10
jun
Seneste opdatering: 11/6-19 kl. 1110
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Michel Houellebecq har gjort det igen. Skrevet en roman, der på kornet rammer det moderne menneskes desperate forsøg på at finde mening og lykke i globaliseringens tidsalder. Lone Nørgaard anmelder bogen.

Er muslimsk mobilisering et tegn på demokratisk vitalitet?

Af: Hans Rustad

Det var let at se, at den voldsomme reaktion i medierne mod Rasmus Paludan ikke bare handlede om ham som person. Der lå også en dyb frygt for hvad Paludan kunne medføre. Ved hver eneste konfrontation er det Paludan der får skylden, ikke muslimerne. Uanset hvor voldeligt de optræder.

Det er samme mønster som gentager sig i det civile samfund generelt: Uanset hvor grov kriminalitet, domstolene og politiet går forsigtigt frem og politikerne vil helst ikke vide noget om det.

Medierne fokuserer nu på at Paludan udløste vælgermobilisering blandt muslimerne. Men de glemmer helt at de selv var en vigtig aktør. Det var medierne der fokuserede på Paludans dårlige karakter, hans ondskab. Hvis man kalder nogen for nazist, har man da ikke selv et ansvar? Det ansvar skøjter medierne glat henover.

Det er altid højrefløjen, der ‘polariserer’

I stedet fortsætter de med at give Paludan skylden for polariseringen. Se bare hvad højrefløjen har sat i gang! Det minder lidt om hvad nazisterne sagde om jøderne: ”Der Jude ist immer Schuld!” Det er altid jøderne der har skylden.

Oversat til moderne dansk: Det er altid højrefløjen, der polariserer. Hvis vi slipper af med dem vil samfundet igen fungere som et fællesskab. Derfor fører medierne krig mod højrefløjen. Det gør dem til muslimernes forbundsfæller, hvilket de forsøger at skjule ved relativisering.

Jyllands-Posten spørger om den muslimske mobilisering gennem moskeerne og foreninger til fordel for Radikale Venstre og Enhedslisten er betænkelig. Journalisterne sørger for at hente eksperter ind, der kan berolige befolkningen: Det er ikke anderles end at landmænd eller forretningsfolk stemmer på deres partier.

Hvor dumme tror Jyllands-Posten at folk er? Skaber muslimsk mobilisering øget polarisering – eller et bedre demokrati?

Valgresultatet – især måden, som det blev skabt på – vækker også bekymring. Bl.a. fordi det er sket i en muslimsk kontekst og i et samarbejde med områdets moskéer i forbindelse med f.eks. fredagsbøn og eid-fest.

Jyllands Posten er i dag totalt kastreret

Andre ser valgresultatet som et udtryk for, at det danske demokrati virker – og nu også i højere grad slår igennem i disse boligområder

Avisen. der en gang stod op for ytringsfriheden, imod sharia, er i dag totalt lobotomeret, kastreret:

Men er det anderledes, når en kendt erhvervsmand støtter et bestemt parti, der kæmper for topskattelettelser, når en fagforening støtter bestemte politiske holdninger. Herhjemme er der også et parti, der benævner sig efter en religiøs retning?

»Det må de gerne. Det er ikke forbudt. Derfor kan man fra mit perspektiv ikke gøre andet end at begræde udviklingen. Det er inden for demokratiets rammer,« svarer Sørine Gotfredsen.

Venstrefløjen står for en sort, politisk religion

Modsætningerne i det danske samfund vil udspille sig på et stadig højere niveau. Paludan synliggjorde bare modsætninger, der er vokset frem i takt med at islam udfolder sig i et sekulariseret samfund.

Ved at gå ind for muslimsk valgdeltagelse på islams vilkår, har venstrefløjen vist hvor de står: For en sort politisk religion. Det er et dødeligt favntag.

Radikale Venstre og Enhedslisten går islam i møde med åbne øjne.

Det store spørgsmål er hvad Socialdemokratiet gør. Muslimerne valgte de to andre partier for at straffe Socialdemokratiet.

I Jyllands-Posten fredag fortalte Kasim Ahmad, tidligere talsperson for Det Islamiske Trossamfund, hvordan forskellige pakistanske, arabiske og tyrkiske foreninger i København er gået sammen, og at ramadanen har gjort det lettere hver dag at møde folk i moskéerne og derigennem – samt f.eks. også på sociale medier – at øge tilslutningen til bestemte kandidater. Han oplyser, at mobiliseringen om to år til kommunalvalget vil blive endnu mere effektiv, og at formålet er at give et »ordentligt smæk« til Socialdemokratiet.

Det fik partiet dog allerede ved dette valg i flere af de udsatte boligområder, hvor tilslutningen til Socialdemokratiet gik markant tilbage. I Gellerup faldt den f.eks. fra 30,5 pct. til 16,1 pct. I Nørrebrohallen blev tilslutningen til Socialdemokratiet markant mindre end til De Radikale og Enhedslisten.

Mette Frederiksen har udtalt at hun aldrig vil gå tilbage til den gamle politik i indvandringsspørgsmålet. Det vil det Radikale Venstre og Enhedslisten ellers forsøge at presse hende til.

Islam er kommet ind som en stor faktor i dansk politik. Muslimerne har vist at de kan mobilisere kollektivt og de er allierede med to danske partier. Er Socialdemokratiet i stand til at stå imod?

Det er Jyllands-Posten ikke. Lars Aslan Rasmussen forstår hvad der truer: Religionen kommer ind i politikken.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, der er valgt på Nørrebro, er heller ikke begejstret for den mobilisering. Han oplevede i valgkampen at få sine plakater ødelagt og at blive chikaneret.

»Jeg kender ikke nogen moské i København, som jeg på nogen måde ønsker inddraget i et valg. Jeg ville også have svært ved, hvis kirken rendte rundt og sagde, at man skulle stemme på en bestemt måde. Det kender man meget fra Mellemøsten,« siger han. Heller ikke Facebook-gruppen ”Muslimer til stemmeboksene i 2019” er han begejstret for.

»Forhåbentlig stemmer man ikke, fordi man er muslim, men fordi man som samfundsborger går op i andre ting end det religiøse. Det er ærgerligt, hvis man ser sig selv som noget andet, hvis man er muslim,« siger han.

Brian Arly er en fordummende propagandist

Til at belyse denne vigtige problemstilling henvender JP sig til en venligboer, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, og religionssociolog Brian Arly Jacobsen fra Københavns Universitet, der fordummer samtalen ved at sammenligne med DF´s fremgang i 2015.

Men kan netop det, at man stemmer så ensidigt, være med til at bidrage til polarisering?

»Den diskussion havde man også ved valget i 2015, hvor der var en massiv opbakning til Dansk Folkeparti i f.eks. Sønderjylland. Om det kunne være med til at polarisere samfundet. Men da var argumentet fra en bred kam af partier og kommentatorer, at det skulle man acceptere, og at det var inden for rammerne af, hvad et demokrati skal kunne tolerere. Det må være det samme her.«

JP vil belyse polarisering og vælger at spørge en ekspert, der selv er så politiseret at han kun taler den dummeste propaganda.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
3 years ago

Paludan har ikke mobiliseret én eneste muslim på denne klode til noget som helst. Det har de selv, qua deres ideologi. Det eneste, han har gjort er at agere lakmuspapir eller fremkaldervæske. Den muslimske mobilisering, vi ser nu, ville komme før siden. Kun et spørgsmål om tid. Ja med mindre altså, man mener, det var jødernes blotte tilstedeværelse i Tyskland, der var skyld i, at nazisterne fulgte deres ideologi til punkt og prikke og smadrede hele Europa på den konto.

Filuren
Filuren
3 years ago
Reply to  Margrethe

Bestråling som fremkaldervæske for det kræftpotentiale vi alle – i større eller mindre grad – bærer rundt på.

En tynd fernis af civilisation, er det ikke sådan man siger? Ondskaben, der lurer lige om hjørnet. Et rødt, velduftende jordbær den ene dag, et råddentbrunt fluefang den næste.

Tyskeren bærer naturligvis nazisten i sig, ligeså vel som han besidder en overdådig skaberkraft. Fremkalde eller fremprovokere.

Jødernes blotte tilstedeværelse? Ej, du ved vist godt, det ikke er hele sandheden. Tjek i den sammenhæng folkedrabet i 1932-1933, Holodomor, (nej, ikke Holocaust) på mellem 3,5 og 7,5 millioner (primært) ukrainere.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Margrethe

“Paludan har ikke mobilisert en eneste muslim…” Nei, mannen er ikke så korkad at han selv tror det heller..ikke hensikten,men å vise danskene hvordan muslimer reagerer når de møter en som konfronterer deres oppførsel i Danmark..et besøk i zoo med apene ga sterke assosiasjoner..hyl og skrik med elendig dansk ordforråd..alltid i store fege flokker..som danske venstre støtter opp om..Mette & co..foræderna av eget folk..alt for makta. Håper nå at NB vil være den som konfronterer regjeringen..konsekvens av deres politikk at Danmark er et tapt land for dansker.. Muslimstemmene kommer å øke til neste valg, då skjer det store slaget, om… Read more »

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  sussebassa

Haha..nå får Rasmus Paludan skylden for at politiutgifterna stiger enormt..han bruke mest skydd for å unngå bli skadet/drept..danske nyheter nå.
Sannheten er vel at han bare viser det venstresiden har brakt inn i landet pga sin politikk.
Klart de ønsker det ikke kommer fram og vises i tv for hele verden å se sitt forræderi overfor danskene.
Snakk om å snu sannheten på hodet.

Knud Madsen
Knud Madsen
3 years ago
Reply to  sussebassa

HELT rigtigt set, Sussebassa! 🙂

Charles
Charles
3 years ago
Reply to  sussebassa

Ja.
Men det gør satme ikke noget at Muslimerne koster 40 Mia Kr.
Her er der ikke taget udgifter til retsager, lægebehandling af ofre, voldtægter og meget meget andet. DR og andet lort er lige til at brande af, sådan et eensidigt organ er der ikke brug for.
Det fylder folk med løgn.
Men ikke jeg for jeg Stemmer Stram kurs, og det vil jeg blive ved med, ind til disse muslimske røvhuller er ude.
Løkkes det ikke for os og Paludan at lægge linien om er der ikke andet end en vis herre fra Norge at lytte til.

frank mathiesen
frank mathiesen
3 years ago

Synes det er endog meget problematisk at så mange muslimer hører efter hvad imamerne fortæller dem hvad de skal gøre..
Muslimerne har ellers fortalt at imamerne ikke har nogen speciel magt…???
Et andet aspekt er hvad radikale Venstre har lovet imamerne til gengæld…??

Charles
Charles
3 years ago

Østergård har lovet hans egen Røv til fri bedækning, derfor stor Radigal fremgang.

AlFredsModer
AlFredsModer
3 years ago

Hvis man er muslim, har man afskrevet demokratiet som styreform. Demokrati anerkender ikke et højere guddommeligt væsen som en overordnet autoritet. Intet over og intet ved siden af folketinget, som det er gentaget utvetydigt. Før en stemmeberettiget vælger kan få udleveret en stemmeseddel ved offentlige valg, skal vælgeren skrive under på et dokument, som afviser guddomme som autoritet over demokratiet. For at være valgbar kræves også en underskrift. Dette som et juridisk bevis for vælgerens accept af demokratiet som endegyldig styreform i Danmark. Beviset kan og skal bruges imod vælgeren, hvis der opstår tvivl om vælgerens loyalitet overfor demokratiet. Hermed… Read more »

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  AlFredsModer

Ser helt rett ut, men..
Aldrig om muslimene vil skrive under ditt forslag..og om.. ville jeg aldrig stole på de..
De er jo pålagt å juge for skitne hunder..oss.
Utvisning er enda settet og det beste.
Heja Rasmus Paludan..og NB.

Charles
Charles
3 years ago
Reply to  sussebassa

Der er kun een af dem der du´r nemlig Stram Kurs. sussebassa
Hvorfor nu det:
Se linket: https://youtu.be/EnIH-OadKXQ
Her siges løgnen endda to gange. Billige point hentes.

Du bedes læse hele texten unde videoen.
Fordi der er en video mere og det er lige den der lyves om

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Charles

Takk, har lest og sett..
De som taper på dette er NB, men også høyresiden..så egentlig korkad sagt o ment..jug enda verre.
Hun burde tenke på at høyresiden burde samles, ikke motarbeide hverandre.
Men..oppi det hele, uten hadde ikke Danmark fått Rasmus Paludans fremragende innsats for danskene..vise hele Europa hvordan de må gå frem for å redde sine land, avdekke muslimenes sitt sanne jeg. Muslimer skal ut av Europa og Damark viser vei igjennnom Stram Kurs.
(obs så dukket Maren i Kjæret opp på min plass.)

Maren i Kjæret
Maren i Kjæret
3 years ago

Lidt OT: nu er der preppers i Sverige; og de har fået foldere fra regeringen om at preppe til krise eller krig! I DK tror man, at alting går fint 🤪 Det er interessant at se en af de store svenske bunkers, som har plads til 3.500!! Hvad er det nu i Kbh: er der plads til 90 mennesker? Flot, hva?! Nå, men det kan jo blive et mareridt at havne i en bunker i Sverige, hvis man er eneste svensker blandt 3.499 nyankomne ‘fluktninga barn’!! Så vil man nok foretrække atombomben. . . https://youtu.be/YCAJofc4ajM

Filuren
Filuren
3 years ago

Hvor er de seje de to preppers. Lotta og Andreas.

Underjordiske ‘byer’ med plads til 8 millioner svenskere? Fy fan!
Tænk at gå fra 700.000 til 50.000 soldater på bare få årtier…

Maren i Kjæret
Maren i Kjæret
3 years ago
Reply to  Filuren

Men prepping nytter ikke overfor atomkrig, og det vil komme før eller siden. De er jo ved at køre i stilling til det, Trump osv. Jeg vil bare konstatere, at verden er ved at gå totalt amok. De Geo engineerer på fuldt tryk over dk, især Kbh, og den himmel, man ser, er kemisk. Hvidt, sært lag. Folk finder hinanden på tværs af lande nu, og deler info og optagelser. Det kan anbefales at se Hacking the Planet med Dane Wiggington på tuben, mens den stadig er på:. De lukker flere af disse tubere nu, og hvorfor gør de det??… Read more »

knud den store
knud den store
3 years ago

det er præcist hvad , der prædikes alle mosker i Danmark . måske Du som jeg har forstået . en gang radikal altid radikal. Og I rigtige DAnere, dukker den digitale ! vi ses RIGTIGE patrioter

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Jens Ganman förklarar skottlosningen på Malmö Central:

https://ibb.co/pfZ2Jdf

Charles
Charles
3 years ago
Reply to  steen

Er Breivik kommet til Malmø, siden alt det lort springer om ørene på folk.?
Det skal snart sættes i system, og få disse vandaler til Muslimer ud af Sverige.

En stor tak skylder vi Stefan Löfven og mange andre.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Skottlosning på Malmö Central –
Jens Ganman förklarer:

https://ibb.co/pfZ2Jdf

Åbent brev fra Jens Ganman til Stefan Löfven:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156522392453251&id=644748250

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x