30
maj
Seneste opdatering: 30/5-19 kl. 0747
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Alle ved, at Pravda er løgnagtig. Hold op med at lyve, så holder vi op med at hade jer”

Katerina Janouch er født i Prag og datter af en tjekkoslovakisk dissident, kernefysikeren František Janouch, medgrundlægger af Charta 77. Siden 1974 har familien boet i Sverige, men nu overvejer hun, om hun skal flygte tilbage til Prag. Hun foreslår, hvad jeg foreslog for ti år siden, at man skal rekonstruere svenske medier, som man gjorde med tyske nazimedier efter 1945. Man kan følge hende dagligt på Katarina Magasin.

Skønt svenske medier (og norske, opdagede jeg i Norge for nylig), er betydeligt værre end danske, lægger  Ulrik Høy sig her i nydelig forlængelse af, hvad Janousch siger:

Ulrik Høy: Trump og valgkampen

Hvad skal vi med pressen, når Twitter er nok?

Den danske valgkamp er en forfærdelig tålmodighedsprøve, og det skyldes to ting. Der er alt for mange partier og alt for mange journalister.

De mange partier burde fusionere og kalde sig De Blå og De Røde og så iøvrigt vælge stærke ledere, der kan tryne pressen. Ligesom i USA.

Donald Trump er et dagligt mirakel, fordi han netop kan tryne journalisterne og feje dem af brættet med en formidabel blanding af slagfærdighed og brutalitet. Det er en stor tilfredsstillelse at følge Trump og hans felttog mod pressen. Det burde danske politikere tage ved lære af, men se om de gør.

Dansk valgkamp er journalisternes, i USA er det politikernes

I Danmark har vi den omvendte verden, hvor dusinvis af politikere liner op som børn på skovtur, mens magtsyge journalister bemægtiger sig scenen og optræder som de egentlige ejere af demokratiet. Ganske ulideligt! Hvad har vi arme vælgere dog gjort, siden vi skal trækkes med det?

Valgkamp i Danmark er journalisternes valgkamp, mens valgkamp i USA er politikernes valgkamp. Det er herlig overskueligt med to kandidater, en republikaner og en demokrat, hvor demokraten senest var en ordinær dame og republikaneren et veritabelt mirakel. Det er det ny og vidunderlig amerikanske, som endnu ikke er nået til Danmark, hvor vi snøvler rundt i det gamle system med alt for mange partier og alt for megen dominans fra journalistisk hold.

Donald Trump har gjort alting nyt – og klart. Han er patrioten, der værner om nationen i stedet for at klatte den bort. Han er præsidenten, der giver sig til kende og lukker kæften på pressen. Hvad skal vi også med den, når en twitter er nok? Trump henvender sig til enhver, der kan læse indenad. Det er direkte kommunikation uden forstyrrende emsighed fra journalistisk hold.

Vi behøver ikke pressen til at fortælle os, hvad vi skal mene

Den ustyrlige vrede fra pressen skyldes jo netop, at Trump gør pressen overflødig. Vi behøver den ikke som det formidlende led mellem præsidenten og folket. Vi behøver ikke pressen til at fortælle os, hvad vi skal mene om præsidentens meninger. Det er overflødigt, for folk kan tænke selv.

Netop det har vakt ustyrlig harme i den vestlige verdens pressekorps. Bevares. Vil man have mere end twitter og slagfærdige udvekslinger på skærmen, så kan man jo købe en avis eller låne en bog på biblioteket.

Hvorfor har vi ikke det i Danmark? Fordi vi er vanedyr med vanetænkning og vanefølelser og en afdanket underdanighed overfor alt, hvad der har navn af demokrati og folkestyre.

Slå jer sammen alle kedsommelige politikere!

Slå jer dog sammen alle I kedsommelige politikere! Vælg en begavet og slagfærdig kandidat fra Blå Blok (det må kunne findes) og vælg et sludrechatol fra Rød Blok, det ved vi findes. De umiddelbare gevinster er til at tage og føle på.

Vi slipper for myriaden af perifere meninger. Vi slipper for politikere, der hverken har helt eller halvt talent. Vi slipper for TV-journalisternes spekulationer over, hvem der vil danne regering med hvem, hvad, hvor. Vi slipper for de daglige, desperate forsøg på at gøre valgkampen spændende, hvad den vitterlig ikke er. Den er ganske ulidelig.

Vi slipper kort sagt for en plage i tiden, og skulle man ønske noget for Trump, så er det, at han holder sig langt væk fra nulliteten af statsledere til f.eks. klimakonferencer, og han skal simpelthen droppe FN og andre obskure forsamlinger.

For det er under hans niveau og langt, langt under den fabelagtige intelligens, der gør ham til et mirakel i tiden, vel at mærke et demokratisk valgt mirakel.

Fortsat god valgkamp!

Dagbog 15

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bo
Anders Bo
2 years ago

Der er hverken for mange partier eller for mange journalister – de mange partier ér jo et demokratisk sundhedstegn – Problemet er at – ALT – for mange journalister er venstreekstremistiske mikrofonholdere for socialisterne.

Men at KD ikke allerede har givet op, beror vel på at de er opflammet af Herrens ild?

Kirsten Brocks
Kirsten Brocks
2 years ago
Reply to  Anders Bo

KD er i live p.g.af Camilla Arndt som er utrolig god til at kommunikere sine synspunkter ud så enhver forstår. Hun har mange fornuftige holdninger. Bortset fra snakken om fri abort og homoseksuelles rettigheder. Den kan man godt undvære. Jeg deler slet ikke meningen om Thrump. Han er et gennemforfærdeligt menneske. Mueller har lige stillet sig op og fortalt om sin rapport indenfor 10 min. I senatet, For derefter at trække sig tilbage og gå på pension. Og det var klar tale det han ytrede: Han kunne ikke afvise at der op til flere gange havde været obstruktions i forhold… Read more »

River
River
2 years ago

At journalisterne ejer valgkampen eller forsøger samme, er det seneste stunt med TV2s kampagne med daginstitutioner et godt eksempel på. Men udsendelserne afslører ufrivilligt det socialistiske helvedeshus’ inderste problemer. Her er der syn for systemets ondskab over for en 14 måneders gammelt barns biologiske behov for sine forældre. Vi vil sgu ikke engang tage en hundehvalp fra sine forældre før tid. Hvorfor er der ingen der fortæller hvad systemets opdragere, repræsenteret i et hav af politikere og professorer, skulle have gjort. De forsøger at reducere barnets behov til et problem om normering! Nej, De gjorde et barn fortræd. Udsendelsen er… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
2 years ago

Det vælter stadig socialistpropaganda oemodsagt fra DR nyheder. Væmmeligt stof!

Margrethe
Margrethe
2 years ago

Pinligt, der skal en indvandrer til, for at fortælle de forsagte, indfødte svenskere, hvad deres problem er. Netop den forsagthed, der gør, at jeg har aldrig har følt mig rigtig tryg ved svenskere. Lidt som med tyskerne: Deres aldeles overnaturlige grad af venlighed og afdæmpethed. Jeg tænker “hvis jeg nu tog et boldtræ og slog jer oven i hovedet, ville i så stadig sidde der og smile og tale venligt?” Jeg tror det. Intet kan få dem op i det røde felt. Den slags mennesker er en stressfaktor. Nej. Det her forstår man. Okay han er så lidt mere sur… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

Blå blok versus Rød blok er ikke den rette opdeling. I begge blokke er der både tilhængere og modstandere af udskiftningen af danskerne med muslimer. Opdel derfor i en Civiliseret blok versus en Sort-islamisk blok. Lad Balle-Lars (med de spildte ord) sammen med sine muslimske brødre, M. Østergård og U. Elbæk være førerhunde i Sort-islamisk blok. De 3 herrer er hovedansvarlige for den igangværende udskiftning af danskerne og det skal huskes til fremtidige rigsretssager, hvis de 3 førerhundes lederskaberi fører til borgerkrig. Den civiliserede blok skal ledes af R. Paludan, P. Vermund og Tulle – de bedst egnede til overlevelse.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x