4
okt
Seneste opdatering: 5/10-19 kl. 0132
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Storhaug: “Jeg ser ikke længere nogen god, demokratisk løsning på vore problemer”

Jan Sjunnesson for till Norge i mitten av september 2019 där han mötte flera norska frimodiga debattörer. Tanken var att få inblick i den norska offentliga diskussionen om invandring, islam och politisk korrekthet. Förhoppningen att Norge skulle vara öppnare än Sverige är fortfarande en öppen fråga som tål att diskuteras efter dessa intervjuer och samtal.

Hege Storhaug, Nina Hjerpset-Østlie (17:03) og Kent Andersen og Hans Rustad (33:15). Læs også idag Eva Selsing: Vi er kun lige ved begyndelsen – ender vi som Balkan, Libanon eller Utopia? (online) der lægger sig i forlængelse af min Meditation over borgerkrigen fra marts i år, og Who’s Afraid of Scandinavia’s Crime Statistics?

“Fælleseuropæisk kvoteløsning er fantasteri”

Nå ja, undtagen i hovederne på svenske politikere, danske Uffe Elbæk og Morten Østergaard- typer og rigmænd i Bryssel. Den afrikanske befolkningseksplosion vil gøre det alt tydeligere for hvert år, der går. Hvad vælgerne vil gøre – alt for sent, ganske vist – er understreget af dagens svenske måling, der viser at S-dominansen går mod sin slutning: Historisk mätning: S och SD jämnstora för första gången.

Svenske sosser er ved at udrydde sig selv, og det har virkelig krævet talent og tid. Når et sunniparti kommer i Riksdagen, “kan socialdemokraterne blive et lille søsterparti,” som Sanandaji skriver.  God leder af Søren Villemoes i Weekendavisen som også er online:

»Ingen seriøse folk tror på, at en fælleseuropæisk kvoteløsning er mulig – eller overhovedet vil løse noget. Fri passage for flygtninge eksisterer kun i hovederne på fantaster.«

FLYGTNINGEKRISEN i 2015 må ikke glemmes. Da en million flygt­ninge og migranter vandrede op ad de europæiske landeveje, stod det klart for enhver med en smule realpolitisk dømmekraft, at dette var et vendepunkt i europæisk politik. Det lærte os en række afgørende lektier. I kortform: Ukontrolleret indvandring polariserer akut de europæiske befolkninger. Hvis politikerne ikke magter at håndtere situationen, vil store vælgergrupper vandre mod populister, der lover at tage sig af det på en mere håndfast måde

GENTAGES det, kan det meget vel blive enden på EU, som vi har kendt samarbejdet. Hvis det står klart for vælgerne, at de europæiske ledere ikke har forberedt sig og sikret sig mod endnu en flygtningekrise, har vi kun set begyndelsen på den krise i legitimitet og politisk tillid, der truer med at vokse op på det europæiske kontinent og har ført til alt fra Brexit til det yderste højres opblomstring. Vi må håbe, at man i Bruxelles tager udviklingen meget alvorligt. Lærte vi lektien?

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
britta due andersen
britta due andersen
2 years ago

Nej politikerne har ikke lært lektien. Beviset over alle: De vestlige lande underskrev gladeligt under på Marrakech-erklæringen.

Korankaffe.dk
Korankaffe.dk
2 years ago

Det gør ondt i hjertet at se en desillusioneret Hege Storhaug. Hun har om nogen prøvet at gøre en forskel med sin super gode bog “Islam, den 11. landeplage”. “Jo mere du sætter dig ind i, hvad islam er, og hvad de demografiske fremskrivninger siger, jo mere forringes din livskvalitet”, siger hun i interviewet. Det er sandt. Man bliver så uendeligt skuffet over de mennesker, som er betroet et ansvar: Politikere, forskere, journalister. “De har pligt til at sætte sig ind i det”, siger Storhaug. Det har de haft i 40 år. Hvorfor har de ikke gjort det? Det er… Read more »

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Korankaffe.dk

Den minister kan vist kun være Bertel Haarder. En dannet mand, der, som de andre, har solgt sig selv for ussel mammon og magelighed til “dumskabens akse” for nu at bruge et enhedslistecitat fra en lidt anderledes sammenhæng. Men egentlig meget rammende.

Korankaffe.dk
Korankaffe.dk
2 years ago
Reply to  Margrethe

Ja, det kan det. Det var en minister i Fogh Rasmussens regering i 2003. Jeg spekulerer på om det også kan have været Per Stig Møller? PS – enig i at “dumskabens akse” er ret rammende.

Ole Madsen
Ole Madsen
2 years ago

Antisemitismen døde ikke med Det 3. Rige.

David
David
2 years ago
Reply to  steen

der har kun været vist screenings af den indtil nu, imdb siger 23 okt 19 https://www.imdb.com/title/tt11057118
Så derfor du ikke kan finde den 🙂

Filuren
Filuren
2 years ago

Troels Mylenberg som ny politisk redaktør på TV 2 pr. 1. oktober, og nu sidder så her til aften den ellers så gode Hans Engell og reklamerer i Besserwizzerne for FNs regnbueverdensmål.

Brændemærket med sektbadgen. Køb den hos Unicef.

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

Jeg bærer med smil min byrde (så længe andre betaler): Ældrebyrden = gruppen af de aldersracistisk fyrede danskere over 55 år. Muslimbyrden = gruppen af uinviterede migranter konverteret til sociale bistandsklienter. Bureaukratbyrden = gruppen af papirskubbere med sovestillinger i det offentlige. Militærbyrden = gruppen af unge stærke pløjemarkstrampere over gevind når høsten er i hus. Politikerbyrden = gruppen af spøgelser med forkærlighed for at gå igen på Københavns slot. EUbyrden = gruppen af langfingrede europæere uden pære og store rummelige lommer. Himmelbyrden = gruppen af kjortelklædte folk som er og ved meget bedre end alle os andre. Radikalerbyrden = gruppen… Read more »

Filuren
Filuren
2 years ago

Så sad man her, mellem rykkere og metastaser, og fulgte med i endnu et amerikansk melodrama – impeachment!

Eller amerikansk er måske så meget sagt.

Hovedrolleindehaverne:

– Ukraines præsident Volodymyr Zelensky (jøde)
– USAs formand for efterretningsudvalget Adam Schiff (jøde)
– USAs formand for retsudvalget Jerry Nadler (jøde)

Ak og ve, alt er som det plejer. Mon døden er fuld af ligeså mange løgne og intriger?

tom
tom
2 years ago
Reply to  Filuren

Det er nemt at forstå Hege Storhaug. Jan Sjunnesson var lidt ude med kløerne vedr. Steve Bannon & co., blot en let markering. Dygtig fyr, lynhurtig i pæren. Herregud, for the Selsings er det stadig de liberale, der er på tapetet. At der kan opstå noget godt i spændingsfelterne mellem forkellige holdninger, synes aldrig at falde hende ind. Så kan jeg langt bedre lide Søren Krarup. Læste hans nyeste bog i aftes. En hædersmand, men helt ude i hampen vedr. amerikansk historie, og han glemte al det, der kom før Magna Charta. Det er ham tilgivet, og jeg deler fuldstændig… Read more »

tom
tom
2 years ago
Reply to  steen

Det er ikke så meget det, Bannon siger ved enkelte lejligheder, der støder mig, men derimod det at han er med i den pengestærke amerikask-jødiske lobby, der allerede i mange år har væltet en åndløs konservativ propaganda ud over Europa og købt og udnyttet europæere. Amerikanerne -såvel demokrater som republikanere – er føderalister, mens europæerne består af nationer, der alle hæger om deres særpræg og suverænitet. Vi er nødt til at finde vor egen vej. Der er lidt patetisk, når Hege Storhaug udtaler, at hendes meget solgte bog var “ønsket” af ”folket” for så i næste øjeblik at beskrive samme… Read more »

tom
tom
2 years ago
Reply to  tom

P.S. Ja, Søren Villmoes har igen skrevet en læseværdig kronik/artikel. Jeg tror, at det må blive et både og. Både indre og ydre grænser, og desuden bliver det nødvendigt at ændre lovgivningen, så at vi får gjort op med, at ikke alle verdens trængte, fattige og nødlidende kan få ophold og asyl i Europa. De må kæmpe i deres egne lande for de forhold, de ønsker, ellers ødelægger de også os.

Bjarne
Bjarne
2 years ago
Reply to  Filuren

Hvad er det lige der er galt med dig? Er det ikke nok at det er demokraterne der står bag?
Var det ikke Trump der fik flyttet ambassaden til Jerusalem? Var det ikke et win for Israel, hvorfor skal Trump så impeaches? Det rabler for dig filur.

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x