1
apr
Seneste opdatering: 1/4-19 kl. 2057
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Iranian activist and journalist, Masih Alinejad, has slammed Western women for donning Islamic headscarves, calling them a symbol of inequality and discrimination….

“The female politicians who visit Iran, the tourists, the athletes, the actresses, all of them – when they go to my beautiful country, they say, ‘This is a cultural issue. We wear it out of respect to the culture of Iran.’ Let me be clear with you, calling a discriminatory law part of our culture – this is an insult to a nation.”

“Jag hoppas att ingen är våldtäktssugen ikväll… “

Imens er svenske kvinder er jaget vildt i deres eget land

Mon ikke de kvikkere efterhånden er ramt af ‘refleksionens tandbid’, som Tom Kristensen skrev? 42 procent af yngre svenske kvinder er bange for at færdes offentligt i 2019, så vidt har svensk feminisme bragt det.

Den minder mig om de Radikale, der plejer at opnå præcis det modsatte af det, de ville, et særligt talent der er forbeholdt et ganske tonedøvt segment af apolitiske mennesker. Personer med ‘visioner’ bør holde sig fra politik med mindre, de er genier, og vi ved, hvor mange der er af dem.

I Sverige er det halvsuspekt, ikke at have en ideologi. I Danmark er det en tillidsskabende foranstaltning. Mine forældres generation, der oplevede det meste af det bevægede tyvende århundrede, kunne filosofere: “Ville verden have været bedre, hvis kvinder havde styret?” Vi kender svaret: Verden ville have set ud som Sverige. Fredsskadet. Den ville have været selvmordstruet. Fra Linda, 25, knivöverfölls i Bandhagen: “Det jag minns tydligast är hantverkarkniven med orange skaft mot min hals.”

Det är natten mot söndagen den 31 mars. Tjejgänget har varit ute på stan och haft roligt. Klockan är omställd till sommartid och börjar ticka mot tre. Det är dags att avsluta kvällen och Linda beställer en über, som hon brukar. Men det kommer ingen bil, resan avbokas, och Linda tvekar.

Något inom henne säger att hon borde ta en taxi – men så är det kompisen, som tänker åka kommunalt. Det avgör. Kan kompisen, så kan väl Linda? Hon beslutar sig att ta t-bana hem till Bandhagen.Jag är lite nervös, men håller på att övertala mig själv att inte vara så överkänslig, berättar Linda. “Lugna ner dig, din kompis åker ju kommunalt” säger jag åt mig själv. Jag skriver ett sms till henne: “Jag hoppas att ingen är våldtäktssugen ikväll… “

Alla våra mardrömmar besannades. Min kompis sa “jag skulle aldrig låtit dig ta tunnelbanan”… Jag sa, från och med nu, alla åker alltid taxi hem hädanefter. Nu håller jag på och beställer överfallslarm och spray och tänker ut nya rutiner, jag försöker googla taxibolag med enbart kvinnliga chaufförer men det finns inte… Alla überchaufförer är utländska män som kör, alla är jättetrevliga, men nu känner jag mig ännu mer otrygg än tidigare. Om jag inte vill åka taxi med en man, vad ska jag göra? Det finns inget alternativ… det finns inget val.

Linda är sjukskriven idag måndag. Hon trodde att hon hanterat situationen väl, men efter ett samtal med sin mamma på morgonen bröt hon ihop. Linda, 25, knivöverfölls i Bandhagen: “Det jag minns tydligast är hantverkarkniven med orange skaft mot min hals”

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bo
Anders Bo
3 years ago

Umiddelbart harmonerer det jo ikke med, hvordan de svenske kvinder stemmer.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

IS-fångarna från Sverige:
“Jeg gik med i IS, fordi jeg havde læst koranen” ?

https://www.svtplay.se/video/21580870/korrespondenterna/korrespondenterna-sasong-22-is-fangarna-fran-sverige

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago

Tänker mig att svenska kvinnor som absolut inte vill bli våldtagna skulle kunna bära på handgranater som snabbt går att rycka sprinten ur. Jag skulle vilja se den potentiella våldtäktsman som överfaller en sådan välutrustad kvinna.

Anders Bo
Anders Bo
3 years ago
Reply to  steen

Hvem bruger mit navn?

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x