4
dec
Seneste opdatering: 4/12-19 kl. 1116
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ole Hasselbalchs tale ved Hvidsten Kro – 14. august 2016. Man kan også se hans tale fra Mosbjerg i 2014.

Aia Fog skriver om juristen, professor, jur. dr. Ole Hasselblach:

Ole Hasselbalch nåede ikke at gøre sit sidste skrift færdig, men han nåede så meget andet, og han vil indskrive sig i historien som en af de få, der først så de fatale konsekvenser af udlændingepolitikken i 1980´erne.

For en lille måneds tid siden ringede Ole Hasselbalch til mig. Jeg vidste godt at hans kræft var vendt tilbage, og at han var syg, men ikke hvor syg, han var. Det kom frem under samtalen, for årsagen til hans opkald var, at han var ved at udarbejde et skrift om den nye spionbestemmelse i straffelovens § 108, som både han og Trykkefrihedsselskabet har været så forbandede over, og som vi i Trykkefrihedsselskabet har kaldt for det største anslag mod ytringsfriheden siden censuren under besættelsen.

Nu ville Ole Hasselbalch altså have sit skrift færdigt, så det kunne komme ud – især var han opsat på, at der skulle sendes et fysisk eksemplar til samtlige medlemmer af Folketinget ”…for de gider ikke læse noget, hvis det kommer elektronisk”, som han sagde.

Han var opsat på, at Trykkefrihedsselskabet skulle stå for udgivelsen, hvilket jeg naturligvis lovede – og så sagde han: ”Jeg er nervøs for, om jeg når det, for jeg arbejder så langsomt på grund af al den morfin, jeg får og jeg har ikke meget tid tilbage. Mit eget estimat er ca. 14 dage.”

Det var en meget trist nyhed at få, så vi besluttede at sende ham en buket og et brev, der i realiteten fremstår som en art nekrolog i brevform. Vi er meget glade for, at han nåede at læse det: (læs videre)

Den Danske Forening skriver: Professor, emeritus, jur. dr. Ole Hasselbalch er stille sovet ind

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Ære være hans minde.

Jeg kan kun blive oprigtigt fortørnet over at hans død forbigåes i larmende tavshed i MSM, men præcis det er MSM metode, de skriver ikke så ofte usandt, men de undlader ubekvemme nyheder!

Rene
Rene
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

Had er IKKE kærlighedens modsætning. Had er en blokeret form af kærlighed. At insisterer på mennesker uden had , er at ville have mennesker uden kærlighed. Det er tomme ,overfladiske og forfængelige mennesker. Kærlighed og had har det til fælles at dreje sig om noget uden for subjektet, mens magt og forfængelig er selvcentreret. Der er det mig mig det drejer sig om. Humanismetingen og alt det andet, er bare for at klæde det hele lidt lækkert på. Den åbenlyse selvoptagethed og selvnydelse gør sig dårligt, nøgen og i fuldt spotlight. Derfor det lækre antræk…..konventioner, humanisme mm. Er der nogen… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det er den sørgeligste nyhed jeg har læst siden Geoffrey Cains bortgang.

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
1 year ago

En god dansk mand,er draget til Oluf Ryes tavse brigade. Han kæmpede for danskernes ve og vel i næsten 40 år, og han er at sammenligne med frihedskæmperne under WW-II. Hans våben var pennen, som han mestrede uovertruffent i utalle artikler i bl.a. Jyllands-Posten.

Fæ dør, frænde dør,
selv dør man til sidst.
Men eftermælet aldrig døer,
hvor det er vel vundet.
(Havamål)

River
River
1 year ago

Ære være hans minde.

Ole Madsen
Ole Madsen
1 year ago

Fæ dør,
Frænder dør,
Selv jeg dør til sidst.
Ét jeg ved, som aldrig dør:
Mindet om død mands dåd.

Draugr
Draugr
1 year ago

Tak for at gøre opmærksom på dette, har aldrig hørt ham tale, men han lader til at være en blandt de få der talte imod indvandring tidligt i forløbet. Må han hvile i fred.@ Rene, det du skriver omkring had, er det citeret fra et eller andet skrift?

Anders
Anders
1 year ago

Et stort tab for alle dansksindede.
Æret være hans minde – med t.

Margrethe
Margrethe
1 year ago

Gud ta’r altid de bedste.

Filuren
Filuren
1 year ago

Apropos invasion: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-12-02-vaskebjoern-spottet-i-danmark-jaeger-raaber-vagt-i-gevaer “…Invasive arter er dyr og planter, der spredes til områder, som de ikke selv ville kunne sprede sig til. De har yderligere en negativ effekt på den oprindelige biodiversitet. 1) Den brune rotte er ikke ligefrem ny i Danmark. Den menes at stamme fra Kina og blev introduceret til Europa i middelalderen. Den brune rotte er dog den mest invasive art i Danmark og volder mange kvaler. Den er altædende og har udryddet flere havlevende fuglebestande, den forårsager økonomiske skader i vores kloak- og elnet, og den bærer på en række smitsomme sygdomme. 2) Stillehavsøsters er en… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x