20
nov
Seneste opdatering: 20/11-19 kl. 1106
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Hun har ikke globalistpressens bevågenhed som Greta Thunberg, men hun virker unægtelig sundere. I marts i år blev hun interviewet i 45 minutter af Swebbtv.

Kristersson: “Undskyld – og giv os så magten”

Er der nogen, der vil købe en brugt bil af parfumesælger Kristersson ?

Politik er for de allerfrækkeste kræmmere og opportunister. I otte år var Ulf Kristersson med til at føre Reinfeldts fuldstændigt ødelæggende indvandringspolitik. Den mest skadelige regering i moderne, svensk tid. Han har kun den fordel, at det i dag tilfældigvis er Løfven, der sidder med magten nu hvor alt begynder at ramle, som jeg rigtignok forudsagde for tyve år siden.

Kristersson bliver ikke statsminister, han er for kompromitteret. Det gør Åkesson

Löfven er maksimalt svækket og kan overhales indenom af den, der er skrupelløs nok. Som en Albert Speer snakkede sig ud af galgen, snakker systemets mand, Sveriges parfumesælger Ulf Kristersson idag for sin syge moster og vores glemsel. Magten skifter mening, som vi andre skifter skjorte – for at alt skal blive, som det plejer at være.

Er der noget at sige til ens dybe foragt for disse politikere? Er der nogen, der vil købe en brugt bil af Ulf Kristersson ? Han bliver ikke statsminister, det gør Åkesson.  M-formanden i uddrag på Facebook: Om det här med ansvar:

”I den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt”.

Det finns mycket att säga om Stefan Löfvens intervju i SVT i söndags, men jag vill ta fasta på en specifik del av statsministerns budskap: Den om att det finns ett delat politiskt ansvar för dagens gängskjutningar, sprängningar och rena avrättningar.

Den segregation, det utanförskap och den långvarigt okontrollerade invandring som nu driver den grova brottsligheten har naturligtvis inte uppkommit plötsligt. Ansvaret för många års ogenomtänkt politik – och oförmågan att ta itu med problemen – delas av många. Också av mitt parti Moderaterna.

Först och främst: Det är helt fel att det inte skulle gått att förutse den här utvecklingen. Många varnade för den redan på 1990-talet, och ska jag bara nämna en av dem, så är det Mauricio Rojas. Alice Teodorescu Måwe och många andra röster tog vid på 2000-talet.

Därefter har rösterna blivit många och initierade. Problemen med stor invandring och dålig integration – och de långsiktiga riskerna för djupt utanförskap, starka sociala spänningar och grov brottslighet – har lyfts av många och med konstruktiva avsikter. Så utvecklingen har i allra högsta grad kunnat förutses. Men alltför många i politiken bortsåg alltför länge från detta.

Att Löfven ens försöker förneka detta visar hur grunda insikter om Sverige som han och hans regering har. Och det reser betydande tvivel om hur ärligt talet om ansvar egentligen är.

För det andra: Moderaterna erkänner utan omsvep att vi har ett delansvar. Även vi borde ha agerat tidigare, tydligare och kraftfullare. Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.

För det som Stefan Löfven inte alls kan se, ser nästan alla andra: Det är ju alldeles uppenbart att gängkriminaliteten, skjutningarna och avrättningarna är starkt kopplade till alltför stor invandring och alltför dålig integration. Hur kan man ens låtsas något annat?

Ingen i Sverige är intresserad av mera prat. Det som nu sker är dubbelt dåligt för landet. För det tillåter våldet att bara fortsätta. Och det undergräver tilltron till allt politiskt ledarskap. Det är farligt och destruktivt. Det underminerar våra demokratiska processer och den tillit som måste finnas mellan väljare och valda.

Det är nu uppenbart att ansvaret måste utkrävas av väljarna senast i valet 2022. Moderaterna är beredda att axla regeringsmakten och göra allt det som måste göras för att ta itu med Sveriges svåra problem, så att vi därefter kan börja ta fasta på vårt lands många möjligheter.

Expressen: Ulf Kristerssons ursäkt – efter gängskjutningarna.

Paulina Neuding: Löfven låter mer som Donald Trump än en svensk statsminister.

Gängkriminaliteten – Statsministern visste om utvecklingen redan 2015. Der er andre desperate overlevelsestricks igang i den svenske nomenklatura: Leif GW relativiserar bombvågen i Sverige: ”Högerextrema kan ligga bakom.” At noget ikke kan udelukkes, betyder dog ikke, at det er sandsynligt. Löfvens brakfiasko beror på Sverigedemokraterna skriver  socialdemokratiske Aftonbladet.

Man kunne blandt andet høre Tom Carstensen på P 1 igår om Sveriges alt mere prekære situation.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bo
Anders Bo
2 years ago

Vi må håbe, at det ramler hurtigt, så Mette Forrædriksen tør ture “no’ed”!

Hvis chr1000dahl havde sat foden ned overfor Løkken i andet halvår af ’15, havde han stadig været statsminister i dag, og Danmark havde været på rette kurs de sidste 4 år… Og chr1000dahl er – stadig – overbevist, om at han tabte på mijEUet! 🤣

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
2 years ago

Där ser vi vådan av att folket inte kan sparka en ”politiker” som missbrukar vårt förtroende.
En omöjlighet att genomföra i Sverige.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x