14
jun
Seneste opdatering: 14/6-19 kl. 0313
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Broder’s Mirror: The Chancellor’s Life After Death. Se også Broders Spiegel: Eine Kippa für die Kanzlerin.

Libanesisk scenario i Sverige?

Jeg har berørt analogien nogle gange, senest i marts i år i Meditation over borgerkrigen, hvor man også kan se en lang og fremragende, fransk dokumentar om borgerkrigen.

Det finns en del likheter mellan Libanon och Sverige idag som gör det angeläget att titta närmare på den utveckling som har lett till inbördeskriget i Libanon. Den libanesiska statens svaghet ledde till att den kristna majoriteten som kände sig hotad av nyanlända och deras politiska krav började forma egna styrkor och militias.

Det dröjde inte länge till att palestinska och muslimska organisationer började att förstärka sina egna trupper och skapa nya. Samtidigt uppmanade regeringen till ”enighet och försiktighet” medan polisen och armén i stort sett varit passiva för inte förarga någon av parterna.

Sverige är inte där än men bildandet av medborgargarden som svar på polisens tillbakadragande från landsbygden är redan inlett. Det är bara en tidsfråga när invandrargängen från förorter ska få en mer tydlig religiös och politisk profil.

Ett civilkrig kan ske i en situation då parterna inte längre kan komma överens och alla möjligheter till det verkar uttömda. I takt med att det politiska och mediala etablissemanget spär på polariseringen och uppmanar till att ”bli av med mänskliga brunråttorna” driver nationalister och globalister allt längre ifrån varandra. Motparter har lärt varandras argument – som inte längre övertygar någon. När det ”demokratiska samtalet” inte längre fungerar medan någon vilja till försoning verkar saknas – vad blir nästa steg?

Kriget har inte löst några problem i Libanon – trots att det avslutades officiellt för 27 år sedan fortsätter Libanon att vara ett krossat samhälle med enorma motsättningar, en svag skugga av det som det en gång har varit.

Med uppkomsten av politisk islam riskerar Sverige att upprepa Libanons öde. Nyliberala ”hollow state” som drar sig tillbaka från allt fler geografiska områden lämnar ett stort spelplan för dem som är villiga att använda våld. Vänsterns professionella desinformatörer brukar reflexmässigt stämpla denna typ av analyser som ”domedagsprofetior”. Utan att hävda att min analys är träffsäker på något sätt vill jag rekommendera att läsa en debattartikel av en fd svensk kapten i FNs fredsbevarande styrkor i Libanon Anders Lugn ”Sverige på väg mot katastrof”. Artikeln publicerades av Aftonbladet för 9 år sedan – då tidningen fortfarande hade några inslag av riktig journalistik och förmågan att föra en rationell debatt – vilka verkar vara helt borta idag. Hans slutsats är att Sverige har alla sex förhållanden som skapade förutsättningar för Libanons undergång. Så är vi nu år 2017 9 år närmare en katastrof? Libanesiskt scenario i Sverige – på väg in i ett inbördeskrig?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jari Norvanto
Jari Norvanto
2 years ago

“Med uppkomsten av politisk islam riskerar Sverige att upprepa Libanons öde.”

“politisk islam” är ett vilseledande begrepp – som om det är en särskild sorts islam eller aspekt skild från islam. Med islam/muslimer blir det islam, muslimskt samhälle. Ju fler muslimer, desto mer islamskt blir samhället. Som om islam skulle undanhålla sig politiken. Med islam/muslimer så får du “politisk islam”. Islamiseras Sverige eller hela västerlandet, så blir det ett nytt Libanon; sen kan du kalla det politiskt eller ej, det går på ett ut.

River
River
2 years ago

Enhedslisten og radikale venstre har i realiteten erklæret krig ved at gå i pagt med islam om at indføre fjenden i landet. Hvis I stemmer på os vil vi åbne portene for jer. Efter valget er det desuden meningsløst at tale om religionen islam når den tydeligvis handler som en politisk enhed.

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago
Reply to  River

“Det Radikale Venstre” bør omdøbes til “Islams Hammer”. Politikerne på Christiansborg har fundet ud af, at det er smart at slå sig selv oven i hovedet med en hammer. Det føles nemlig så dejligt når man holder op. For tiden udsætter Sjalmokratiet, ÉndimensionsListen og Sjosjalistisk Folketroende sig for gentagne hårde slag af KoldeMorten med Islams Hammer (nærved Hammershus).

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

Forskellige forskere er kommet til det resultat, at folk i islamiske lande er dobbelt undertrykte. Dels af en intolerant straffende religion med indbygget dødsdrift, dels af hårde primitive klanstrukturer og til overmål af karrig og barsk natur. Når de islamiske lande tilmed er overbefolkede, skal det gå galt. Det bliver til alles kamp mod alle – kun religionen holder sammen på de psykiske og fysiske pjalter. Vesten kan ikke være forpligtet til at redde den islamiske samfundsstruktur ved at overtage den via masseinvasion af de muslimske horder – vesten ender med at blive trukket ned i det islamiske søle –… Read more »

Realisten
Realisten
2 years ago

Sverige vil formentlig blive opdelt på et tidspunkt: Een region for indvandrere og efterkommere, og een for etniske svenskere. På den måde kan en borgerkrig undgåes..

Torsten K
Torsten K
2 years ago
Reply to  Realisten

Så kan dette område for etniske svenskere gentage succesen med politisk korrekthed og uhæmmet muslimsk indvandring.

nadacomprende
nadacomprende
2 years ago
Reply to  Realisten

Det är endast över våra döda kroppar som den delningen skulle kunna ske. Djävlar anamma!

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

http://nyheder.tv2.dk/udland/2019-06-13-nyt-indeks-danmark-er-verdens-femte-fredeligste-land

Danmark fredeligst i Skandinavien
Danmark ligger lunt på en femteplads over de mest fredelige lande – et godt stykke foran vores nordiske naboer Sverige på en 18.-plads og Norge på en 20.-plads.
tv2.dk/krimi/2019-06-13-haandgranat-fundet-paa-taget-af-dagligvarebutik-i-aarhus
Til trods for fundet af granaten er det hele foregået meget udramatisk og butikken har ikke haft lukket og holder heller ikke lukket, oplyser butikschefen…

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

Fra Breitbart: “…the number of Africans living in Europe will grow from nine million to between 150 million and 200 million within the next 30 years. Juncker confirmed the EU is opening legal pathways for migrants, declaring that Europe has a “clear need” for mass migration from Africa….” Det falder åbenbart ikke EU-toptåberne ind, at de herved fremprovokerer borger-, race- og religionskrige i Europa. Sådan vil det gå, hvis politikerne kun tænker på Eliternes behov. Det kan anbefales de hjernedøde EU politikere, at genlæse den den franske revolutions samt den russiske revolutions historier. Men kan EU’s politikere overhovedet læse og… Read more »

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x