socialdemokraterne er dette århundredes STØRSTE populister!

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago
Reply to  Anders Bo

Ser mig själv som populist. Tror på enkla lösningar på svåra problem. Önskar beslutande folkomröstningar innan det är för sent.
Politikerna i Sverige är opportunister, vänder kappan efter vinden.

ferd ed sa
ferd ed sa
4 years ago
Reply to  Anders Bo

Enig! og de kan tage DR med i graven.

Peter Krogsten
Peter Krogsten
4 years ago
Reply to  ferd ed sa

Danske politikere er endnu ikke selvsupplerende som EU’s top er. Danske politikere er valgt ind af vælgere, der lader sig besnakke til at tro at underhylere og fadbamser er vigtige politiske spørgsmål, der afgør hvilken regering vi har. Før danske vælgere optræder ansvarligt og ikke som nu rammes af monumentalt hukommelsessvigt og hjernelammelse, når det får stukket en stemmeseddel og en blyant i hånden, sker der intet. Er der tendens til uro, klemmer man folk lidt på pengepungen, og foreslår nedskæringer de steder det rammer hårdest. Det jeg kalder konsekvensmaksimering.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago

Sverigedemokraterna skal have abs. flertal, så er Sverige reddet på målstregen, ellers har Sverige´s vælgere givet deres land dens dødsdom.

Krigen vil komme meget tidligere end 20 år, for efter 20 år er det slut med demokrati overhovedet. Grundet Muslimerne´s befolkningstilvækst.
Da er det blevet til Sharia. Så kommer Mona Salin i Burka.

Bruno Erik Larsen
Bruno Erik Larsen
4 years ago

Sverige er måske en eneste politisk beslutning fra borgerkrigen. Man har ladet alt omkring migrationen flyde så længe nu, at en stramning, hvad den end går ud på kan få de mange bander til at gøre fælles front mod samfundet. Under regeringen Reinfeldt blev grænsen holdt åben for alle, og mange søgte ikke engang asyl for Sverige har gjort det legalt at være illegalt i landet og nyde de samme goder som indbyggerne dog helt uden at skulle betale. Man undlod også at gribe ind i større stil overfor illegale våben som kom ind samme vej, således at landet nu… Read more »

T. Snorrason
T. Snorrason
4 years ago

steen

Jo, det er en overvejelse, som i det skjulte må være tilstede: Hvor stærk er den guerillahær, vi har installeret?

Stærk nok til at en åben krig nu ikke ønskes provokeret af magten.
Man skal ikke starte en krig, man ikke kan vinde. Derfor opruster svensk militær og politi.

finnaskov@mail.tele.dk
finnaskov@mail.tele.dk
4 years ago

peerpede. Når kilden tørrer ud, bliver der kamp om de sidste dråber vand. Når forsørgerne ikke mere kan skaffe de forsørgede hvad de forlanger, bliver der krig på kniven. Staten kan påtvinge dig at have folk boende uden at betale husleje, det er sket både i Tyskland og Sverige. Staten betaler. Der er eksempler på at folk bliver tvunget ud af deres boliger selv om det har været deres hjem i en menneskealder, det er sket i Tyskland og Sverige. Deres boliger er for store for en enlig pensionist! Problemet melder sig når “staten” løber tør for penge, hvilket vil… Read more »

peerpede
peerpede
4 years ago
finnaskov@mail.tele.dk
finnaskov@mail.tele.dk
4 years ago

Ja, saml nødrationer, genindfør værnepligten og mobiliser, for russerne kommer!
Det kan de så håbe på, de er jo deres genetiske efterkommere, men jeg tvivler på at russerne gider.
De har problemer nok med egne muslimer, så Putin drømmer nok ikke om at blive konge af Sverige.
Et klart gennemskueligt trick for at sløre indre problemer, Machiavelli levede ikke forgæves.
Bofors og andre store svenske våben producenter går gyldne tider i møde.

T. Snorrason
T. Snorrason
4 years ago

steen

Russerne er fuldstændigt ligeglade med Sverige, hvad ville de opnå andet end krig/konflikt med det langt stærkere NATO?

Svenskenres “Hvis krigen kommer” fortæller en helt anden historie:
Der er personer i den herskende klasse, der har lidt fantasi og indsigt. De har set det samme, som jeg, men forskellen er, at jeg kan sige det ligeud.

peerpede
peerpede
4 years ago

Den dag pengene er slut, socialhjælpen en parentes og huslejen ikke kan betales, kommer der masse-udsættelser fra boliger, hvor skal de flytte hen, selv med fogedens hjælp?
Ingen vil have mennesker boende der ikke betaler husleje!
Det bliver nok noget af en gyser når mange giver sig ud på plyndringstogter i de forud så trygge villaområder.
En Elgstudser stopper en BMW/AUDI på 500 meter afstand med 1 kule i fronten og der er vistnok rigtig mange af den slags i Sverige…
Det kan blive rigtigt grimt faktisk.

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x