27
jan
Seneste opdatering: 29/1-20 kl. 1440
36 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kafka, Orson Welles og The Suicide Jews

Hvad er i grunden You Tube/Googles interesse i at beskytte DR, når de bliver grebet i politisk manipulation?

Det er “stødende” for målgruppen DR-journalister, måske for “folkegruppen” danske journalister. “Fællesskabet” lider skade. Hvilket “fælleskab?” Vi får ikke noget svar. Nogen er stødt over, at Tommy Robinson afslørede venstreaktivistiske DR´s hitjob. Det kunne være interessant at vide hvem. Vi vil alle gerne kende dem, der starter en proces imod os. Få opnår at kende dem. Se TommyRobinson in Denmark.

Stærke kvinder er lig med døende nationer

Magten kan ikke lide at blive identificeret som magt, især ikke i samfund hvor voksne er en mangelvare. Der er vi “fælles” om alt, selv når vi er på konfliktkurs. Vi er nu under en blød, feminin totalitarisme,  der bliver aggressiv hvis vi kalder dem “magten.” Denne kvindelige magt  er tilmed selvmorderisk, hvis man ser på Sverige.

Kvinder spiller en betydelig rolle i opløsningen af Sverige som nation. Peg på det, hvis du tør. Stærke kvinder er lig med døende nationer, det lærer erfaringen os. Svenske kvinder har overvældende stemt for 22 anmeldte voldtægter om dagen (mørketal gange ti  lig med 220), og for ikke  at kunne færdes frit i det offentlige rum.

Kvindelig stemmeret er med andre ord socialt selvmord. Det er fakta, tallene viser det. Der er nogle, der tror, at Sverige kan reddes med repatriering. Det er en drøm, skaden er sket. Sverige er færdigt som svenskernes land. Historien vil gå videre hen over deres hoveder, og den bliver blodig. Det er den allerede. For femten år siden skønnedes det at 500 svenskere havde mistet livet som en direkte følge af “multikulturen.” Hvad et tallet i 2020?

Vi kommer alle under anklage. Ikke kun Tommy Robinson

Men spørger sig selv, hvilken fup- grund You Tube-Google nu vil give for det. Og det minder os om, at den ytringsfrihed, der i 150 år var sikret os i Grundloven, nu er ved at forsvinde. Vi er på vej ind i det postdemokratiske lykkeland, men magthaverne vil sige, “de beskytter demokratiet,” ligesom nazisterne sagde, de besatte Danmark for at beskytte os.

Denne blog vil være forsvundet om mindre end fem år, og det vil være signeret EU, hvis  ikke det danske retsvæsen kommer Bryssel i forkøbet ved at ruinere mig og dermed lukke bloggen.

Når europæeren endelig opdager, at han ikke længer lever i et folkestyre, og ikke længere nyder det frie ord, har han ingen steder at vende sig for at klage. Vi vil alle være under anklage, uden at vi kan få at vide for hvad.

»Nogen måtte have bagtalt Josef K., thi uden at han vidste af at have gjort noget ondt, blev han en morgen arresteret.« Sådan begynder Processen, en ond drøm og en sort satire over de menneskelige grundvilkår, der allerede fra Kafkas hånd ligner et filmmanuskript, selvom den på den tid ville have været en stumfilm uden Jeanne Moreau og Romy Schneiders stemmer, og uden dengang ufortærskede Albinoni og jazzmusik. Orson Welles spiller selvfølgelig selv med, fordi stand ins var for dyre for budgettet.

Orson Welles´”bedste film”

Jeg genså i torsdags Orson Welles´ filmatisering af Kafkas Processen´i Filmmuseet (som jeg kalder det af oldgammel vane fra Frederiksberggade 25 i 60 erne.) Som han med god grund kaldte “sin bedste film,” og når der er tale om hans film, siger det ikke så lidt.

Jeg havde  ikke set den siden på tv i starten af 80´erne, dengang DR endnu henvendte sig til observerende og nygerrige mennesker, og overhovedet beskæftigede sig med filmkunst. Dengang de var opdragere mere end de var politiske aktivister og agitatorer. Jeg foretrækker faktisk en oplyst højskolelærer og en børnehavefrøken, fremfor politisk kommissær og ledvogter, hvis jeg endelig skal vælge mellem statsjournalister.

At blotte sin hals frivilligt

Som så mange mesterværker skylder den tilfældet sin eksistens. Welles´ “kontroversielle” tolkning er ikke bare af det totalitære, ansigtsløse bureaukrati, men også af en Josef K., der selv aspirerer op i det system,  der ender med at aflive ham “som en hund.”

Her diskuterer Welles filmens tilblivelse med californiske studenter i 1981, og som altid når han taler er der ikke et minut, der ikke er gyldent. Se hvor venlig det aldrende geni Orson Welles er overfor de unge, og hør hvordan det er et fuldstændigt tilfælde, at hans The Trial blev til.

Jeg tænkte selvfølgelig på min kommende retssag, det var det nye aspekt denne gang, men alle i andre bør tænke på deres egen fremtid i det ansigtsløse bureaukrati EU. I har frivilligt blottet jeres hals under kniven, akkurat som Josef K.

Da jeg genlæste bogen i 30 års alderen, slog det mig at den spruttede af sex og humor, og at den lignede et filmmanuskript. Men så viste det sig, Orson Welles havde lavet filmen, hvad jeg ikke vidste da. Man kunne ikke have ønsket sig nogen anden.

Det har været en meget krævende film at lave, men den er legende let at se. De to timer den varer går lynhurtigt, og det er en film for alle ens livsaldre ligesom bogen. Vores liv er en gåde, Kafka formulerer og fortolker den, og han har overskud til at lave en litterær patomime ud af det.

Orson Welles kunne ikke udholde Kafkas slutning

Den pointe er anderledes i filmen, fordi Orson Welles ikke kunne udholde den slutning efter Auschwitz i 1962, hvor filmen er fra, men det var jøden Kafkas nådesløse pointe og dom over sig selv i 1914-15.

I filmen er det en navnløs bombe, der dræber Josef K. Men i Kafkas bog, følger Josef K. villigt med til henrettelsenspladsen, og lade sig passivt dræbe. Dette er, hvad mange jøder også gør idag. Jo fjernere de er fra Israel, desto værre suicide jews er de.

Så makabert er det, vi er vidne til. De kan ikke syntetisere virkeligheden og historien til, hvad der gavner dem bedst. De kan ikke forsvare sig imod samtiden, og de vil blive ofre endnu engang. Den evige jøde sikrer sig, at han bliver det evige offer.

Kieler var en mild og venlig mand

Jeg besøgte med Lars Hedegaard Jørgen Kieler i Hørsholm i 2013 – der var primus motor i redningen af danske jøder til Sverige – og han sagde med et undskyldende smil,  for han brød sig ikke om at kritisere et forfulgt folk, som han havde risikeret sit liv for:

“Jeg havde jo gerne set, at de [jøderne] deltog lidt mere aktivt selv.” Kieler var en mild og venlig mand, foruden hans helt sjældne kvaliteter, men han var ikke en nådeløs sjælegransker som Franz Kafka. Så havde han givetvis ikke overlevet sine prøvelser i Porta Westphalica, et skud gennem halsen, tuberkulose osv.

Kieler var, ligesom Gunnar Dyrberg, ukueligheden og beskedenheden selv. Det skulle ikke undre mig, om den ånd lever videre i Tommy Robinson, hvis samtidsanalyse er betydeligt skarpere nu, end Kielers var da han var 90. Men han er en ung mand, de var unge dengang, og deres analyse var skarp, rigtig og samvittighedsfuld da.

Overrabbineren er en hindring for forsvaret af danske jøder

Jeg har  selv måtte skilles fra en gammel jødisk ven, fordi han ikke ville flytte sit kryds femten centimeter på stemmesedlen for Danmarks og danske jøders skyld. Overrabbineren, anser jeg, er en hindring for enhver politisk forbedring for danske jøder. De vil blotte deres hals, i al fald halvdelen af dem. Orson Welles kunne ikke holde det ud, jeg kunne heller ikke.

Jeg prøvede. Både med rabbineren og min gamle jødiske ven. Det gik i stykker. Den jødiske, historiske refleks er at dukke nakken, for nu vil jeg ikke  sige “at blotte halsen,” det skal en jøde sige som Kafka sige, men det er ikke min. Halvdelen af danske jøder er i fornægtelse, og de har en idiot til overrabbiner, der meget godt modsvarer den nuværende pave.

Lad de  kendte gå i glemmebogen. Lad de ukendte blive husket

Kafka var virkelig ikke nogen “attention seeker”, vi kender ham kun gennem hans ven Max Brod, der ikke kunne få det over sit hjerte at destruere hans skrifter, som Kafka havde bedt ham om.

Dette står i strid modsætning til idag, hvor alle vil være kendt for ingenting. Kun de ukendte kan tiltrække sig nogen interesse i år 2020, og sådan er det velsagtens bedst. Lad de  kendte blive glemt. Lad de ukendte blive husket og lad os bekæmpe censur så længe vi stadig har et nogenlunde frit ord. I kan bide spids på, at det ikke varer længe.

Den oprindelige post med Robinsons udstilling af “Public Service” Deadline er her. Tommy Turning the Tables on Deadline.

Max Brod og Franz Kafka i Danmark

Franz Kafka og Max Brod i Marielyst, Falster i Danmark 25 juli 1914 kort før verdenskrigen bryder ud. På dette tidspunkt begynder han også at skrive Processen. Kun ti år senere dør han af tuberkulose 40 år gammel. Ellers må man formode, at nazisterne havde afsluttet hans liv i 55 års alderen.

Den del af Processens mareridt slap han for, men man kan ikke undgå at se mange jøders passive gang ind i gaskamrene i Processen, tredive år før det skete. Og det var netop Orson Welles´ uhyggelige pointe: Ofrene havde en vis identifikation med det system, der slog dem ihjel.

Offentligheden kunne ikke lide det, og derfor blev Anthony Perkins ikke en elsket skuespiller for sit livs største rolle. Havde han kun været et offer, var han blevet det. Publikum er ikke rationelt og analyserende, det er følelsesstyret. Hvad vox populi mener, er derfor aldrig særlig interessant.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
36 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

Verdenslitteraturens mest berømte indledning stammer givetvis fra Franz Kafkas ‘Processen’: »Nogen måtte have bagtalt Josef K., thi uden at han vidste af at have gjort noget ondt, blev han en morgen arresteret.« På intet tidspunkt i bogen erfarer vi noget om, hvad Josef K. bliver anklaget for eller af hvem. Josef K. bliver derfor aldrig klar over, hvad han skulle være skyld i, og i det sidste kapitel bliver han dræbt. På mere end 100 sprog er adjektivet kafkask det udtryk, der karakteriserer en situation, hvor man er underlagt mægtige og anonyme kræfter, som skalter og valter med én efter… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago
Reply to  steen

Anonymt citat: Jo mere politikerne på Chr.borg kender danskere, desto mere holder de af muslimer. Citater af Albert Einstein (adapteret): Definitionen på islamisk sindsyge: At gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat. Verden er et farligt sted at leve. Ikke på grund af de muslimer der er onde, men på grund af de mennesker, der ikke gør noget ved dem. En Muhammed, der aldrig har lavet en fejl, har aldrig prøvet noget nyt. Kun 2 ting er uendeligt, universet og den islamiske dumhed, og jeg er ikke sikker på det første. Religion er en børnesygdom. Den… Read more »

Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago
Reply to  steen

Har politiet stadig din PC.? Har du modtaget et anklageskrift? Den ageren politiet udviser er en totalitær stat værdig! Men i en retssal kan du forlange at få at vide hvem der står bag politiets indbrud hos dig. Det er næppe politibetjent Jensen. Nogen må have indgivet en anmeldelse! Jeg er nok enig med dig i at om 10 år er din blog væk. Man forbyder den ikke direkte, men ophavsregler og mystiske bureaukratiske regler, vil gøre det umuligt at fortsætte. På den måde vil de slippe for at forbyde bloggen, men vil sige at du jo bare kan overholde… Read more »

Santor
Santor
2 years ago

Du har ikke helt ret Steen. Du skriver ” Vi kommer alle til at være under anklage. ” men det er vi allerede. Der er ingen der med sikkerhed ved hvad der er “lovligt” eller “ulovligt” at skrive mere. Det nærmeste vi komme vished er at det er ulovligt hvis det skrives fra en højrekant af, eller hvis man blot “dømmes” til at være på højrefløjen.

Vi er fanget i en uvished lige nøjagtigt som EU-bureaukraterne ønsker og den eneste vej vi har tilbage, hvis vi vil bevare vores selvstændighed, er at udfordre magten hver dag, hver gang og altid.

Felix Krull
Felix Krull
2 years ago
Reply to  Santor

Der er ingen der med sikkerhed ved hvad der er “lovligt” eller “ulovligt” at skrive mere.

En af de primære funktioner i anarkotyrannisk jura: på den måde internaliserer borgeren politibetjenten, installerer en lille stasi-agent i sit eget hoved.

Finn Anker Skov
Finn Anker Skov
2 years ago

Nu ser vi en politiker, den eneste med røv i bukserne i folketinget, Søren Espersen, vågne op til dåd. Der burde have løftet sig et Rama skrig fra samtlige politikere i folketinget, over den helt åbenlyse manipulation der foregik. Hvis folketingets politikere vil prale med at De værner om ytringsfriheden, noget de faktisk har skrevet under på og svoret, burde DR være lukket med øjeblikkelig virkning. Sikke mange rare penge sagesløse borgere kunne have sparet! DR er fredet, og kan tillade sig alt, fortie sandheden, forfølge andre der ikke deler DDR,s opfattelse, og begå karakter mord mod dem de ikke… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Flere lande taler nu åbent om besættelse, krig og borgerkrig – er der belæg for det? Debat Indvandring januar 23, 2020 Britta Mogensen https://denkorteavis.dk/2020/flere-lande-taler-nu-aabent-om-besaettelse-krig-og-borgerkrig-er-der-belaeg-for-det/ Er der tale om besættelse, når folk fra fjerne himmelstrøg såsom Mellemøsten, Afrika, Sydasien over for befolkningerne i de vestlige EU-lande stort set ustraffet kan udøve meget grov kriminalitet? Ydermere overtager de gader eller hele kvarterer, som de kalder ”vores” og indfører no-go zoner, som landets egne borgere skal holde sig fra. Kan det karakteriseret som besættelse? Kriminaliteten består i vold, mord, voldtægt, trusler, (hjemme)røveri, bilafbrændinger, afpresning, tyveri, hærværk, terror, angreb på infrastrukturen og bombeeksplosioner. Yderligere… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

https://www.youtube.com/watch?v=PhwyPQXP7ew&bpctr=1580159981
Tommy Robinson is interviewed by Hans Skovgaard Andersen, a “political journalist” for Denmarks second largest “centre-right” newspaper Berlinske. Tommy makes Hans confront his cognitive dissonance throughout the interview as he pushes against the manufactured “far right” media narrative.

Har vist ikke været på endnu.

Allan
Allan
2 years ago
Reply to  Peter Buch

Tak for det link, det var rart at starte dagen med et godt grin.

Tinamaria
Tinamaria
2 years ago

Jeg kan nok delvist sammenlignes med en dansk version af Tommy Robinson. I årevis har jeg været udsat for offentlig/systemisk/politisk forfølgelse, fordi jeg som forfatter, forlægger, dokumentarist, blogger og journalist (D.J) har tilladt mig at udgive bøger, blog og dokumentar om korruption, embedsmisbrug, lovbrud, løgne og andet grimt i myndighedsregi. Når man helt reelt trækker tæppet fra under det samlede retssamfund, har det store konsekvenser – bl.a. heraf statens hestetyveri, som dog er kendt ulovligt hele tre gange. Alligevel nægter politiet erstatningsansvar. Tre justitsmord i træk – ingen af dem kørt regulært og nyligt dømt for at fortælle sandheden på… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
2 years ago

To ting er ved at gå ad H til. DR nyhedsredaktion er uforskammet socialistpreget.
DR 2, musik radioen er ved at sprede socialist propaganda melem musik spill.

kumulus
kumulus
2 years ago

“sprede socialist propaganda melem musik spill”

Det er det vælgerne betaler mediestøtte til.

Margrethe
Margrethe
2 years ago

Om ikke andet må man da anerkende journalisterne for deres vellykkede spin. Tusindvis af mindreårige engelske piger er blevet voldltagt af muslimske mænd. Myndighederne har dækket over det hele, det samme har medierne med deres fravær af kritisk journalistik. Som den lille David er det lykkedes Tommy Robinson at vælte læsset. Er det ikke, hvad det hele burde handle om? Ender det ikke som århundredets mediehistorie? Næh nej, det er sørme lykkdes den samlede danske presse at få det vendt til at handle om hvor vidt en Sur Tommy gerne må banke på døren til en af de medsammensvorne, der… Read more »

kumulus
kumulus
2 years ago
Reply to  Margrethe

“Mon der virkelig ikke er en eneste fra dette altfortærende korps af hærmyrer, som har bare en lille bitte samvittighedens orm, der sidder og gnaver?”

Det er der! Nemlig en person, som ikke har opnået en forventet forfremmelse eller lønforhøjelse.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Utdrag fra Halvor Foslis samtale med Documents Hanne Tolg i anledning bokutgivelsen “Mot nasjonalt sammenbrudd” utgitt på Document forlag.

“Den fleirkulturelle drømmen er en avkledt som utopi,
og utopi kan vi ikke bygge et godt samfunn på”

https://www.youtube.com/watch?v=tnbKgV6Yn2Q

Morten/Realisten
Morten/Realisten
2 years ago

Såfremt “systemet” skulle forsøge at lukke den her blog ned (kan de virkelig gøre det?..), så findes der måske en mulighed for at registrere den på en .ru adresse, så modstandskampen kan leve videre..

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
2 years ago
Reply to  steen

“Det er skræddersyet til at dræbe borgermedier”

Hvorfor skulle EUs copyrightdirektiv være skræddersyet til at dræbe borgermedier? Direktivet gælder vel alle medier. Selv DR-deadline skal nok rette ind efter direktivet.

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
2 years ago
Reply to  steen

“Jeg må bede dig undersøge det lidt nærmere”

Om noget er ekstremisme og/eller hatespeech afhænger af, hvem der definerer, men mht. copyright er der ikke så meget at diskutere, så uploadfiltre kan let gå hen og blivet et tveægget sværd, som også rammer de lovmagere, der ønsker at begrænse andres ytringsfrihed.

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Som under sidste besættelse er det de små, høns som haner, der må bære størstedelen af udgifter og trængsler.
Den samlede tyske gæld til Nationalbanken blev efter befrielsen, i overensstemmelse med statsgarantien, overført til statens reguleringskonto med et beløb på 7,611 mia. kr…
Pengeombytningen begyndte på “formuekontroldagen” 23. juli 1945 og omfattede alle sedler. Forinden var de nye pengesedler – 1,4 mia. kr. – blevet fordelt til bankerne. Pengeombytningen viste, at knap 3 mia. kr., eller 20 pct. af de opgivne formuer, var tjent uden at være opgivet til skattevæsenet.
http://www.nationalbanken.dk/da/om_nationalbanken/historie/Sider/1940-1949—Bes%C3%A6ttelse,-pengeombytning-og-etablering-af-IMF.aspx

Albert Nissen
Albert Nissen
2 years ago

Niels Thomsens “Steen Nørskov i Sverige” er bare fantastisk. Og så slutningen “Wallander og den højreorienterede seriemorder”. TAK!

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Prøver med anden ordstilling, og link-begrænsning. Kort. Personlig vurdering. http://www.kierkegaardselskabet.dk/2019/08/06/kierkegaard-og-katastrofen/ Trods stadig eskalerende lavintensiv borgerkrig sker der ikke det store, med forbehold over for tilfælde af en enorm tsunamis følge, epidemier, finanskrak, AI/robotters egen ekspandering eller andre katastrofer- af format, før ejendomsmarkedet ændres med fleres deltagelse. Det vil resulterer i voldsomt faldende skatteindkomster for staten, hvorpå der enten må ske en total omlægning af de førte politikker og procedurer, nær socialt sammenbrud- eller ??? Inspiration kan, ud over en stadig gentagen opfordring til oprettelse af flere afspærrede konstant overvågede områder, med flere lag perifirier, kolonne færdsel uden for perimeteren, størst… Read more »

Charles
Charles
2 years ago

Robinson svarer godt for sig. Men der skal heller ikke lægges fingre imellem.
Vi må så forvente at Tuben retter lidt ind efter ytringsfriheden.

https://denkorteavis.dk/2020/kristne-halshugget-i-julen-vesten-sover-videre/
januar 29, 2020
Kristne halshugges, mens Vesten sover videre – islamistisk udryddelseskrig mod de kristne

Nielsen
Nielsen
2 years ago

…We wanted the people to understand,that they shouldn’t take any opinion predigested and they shouldn’t swallow everything that came through the tap,wheather it was radio or not…
Jeps,Orson var en underholdende mand.
Du fik mig ud ad adskillige tangenter,v.hj.a. Franz Kafka.
Tak for det.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Åkesson: Hela Sverige är ett getto

https://www.friatider.se/akesson-hela-sverige-ar-ett-gettosverige-ar-ett-getto

Publicerad 28 januari 2020 kl 23.10

INRIKES. Det finns inte bara “utsatta områden” på vissa platser i Sverige. Hela landet är ett enda stort sådant område, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT Aktuellt på tisdagskvällen.

Under tisdagskvällen möttes justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debatt SVT Aktuellt 21.

https://www.svtplay.se/video/24741682/aktuellt/aktuellt-28-jan-21-00-2?start=auto

Fra 16:12

Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago

Jeg køber ikke den med at stærke kvinder er lig med døende nationer, Margret Thatcher var kvinde, stærk, konservativ og abolut ikke årsagen til at Storbritanien i dag er en skrantende nation, den ære tilfalder Ubetinget Toni Blair og Gordon Brown!

AlFredsModer
AlFredsModer
2 years ago

FaceBook = Thinkpol. Oceania = EU. The party = Globalisterne. Big Brother = Eliten. In the dystopian novel 1984, by George Orwell, the Thought Police (Thinkpol) is the secret police of the superstate Oceania, who discover and punish thoughtcrime, personal and political thoughts unapproved by the Party. The Thinkpol use criminal psychology and omnipresent surveillance (telescreens, microphones, informers) to search for and find, monitor and arrest all citizens of Oceania who would commit thoughtcrime in challenge to the status quo authority of the Party and the regime of Big Brother. The Thinkpol usually do not interfere with the lives of… Read more »

Nielsen
Nielsen
2 years ago

Susan Lindauer har skrevet bogen Extreme predujice,som handler om hendes erfaringer med “deep state”
Titlen refererer til CIA’s kodeord for assasination. Altså mord på uønsket person. -Lidt lige som den iranske militærperson.som nylig blew myrdet af US/Israel.
Hun beskriver i bogen,foruden hendes 10 år i fængselshelvedet,hvordan efterretningstjenester,forbundspoliti og det internationale diplomati virker.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Nielsen

Extreme Predujice.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Nielsen

Damn keyboard. P r e j u di c e

Felix Krull
Felix Krull
2 years ago

Det skulle ikke undre mig, om den ånd lever videre i Tommy Robinson, hvis samtidsanalyse er betydeligt skarpere nu, end Kielers var da han var 90.

TR er pro masseindvandring og pro islam.

36
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x