12
jul
Seneste opdatering: 12/7-19 kl. 2157
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En svenskers sidste besøg i Sverige

Omkring 56.000 svenskere emigrerer hvert år. Det er flere end under den store udvandring 1850 – 1920. Jeg delte selv kahyt med nogle gudfrygtige, svenske gubber, da jeg sejlede fra København-Gøteborg til New York med m.s. Kungsholm i 1966.

De var udvandret omkring århundredeskiftet, og skulle se det gamle land en sidste gang, og de kunne lukke deres øjne med billedet af et rigt og godt Sverige på nethinden. Erlanders Sverige. Deres oprindelige grunde til at udvandre, må havde forekommet dem meget tågede og fjerne i 1966.

Anderledes i 2019 efter hele to vanvittige, svenske kvartsekler. Man kunne døbe dem 68 og 92, nemlig året hvor svensk utopisme lettede endeligt fra  jorden og skabte den mentale basis for et nationalt selvmord, og året hvor indvandringen første gang gik helt amok med 40.000 om ugen i busdrift fra Balkan.

Dette er altså 23 år inden endnu et fikspunkt, 2015 med 165.000 indvandrere. Nu er den fysiske, demografiske basis for selvmord også solidt på plads, så nu afventer vi bare selve dødsfaldet. Rene tilfældigheder vil spille ind, men lad mig bare foreslå tyve år plus minus.

De færreste udvandrere nu om stunder efterlader sig en skriftlig begrundelse for flytningen, men denne svensk-amerikaner gør. Et par pluk:

Brottsligheten tar en karaktär av kulturell erövring

Jag har just återkommit hem efter två veckor i Sverige. Det var mitt sista besök. Det är med tungt hjärta jag säger det, men så är det. En gång för alla har jag lämnat bakom mig landet där min familj brukat jorden, huggit skogen, slitit i gruvorna, fiskat, jagat, byggt och levt i femhundra år.

Långsamt sammanbrott

Under mitt besök hörde jag människor berätta om hur de blivit nerslagna, nedsparkade, rånade, misshandlade och förnedrade av invandrargäng. Jag hörde exempel från en sjukvård i förfall. Jag hörde historier från skolans värld, historier om ett sönderfall av basala regler för ro och ordning.

Jag fick beskrivet för mig ett långsamt sammanbrott av en lärandekultur som fostrat generationer av svenskar. Hur kan man låta invandringspolitiken förstöra sjukvård, polisverksamhet, skolan?

Brottsligheten tar en karaktär av kulturell erövring. Den svenska kulturen försvarar sig inte. Här i Amerika försvarar sig den rådande kulturen. Det gör den i Danmark också. Och i Italien, Ungern, Polen… Den svenska handlingsförlamningen förstärks av det kollektiva, självpåtagna åsiktsförtrycket.

För min egen del har jag gjort mitt sista besök i Sverige. Jag har en gång för alla lämnat bakom mig landet där min familj brukat jorden, huggit skogen, slitit i gruvorna, fiskat, jagat, byggt och levt i fem hundra år. Min familjs framtid är Amerika. Min sorg över mitt ödelagda hemland får jag bära och hantera på egen hand. Med Håg och Hand För Hem och Härd, Sven Larson, Mitt sista besök i landet där min familj levt i 500 år.

Tredobling af voldtægter i Sverige på femten år

Samme dag kan vi læse at der var en Stor ökning av våldtäkter första halvåret 2019. Tallet er nu 4070 anmeldte voldtægter pr. halvår. dvs. cirka 8100 om året.

Da jeg for femten år siden skrev en noget chockeret kronik om voldtægt i Sverige, var tallet 2650 voldtægter om året (Danmark lå på cirka 300). Kun femten år efter er tallet tredoblet. Se 2004 -kronikken: Voldtægtsbølgen i det statsfeministiske Sverige.

Jeg kunne måske finde på at skrive en lignende kronik igen. Forskellen ville dog være, at i 2004 troede jeg, det nyttede noget rent præventivt. Det gør det ikke. Man må skrive af andre grunde f.eks. historiske eller rent mentalhygiejniske.

Volvo overvejer at forlade Sverige på grund af kriminalitet

The CEO of Volvo warns that the company is considering moving its headquarters out of Sweden in the future, partly due to a rise in violent crime. Håkan Samuelsson told a conference that the car maker was losing its appeal to foreign experts and engineers and further explained his concerns during an interview with SVD Näringsliv.

“We are building cars, we cannot solve the other problems, someone else must do that,” the CEO said, adding that it is becoming more difficult to attract workers due to Sweden’s worsening reputation.

“It’s definitely not helping when people read about shootings in Gothenburg and wonder if they really dare to move to Gothenburg,” said Samuelsson.

If the situation does not improve, the CEO warned that the company may even have to consider leaving Sweden in the future. CEO of Volvo Says Company is Considering Leaving Sweden Partly Due to Rise in Violent Crime Dagens Industri: Volvochefen har rätt om svensk otrygghet

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
2 years ago

Det er ubærligt at være historisk vidne til, at det nærmeste, vi kommer paradisiske tilstande – i hvert fald hvor mennesker er involveret, de har jo en fænomenal evne til at ødelægge det for sig selv og alle andre dyrearter – at så gode samfund og kulturer skal gå rabundus på grund af – ja på grund af hvad? Var årsagen så bare en Hitler eller Stalin, der var kommet tromlende med deres tanks, så ligger der en befriende ansvarsfritagelse gemt i den situtaion. Hvem kan stille noget op mod sådan en overmagt? Men disse selvpåførte ødelæggelser er så langt… Read more »

sonata
sonata
2 years ago

Det mest merkverdige, er hvorfor ikke det svenske folket gjør noe med katastrofen.
Hvorfor?
Har noen en intelligent forklaring på dette?

mjolly
mjolly
2 years ago
Reply to  sonata

gjør det norske og det danske folk noe, bortsett fra en viss 22. juli-spilloppmaker. Danskene klarer ikke engang gi Paludan mer enn 1.8% av stemmene, så dette kan ikke løses demokratisk.

Erik
Erik
2 years ago
Reply to  sonata

“Stokholmsyndromet”

Knud Madsen
Knud Madsen
2 years ago
Reply to  steen

Mon der gives noget svar?

Michael Timling
Michael Timling
2 years ago

“Når forandringens vinde blæser, er der nogen, der bygger læhegn, og andre bygger vindmøller”. Vi har selv ønsket at afskaffe vores vestlige kultur, men vi ved endnu ikke, hvad vi vil have i stedet for. Vi, der bliver tilbage, vil finde sammen (deraf ordet samfund) og – hurtigt eller langsomt – lære at forsvare vores liv og ejendom.

Knud Madsen
Knud Madsen
2 years ago

Jeg er også en, der står helt uforstående over for, hvorfor svenskerne og andre vesterlændinge er så slappe og opgivende over for de indtrængende tropper, der selv forklarer, at de vil overtage Vesten og likvidere os. Selv mine egne børn, som er veluddannede og rigtig godt i vej, interesserer sig ikke synderligt for farerne. De kan godt se at det er lidt problematisk, men nu skal de på ferie, og så må det lige vente med elefanten i rummet, der godt nok fylder mere og mere. Jeg talte med en pensioneret læge for nylig. Hun var meget forarget over min… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago
Reply to  Knud Madsen

De fleste menneskers horisont når til næsetippen. Politikernes horisont når lidt længere – til næste valg. Den globale ulykke skyldes overbefolkning i udvalgte områder af kloden. De områder, hvor vedvarende opretholdelse af livskvalitet er umulig, er de områder hvor naturen ikke kan levere det nødvendig grundlag for forøgelse af befolkningstallet. Der vil i stigende grad være overbefolkning i disse områder. Da alle gerne vil leve og overleve, er de overskydende nødt til at søge hen, hvor betingelserne for dette er muligt. Globaliseringen giver adgang for de overtallige, at rejse lige netop derhen på kloden, hvor chancen for overlevelse er bedst.… Read more »

britta due andersen
britta due andersen
2 years ago

Jeg tænker nogle gange på, at det minder om helt unge smukke pigers selvskade ved sult / kniv. Samme destruktion.

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x