21
sep
Seneste opdatering: 23/9-19 kl. 2034
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De svenske meningsmaskiner ompositionerer sig diskret, og hÄber vi ikke opdager det

NĂ„r man tĂŠnker pĂ„ de ufattelige skader Sverige er tilfĂžjet bare siden Ă„r 2000, mĂ„ man spĂžrge sig: Hvor verdensfjern og langsom i hovedet kan en “elite” tillade sig at vĂŠre uden at bliver krĂŠvet til ansvar? Jeg har skrevet om dette i snart tyve Ă„r, og jeg er nĂŠppe tyve gange klogere end den fisefornemme, hĂžjrĂžvede svenske elite. De har smadret landet i 40 Ă„r, og nu har de ikke lĂŠngere lyst til at lĂŠgge navn til det. Hvad der nu er startet, er “tilbagetoget fra Moskva.” Det bliver langt og usjovt for magthaverne. De har fortjent hver en smerte, der kommer ud af det.

At iagttage deres ompositionering er nok underholdende som sociologi, men for mig er det mest tragisk. Jeg har fÄet en lektie i, hvorfor historien er en perlerÊkke af katastrofer, hvor krig er det normale, hvorfor vores lod hovedsageligt er tragisk. Disse mennesker kunne knap betros at lede et land, men de har stadig magten.

Sverige mĂ„ have Vestens vĂŠrste politikere, og det siger ikke sĂ„ lidt. De burde sidde i en retssal, ikke i et parlament. Der er ingen Ăžvre grĂŠnse for, hvor slemt dette kan udvikle sig i deres bĂžrns tid. Vi skal igennem mange mord, voldtĂŠgter om bomber endnu, fĂžr den er feset ind hos svenske vĂŠlgere, men nĂ„r den gĂžr……

Lena Sundström og svensk ledvogterjournalistik tog fejl om ALT

Men nu sĂžgte de heller ikke sandheden om verden, de blev allerede dĂžbt “vĂ€kterna vid grinden” for tyve Ă„r siden, det vil sige magtens ledvogtere, hvis nogen kender det ord lĂŠngere. De bestemte, hvad man mĂ„tte mene om “multikulturen”, og de accepterede ikke fire linjer der afveg fra ortodoksien. Disse kommissĂŠrtyper er kommet ĂŠrelĂžse ud af de sidste tyve Ă„r og endda forhadte, derfor ĂŠndrer de nu mening. Deres arv er sĂ„ ekstrem, at en svensk borgerkrig ude i fremtiden ikke lĂŠngere er utĂŠnkelig. Fundamentet er lagt, nu handler det om, hvorvidt det kan afmonteres.

Jeg – den i grunden upolitiske amatĂžr – fik jo ret, men jeg havde meget hellere vĂŠret fri. Jeg fĂ„r ikke noget ridderkors, jeg er stadig en skidt karakter. SĂ„dan er det offentlige teater. De dumme, de onde og navnlig de konforme tjener ĂŠren og pengene, og nĂ„r regningen for deres hĂŠrvĂŠrk kommer, er de forsvundet.

En  god Hakelius, der bĂ„de fĂ„r Mikael Jalving og den nĂŠsten helt forsvundne, stĂŠrkt prisbelĂžnnede eventyrfortĂŠller Lena Sundström med. Hun tog fejl om ALT, men det var vi aldrig i tvivl om for ti Ă„r siden. Hun havde blot staten, eliten og pengene i ryggen, og det rakte en del af vejen. Hun bekĂŠmper stadig Sverigedemokrater, og SVT bruger hende som ekspert i ytringsfrihed. Mirabile dictu! SD er blevet Sveriges (nĂŠst)stĂžrste parti, naturligvis. –  Hakelius: RetrĂ€tterna Ă€r i gĂ„ng – snart Ă€r Sverige som Danmark. Bara lite lĂ„ngsammare, lite trĂ„kigare och lite sippare.

Uhellig alliance bag nedmonteringen af Sverige

Prof. Lars TrĂ€gĂ„rdh om “misligholdelsen af den svenske samfundskontrakt”

Dagens Sverige med sine gettofiserte del-samfunn og sin politiske splittelse er et resultat av en uhellig allianse mellom et postnasjonal venstreside og en statskritisk hÞyreside som man sÄ konturene av fra begynnelsen av 1990-tallet, mener den svenske historieprofessoren, Lars TrÀgÄrdh.

For de som har problemer med Ä forstÄ hvordan hÞyre- og venstresiden politisk har dratt i samme retning i Sverige, ville det vÊre en Äpenbaring Ä hÞre foredraget om det svenske sivilsamfunnet, som TrÀdgÄrdh nylig holdt pÄ Institutt for samfunnsforskning i Oslo. Uhellig allianse bak demonteringen av Sverige. (norsk)

Man kan hĂžre foredraget her Jubileumsseminar: Nordisk frivillighet (minut 1:11:22)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

19 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
4 years ago

Nutidens “elite” er det hovedsageligt kun i kraft af egne privilegier.
Evnerne er pist borte.

Den NervĂžse
Den NervĂžse
4 years ago

Man kan spĂžrge sig selv om eliten i virkeligheden er en elite? Skulle man ikke krĂŠve af en elite, at den skulle lede landet fornuftigt til glĂŠde for flest mulige indbyggere? Jeg vil hellere kalde dem den bestemmende klasse eller parnasset! Det er vanskeligt at se noget elitĂŠrt i et lemmingeagtigt amoklĂžb mod afgrunden! Den bestemmende klasse har lykkedes med at erobre dagsordnen og nu fĂžlger den efterhĂ„nden uuddannede befolkning sĂžvngĂŠngeragtigt i hĂŠlende pĂ„ en svensk teenager og dommedagsprĂŠdikant. Hun har dog visse evner som vi almindelige dĂždelige ikke har, hun kan se Co2 molekyler, hvilket er en ikke ubetydelig… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
4 years ago
Reply to  Den NervĂžse

NĂ„r alle de unge svenske mĂŠnd kommer vĂŠltende som flygtninge over Øresund, skal vi iklĂŠde dem danske uniformer og organisere dem i en befrielseshĂŠr. Disse styrker skal pĂ„ Danmarks vegne sĂ„ invadere SkĂ„ne – med henblik pĂ„ at erobre SkĂ„nelandene tilbage til Danmark – for at jage de muslimske okkupanter i SkĂ„nelandene nordpĂ„ til SmĂ„land. PĂ„ den mĂ„de kan Danmark, ved ‘svensk’ hjĂŠlp, fĂ„ sine stjĂ„lne landsdele igen. Hellere dansk igen end muslimsk kalifat – det mĂ„ selv en svenske kunne forstĂ„.

Den NervĂžse
Den NervĂžse
4 years ago
Reply to  AlFredsModer

MĂ„ske lige kreativt nok, men sjovt at lege med tanken

AlFredsModer
AlFredsModer
4 years ago
Reply to  Den NervĂžse

Endnu mere kreativitet. Halvdelen af de unge svenske mandlige flygtninge over Øresund skal, ifĂžrt danske militĂŠruniformer, invadere sydSlesvig for at genforene landsdelen med nordSlesvig og sit 1000 Ă„r gamle fĂŠdreland. Masser af tyskere i sydSlesvig Ăžnsker at slippe ud af Merkels reaktionĂŠre jerngreb og hendes islamisering – sĂ„ de hjĂŠlper sandsynligvis gerne de dansk/svenske repatrioter.

Tim Pallis
Tim Pallis
4 years ago
Reply to  steen

Gud hvor har du uhyggelig ret Steen. 20% er realistisk, og det betyder at vi faktisk allerede er solgt. Hvis det ikke er muligt at vĂŠkke befolkningen til en bedre forstĂ„else af virkeligheden, kan vi ikke vĂŠkke politikerne. Befolkningen og politikerne lĂŠser og hĂžrer, hvad journalisterne siger, og derfor kender de ikke virkeligheden. I stedet for at hĂ„be pĂ„ nye partier, som ikke har mandater nok, bĂžr vi samle krĂŠfterne i et fĂŠlles stĂŠrkt medie helst med TV udsendelser, som lyttere og seere blandt de 80% kan fĂ„ tillid til. Der er nok af begavede og indsigtsfulde krĂŠfter derude i… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Tim Pallis

Jeg tror ikke engang, det er et spÞrgsmÄl om begavelser findes eller ej.

Som du selv nĂŠvner- kender folk ikke virkeligheden, med de argumenter “vor” tolkning kunne bibringe dem,
Et godt modsvar kan givet vĂŠre en fra flere sider organiseret platform.
Midler og mandskab skal vÊre tilstede, programmer vÊre producerede og meget mere. Links pÄ allerede eksisterende platforme opdateres og udvides med en sÄdan platform nÊvnt. Ikon kreeres, fonden etableres, reklamering foretages, det kan koste altsammen.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Peter Buch

Ikon kreeres, fonden etableres, click-baits vĂŠre klar…
Peter Buch

NINA
NINA
4 years ago
Reply to  Den NervĂžse

“Man kan spĂžrge sig selv om eliten i virkeligheden er en elite?” Jeg har altid afskyet det udtryk og husker stadig min lĂŠrers forvirrede ansigt, da jeg under en forelĂŠsning pĂ„ uni spurgte, hvad han forstod ved en elite. Det fik jeg intet svar pĂ„, og han havde ellers ord for at vĂŠre et omvandrende leksikon (og kommunist). Det handler om magt, sĂ„ magthavere er efter min mening en mere dĂŠkkende betegnelse. Et tegn pĂ„ at noget sĂŠrligt er undervejs i Sverige er efter min mening Margot Wallströms pludselige Ăžnske om at vĂŠre mere sammen med familien, hvorefter dette intetsigende… Read more »

Den NervĂžse
Den NervĂžse
4 years ago
Reply to  NINA

Det er lidt ligegyldigt at noget er ved at ske i Sverige, i Sverige er lĂžbet kĂžrt.
80% af undervisere pÄ de humanistiske uddannelser er kommunister eller det der ligner

Den NervĂžse
Den NervĂžse
4 years ago
Reply to  steen

En ny situation? Det mÄ enten vÊre massive hjemsendelser, eller borgerkrig.
Hjemsendelser, hvem tror pÄ det, mÄske om 10 Är og hvis det er for sent i dag, sÄ er det i sÊrdeleshed for sent om 10 Är.
Borgerkrig? Tja ikke umuligt, men hvem vinder?

NINA
NINA
4 years ago
Reply to  Den NervĂžse

Vi kan da umuligt vĂŠre ligeglade med, hvad der sker. I Sverige, og det ligger mig fjernt at tage modet fra de svenskere, der er rede til at kĂŠmpe for deres land. … ”For mig at se sĂ„ stĂ„r den hvide mand ved en skillevej”. Ja. Sebastian Dorset tabte noget, der kunne vĂŠre blevet en underfundig vindersag, pĂ„ gulvet og skulle hellere have holdt sin kĂŠft. Han virkede prĂŠcis sĂ„ skvattet, som han beskrev sig selv. Og voldsomt behagesyg pĂ„ en tĂžset mĂ„de. Hvad ”regnbuekvinden” angĂ„r, sĂ„ hun jo noget stor ud ved siden af Dorset. Og som Henrik Dahl… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
4 years ago

LÄt folket ta ifrÄn eliten möjligheten att plundra medborgarna pÄ deras LIV och EGENDOM sÄ blir allt som det skall vara igen!!!

Filuren
Filuren
4 years ago

For mig at se sĂ„ stĂ„r den hvide mand ved en skillevej. Enten vedkender han sig sit hvide, maskuline tilhĂžrsforhold, kridter skoene og stĂ„r skulder ved skulder – alternativt bliver han og det han har bygget op bulldozet og erstattet med 110 i timen. Jeg kan simpelthen ikke se, at det kan vĂŠre anderledes. Sebastian Dorset-tilgangen med at sidde i Deadline helt sammenkrĂžllet og undskyldende for sine ‘hvide, ciskĂžnnede mandeprivilegier’ er en dĂždssejler. Han og hans vil blive skudt ved daggry (for nu at udtrykke det meget dramatisk og malerisk) af mangfoldighedsfronten uanset hvor forsonende han sĂ„ prĂžver at vĂŠre.… Read more »

Michael Nielsen
Michael Nielsen
4 years ago

Eliten er ikke en elite. De er magthavere. Glem alt om at de er en elite.

peerpede
peerpede
4 years ago

Hakelius Àr en PK-smittad kappvÀndare, dÀr under bilans hot framför sina tirader likt Gríma Ormstunga frÄn Tolkiens Àventyr.
Tvi vale för en dÀr backar nÀr andra gÄr framÄt.

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x