2
jan
Seneste opdatering: 5/1-20 kl. 0345
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ulrik Høy er død

Det sørgelige budskab har nået mig, at Ulrik Høy døde i morges knap 75 år gammel. Han havde i mange år den klummen på bagsiden af Weekendavisen, der var avisens “alternative leder,” som Bo Bjørnvig skriver. Det første man læste i avisen, kort sagt. Jeg havde læst den, fra den hed Berlingske Aftenavis indtil 1971, og var en tynd sag i broadsheet, der opdaterede en på eftermiddagsnyheder. Nyhedsjunkies dengang i tresserne, fik kun et skud morgen, middag og aften. Resten af tiden overlod de verden til dens skæbne, og den overlevede. Så godt som.

En dag jeg mødte ham, spurgte jeg om pseudonymet bag hans forgænger Borgvægteren virkelig var min gamle rektor Jørgen Stegelmann,  “Jo da, og jeg har haft klummen i seksten år, det svarer til livstid uden prøveløsladelse.”

Stegelman var teolog og åndsbeslægtet med Høy, og det var meget tys -tys at hans alter ego rasede ud i Weekendavisen i årevis. Måske var det lige stramt nok for Stegelmanns forbindelser med kongehuset, hvem ved?

Med den slags favoritter måtte det jo gå galt for mig, kunne man forudse. Da blev vi bekendte med berøringsflader, og han inviterede mig med til sin 60 års fødselsdag i 2005, hvilket ikke var en særlig kedelig begivenhed.

Lyrik, sarkasme, forførelse, satire

Høy havde så mange strenge at spille på, at det var sørgeligt at se ham fyret af en ny og mere etablissements- og karriereglad chefredaktør. Den lyriske og sarkastiske side er ikke enhver politisk skribent forundt.

Høys sætninger changerede med så mange over- og undertoner. De kunne forføre, og det er der ikke så mange skribenter, der kan. En Mogens Rukov kunne. Rifbjerg kunne, men vi ved, hvad han brugte sin forførerevne til.

Høys sorte, satiriske sjæl elskede demonstrationer, helst Hizb ut- Tahrir, og man kunne møde ham i de ejendommeligste forsamlinger. At Berlingske har kunnet fyre skribenter som Høy og Hedegaard, siger noget om pressens forhold til gudsbenådede originaler, der  tager borgerlighed aldeles alvorligt. De er en kun lige tålt niche i “den borgerlige presse.”

Skrivningen bragte tiden til standsning

Lad os mindes ham med et af hans veloplagte indlæg fra seneste valgkamp. Han var da temmelig sygdomspræget, han kunne ikke se med det ene øje og næsten ikke med det andet, men absolut intet i teksten røber mod hvilket besvær, han skrev. Hans liv var at skrive, og det var som om, han glemte sit fysiske hylster, når han skrev. Skrivningen bragte tiden til standsning.

Et af højdepunkterne var Ulrik Høy: Kære venner – tak, som jeg postede fra båden til Oslo, hvor jeg skulle til middag med en anden kætter, Steve Bannon. Jeg tiltrækkes også af uglesete forsamlinger, det er bare at konstatere.  Dette skulle blive det sidste, han skrev offentligt. Rubrikkerne fandt jeg på i farten. De andre indlæg fra hans valgdagbog finder man her.

Berlingske skriver nekrologen: Han var Kirsten Birgit, langtid før Kirsten Birgit blev opfundet. I Weekendavisen hedder det Det virtuose jordskælv og Bo Bjørnvigs Platuglen. Denne fra valgdagen, henhører nok under det ustyrlige, der fik apparatchikken Krasnik til at fyre ham. Nu ved vi igen, hvor vi har Weekendavisen:

Ulrik Høy: Stram Kurs!

Langelinje på valgdagen.  © Snaphanen.dk, klik for helskærm

Den Danske Bangebuks

Ja, hallo, jeg stemmer på “Stram kurs” og Rasmus Paludan, for han er den bedste skandale i mands minde og en storslået inspiration for Den Danske Bangebuks, der jo skræver vidt fra venstre til højre og hen over midten af dansk politik.

Med Paludan i Folketinget får vi konfrontationen med muslimerne og deres alt for mange slatne medløbere og venligboere. Konfrontation ja, og hellere i dag end i morgen og overmorgen.

Til eksempel: Sammenligner vi København med Berlin, så er den tyske hovedstad hærget af kriminelle klaner med arabisk baggrund, og myndighederne blander sig helst udenom. Så vidt er det ikke kommet i København, men Den Danske Bangebuks vil givetvis gøre alt for at blande sig uden om, selvom forholdene skærpes.

Eksempelløst modigt – og temmelig vanvittigt

Alt det har Rasmus Paludan pillet ved. Ene mand er han gået op mod strømmen. Ene mand siger han det, vi andre tænker, siger og skriver uden den store lyst til at legemliggøre det ved en decideret byvandring. Det er eksempelløst modigt – og temmelig vanvittigt – og netop derfor et eksempel til efterfølgelse.

Tænk, om politikerne havde grebet Paludans ord og gjort dem til deres i den sidste valgdebat. Det koster 35 milliarder kroner om året at subsidiere muslimske indvandrere, og det reelle tal er sikkert tre gange så stort. Det er ikke blot mange penge, det er abnormt mange penge, og det abnorme får kun næring af partiledernes vægring ved at komme Paludan i møde.

De turde ikke. Den formentlig snart afgående statsminister Løkke kunne snildt have grebet det i luften og sagt de forløsende ord: dette valg er et udlændingevalg, det handler om snyltere og bedragere, det handler om kriminelle indvandrere, det handler om arabiske kvinder, der skal tvinges ud på arbejdsmarkedet, det handler om kriminalitet og asocialitet på alle hylder, det handler om en modbydelig tankeverden med et groft potentiale af voldelige konflikter, som vi endnu kan nå at stoppe, og Rasmus Paludan har virkelig rørt ved noget, som tvinger os til at handle. Hellere i dag end i morgen.

Hele og halve borgerkrige  til efterkommerne

Sådan cirka kunne Lars Løkke have sagt, og de øvrige partiledere applauderet, men de gjorde det ikke, for de er bangebukse alle til hobe, der generøst sender hele og halve borgerkrige videre til efterkommerne.

Rasmus Paludans eksempel står ellers lysende klart: Omgivet af politi til værn mod horder af autonome venstrefascister, fjendtligt sindede indvandrere og almindelig dansk skræk og rædsel har han legemliggjort det eneste virkelig store problem i dette land: masseindvandringen fra den muslimske verden, der har sat sit præg på ikke alene rigets hovedstad, men alle større byer i Danmark.

Sammenlignet med det blegner alle andre problemer, for intet andet politisk emne er så inficeret af perverse æresbegreber. Normering i børnehaver? Flere varme hænder til ældreplejen? Flere penge til “vores allesammens sundhed”, som det kælent hedder på TV? Større arveafgifter til folk, der bestiller noget og er en pryd for nationen?

Der er et og kun et afgørende problem i  Danmark, og det er muslimsk masseindvandring

Nej, det sidste er ikke inficeret på samme måde. Det er bare tyveri, det er konfiskation, staten som den største tyveknægt af alle, men der er ikke borgerkrig gemt i det. Kun kold foragt for regimet, det demokratiske regime.

Der er hverken vold, kriminalitet, pøbelkultur eller morderisk hævndrama i det. Som i den arabiske verden, som i den muslimske verden, som i Berlin.

Så her er vi. Der er et og kun et afgørende problem i dagens Danmark, og det er masseindvandringen fra den muslimske verden og det utal af problemer, det afføder.

Her kan Danmark gå foran, mens tid er, og Rasmus Paludan viser hvordan.

Stram kurs! Ulrik Høys Dagbog 19, den 5. juni 2019

Se også Uwe Max Jensen: Islamisering eller Stram Kurs valget er dit

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Morten/Realisten
Morten/Realisten
2 years ago

Enhver ægte rebel stemmer på Stram Kurs. Personligt kan jeg ikke klare establishment-segmentet: Disse kedelige, fantasiløse jura/økonomi-mennesker som kører landet som om det var et excel-ark, og et excel-ark kun.. Jeg hader ingen mennesker, men jeg foragter til fulde establishment-segmentet – også dem til højre.. Troels Lund Poulsen; Morten Østergaard; Ulla Tørnæs; Margrethe Vestager; de er sgu alle sammen de samme: Kedelige karriere-figurer fra et uddateret system som befolkningen ikke længere tror på.. Det eneste der holder etablissementet oppe er en mainstream-medie maskine som ikke udfordrer dem. Hvis en dansk rigmand valgte at poste 10 mio om året i et… Read more »

Kirsten Hildebrandt
Kirsten Hildebrandt
2 years ago

Tak! for en fin nekrolog!

Rene
Rene
2 years ago

Ulrik høj er/var knald morsom og skarp. Jeg kommer til at savne at læse ham.
Hans holdning til stram kurs var også inspirerende ligetil og engagerende.
Jeg kommer til at savne ham.

Kimski
Kimski
2 years ago

Glimrende opsummering af årsagen til mit eget kryds ved Stram Kurs, specielt den anklagende finger rettet mod Den Danske Bangebuks. Dem der ikke er klar til at kæmpe for det de har kært, er mennesker der har fået alting foræret, og som derfor ikke har fortjent noget af det. Vi havde ikke noget problem med at stemme en komiker ind i folketinget, som et udtryk for vores kollektive foragt for karrierepolitikerne på begge sider. Meget “progressivt”, “edgy”, og, “Åh, hvor vi dog bare kan dét der”. Men kommer der så en mand og påpeger åbenlyse sandheder, så kan man ikke… Read more »

Morten/Realisten
Morten/Realisten
2 years ago
Reply to  Kimski

Jeg er delvis enig, men medierne har kørt en decideret hadekampagne mod Paludan, og den danske gennemsnitsvælger sætter sig sjældent særligt dybt ind i politik, og lader sig i stedet påvirke meget af medierne. Igen: Mediernes opførsel er et demokratisk problem.

Kimski
Kimski
2 years ago

Mediernes opførsel har ganske enkelt været et massivt udslag af dybt ukvalificeret pøbelmentalitet, baseret på en aggressivt opretholdt stupiditet og naivitet overfor konceptet Islam og dets følger.

Politikernes andel i det har så helt klart været, at de simpelthen alt for længe har vænnet sig til at modtage deres ordrer nede fra Bruxelles, og det i et sådant omfang, at de ikke længere kan betragtes som kvalificerede til at lede et land.

Begge parter har i årevis kørt på et frihjul, hvor det har handlet mere om dem selv og deres følelser, end om problemløsningsorienteret logik og rationalitet.

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Kimski

Ja en dybt patetisk forsamling. Nytårsaften blev jeg fortalt, at problemerne med fyrvækeri på Nørrebro skyldes for få pædagoer i børnehaven. Hvis bare der bliver taget ordentlig fat her, så løser det sig. Javel ja…
Sammen med jul er nytårsaften ikke lige det rigtige tidspunkt at tage de her diskussioner. Hun er sådan set meget flink, men beviser også, hvor langt der er op til bunden, hos fatalt mange, når det gælder at ville erkende problemets omfang og dybde.

Kimski
Kimski
2 years ago
Reply to  Margrethe

Jeg har selv en pædagog i familien, og som hun ordret selv sagde; “når ledelsen konsekvent nægter at gøre noget ved problemet, så har jeg jo ikke rigtigt andet valg end at nyde den betalte fridag jeg får, hver gang jeg igen overfaldes af et af de muslimske børn. Jeg kunne selvfølgelig få mig et job i en anden institution, men det er det samme overalt i dag.”
Hvortil jeg så svarede, ‘okay, og hvem stemte du så på, for at få en ændring på tingene?’
Og så skulle vi pludseligt ikke snakke om dét mere, pudsigt nok…

Filuren
Filuren
2 years ago
Reply to  Kimski

Det er vel ikke helt forkert at påstå, at København har været under adelig tysk administration fra engang i slutningen af middelalderen. Kunst, arkitektur, sprog, idéverden, militær, politik, kongehus. Hele pibetøjet. Fra 1864 ændrede det sig. Tysken blev smidt på porten, og ind kom jødeangloen. Det Moderne Gennembrud i 1870 som startskuddet. Georg Brandes som fører. Hvis jeg må være så fri, og det vil jeg: det er gået ad helvedes til lige siden! Bygningerne ligner lort, kunsten er hæslig, der tænkes ikke to tanker længere. Det er pjat og pjank og, som du skriver, Jacob Haugaard i Folketinget. Guldalderen… Read more »

AlfredsModer
AlfredsModer
2 years ago
Reply to  Filuren

Hvis goy Filuren fortsætter med sin antisemitisme, fortjener han Kaglingprisen – opkaldt efter journaivisten Henrik Kagling, som var af tillagt skabsjødisk observans og redaktør af den skabsjødiske sprøjte ‘Pollertikken’ i Københavnstrup.
Er ISlam afledt af ISrael ?

Filuren
Filuren
2 years ago
Reply to  AlfredsModer

Oy vey!

Goy Filuren er vist mere provokatør end antisemit. Men jeg vil dog hævde, at selv Goy Alfred er begyndt at vågne op fra flimmersøvnen.

Hov, nu buldrer krigstrommerne fx igen.
Kaptajn Wolfowitz står på kommandobroen.
Krig! Krig! Iran. Krig!

Clean Break er snart ved at være gennemført.
Libyen done.
Irak done.
Syrien done.
Iran next.

Hans
Hans
2 years ago
Reply to  Filuren

Min farmors familie kom fra Altona. De var danskere, men skolesproget var tysk. Der var jo mange analfabeter og bøgerne var mest på tysk. Biblen var oversat til tysk og prædiken foregik på tysk. Det skriftlige sprog var tysk.
Danmarks første jernbane blev anlagt mellem Altona og Kiel i 1845. Før København-Roskilde. Så kunne indgående handelsvarer sættes i land fra skibe i Altona og køres i tog til Kiel og sejles videre til København. Og de udgående handelsvarer den anden vej. Vi havde jo både Guldkysten og Dansk Vestindien dengang.

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago
Reply to  Hans

https://danmarkshistorien.dk/leksikon-og-kilder/vis/materiale/den-danske-koloni-paa-guldkysten/ …men det var især i 1820’erne, at man forsøgte en omlægning til plantagedrift baseret på dyrkning af bl.a. majs, kaffe og bomuld. Også eksport af palmeolie til Europa var en økonomisk mulighed. I forlængelse af de nye økonomiske aktiviteter blev der gjort forsigtige forsøg på etablere en egentlig koloni i området, men disse forsøg bar aldrig frugt. I stedet afhændede man de dansk-norske anlæg på Guldkysten til Storbritannien i 1850 for 10.000 engelske pund. denstoredanske.dk/Geografi_og_historie/Afrika/Vestafrikas_historie/Guldkysten I 1800-t. forsøgte man at etablere plantagedrift og udbygge et dansk overhøjhedsområde på begge sider af Voltafloden, men konkurrencen fra briterne gjorde det umuligt,… Read more »

Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago
Reply to  Kimski

På mange måder enig, men jeg stemte NB. og fik trods alt lidt indflydelse, du fik kun en god fornemmelse i maven! Havde alle SK.vælgere stemt NB. ville strammer politiken have haft 4,2% og formodentligt flere, for Paludan stødte flere over i venstrefløjens arme end han tiltrak! Faktisk har han mange aktier i den overvældende venstrefløjs sejr!

Margrethe
Margrethe
2 years ago
Reply to  Den Nervøse

“Havde alle SK.vælgere stemt NB. ville strammer politiken have haft 4,2%…” Waueew, hele 4,2 procent til NB. Hvad mener du selv, 1,8 procent mere NB kan udrette i det nuværende poltiske landskab? Og hvis folk havde ladet være med at spilde deres stemme på NB og istedet stemt DF havde DF haft mere indflyldelse. Sådan kan man blive ved. Det seneste valg fortæller mig ikke andet andet, end at godt 96 procent af befolkningen ikke har fattet en bjælde af, hvor dødsens alvorlig situationen er. I så fald, havde de været bedøvende ligeglade med “Paludans tone”, og 96 procent havde… Read more »

Anders Bo
Anders Bo
2 years ago

Nu hvor snakken også faldt på Løkken, kan der passende sættes spørgsmålstegn ved, hvorfor det er en socialdemokratisk minister, der nu vil vil øge straffen for fyrværkerivold & chikane af og angreb på blålyspersonale?

Disse har jo været kendt, og er eskaleret siden 00’erne!!!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Unga svenskar om skoltiden: “Jobbigt att alltid vara i minoritet” Publicerad 2 januari 2020 https://www.friatider.se/unga-svenskar-om-skoltiden-jobbigt-att-alltid-vara-i-minoritet INRIKES. Hur är det egentligen att växa upp som vanlig svensk idag, om man bor en bit utanför Stockholm och alltså inte går i skolan i stadens homogena stadskärna? Den frågan har hittills inte intresserat media, men nu har Stockholm Direkt gjort flera intervjuer på temat med unga svenskar från Upplands Väsby. I en av intervjuerna beskriver en grupp kvinnliga niondeklassare på Norrvikens skola i Sollentuna hur de svenska barnen i Upplands Väsby valde att lägga sig till med olika uttryck för stereotyp invandrarkultur för… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Også i Sverige gør “muslimerne” traditionelt rent efter “alle os andre svin” på offentlige pladser nytårsdag, og PK-media jubler igen-igen helt forudsigeligt, men “glemmer” meget bekvemt lige at fortælle hele historien 🙄

https://www.expressen.se/gt/muslimskt-samfund-stadade-avenyn-efter-nyarsfirandet

https://da.m.wikipedia.org/wiki/Ahmadiyya

sussebassa
sussebassa
2 years ago

Så bra..gleder meg virkelig. Jeg har hejet på og har/hatt stor tro på Rasmus Paluan som er den eneste med guts i Danmark i tilegg til at han riskiere livet sitt for å redde land og folk. Den stramme Fleskepølsen Løkken finner jeg direkte motbydelig..solgte seg selv og land til mussene..en forræder..som nok historien vil bekrefte. Hørte dronningens nyttårstale..et tragisk materiale.. I Norge skal Ari Behn begraves kl 13.00..og prins Daniel ifra Sverige, men ingen kongelige ifra Danmark.. En middelmådig person som er blitt opphauset av pk media til kunstner av verdensklasse..etter sin død. Har venner/venners venner som vanket i… Read more »

Hans
Hans
2 years ago

Okay, Ulrik Høj døde ½ år efter, at han havde skrevet, at han stemmer på Stram Kurs…Var der nogen, der “speedede” døden lidt op for ham?

MKM
MKM
2 years ago

“Mennesket er en elskværdig slyngel – jeg er det også selv”. Citat: Ulrik Høy. RIP. Læste altid først hans kommentarer i “Platuglen” – weekendavisens noget alternative leder, før man brugte weekenden til at stave sig igennem avisen. Fin nekrolog, du har skrevet Steen. For særligt interesserede kan der henvises til Weekendavisen på nettet. Her er guldkorn fra hans ånd som: “Sexens patos – Kneppedariet. Hver dag er en kneppedag. Husk det nu”! ” Mellem hundeglam og regeltyranni”. Samt et par nekrologer om Ulrik Høy. Desværre tynder det ud i de gode, sprogligt begavede skribenter. Fornylig er også Herbert Pundik, Frederik… Read more »

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x