17
feb
Seneste opdatering: 19/2-20 kl. 1445
27 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Listen to “Nyhetshelgen #48 – Kära Julia, Sverige satte dit Assange, förnedringsrånen” on Spreaker.

Fra minut 35:55 til minut minut 46

Julia Caesar var kronikør her i otte år, og det var gyldne år, hun måske endnu ikke har fået fuld kredit for. Hver lørdag aften glædede jeg mig til Word-filen ankom med et omhyggeligt, gennemarbejdet manuskript.

Jeg mindes ikke, der var en eneste fejl i dem. I 220 kronikker var der ikke en finger at sætte på noget, det var professionelt, og der var ikke andet end at yde teksten retfærdighed med fotos og links, hvilket kunne tage tre timer hver gang. Det var temmelig mange gange tre timer, og i en del af tiden- 2011 – sad jeg i et iskoldt sommerhus i Fakse Ladeplads på en mobil internetforbindelse. Det var, som at have en del af Sverige i sin hånd  bare via et SIM kort.

Arbejdet var en fornøjelse i sig selv, for når kronikken udkom, var der øjeblikkeligt mange læsere. Det var som om, tusinder bare ventede på, at kronikken udkom kl. 24 lørdag nat. Da hun blev”afsløret” viste det sig, at det halve Sverige kendte hende. Mere end 5 mio mennesker. Asle Toje skrev i Weekendavisen om hende. Det var inden karrieristen Krasnik.

Jeg røbede aldrig, hvem hun var. Jeg vidste, det var en offentlig dødsdom i Sverige.  Vi havde kontakt på Skype, vi kendte hinanden, men alligevel kun professionelt. Kronikkerne kunne få 50.000 læsere på et døgn. Hvor mange de fik senere, ved jeg ikke, men det er formentlig mange hundredetusinder af læsere.

Sverige er den kroniske nutid

Det er med andre ord et Helvede. Der var andre før Julia, Janne Milld, Jonathan Friedman i Lund og Ingrid Björkman på Bjärehalvön, men de var for tidligt ude. Det var jeg også.

Jeg er ligesom Julia Caesar ikke nogen person i dagens, svenske alternative medier. Sverige er den kroniske nutid. De har stort set fortabt sig i tabloidkatastrofer, og dem er der ingen mangel på. Jeg havde skrevet om Sverige i syv år inden 2008, kun i danske aviser, i svenske var det udelukket. Jeg forsøgte med de fire største. Det var ikke muligt.

Sverige er et oligarki. Derfor er der ingen ytringsfrihed i landet

Man var luft, ikke engang et automatsvar fra debatredaktøren. Den svenske elite ved bedst, og den er ekspert i på en gang at lukke munden på dig, og bilde dig ind, du lever i et demokrati. Enhver der tror, at Sverige er et demokrati, bør have sine skolepenge tilbage. Sverige er styret af cirka 20 000 personer, som Anders Isaksson beskrev i Den Politiska Adeln i 2002.

Sverige er et fåmandsvælde, et oligarki. Al snak om demokrati, er et rent teater for pøblen. Når man ikke vil have, at Sverigedemokraterne skal blandes ind i magten, er det kun fordi, demokratiet  ikke skal blande sig og få de fede ben, man selv deler ud til sine venner, sine svigersønner og sine eks. koner.

Når svenskerne gør noget, gør de det grundigt

Derfor er der ingen ytringsfrihed i svenske medier. Nu har de kørt landet i sænk, for som man ved, når svenskerne gør noget, gør de det grundigt. Hvad der pt sker, er at magten leder efter nogen, hvis skyld det er, og som ikke er dem. Disse 20.000 personer, der ejer medierne og som er vant til at svømme  ovenpå. Ovenpå massedød og voldtægt. Det vil gå galt. De kan gå efter budbringerene, men de vil havne i grøften. Deres betalte propaganda blegner imod den virkelighed, de har skabt.

Jo længere du er forud for din tid, desto værre går det dig

Jo længere du er forud for din tid, desto værre går det dig. De nævnte svenskere har formentlig opgivet den såkaldte politiske proces for længst. Alt hvad der sker nu for dem, er reparation på det de så for tyve år siden. År 2020 forekommer dem givetvis triviel indtil lede. De er optaget af at dø i fred, og at deres børn får så god en uddannelse som muligt og emigrerer fra landet i tide.

Jeg er nok medlem af klubben. Jeg flygtede i 2004, og idag sætter jeg ikke  mine ben i Sverige efter at have været der ugentligt i 40 år.

Vor tids ‘galna kvartsekel’

Julia Caesar var mere synkroniseret med tiden og ikke alt for langt foran den. Derfor talte alle om hende, da jeg i 2010 var inviteret på Sverigedemokraternes valgaften på Hotel Kronprinsen i Malmø. Jeg  sagde, jeg udgav hende, men de troede ikke på mig. Det var som om, hun var en halvgud, ingen tilfældig dansker kunne have noget med at gøre.

Jeg tror, hun vil blive læst i fremtiden som et monument over en gal tid, som Orwells krigsdagbøger 1938-1942. Det er denne generations Galna Kvartsekel. Alle hendes over 200 kronikker mellem 2010 og 2018 findes her. Man kan se programmet som video her.

Filmen om Sverige. For intelligent til nogensinde at komme på TV.

Jeg mødtes i dag med Pelle Neroths samarbejdspartner fra Brooklyn, New York, ham der lavede filmen om Sverige: Dying to be multicultural. Partneren har en akademisk karriere, så han vil gerne være anonym. For ellers er den færdig, som vi ved. Jeg har genset den her i 2020, og som diagnose er den stadig knivskarp. For intelligent til nogensinde at komme på TV.

Vi enedes efter en god dag og lidt rødvin fra Fakta om, at Sverige må betragtes fra en sikker afstand. Jeg holder mig efter over 40 år på den. Det tog nogen tid at lære, men jeg vil være beæret over at være med i deres næste film.

Vil man ikke komme der, kan man tale og skrive. Ikke at det nytter meget ud over det terapeutiske. Vil det svenske folk bekvemme sig til at mene noget om sin egen overlevelse, mens det endnu findes? Dit gæt er muligvis lige så godt som mit. Mit gæt i 2004, var “nej.” Sverige er historie, hvis jeg skal gætte tyve år fremad. I 2042 kommer indvandrere i flertal i Sverige.

SVT og DR vil stadig lade som om, Sverige findes, men det vil kun findes i vores erindring for så vidt, som vi lever til den tid. Se Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

Jeg bliver aldrig træt af at studere antikken

Jeg havde lærere i gymnasiet, hvis åndelige virkelighed egentlig befandt sig under kejser Augustus og Marcus Aurelius. Jo ældre jeg bliver, desto bedre forstår jeg dem. Deres forhold til mad, erotik, krig, kunst, arkitektur, liv og død.

Det sagde jo ikke en 18 årig så meget, men det er godt at have mødt til senere brug. Unge skal møde ting, de ikke forstår. Både i historien og litteraturen. Hvis de forstår alt, hvad de møder, forbliver de de barbarer, som de er født som. Civillisation er åndelige årringe som et gammelt egetræ. Hvis man ikke kender sine årringe, visner man, og det virker som om, det er hvad vi er i færd med. Før os ingenting, efter os ingenting. “To destroy a people, you must first sever their roots” sagde Aleksandr Solzhenitsyn, og det vidste Sovjetmennesket noget om. One of the world’s longest Roman aqueducts was in Valencia, scholars discover

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

27 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul
Poul
3 years ago

“To destroy a people, you must first sever their roots”. Det må da næsten stå over indgangen til EU’s hovedkvarter. De har faktisk et skilt på væggen i bruxelles hvor der står noget i retning af “nationer er årsagen til krig”, jeg tror det er blevet omtalt herinde før. Men når de fleste tænker “hvad skal jeg også med en nation, jeg bor her jo bare” så er det lidt svært at kalde EU eller diverse politikere for det største problem. (hvilket de helt sikkert regner med) Vi har allerede fået avlet vores modstandskraft ud af os for længe siden… Read more »

Margrethe
Margrethe
3 years ago
Reply to  Poul

De ville lave en sur facebookgruppe kaldet “nu er det nok med det der” – :DDDDDDDD!
Den var morsom. Især når den inde i mit hoved kører på kvabjysk. Så lyder det om muligt endnu dummere. Ganske rigtigt. Man har lov at drømme, men samtidig ikke blive alt for skuffet, når man møder virkelighedens danskere.

Margrethe
Margrethe
3 years ago

“Kära Julia Caesar”
– måske klamrer man sig illusorisk til de små halmstrå, som måske slet ikke eksisterer andre steder end i ens fantasi. Men på den anden side: Måske vár SAS reklamen dét, der skulle til for at vække den skandinaviske genoprejsning, sende snebolden ned af bjerget. Måske vár det alle disse nåleprik, dine inklusiv, som var årsagen. Lidt udenlandsk ros for den første samlede modreaktion fra den hvide verden:
What is truly Scandinaviean?

https://www.youtube.com/watch?v=OQR-LCNPpoc

tavsen
tavsen
3 years ago
Reply to  Margrethe

Kommentarfeltet er åbent, i modsætning til SAS, der ikke tåler kritik.

Tåbelig reklame, hvorfor skulle turister besøge Skandinavien, hvis det slet ikke eksisterer?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 years ago
Reply to  tavsen

Alle disse tomme SAS fly kunne vel sagtens og med rette udnyttes fornuftigt til at flyve islamister non-stop hjemsende til deres hjemlande endda på 1’klasse, ligegyldigt hvor SAS hjemsender til, islamister har jo alligevel ingen hukommelse, ingen identitet eller dokumentation, de ved end ikke selv hvornår de var født eller hvor de kom fra, flyv islamisterne så langt væk som muligt, så er vi kvit.

Anders
Anders
3 years ago

Det gør SAS skam allerede.
SAS-ledelsen fedter blot for deres nye kundebase.
Og de flyver såmænd også islamisterne retur til DK, hvor pengene daler som manna fra himlen. Hvis man vel at mærke er tilstrækkelig tilbagestående, fjendsk og arbejdssky.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 years ago

Dejligt at høre disse svenske damer berette at Sverige faktisk er deres eget land, det er nye toner og det hersker der heller ingen tvivel om at Sverige endnu tilhører Sverige, om altså Sverige lykkedes standse islams eksplosive fremmarch på svensk jord, alt andet i situationen fulstændig ligegyldigt. Udmeldingen kommer dog noget sent i betragtning af den meget grove vold de grove voldtægter, noget sådant Sverige aldrig tidligere har kendt til. Nyt og forfriskende for mig at høre svenske berette at de selv vil have lov at bestemme hvordan Sverige for fremtiden skal se ud, måske kun en enlig svale,… Read more »

tavsen
tavsen
3 years ago

Savner stadig Julia Caesar’s kronikker

Julia Caesar
Julia Caesar
3 years ago
Reply to  tavsen

Tack, men det behöver du inte göra.
Du hittar mig på juliacaesar.blog

Välkommen!

USA_Svensk
USA_Svensk
3 years ago
Reply to  Julia Caesar

Undrar bara varför kan man inte kommentera längre på din blog?

Julia Caesar
Julia Caesar
3 years ago
Reply to  USA_Svensk

Det tog helt enkelt oproportionerligt mycket tid att moderera och redigera kommentarer, tid som jag hellre vill använda till att skriva, eftersom jag av hälsoskäl har mycket begränsad tid och ork och alltså måste välja.

Beslutet är inte hugget i sten, det kan hända att jag omvärderar det.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Hvorfor holdt du egentlig op med at udgive JCs krøniker, Steen?

Ville hun være sig selv?

Måske kunne du have et link til hendes side? – eller bare nævne, hvis der er nogle særligt læsværdige og interessante krøniker fra hendes hånd?

Julia Caesar
Julia Caesar
3 years ago

Det var mitt eget beslut att försöka skapa en egen blogg, inte Steens beslut.
Jag ville gärna pröva om jag skulle klara det rent tekniskt, och det har faktiskt gått bra.

Tyvärr har inte Snaphanens läsare hittat till min blogg, men den finns här, precis som Steen uppger:

juliacaesar.blog

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Reply to  Julia Caesar

Tack så mycket, Julia 😉

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
3 years ago

Mange kommentarers finurlige sætningskonstruktioner bærer tydeligt præg af skribentens ønske om at demonstrere sproglig overlegenhed frem for ønsket om egentlig handling.

Og godt for det; muslimerne har nemlig en satans stor respekt for korrekt dansk retskrivning!

AlfredsModer
AlfredsModer
3 years ago
Reply to  Rasmus Rodskov

Jeg ville aldrig bibringe de kvalificerede læsere en pertuberet konception af extrakognitive realiteter; da ingenlunde om det derved eksponerer offentligheden for disruptive imaginære disjunktioner fra det litterære overdrev. Men hvordan kan illerate personer af orientalsk observans dog udvise respekt for noget fuldstændig for dem ubekendte fænomener. Kapish ?

Anders
Anders
3 years ago
Reply to  AlfredsModer

Man bør tale “karikeret grilldansk” til islams indavl. Andet forstår de ikke.
Og allerbedst er det, om du fægter vildt med armene samtidig, som substitut for et betragteligt retarderet ordforråd.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
lyserød elefant
lyserød elefant
3 years ago

‘Civillisation er åndelige årringe som et gammelt egetræ. Hvis man ikke kender sine årringe, visner man, og det virker som om, det er hvad vi er i færd med. Før os ingenting, efter os ingenting.‘ Og dog, for ‘Jesus Kristus er den samme i går og i dag og til evig tid.’ Og landets åndelige årringe er kristendom og monarki; de to funklende søjler hvorpå det blev bygget, og hvorfra det faldt. Glem ikke det, når jeres vantro gør en ende på jer ‘For de kendte Gud, og alligevel ærede og takkede de ham ikke som Gud…’ Uden Jesus Kristus… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 years ago

“Solen skal forvandles til Mørke og Månen til Blod”…. inden den dag. Men Lyserøde Elefant hvad mener du, vil alle der på denne dag på selveste dommedag, de af os der påkalder Jahve blive frelst ?

Hans
Hans
3 years ago

Jeg har oplevet, at en kæmpestor rød “planet” eller “måne” fyldte hele himmelhvælvingen og kom susende ned mod jorden, og de stod og skreg inde i Pentagon, fordi de vidste at det var jordens undergang.
Så var jeg inde i et højt tårn og der var kun ild og lava udenfor. En dyb stemme sagde til mig, at “de lige skulle gøre den nye planet beboelig”.
Så kunne jeg pludselig gå ud. Jeg var på en ny jord. Det var i 2016. Har andre her oplevet noget tilsvarende? Jeg oplever at komme over i et parallel-univers engang imellem.

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
3 years ago
Reply to  Hans

“Jeg var på en ny jord”

Så vil du sikkert give mange ret i, at de små børn kommer med storken samt at Julemanden bor på Grønland.

AlFredsModer
AlFredsModer
3 years ago
Reply to  Hans

Ja – efter en flaske vodka.

Den Nervøse
Den Nervøse
3 years ago

Du skriver igen at Muslimer kommer i flertal i Sverige år 2042, demografien sammen med yderlige indvandring får det til at gå langt hurtigere. Jo flere muslimer der kan stemme jo mere politisk indflydelse og jo mere åbner portene for mere migration, det kommer til at gå hurtigere og hurtigere! Det er f.eks ikke så lang tid siden London ikke var britisk længere. Altså muslimer og ikke muslimske udlændinge var lige så mange som etniske englændere! Nu er det englændere og ikke muslimske udlændinge, der udgør halvdelen og muslimer den anden halvdel! Også 4-5 andre engelske byer er ved at… Read more »

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
3 years ago
Reply to  Den Nervøse

“Også 4-5 andre engelske byer er ved at have muslimsk flertal”

Tja, nogen må jo have talt efter siden man ved det med så stor sikkerhed.

AlfredsModer
AlfredsModer
3 years ago

“…få de fede ben, man selv deler ud til sine venner, sine svigersønner og sine eks. koner.”

Noget tyder kraftigt på, at Sverige er blevet et “Nepoti”.

Gyldendal-Store Danske:
Nepotisme. nepotisme, det forhold, at en person tilgodeser og foretrækker slægtninge og venner frem for andre, især ved besættelse af stillinger i den offentlige sektor. Oprindelig anvendtes begrebet om skiftende pavers begunstigelse af egne nevøer eller andre slægtninge ved uddeling af gejstlige embeder,…

27
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x