3
feb
Seneste opdatering: 5/2-20 kl. 1242
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

DR journalisten der interviewede Tommy Robinson, og som Tommy Robinson interviewede noget mod hans vilje. (“Opsøgte for at udøve vold imod” i DR sprog.) Niels Thomsen tegner. Nu vi er ved de røde mytomaner på DR, gå ikke glip af: The BBC is Going Down in Flames. Boris Johnson overvejer nemlig at kvæle deres milliardtilgange. Ni procent af englænderne anses at være så langt til venstre, som BBC er. Det berettiger ikke at indkræve penge fra alle. Et fuldstændigt rimeligt ræsonnement, der med lethed kan overføres på DR for ikke at sige SVT, der koster det dobbelte af DR: 8.3 milliarder. Det er ikke kun dumme, det er skadelige penge.

Document udgiver »Vidne til vanvid« af Peder Jensen

I opdateret udgave

(Jeg får den ikke fordansket, I må nøjes med den norske version)

NRKs dramaserie «22. juli», som har gått på TV de siste ukene, har utløst ny debatt om skribenten Peder Jensen, alias Fjordman, som så seg nødt til å gå i dekning utenlands da det ble kjent at Anders Behring Breivik i hemmelighet og uten noe bifall hadde sitert ham i sitt sinnsforvirrede manifest.

Bakteppet for debatten er Jensens reaksjon på NRKs påstand om at rolleskikkelsene i serien er oppdiktede, hvilket er fullstendig latterlig, all den tid flere personer fra virkeligheten lett kan identifiseres i serien. Rollefiguren Mads har så mange likhetstrekk med Fjordman at det er uetisk, fremholder Jensen i Aftenposten.

Heksejakten i 2011

Men ordskiftet har i stedet tatt form av den samme heksejakten som Jensen ble gjenstand for i 2011, altså at han skal ha hatt et slags moralsk medansvar som inspirator for det verste massemordet i nyere norsk historie. Det er ingen tegn til den formen for nyansering som Per Anders Madsen la for dagen for fire år siden.

Etter den bølgen av islamterror som har rammet europeere i tiden etter 22. juli 2011, er denne vedvarende moraliseringen over Jensen nesten utrolig. En skribent som formidlet anti-islamske politiske ideer uten å oppfordre til vold, kan ikke oppholde seg i Norge uten å befinne seg i et slags indre eksil. Det er ikke nok å kritisere diskutable ideer, man må også ødelegge personen bak dem.

Derimot har islamister det som plommen i egget i vårt land, selv om moskémiljøer har avlet frem terrorister som har vært aktive både i «kalifatet» i Syria og andre steder. Fremstående representanter for samfunnet pleier omgang med islamister, og samfunnet holder i det hele tatt en iboende voldelig religion beskyttet under dekke av religionsfriheten. Det er knapt noen i makteliten som gir islam noe moralsk medansvar for islamterror, selv om det ikke er noen vanskelig jobb.

Det norske Stockholm-syndrom

I et Norge som lever med de skrikende motsigelsene som vår variant av Stockholm-syndromet avføder, er det Jensen som får unngjelde i kronikker og Twitter-stormer, mens hans egen versjon av tingenes tilstand normalt ikke blir hørt – og knapt noen rører islam.

Document Forlag vil nå derfor utgi Peder Jensens bok «Vitne til vanvidd» i en oppdatert 2. utgave. Boken kom først ut i 2015, men har nå fått et langt nytt innledende kapittel, der forfatteren oppdaterer sitt verk både når det gjelder den politiske utviklingen i Norge og Europa samt sin egen situasjon.

Jensens historie er speciel: Straf én, opdrag hundrede

Det moralistiske konformitetspresset i Norge er ikke bare til skade for et ordskifte som ikke evner å håndtere noe som burde ha vært normal politisk uenighet, det gjør også at mange betaler en høy personlig pris for å si sin oppriktige mening. Jensen er ikke den eneste, men hans historie er så spesiell at hans eksil fungerer slik Mao Zedong ønsket for sine motstandere: Straff én for å oppdra hundre.

Over-Norge har hatt et schizofrent forhold til Jensen i tiden etter 22. juli 2011. Fritt Ord gav ham stipend til å skrive en bok, men ingen norske forlag ville trykke den. Til sammenligning var det mulig å utgi Osama bin Ladens taler på et norsk forlag. Et dansk forlag trykket første utgave av «Vitne til vanvidd», og Document distribuerte den i Norge. Denne gangen er det altså Document som trykker.

Jensen ble ikke drept den 22. juli 2011

Boken går om kort tid til ombrekking, og vil formodentlig foreligge ferdig trykket innen utgangen av februar. Vi starter forhåndssalget allerede nå. De som bestiller før boken kommer, får den til nedsatt pris.

Jensen ble ikke drept den 22. juli 2011, men han har ikke desto mindre vært gjenstand for en stor urett som skyldes de sinnssvake dobbelstandardene i norsk offentlighet. Ved å kjøpe denne andre oppdaterte utgaven av hans bok kan publikum gi sitt bidrag til en slags oppreisning.

Forhåndskjøp «Vitne til vanvidd» av Peder Jensen i oppdatert utgave til spesialpris her.

Himlen over Berlin i København

Snaphanen: Jeg må ubevidst have tænkt på Handke og Wenders´ “Himlen over Berlin”, som jeg genså med Peder på Cinemateket i København et år  senere, da jeg tog fotografiet. Det kan selvfølgelig også have været et tilfælde.

Fotografiet gik i rundkreds i min bevidsthed og kom tilbage til mig. Jeg skrev da om filmen her: »Als das Kind Kind war«.Nogle gange, fotograferer man ting, man ikke ser, som da jeg fotograferede Fujiama i vinteren 1973. Jeg så det først i mørkekammeret et halvt år efter. Jeg havde set bjerget uden at se det.

Der foregik nøjagtig det samme i Norge i 2011, som der foregik med Knut Hamsun efter 1945. Staten ville distancere sig fra Hamsun, ved at lade nulliteten og psykiateren Gabriel Langfeldt erklære, at Hamsun havde “varigt svækkede sjælsevner.” Han er ikke gået over i litteraturhistorien som andet end en politisk luderkarl, hvorimod Hamsun derefter beviste sin åndsstyrke ved derefter at skrive På Gjengrodde Stier.

Omvendt: Den norske stat havde brug for at erklære Breivik psykisk rask, og den havde sine egne forfremmede luderkarle for at udviske sin egen medskyld i Utøya mordene, nemlig at deres opløsning af landet triggede psykisk labile personer. Stater har tilsyneladende altid andre behov end virkeligheden og sandheden har. Det følger med jobbet. Det er beskidt, og nogen skal tilsyneladende gøre det.

Den meget savnede journalist, Claes Kastholm, skrev om syndebukken Hamsun det i kronikken: Blomster og Blod i 2009. Julia Caesar skrev i marts 2016 kronikken om Peder Jensen Syndabocken.

Der er stadig ikke konsensus om, hvad der skete 22 juli 2011, og som årene går, vil den hidtidige falde fra hinanden og erstattes af ubehagelige sandheder, men der går mindst tyve år, for det er nu engang den hastighed,  magten bevæger sig med. Men det kan Peder ikke vente på.

berlin neukölln 2015 601 (1) Gedenkstätte Berliner Mauer, Bernauer Straße 2015 (click for full screen)

 

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Albert Nissen
Albert Nissen
4 years ago

Genialt Niels Thomsen 🙂

Hans
Hans
4 years ago

Svensk sundhedssystem i total nedtur: https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/g7OmyA/patienter-och-personal-berattar-om-en-sjukvard-i-total-kris
Flere og flere surrealistiske rapporter kommer fra Sverige. Bl.a løber de jævnligt tør for alle former for medicin.

Hans
Hans
4 years ago
Reply to  Hans

Jeg kan anbefale TV-kanalen Boomerang, når man vil slappe af fra “News” og alt det alvorlige TV engang imellem: https://www.youtube.com/watch?v=Edg2t-BJKDQ

jørgen
jørgen
4 years ago

Norge oplevede en katastrofe med Breivik. Men bortset fra en fransk filosof var der ikke en eneste som funderede over hvorfor han gjorde det. Aktion skaber re-aktion, tryk avler modtryk. Vi ved med sikkerhed at ingen havde spurgt Breivik eller nordmændene inden man gik i gang med at befolke Norge med muslimer.
Men Norge fortsatte sin slummer. Der skal åbenbart meget større katastrofer til før Norge vågner op. Sørgeligt for den som holder af Norge.

Hans
Hans
4 years ago

For en god ordens skyld vil jeg påpege, at Stockholm-syndromet ifølge et af gidslerne fra dengang, tilsyneladende er “en opfindelse”, altså fake. Et af gidslerne fra dengang udtalte for nogle år siden, at gidslerne ikke solidariserede sig med gidseltagerne og modsatte sig politifolkene, der kom stormende ind, men at de i chokket og udmattelsen, som påvirkede deres kræfter og motorik bare havde svært ved at “følge med” politifolkenes bevægelser, da de blev ført i sikkerhed. Det siger sig selv, at efter flere dages nervepirrende gidseltagning, dårlig søvn, angst og uro og mangel på mad og væske, når fremmede mænd så… Read more »

Margrethe
Margrethe
4 years ago

Der er så meget den herskende klasse af shariamarxister ikke forstår:

https://www.youtube.com/watch?v=sY2H0QuP6b8

https://www.youtube.com/watch?v=kFUUNQz3sYM

Nielsen
Nielsen
4 years ago

@Himmelblå mogens Glistrup er mit store idol. Skal han (posthumt) gøres ansvarlig,hvis jeg går ud og stjæler din cykel?

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Nielsen

Nielsen. Selvfølgelig ikke, og jeg har heller ikke tillagt Peder Jensen noget ansvar for Breiviks sindssygdom og forbrydelse.

Peder Jensen havde givetvis store problemer, allerede før end han begyndte at blogge al den dårlige propaganda. Han bruger internettet til at “gemme sig for livet” og har i realiteten ladet islam og muslimer erobre sin tilværelse.

Forresten er der store psykiske ligheder mellem Peder Jensen og Glistrup, blot var sidstnævnte modig og fuldstændig ligeglad med kritik. 🙂

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago

At Breiviks forbrydelser har gjort et voldsomt indtryk, kan ingen være i tvivl om. Men der er efterhånden grund til at betvivle “sundheden” i de mange efterspil, som – undskyld mig – minder mig om usmagelig dyrkelse af sorgreaktionerne. Der er vist for længst skrevet over hundrede bøger om emnet. Dette er vanskeligt at kritisere men et fremtrædende træk ved det nye lumre og hypersentimentale Norge, hvor regeringen bryder sammen, fordi statsministeren ikke har karakter til at stå imod en IS-kvinde, der udnytter hende. Vi så det også, da en tidligere norsk prinsessegemal valgte at tage sit eget liv en… Read more »

Den Nervøse
Den Nervøse
4 years ago
Reply to  steen

30 sekunder, det var længe!

Hans
Hans
4 years ago
Reply to  steen

Hvad kører de?

Erling Marthinsen
Erling Marthinsen
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Som nordmann ble jeg helt kvalm av det jeg kaller sentimentaliteten etter 22. juli. Det er et europeisk fenomen, som jeg har skrevet om i vedlagte link (hvis du da forstår norsk): https://resett.no/2018/04/08/var-sentimentale-tidsalder-i-lys-av-nietzsches-siste-menneske/

Margrethe
Margrethe
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Himmelblå: Du besidder da et sjældent set talent for at gøre pærer og bananer til éns frugter. 1. Hvad angår offentlig “sorg” over prinsers/prinsessers gøren og laden: Hvad i alverden har det at gøre med Peder Jensenss indstilling til den gallopperende islamificering af Norge? 2.Citat” Dette gælder også Peder Jensen, som sidder fast i et morads, han ikke selv er uden skyld i. Velsagtens pga. manglende menneskekundskab og dybest set også manglende interesse for emnet og et enormt fokus på egoet og islam”: Din eget “menneskekundskab” er vist noget, du har hentet i de kulørte sladderblade, hvor de kongeliges gøren… Read more »

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Margrethe

Den sidste først. Margrethe, jeg ser norsk tv og læser norske aviser, og der var det uundgåeligt at få kendskab til det bekrevne. Alt var badet i tårer. Steen, klogskab var aldrig dit gebet. Erling Marthinsen vi er meget enige. “Englands rose” og al det der, men jeg vil vove den påstand, at den norske version er mere end almindeligt slem og fej og i hvert fald af en sådan art, at vi krummer tæer i Danmark. Det er ikke det, at den norske Utøya litteratur og tv-serierne ikke bevæger sig, men det går så langsomt, at man må frygte,… Read more »

Hans
Hans
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Jeg må spørge: Blev Anders Breivik ikke undersøgt af psykiatere, der konstaterede, at han ikke er sindssyg?

Hans
Hans
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Jeg mener, at Anders Breivik blev undersøgt af psykiatere og at de konstaterede, at han ikke er sindssyg.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  steen

..som også det ene teamet mente, men det ville ikke daværende statsminister Stoltenberg, som fikk inn ett nytt team som mente han ikke var sinnsyk.
Som sinnsyk ville han ikke kune stå til ansvar for sine sinnsyke handlinger og Stoltenberg ville han skulle det.
Det var tross alt hans politiske venner/bekjente som ble nedslaktet.
Det krevde en ikke sinnsyk person å kunne straffes.

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Hans

Hans Jo, der var to hold psykiatere a to personer, hvilket skyldtes den tvivl, som ikke mindst Aftenposten og VG fik opbygget på et meget svagt grundlag. Selv anklagerne betvivlede vurderingen fra de to psykiatere, der på denne måde blev involveret meget sent i forløbet, hvor det første hold var med fra starten. Dommerne valgte at tro på de svagest funderedes konklusion. Der var ikke tale om, at kun et par udenlandske psykiatere gik i mod denne konklusion, og det ved alle fagfolk, der fulgte med i den efterfølgende debat Jeg har nu set seriens sidste to afsnit og vil… Read more »

Filuren
Filuren
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Sindssyg? Definér. Selv hvis man benytter sig af den gamle, smallere definition af ‘sindssyge’ som værende en såkaldt psykotisk tilstand (ikke som i dag hvor alt imellem regnorm og himmelblå kan være sindsforstyrret, når bare WHO har besluttet sig for det), må ethvert sundt, ikke-konformt tænkende sind problematisere begrebet sindssyge, da selve ‘det syge’ i denne sammenhæng ifølge psykiaterne (pillepusherne) har at gøre med en manglende realitetssans. Realitetssans? Definér. Hvad Anders Breivik gjorde tager jeg personligt selv afstand fra. Mener kun drab kan forsvares som direkte, konkret selvforsvar. Hvorvidt en anklaget har vrangforestillinger (alene ordet…) eller ej, må være en… Read more »

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Filuren

Skidtsnak! Men bare rolig, Peder Jensen foretrækker sandsynligvis en tåbelig drøm om at være helt eller martyr fremfor noget andet. Det kræver både mod og en intelligens at rydde op i det morads, han har bragt sig selv ud i. De dårlige venner listes forøvrigt i serien, og Lars Hedegaard er også med. Det virker altsammen noget forældet og uden fremtid. Navigare necesse est.

Filuren
Filuren
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Du og jeg kan se mindre end 1% af det elektromagnetiske spektrum og høre mindre end 1% af lyden omkring os.

Hvad skal vi navigere i? Vi er praktisk taget både blinde og døve.

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Filuren

Filuren Så meget desto mere grund er der til at være forsigtige. Modsat Peder Jensen mener jeg ikke, at det er uetisk, at han har inspireret til en rolle i NRK’s nye dramaserie. Efter at have set serien til ende er jeg endda overrasket over, at de ansvarlige for en gangs skyld vovede sig ud, hvor man hidtil ikke har turdet bevæge sig. For som den passionerede debatdeltager Vidar Enebakk synes jeg ikke, at man med rimelighed kan se bort fra, at Peder Jensen var Breiviks store idol og inspirator, det har vi sågar Breiviks mors ord for. Som Vidar… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Filuren

Personlig finder jeg stikkerlikvideringerne under krigen, selv med de erkendte og for nogles vedkommende åbenlyse fejltagelser med hensyn til mistankers vægten skyldig, kan forsvares.
Ligeså vile ekspedering af diverse typer som Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot og mindre kendte massemordere, inden de stod bag for mange ugerninger, set herfra, have været både passende og prisværdig- ansvarlig rettidig omhu.

Nielsen
Nielsen
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Hvis MSM strækker hånden frem,gør du klogest i ikke at tage den.

Himmelblå
Himmelblå
4 years ago
Reply to  Nielsen

Nielsen. Det kommer sandelig an på, hvad du ønsker at opnå, og det hører med til at blive voksen og klogere, at man lærer at vælge sine kampe med omhu og får større sans for de bredere perspektiver, og at det hele ikke er så enkelt, som man troede som ung. Mine indlæg her på tråden skyldes den store skade den norske stats håndtering af Breivik-sagen har forvoldt i den vestlige verdens ideologiske kamp for at bevare egen kultur og civilisation. Enhver, der har frenført kritik af muslimer og islam, kender til at blive mødt med henvisninger til “tvillingeparret” Hitler… Read more »

Alex
Alex
4 years ago
Reply to  Himmelblå

Godt forsøg men omsonst. Manden er en stakkel midt i fyrrerne og kun optaget af sig selv og muslimer. Ingen udvikling eller stræben efter det. I usædvanlig grad krænkelsesparat. Facebook fortæller hele historien.

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x