26
nov
Seneste opdatering: 27/11-18 kl. 0937
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Solopgang over Malmø. Vind fra Murmansk. Minus 2 grader. Foto 2, tirsdag en time senere  © Snaphanen.dk

Jalving anmelder Greider og Linderborg

Unægtelig lidt af en overraskelse om de to, og fra et Sverige hvis politiske klasses ideal synes at være status quo. Deres bog hedder Det populistiske manifest.

Mens resterne af den danske venstrefløj hidser sig op over piktogrammer, der påstås at krænke kvinder, trans-, tve-, cis- og diskokønnede med helt særligt individualiserede identiteter, udsender det svenske medievenstres ukronede regentpar, Åsa Linderborg og Göran Greider, et fælles populistisk manifest, som i den grad er værd at læse.

I stedet for identitetspolitiske spørgsmål kommer her 123 nedslag, som tager bestik af den identitetspolitiske venstrefløjs fejl og mangler og går i rette med højrepopulismen, der har langt mere vind i sejlene for tiden, men som i forfatternes øjne nøjes med at kritisere indvandringen og de kulturelle eliter, men glemmer at kritisere kapitalismens eliter.

Ifølge de to velskrivende marxister er det »ikke noget tilfælde, at populismens fremgang er faldet sammen med, at eliterne både inden for stat, erhvervsliv, politik og medier indkomstmæssigt er spurtet fra alle andre de seneste årtier«. Forklaringen på, at højrepopulismen står stærkere end venstrepopulismen, finder forfatterne i det forhold, at der bliver talt meget mere om globaliseringens tabere end om kapitalismens vindere. Alligevel tager de bestik af problemet med FN’s flygtningekonventioner fra 1951 og 1967, som ikke passer til Europa af i dag.

Gammelmarxisterne peger på en anden tilgang end den sædvanlige på venstrefløjen, når det gælder ubekvemme sandheder om indvandringens kriminologiske konsekvenser: »Vær aldrig bange for velunderbyggede kendsgerninger, selv når de lader til at være til gavn for de fremmedfjendske.« Så har man hørt det med. Det populistiske manifest er fremragende (log in)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Træt
Træt
3 years ago

Vi har jo betalt for JP gennem mediestøtten. Kan nogen lægge artiklen online, og vil Jalving få ørerne i maskinen ved at gøre indholdet frit tilgængeligt andetsteds efter f.eks. en uge, en måned eller 3 måneder?

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Regeringen vägrar översätta FN:s migrationsavtal: ”handlingen förvaras inte hos Regeringskansliet” 26 november, 2018 https://samnytt.se/regeringen-vagrar-oversatta-fns-migrationsavtal-handlingen-forvaras-inte-hos-regeringskansliet/ Invandrare har rätt att få svenska handlingar översatta till sitt eget språk – men det har inte svenskar som kan drabbas av internationella beslut. I ett regeringsbeslut underskrivet av utrikesminister Margot Wallström vägrar regeringen att översätta FNs migrationsramverk. Läs hela beslutet på länken i artikeln! Kort efter att Samhällsnytt i början av oktober kunde avslöja att den svenska regeringen avser att skriva under FNs kontroversiella avtal som handlar om global migration, kontaktade en av våra läsare Utrikesdepartementet med en begäran om att få ramverkets text översatt… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
3 years ago

højrepopulismen, som i forfatternes øjne nøjes med at kritisere indvandringen og de kulturelle eliter, men glemmer at kritisere kapitalismens eliter.

Hvilket aartusind lever de i?

I dette aartusind, er det venstrepopulisterne, der hepper paa de internationale kapitalmagter, mens hoejrepopulisterne har annammet det paelokonservative syn paa sagen, et syn der fraset gud, konge og faedreland, kraver en professor i politologi at adskille fra de socialdemokratiske.

Henrik Gøtke
Henrik Gøtke
3 years ago
Reply to  Felix Krull

Der sparede du mig lige for at pege på det selv samme …

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Per Gudmundson:

Säg nej till FN:s missriktade välvilja

https://www.svd.se/sag-nej-till-fns-missriktade-valvilja

En rad regeringar signalerar nu att de inte tänker skriva under FN-avtalet om invandring. Länderna som diskuterar avhopp är dels flera av våra grannar, som Danmark, Estland, Lettland, Litauen och Polen, dels omkring det centraleuropeiska block som utmärkt sig för en restriktiv invandringspolitik: Österrike, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Bulgarien och Kroatien. Men också små och stora bland världens tongivande demokratier, som USA, Australien, Schweiz och Israel.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
3 years ago

Har i set denne folkens. ??

https://fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com/2018/06/studievrt-mette-vibe-utzon-s-datter.html?spref=tw&m=1&fbclid=IwAR1I6Ubu_60pfyhLTdxIPnNjQzYiilCleTdcrlZvFQhSxEZMuCHl6iuEsmg

Tuesday, 26 June 2018
Studievært Mette Vibe Utzon ‘s datter danner par med islamist, der hylder terroristen Omar El-Hussein

Jeg siger bare DR er fuld af lort.
Den slags Møer er og bliver Sharia-madrasser.
Tøsen lider af smagsforvirring.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x