15
jan
Seneste opdatering: 15/1-20 kl. 2328
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fotos ©  Fjordman, klik for helskærm

Midsommer og Lucia

Mange land feirer midtsommer. I Sverige er dette derimot en spesielt stor fest for hele familien. I juni 2019 hadde jeg for første gang gleden av å feire svensk midtsommer i den lille kystbyen Varberg. Det var en meget positiv opplevelse som jeg er glad for å ha fått med meg.

I desember 2019 fikk jeg også se feiring av en annen svensk tradisjon, lucia i universitetsbyen Lund. Det finnes fremdeles noe av det gamle Sverige som er intakt, men dette er nå under sterkt press. Feiring av lucia blir ikke ansett som multikulturelt og begynner gradvis å forsvinne i noen svenske kommuner.

Luciadagen 13. desember var en fredag. I sentrum av Lund var det samtidig de ukentlige demonstrasjonene mot den påståtte globale «klimakrisen,» inspirert av den unge svenske aktivisten Greta Thunberg.

Lund domkirke holder flere konserter under lucia. For meg var dette høydepunktet på besøket. Atmosfæren var praktfull, med sang i ei vakker kirke. Det var noen utenlandske besøkende der, men nesten ingen kvinner med hijab. Europeisk musikk er tydeligvis ikke interessant for muslimer.

Det var derimot dårlig sikkerhet. Ingen sjekket min bag, for eksempel. Det ville ha vært enkelt for en jihadist å ta seg inn i ei fullsatt kirke med ei bombe, eller med skytevåpen og kniver. Dette kunne ha blitt en massakre noen dager før jul.

Det er ubehagelig å tenke slik. Men jeg skal innrømme at tanken på et mulig angrep streifet meg da jeg gikk fra konserten. Det finnes nå militante muslimer over nesten hele Sverige. Meget brutale jihadister som har kjempet for Den islamske staten (IS) i Midtøsten går fritt rundt i svenske byer. Lund ligger dessuten bare noen minutter med tog utenfor Malmö, hvor det bor mange muslimer.

Det virker som om svenskene ennå ikke forstår at de har importert mennesker som fører krig mot dem.

På overflaten ser ting normale ut

Ved begynnelsen av 2020 er supermarkedene i Sverige fremdeles fulle av mat. Bussene går, selv i beryktede byer som Malmö. På overflaten ser ting normale ut. Dessverre er det som er «normalt» blitt et nivå av vold som var fullstendig utenkelig i Skandinavia 30 eller 40 år tidligere. Sverige opplever en bølge av bomber, eksplosjoner og offentlige skytinger som man ellers kjenner fra land i krig.

Det dukker opp stadig flere videoer på internett med svensker som forklarer hvorfor de har valgt å forlate sitt hjemland. Mange av dem sier at frykt for kriminalitet og vold er en direkte medvirkende grunn til at de flytter i eksil. Dessuten føler de ikke at de for noe igjen for de meget høye skattene man betaler. Svenske kommuner har stor gjeld. Helsevesenet fungere ikke godt, og en rekke sjukehus er i krise.

Mange svensker frykter for sin fremtid. De vil ikke bli gammel i Sverige, og de vil heller ikke at deres barn skal vokse opp der. Miljøet for å lære i skolene er dårlig. En del etniske svensker, både gutter og jenter, blir utsatt for fysisk vold og seksuell trakassering. De blir sjikanert og fornedret for å være svensk i Sverige.

Denne strømmen av godt utdannede mennesker som emigrerer fra Sverige vil trolig fortsette og kanskje øke i årene som kommer. Samtidig fortsetter det å strømme inn innvandrere og asylsøkere fra dysfunksjonelle land med brutale klankulturer. De økonomiske og sosiale problemene vokser.

Mentalt slitsomt

For 10-15 år siden skrev jeg ganske mange essayer om kriminalitet og vold i Sverige. Dette gjør jeg ikke like ofte i dag. Grunnen til dette er ikke at volden er blitt borte. Tvert imot eskalerer den til stadig nye høyder. Jeg orker bare ikke å tenke på eller skrive om vold og skit så ofte. Det er mentalt slitsomt.

Som barn på 1980-tallet husker jeg at jeg hørte nyheter om borgerkrigen i Libanon. På 1990-tallet hørte jeg om krigene på Balkan. I begge disse tilfellene var det multikulturelle samfunn med mange muslimer som brøt sammen i brutale kriger. Når man hørte om bomber og skytinger der så reagerte man til slutt ikke så mye fordi brutalitet var blitt rutine.

For meg er det skremmende å oppdage at jeg begynner å få det samme reaksjonsmønsteret for vestlige land som Sverige og Frankrike som jeg tidligere hadde for land som Bosnia: Gjengvoldtekter og tortur er ikke lenger nyheter. De er blitt rutine, en del av dagliglivet.

Sverige er et vakkert land, med mange vakre steder og historiske plasser man kan besøke. Dessverre er det ikke det samme trygge og trivelige landet som det var i min barndom. Sverige er nå mye farligere og mer voldelig enn det var på 1980-tallet. Grov kriminalitet kan ramme nesten hvem som helst.

En enorm masseinnvandring har smadret deler av det svenske samfunnet på bare to generasjoner. Noen av mine venner, som danske Steen Raaschou bak nettsiden Snaphanen.dk, reiser nesten ikke til Sverige lenger. De finner det deprimerende å se et land i totalt forfall som begår nasjonalt selvmord. Selv har jeg hatt glede av mine små reiser i Sverige. Hvert besøk der fyller meg derimot med stadig stigende uro.

Under den polerte overflaten merker man økende frustrasjon og redsel, noen ganger blandet med sinne. Mange svensker har en følelse av at deres land befinner seg i indre oppløsning og er på vei mot en kollaps. Dessverre ser mange av dem fremdeles ut til å stemme på de samme politiske partiene som har skapt denne situasjonen.


0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AlfredsModer
AlfredsModer
2 years ago

Heldigvis er muslimerne så selvhadende, udisciplinerede, disorganiserede og ustrukturerede, at de aldrig evner at opstille en effektiv og viljefast styrke som kan erobre et europæisk land ved én enkelt opstand. Derfor vil den islamiske strategi hænge på to afgørende faktorer:

1) En demografisk overvægt – 2) Ødelæggelse af værtslandets sammenhængskraft og sammenhold.

Kan islams femte kolonne i værtslandet klare disse 2 punkter, bliver værtslandet så tilpas svagt og kaotisk, at det ligner et gennemsnitligt muslimsk taberland. Islams krigstaktik udøves bedst i muslimske taberlande – det kender islam til fuldkommehed.

Rene
Rene
2 years ago
Reply to  AlfredsModer

Jo meeeeeen, hvad gør vi?
Når SÅ mange er i landet med baggrund i menalandene…….Jeg mener……
HVAD GØR VI?

AlfredsModer
AlfredsModer
2 years ago
Reply to  Rene

Du kan vælge, som Winnie i Samuel Becketts teaterstykke “Glade dage”, resignere over verdens absurditeter. Du kan også, som Hamlet i Shakespeares tragedie “Hamlet”, “take arms against a sea of troubles, and by opposing end them?”.

Som wienerbrødsdanskerne i socialakrobatiet vil sige “Nogen skal gøre Noget”. Det gør muslimerne om nogen så sandelig også. De trækker europæerne langsomt og sikkert ud i den islamistiske sump – som sultne krokodiller trækker amerikanere ud i Floridas sumpe til ædelse, hvis de tankeløst vender ryggen til rovdyrene.

Rene
Rene
2 years ago
Reply to  AlfredsModer

Alexandersmoder.
Jeg har ikke tænkt mig at resignere. Jeg anser at det er nødvendigt at tænke langsigtet, samle ressourcerne og ha et realistisk blik for hvad man vil have , -langsigtet. Og med det langsigtede ,- ikke at indgå kompromis, islam findes ikke i en sød og en sur udgave.islam er underkastelse og ikke andet, om det er først, eller sidst er ikke afgørende. Det afgørende er at islam er det,- kun det…..underkastelse.Det er ALTAFGØRENDE.

AlfredsModer
AlfredsModer
2 years ago
Reply to  Rene

Lidt nyttig forbrugerinformation for de multikulturelle; så ved de hvad der venter dem: Når man sammentæller de millioner der blev dræbt før år 1000 og de ti millionvis efter 1525 A.D. er der kun lidt tvivl om at Muhammads følgere kan nå op til flere end 100 millioner dræbte Hinduer i de sidste 1400 år. Den afghanske hersker Muhammad Ghor erobrede i 1180’erne store dele af Nordindien, og ved hans død i 1206 erklærede hans vicekonge, den tyrkiske slavegeneral Qutb al-Din Aibak, sig for selvstændig. Dermed grundlagdes Delhisultanatet. Sultanerne baserede deres styre på hæren. Den blev ledet af et muslimsk… Read more »

kumulus
kumulus
2 years ago
Reply to  Rene

En stor del af det folk mener, der skal gøres er det nok ikke klogt at offentliggøre, så husk, at den endelige løsning skal være både lovlig og realistisk.

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
2 years ago

Tidligere integrationsminister Mona Sahlin (socialdemokrat) nedgjorde også egen kultur, da hun iført tørklæde, talte i en moske for Det Kurdiske Rigsforbund med følgende salut: Jeg tror, at det lidt er det, som gør mange svenskere så misundelige på indvandrergrupper. ”Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tilbaka”. (Mona Sahlin/Sveriges Radio P 1 (morgen) den 17.05.2001). ” I har en kultur, en identitet, en historie, noget, som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og ligende fjollede ting.” (Sagt af Mona Sahlin, Euroturk, marts 2002, og ”Islams magt” af Pittelkow og Jespersen, s.237… Read more »

Realist2
Realist2
2 years ago

Mona Sahlin er det værste … Hvordan kan man gøre det mod sit eget folk?

sussebassa
sussebassa
2 years ago
Reply to  Realist2

Ja, en alkoholisert tyv som stal penger ifra partikassen..vanskelig å skille på mitt o ditt som fremdeles er sossers problem bara de er tilgjengelige for sossetoppene..ligger i deres grådige fix/trix kultur.
“eget folk” det skal man langt tilbake i sossehistorien for å se..flere tiår.
Her og nå er det kun meg selv og min lommeboks tykkelse.

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
2 years ago

HER FLERE TÅBELIGE BEMÆRKNINGER FRA SÅKALDTE SVENSKE POLITIKERE: ”Der findes desværre mange racister i vort land. Jeg er træt af dem. De er utrolig dygtige til at have ondt af sig selv og hævde, at de bliver skidt behandlet. Men de er samtidig meget flittige til at behandle andre dårligt.” (Frederik Reinfeld, Sveriges statsminister, juli 2014 til Aftonbladet, nævnt i Weekendavisen nr.37 ”Udland”, s.8, 2014). – “Jeg beder jer kære svenskere, om at have tålmodighed og åbne jeres hjerter for de udsatte vi ser rundt i verden. Når mange flygter på samme tid skaber det spændinger også i det svenske… Read more »

kumulus
kumulus
2 years ago

“Jeg flyver ofte rundt over det svenske landskab. Det vil jeg anbefale andre at gøre. Der er uendelige marker og skove. Der er så meget plads, man kan tænke sig. De, der hævder, at landet er fyldt op, må jo vise, hvor det er fyldt op.”

Og jeg har fløjet over Sahara, hvor der ser ud til at være rigtig meget mere plads end i Sverige. Ikke en levende sjæl kunne jeg få øje på…

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

“Dessverre er det ikke det samme trygge og trivelige landet som det var i min barndom.”

Se venligst OGSÅ landet i det lange kronologiske perspektiv- det er arvefjenden, en af dem- du er ved at beskrive.
Til trods for herlige venner, samt for danske en imponerende natur, også nedrige typer der med fornøjelse vil gøre det af med sådanne som dig og mig.

sussebassa
sussebassa
2 years ago
Reply to  steen

..hadede nordmændene svenskerne.. Ja, det kommer vi aldrig å glemme..går i arv fremdeles fortellinger om hvordan våre forfedre kjempet imot nazzerne, mens svenske regjeringen jobbet sammen de..og dermed forlenget krigen..WW2 historien..defacto. I min egen familje ble 2 sendt til utryddingsleire og mange andre var aktive motstandsfolk. 2 stk fikk skyss med svenske fiskebåter til Sverige,så ikke alle vanlige svensker holdt med nazzene og svenske regjeringen..skal vi også huske. Men..konsekvens idag er at vi våger ikke stole på de helt og iallefall ikke den næværende regjeringen..sitter i beinmargen..bare å se hvordan Løfven strekker Sverige imot en borgerkrig hvor makt og penger,… Read more »

tom
tom
2 years ago
Reply to  sussebassa

Det er min erfaring, at du har ret i, at nordmænd arver had til svenskerne. Sådan har I det også med danskerne, det er blot mere diskret, men norske aviser er altid på pletten, når de kan skrive noget grimt om Danmark. Det handler om at fremhæve det gode Norge på danske bekostning. Lad os tage et dugfrisk eksempel. Den norske regering knager i fugerne, fordi statsminister Erna Solberg vil tage imod en pakistansk IS-mor og hendes to børn, som hun nægter at skilles fra. Sønnen er alvorligt syg. Gået hårdt på klingen udtaler statsministeren til pressen, at hun ikke… Read more »

tom
tom
2 years ago
Reply to  tom

Se Aftenposten: Det god Norge i forargelse over det onde Danmark.

sussebassa
sussebassa
2 years ago
Reply to  tom

Du har liten kunnskap om Norges stilling under WW2..defacto. Nazzerna hadde 2 hovedinteresser i Norge..1 våre kullgruver i nord 2 vårt tungtvann..begge deler totalt nødvendig for å ha overtaket i krigen.. Tungtvannet fikk de ikke hand om takket være nordmenn som ofret sine liv for å forhindre det..noe de klarte. Gruvene i Nordnorge produserte malm..også meget viktig i krigsmaskineriet. Svenskene tillot nazzerne å frakte dette igjennom Stockholms gater..defacto som forlenget krigen. Det gikk så langt at frigjøringshæren gav svenskene et ultimatum..Velg side ..eller vi bomber dere. Så sammenline de lidelser vi var utsatt for med danskene..mennesketap..lidelser nei..vi var den nasjonen… Read more »

tom
tom
2 years ago
Reply to  sussebassa

Du tager fejl, jeg ved mere end de fleste om skandinavisk krigshistorie under WW2 og dømmer derfor ikke Sverige, som du gør det. Jeg ved også, at Norge var i en økonomisk ussel forfatning længe, før krigen brød ud og derfor afskedigede en stor del af sine officerer, hvoraf mange siden med Quisling som førerhund blev nazister. Aftenposten var den gang et konservativt blad og gav Quisling en varm velkomst som en slags nazistisk vasal. I Norge begyndte jødeforfølgelserne allerede i 1942, da – ikke tyskere – men norsk politi startede jagten, og der var ikke meget hjælp at hente… Read more »

sussebassa
sussebassa
2 years ago
Reply to  tom

“Du tager felj”.. Igjen var det stor forskjell på å være dansk kontra nordman under WW2..det kan du aldrig endre på..defacto ca 11000 falne nordmenn.. Jeg anbefaler deg å lese om WW2 historien om Norges situasjon under WW2..defacto. Vår holdning har ikke endret seg ifht svenskene.. De kan man ikke stole på 100%..og med bildet av Sverige idag..samme elendet. Tenker kun på seg selv og bryr seg ikke om konsekvens for sine naboer. Klart 200 år uten krig i eget land, da blir man kjepphøy og korket.. Sverige idag med Løfvenregjeringen..som lar muslimer overta landet uten motstand..som ikke Danmark Norge… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x