29
mar
Seneste opdatering: 31/3-19 kl. 0502
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg så gennem Helligåndskirken høje 1700 talsvinduer ud på Strøget 20 meter borte. Det var to forskellige verdener adskilt af tyndt glas. De hørte ikke musikken, jeg hørte ikke dem derude i forårssolen. Kirken er egentlig fra 1296, men da den brændte i 1728, måtte den genopføres. Tilbage fra 1296 er kun Helligåndshuset  bagved.

Normalt kræver Ein Deutsches Requiem stort kor og fuldt orkester med to harper og otte kontrabasser, men mindre kunne gøre det i lørdags. Det er en af glæderne ved at bo i København, der er altid en god koncert at høre. Billigt eller gratis, som regel i en kirke. Forrige lørdag var vi i Jesuskirken og høre  Bach. Man kan godt opføre Brahms’ Requiem med et lille ensemble og et stort kor, men her er den for fuldt udtræk med op til 110 musikere.: Brahms – Ein Deutsches Requiem 1869  – Herbert Blomstedt.

Meget ofte er det kirkekoncerter, og jeg er i otte forskellige kirkeklokkers krydsild om morgenen her hvor jeg bor. Dagen før krydsede jeg Christiansborg, og da var der åbent ind til ridehuset fra det første Christiansborg. Man ser for sig, hvor smukt det har været sammenlignet med den konditorkage, der ligger der nu.

På omgangshøjde med tiden

Slotsholmen har været kongemagtens bolig i 900 år, og man kan drømme sig tilbage til det første Christiansborgs skønhed, der blev opført i 1730 og kun eksisterede til 1794.

Så meget umage for 64 år, men vi bygger for evigheden. Hver gang. Romerriget, nazisternes tusindårsrige, Sovjet, EU, Folkhemmet, demokratiet og multikulturen. Alle er bygget for evigheden, men i gennemsnit varer et imperium i 336 år.

Det Osmanniske Kalifat varede i 400 år, Hitlers varede i 13 år, og  Stalins i 69 år. Tendensen er, at imperier bliver mere og mere kortvarige. Ligesom i filmen, klippes der hurtigere og hurtigere i historien, og færre og færre når formentlig nogensinde op på omgangshøjde med tiden. Nuet er et reklamespot på 20 sekunder de færreste fatter, før det forlængst er forbi.

Dette levnede flammerne i 1794:

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nobody
nobody
2 years ago

Det startar först i U.S.A!

“Leonard Cohen – Democracy”: https://www.youtube.com/watch?v=DU-RuR-qO4Y

Sedan kommer det här!

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Billeder under teksten, billede 2,
Danmark Christiansborg Slot Christian 6. lod i 1730’erne det gamle Københavns Slot nedrive for at opføre et moderne residensslot. Dette brændte dog i 1794, før det endnu stod helt færdigbygget. Kobberstik fra samtiden.

Sjældent smukt, synes jeg godt man kan betegne det. Burde have været, eller blive, genopført.

Billede 5, sidstnævnte burde være udført med farver, og være fulgt af flere computergenererede billeder med forskellige focus er ønskeligt, men der er aktuelt stop for finansieringen…pb

http://denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_historie/Danmarks_geografi/Danske_slotte_og_herreg%c3%a5rde/Christiansborg_Slot
Lars Serritslev, Mette Smed: Christiansborg Slot i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 29. marts 2019 fra http://denstoredanske.dk/index.php?sideId=56869

Charles
Charles
2 years ago

OT
https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE11286958/liveblog-mays-brexitaftale-til-ny-afstemning-i-underhuset/
29.03.2019 KL. 14:33
Liveblog: Mays brexitaftale til ny afstemning i Underhuset
Fredagens afstemning i det britiske underhus er formentlig Theresa Mays sidste skud i bøssen.
Der er forhåbentlig ikke flere skud i Bøssen.
Kom så ud i en fart.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x