7
okt
Seneste opdatering: 8/10-19 kl. 0209
16 kommentarer - Tryk for at kommentere!

 Den tabte kamp om “Sverigebilden.” Orwelliansk reklame for SVT og SR.

Public service eksisterer ikke udover i en naiv fantasi. Alle journalister er aktivister, undertegnede inklusive. Når svenske politikeres møjsommeligt opbyggede verdensbillede kollapser, bevilliger de straks flere hundrede millioner til SR og SVT, som i forvejen får det dobbelte af DR, nemlig over 9 mia. kr. De har lige gjort det. Hvis de betragter det som deres tv, hvorfor skulle vi andre så ikke?

Tino Sanandaji skriver: SVT tar nu nästa steg genom en kontroversiell video som uppmanar tittare att misstro allt som inte är från SVT som desinformation. Hunter S. Thompson havde ret i 1972. Mediekampen er en kamp om magt og privillegier. Information er magt, resten er øregas:

“So much for Objective Journalism. Don’t bother to look for it here–not under any byline of mine; or anyone else I can think of. With the possible exception of things like box scores, race results, and stock market tabulations, there is no such thing as Objective Journalism. The phrase itself is a pompous contradiction in terms.”  (Se også i dag Timbro: Snart kan det vara för sent att stoppa klankriminaliteten og Elites Against Western Civilization. En kollega tolker videoen som at SVT har gått i populisternas fälla.)

Lars Hedegaard: Den kommende krig

Muslimske ekstremister håber at fremprovokere en borgerkrig

Det er et sikkert tegn på, at noget er gået helt galt, når det alt andet end sensationslystne britiske ugeblad, Spectator, beskriver situationen i Frankrig efter den seneste muslimske massakre:

Vi må forvente flere islamiske uhyrligheder op til præsidentvalget i 2022 med det formål at styrke Emmanuel Macrons modkandidat, Marine Le Pen, som går ind for en hård anti-islamisk kurs. De muslimske ekstremister håber ad denne vej at fremprovokere den borgerkrig, som de længes efter.

For få år siden ville en sådan analyse være blevet afvist som en konspirationsteori. I dag lyder den tilforladelig.

En varm hilsen til de politikere, der har bragt os derud

Fronterne findes nu også inden for ordensmagten. Tidligere på året udsendte det republikanske parlamentsmedlem Éric Diard en rapport om radikaliseringen inden for politiet. Han advarede om, at 30 politifolk er under mistanke for at være potentielle ekstremister.

Vi kan lige så godt belave os på et ganske andet Europa – et Europa med krig overalt. Og sende en varm hilsen til de politikere, der har bragt os derud.

Gavin Mortimer i Spectator: Emmanuel Macron will regret his failure to crack down on Islamists.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Bjarne
Bjarne
4 years ago

Sverige er fortællingen om 5 høns der blev til en fjer! Og derefter blev fjeren fejet ind under gulvtæppet.

Jari Norvanto
Jari Norvanto
4 years ago
Reply to  Bjarne

Sen när fjädern stampats in ordentligt, är ‘hen’ (!) redo för regeringen.

tom
tom
4 years ago

Jeg siger tak for henvisningen til artiklen i The Spectator, men havde helst undværet Lars Hedegaards personlige vinkling om borgerkrig, der nemt kan glide ned som The Spectators, skønt det ikke forholder sig sådan. Læs og døm selv. “Psychologically, the most damaging aspect of the atrocity is that it raises the spectre of other ‘Harpons’ in the police.” Ja, og som jeg tidligere har skrevet, de skal nok være på plads i mange andre vitale stillinger, hvor de holder lav profil og kan gøre stor skade, hvis de finder det opportunt. Det er med stor lede, at jeg i de… Read more »

Santor
Santor
4 years ago

Det er ligegyldigt hvor mange penge Sverige hælder i SVT´s propaganda selv Svenskerne vil huske de mere end 120 eksplosioner og tillægge det en politisk betydning og drage deres konklusioner på et eller andet tidspunkt.

Den Nervøse
Den Nervøse
4 years ago
Reply to  Santor

120 eksplotioner på et år eller mindre! Prøv lige at forestille jer, hvis det var sket engang først i 80’erne, Hvilket ramaskrig der havde været! Pressen ville være gået amok, det havde fyldt enhver debat i årevis, ryddet forsiden hver gang en bombe var sprængt! Hæren ville være sat i alarmberedskab! Og nu, svenskeren stirre fatalistisk ud i luften, ude af stand til at handle, ude af stand til forarges endda ude af stand til at erkende! Engang et stolt folk, nu et knækket folk!

tom
tom
4 years ago
Reply to  Den Nervøse

Nej. Ikke et knækket folk!

Et vildført folk. Vildført af hovmodig pladderhumanisme som mange også er det i Danmark og overalt i Vesteuropa. I øvrigt vil jeg vædde hvad som helst på, at når Sverige ændrer kurs, gør Norge det også.

lyserød elefant
lyserød elefant
4 years ago
Reply to  tom

Folket er nu snarere vildført af deres stolte og forhærdede hjerter. Ideologi og politikere og islam er ikke i sig selv problemet, blot symptomer. ‘Over mit folk hersker et barn, kvinder regerer det. Mit folk, dine vejledere fører dig vild, de gør vejen, du går, til et vildspor.’ Men ‘I skal høre og høre, men intet fatte, I skal se og se, men intet forstå. Dæk dette folks hjerte med fedt, gør deres ører tunge, luk deres øjne til, for at de ikke skal se med øjnene, høre med ørerne og fatte med hjertet og vende om, så han må… Read more »

tom
tom
4 years ago

Esajas, Jesus, dom og frelse via en lyserød elefant. 🙂

Jeg havde politikere i tankerne, da jeg skrev om pladderhumanisme. I øjeblikket sidder den slags igen på magten, og der er ikke grænser for den socialdemokratiske og socialistiske gavmildhed på andres bekostning. Dermed være ikke sagt, at jeg var begejstret for de foregående, så enkelt er det desværre ikke.

47
47
4 years ago

Hvor er det smukt skrevet 👍

tom
tom
4 years ago

Dette indlæg på Snaphanen matcher fuldstændig et interview, der netop nu bringes på Berlingskes forside, hvor en kendt svensk debattør udtaler, at mht. indvandrerpolitiken er Sverige på vej mod at blive som Danmark. “jeg synes, at det er interessant at følge, hvordan Sverige og Danmark har gjort hinanden til en slags modsætninger. I Sverige er det meget tydeligt, at man egentlig bare taler om Sverige, og hvad der er godt ved Sverige, og hvad der er dårligt ved Danmark. Jeg har spekuleret meget over, hvor det kommer fra.« Så hvor kommer det fra? »Hvis man går ind i en hvilken… Read more »

Den Nervøse
Den Nervøse
4 years ago
Reply to  tom

Danmark har ikke altid opfattet os som de små, længe konkurerede vi med Sverige om at være nordens dominerende magt, først efter tabet af Skånelandene, så vi os selv som en småstat!

tom
tom
4 years ago
Reply to  Den Nervøse

Ja, vi var selvfølgelig ikke altid de små, derfor nævnede jeg Kalmaruniionen. Det var jo en dansk kongedatter Margrethe I, der regerede under dens første år, og flere danske konger nåede op til Stockholm under deres krige. Men siden Store Nordiske krig har det forholdt sig anderledes med synet på Sverige, der i løbet af 1600-talletn udviddede territoriet langt ned i Europa, og Finland var jo også længe en del af Sverige.

AlFredsModer
AlFredsModer
4 years ago
Reply to  tom

Karl X Gustav, som besatte Danmark og fik Skånelandende foræret af Frankrig, England og Nederlandende under “Haag koncerterne”, havde langtrækkende planer. Han ville udrense den etnisk danske befolkning og erstatte den med svenskere og tyskere. Dernæst ville kan oprette et skandinavisk kongerige med København som hovedstad; Fordi Stockholm altid har ligget forkert oppe ved polarcirklen. Den svenske adel turde dog ikke rykke deres hovedstad for langt mod syd. Vendsyssel, Anholt og Nordsjælland skulle England have som “Nordens Gibraltar”. I dag vil den svenske “nye adel” politikerne udrense de etnisk svenske og erstatte dem med islamister. Sveriges nuværende kalif “Stefanomed al… Read more »

Margrethe
Margrethe
4 years ago

Det er værd at bemærke antal dislikes på Youtube. Mon ikke kommentarsporet snart bliver slettet…

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x