12
mar
Seneste opdatering: 13/3-20 kl. 0913
39 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fotos: En udflugt i det forladte København kl. 14

Skal jeg end vandre i Dødsskyggens Dal, jeg frygter ej ondt; thi du er med mig, din Kæp og din Stav er min Trøst. I mine Fjenders Paasyn dækker du Bord for mig, du salver mit Hoved med Olie, mit Bæger flyder over. Kun Godhed og Miskundhed følger mig alle mine Dage, og i Herrens Hus skal jeg bo gennem lange Tider.

Jeg havde nogle ærinder, og jeg var også nysgerrig for at opleve civilisationen under lock down. Den store grafiker Palle Nielsen ville have været fascineret, men han døde i år 2000 og lever bare videre i sine katastrofefølsomme billeder og i Jytte Rex’ kongeniale portrætfilm “Mig skal intet fattes.” (Salmernes bog.) Her fik katastroferne poesi og baggrundsmateriale. Det var et af mit livs ufortjente gaver at kende Palle Nielsen og hans broder i ånden, Svend Wiig.

Man ser Magasin på Kongens Nytorv, hvor jeg var alene med de ansatte og plastik-mannequinerne kl. 14. Forbrugstemplet var forladt. Et biltomt Store Kongensgade, og tomme kølediske i Netto. Af min yndlingskylling var der kun lårene tilbage, men heldigvis rigeligt af min yndlings Beaujoulais.

Toiletpapir til mange måneders forbrug kan jeg ikke bringe mig selv til at interessere mig for. Det må gå, som det går med de digestive sager. Når man har haft gammeldas i Sverige i tyve år, er man ikke sippet.

Man glæder sig over komposten og køkkenhaven, man tager resten, som det kommer. Strøm- og telefonnedbrud og det hele. Hvad har man et brændekomfur og stearinlys til? Og to millioner lovlige våben.

Se også Hvad kommer bagefter? Vesten ind i ukendt farvand og Vården i Stockholm kollapsar – läkare liknar det vid “ett militärt anfall” mot staden og Sjukhusen: Allvarlig bristsituation på kort och lång sikt.  Se også: Palle Nielsen: En film, der fatter alt. Alle fotos mobil © Snaphanen.dk, klik for helskærm.
0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
39 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AlfredsModer
AlfredsModer
1 year ago

Nu ved vi hvad massehysteri er. Det er, når kællingernes umanérlige trang til at udøve omsorg for hvemsomhelst med hvadsomhelst slår ned på samfundet. Bemærk, at det er geskæftige kællinger i medierne (MSM), der styrer Coronashow’et. Nu fik de jo ikke afløb for omsorgstrangen på de påtrængende parasitter fra den anden side af Evros floden. Bevar mig vel.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  AlfredsModer

“Nu fik de jo ikke afløb for omsorgstrangen på de påtrængende parasitter fra den anden side af Evros floden”

Det skal nok komme. Bare rolig. Det sørger Ylva Johansson for.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  kumulus

Migranter er ligesom kloakvand, det flyder derhen, hvor der er mindst modstand mod lort.

peerpede
peerpede
1 year ago
Reply to  kumulus

He he “The fallen madonna with the big boobies”. Ylva Johansson.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  peerpede

Hunulven Ylva – første KAPO i det nye svenske Auschweden, fyldt med vor tids jøder, svenskerne.

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  AlfredsModer

Coronavirus er fredens virus.
Hvis den dræber, så er det fordi den er psykisk uligevægtig, har stress eller er blevet undertrykt af hvide mænd. Det ved enhver.
Corona-virusen skal blot integreres i samfundet og vi skal bare gøre helt som vi plejer, så den racistiske dæmonisering af fredelige vira kan forstumme.
Vigtigst af alt, så skal vi tage imod fredens virus med åbne arme.
For en virus er blot en ven du ikke har mødt endnu.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  Anders

Koranovirus er krigens virus.

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Vi skal være solidariske med Koranovirusen. Mørkets kræfter må ikke vinde.
Lad os alle mødes, holde hænder og hoste på hinanden, så hele verden kan se vores særligt fine solidaritet og sammenhold.
Det er meget vigtigt at italesætte virkeligheden, så vi kan sidde med ved bordet på den lange bane.

Peter Zichau
Peter Zichau
1 year ago

Sundt med en lille krise for en generation, som aldrig har mærket livets barske realiteter. Lokumspapir og aflyste koncerter kan godt ende med at blive deres mindste problem.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  Peter Zichau

“som aldrig har mærket livets barske realiteter”

For få år siden hed det sig, at det værste ved at være svinebonde var den lange ventetid på en ny Mercedes.

Men sådan er livets barske realiteter jo så forskellige!

peerpede
peerpede
1 year ago

At tvinge folk i isolation
Forbyde større arrangementer
At politiet kan trænge ind uden retskendelse
Lukke offentlige institutioner
Lukke skoler og institutioner
At tilsidesætte patientrettigheder som for eksempel behandlingsgaranti
At begrænse adgang til transport
Det virker til at være ganske totalitære love der kommer, jeg håber da virkelig at intet af dette kommer til at overleve efter epidemien.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  peerpede

“jeg håber da virkelig at intet af dette kommer til at overleve efter epidemien”

Love har det med at blive hængende når først de er vedtaget.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  peerpede

Du glemte det væsentlige: Islam er også en dødelig virus, kaldt Korano virus. Langt farligere end Corona virus, da den med sikkerhed inficerer og ødelægger hjernen på den angrebne vantro. Flere af ovennævnte punkter giver store udgifter. Lukkede institutioners personale får ferie med løn. Tvangsisolerede folk kan miste indkomst. Arrangementer der aflyses koster kassen for arrangørerne. Øgede transportudgifter. Lønmodtagere kan være nødt til at fungere som børnehave og miste lønindkomst. Regningen for Skrigeskinkens hysteriske anfald udskrives naturligvis til lønslaverne, pensionisterne og de arbejdsløse i form af omkostninger til massepsykosen. Regeringen bør notere sig de samlede udgifter for deres Corona Show,… Read more »

Tim Pallis
Tim Pallis
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Korano virus! Den ku’ jeg godt lide!

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  peerpede

Dream on. Hvordan gik det med f.eks The Patriot Act? Staten har altid været og vil altid være min værste fjende. OG den er svinagtig berigelseskriminel. Hver gang jeg går til købmanden ig køber varer for 100 Kr,stjæler disse vaneforbrydere hvad der svarer til 20 Kr op af min lomme. Hvis jeg påpeger dette faktum overfor kassedamen,siger hun,sådan er reglerne,det har jeg ikke noget med at gøre,det skel du snakke med politikerne om. Hvis man så tænker over hvad det er for nogen personager,som befolker galeanstalten Fjolsetinget,mister man hurtigt lysten til det. Den “afgift” tyveknægtene på borgen lægger på alle… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  Nielsen

Forstå, at politikerne er nødt til at skjule deres beslaglæggelse af borgernes indkomster. Det gør de ved at sprede metoderne til pengehøsten bredt over alle felter. Så blive det vanskeligere at fange og opdage. Man kunne kalde det “finansiel obfuskation” med henblik på at fordele tyveriet på så mange som muligt; med stadig hensyntagen til Elitens basale behov for luxus. I gamle dage sagde man, at al beskatning over 10 pct. var lovlig grund til oprør. I dag siger man, at resterne efter statens skattetyveri kun skal dække levomkostningerne for overlevelse. Migranter og “flygtninge” undtaget; de skal nyde livet på… Read more »

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

“med stadig hensyntagen til Elitens basale behov for luxus”

Det var det adelen i sin tid skulle have for ikke at gøre oprør mod Frederik 7. da han indførte Grundloven.

I alle samfund lever eliten og har altid levet hedt og fedt af arbejdsbiernes indsats!

Intet nyt under solen, og først når elitens grådighed bliver for åbenlys møder folket op med fakler og høtyve…

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  kumulus

Du glemte de solide hampereb, økserne og leerne. Det fik plebs i Frankrig god brug for, da de opdagede prisen på de af Marie Antoinette anbefalede kager i stedet for brød.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

“Du glemte de solide hampereb, økserne og leerne”

Jeg udelod de citerede remedier ligesom jeg heller ikke nævnte guillotiner, da det ellers let kunne opfattes som tilskyndelse til voldeligt oprør. Og den slags må man vist ikke!

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  kumulus

Fra den amerikanske uafhængighedserklæring 1776 – 2 afsnit (ændret): “…But when a long train of abuses and usurpations, pursuing invariably the same Object evinces a design to reduce them under absolute Despotism, it is their right, it is their duty, to throw off such Government, and to provide new Guards for their future security….” “(‘He’) Government has excited domestic insurrections amongst us, and has endeavoured to bring on the inhabitants of our frontiers, the merciless (‘Indian’) Muslim Savages, whose known rule of warfare, is an undistinguished destruction of all ages, sexes and conditions.” Begge afsnit forklarer hvad der skal til,… Read more »

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

“Begge afsnit forklarer hvad der skal til, før en befolkning er berettiget til at gøre oprør mod en uduelig regering!”

Men nu er der bare det ved det, at vi ikke bor i Amerika…

Prøv igen!

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  kumulus

Vi bor ikke i Amerika. Nej tydeligvis ikke. Men en blind mand kan føle med stokken,at The Constitution er langt bedre end vores Grundlov. Hvis du nærlæser den,står der faktisk også at indkomstskat er forbudt.

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Tag lige et kig på “The Creature from Jekyll Island” af Caroll Quigley og se og hør hvad Mike Maloney har at sige om penge.

Poul
Poul
1 year ago

Det er godt nok en sørgelig terrorsikring på det øverste billede.. Der må sidde nogle væmmelige racister på rådhuset som mener at muslimer ikke er kloge nok til at manøvre en bil igennem et mellemrum på den størrelse.

kumulus
kumulus
1 year ago

”Et biltomt Store Kongensgade”

Bilen var skam opfundet da jeg var gammel nok til at kunne få kørekort, så knægten her husker tydeligt de bilfri søndage i begyndelsen af 1970erne. Men det skyldtes jo en ganske anden årsag.

Smeden og elektrikeren havde dog tilladelse til at køre for at kunne assistere evt. nødstedte.

Morten/Realisten
Morten/Realisten
1 year ago

Man ser tydeligt hvor kortsigtede mainstream-medierne er når de nærmest rydder sende- og skærmfladen pga den her virus. Een ting er helt sikkert: Medierne har ikke noget langtsigtet perspektiv på hvad samfundet handler om, og får det formentlig heller ikke så længe det journalistiske paradigme forbliver uændret. Jeg forestiller mig næsten flere journalister og chefredaktører der nærmest strinter i bukserne af glæde over at “her kommer der noget at skrive om som ikke er kontroversielt, men som rigtigt kan gøre folk bange – og sælge aviser.” Suk.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Coronavirus kommer nu regeringen til undsætning imod folket, som sendt fra helvede at med henvisning til Corona, glemmer vi alt om Islam denne brutale etniske udskiftning af det danske folk!

Tænk hvor hurtigt helt uventet Mette Fredriksen kom op med en handligsplan imod Coronavirus, nye totalitære love rettet imod folket, der kom aldrig nogen handlingssplan imod Islam, virker at være helt bevidst at nu ligesom feje denne dødelige trussel fra Islam ind under bedetæppet……40 års forfejlet udlændingepoltik om igen!

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Er den der grimme lille Lego bil i nederste foto ikke en citroeng? De er sgu ikke hvad de har været.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Malmø 1692 set mennesketomt. Enkelte mere nutidige billeder med menneske, cykel og biler. Via Dansk- Skaansk Forening: Et fantastisk opslag fra den utrættelige Sven Rosborn! Det viser en digitaliseret rekonstruktion af Malmø, som byen så ud i 1692. Det var kun 34 år efter, at byen overgik til Sverige ved Roskildefreden i 1658, så man får et godt indtryk af, hvordan byen så ud, da den var Danmarks næststørste med en over hundrede år gammel, daglig færgeforbindelse til København Sven Rosborn har delt et link med gruppen Den Skånska Historien. 7. marts kl. 07.10 · Många har säkert hört talas… Read more »

Kimski
Kimski
1 year ago
Claus Petersen
Claus Petersen
1 year ago

Gid jeg kunne fotografere sådan, men snot og skæg for sig. Jeg syntes at fruen agerede som den bedste statsminister i mands minde. Ved pressemødet i går aftes virkede hun til at have styr på tingene uden at stå som en nikkedukke da hun også kunne svare for sig.
Hvis det ikke lige var fordi at sosserne havde været med til at stemme mørklægningsloven igennem kunne jeg finde på at stemme på hende hvis der var valg nu.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  Claus Petersen

Nu beder jeg Dem, fru Heilbunth! Fruen er, ligesom Helle Thorning-Skvat og Frau Merkel, under total kontrol af diverse spindoktorer. Fruen adlyder, som en sød lille skødehund, også de radigale enøjede topdogs og de venstrefascistiske virrehoveder. Som nikkedukke er hendes talenter for forstillelse dog upåklagelig. Bemærk hvad hun gør, kontra hvad hun siger – klassisk løgnagtig folkepuling.

John M
John M
1 year ago

Trump ved præcist hvad der skal til , at fjerne de kommunister 68 generation der sidder på magten. desværre bliver det KRIG.
VÆR KLAR
VÆR BEREDT

John M
John M
1 year ago

Hvad kaliffen ERDOGAN laver med aftale med IM merkel. ROLIG vi MAGLER TOLIET PAPIER .
Vi skal TVINGE jer ned på sidste krone , før I forstår. Det er vi igang med nu.
ALT vil kollapse, indtil I forstår . DDR tv bygninger vil stå tomme hen inden årets udgang.
I forstår ikke , det kommer I til , HVER OG EN !
NU KOMMER VI , venter bare på go

John M
John M
1 year ago

Hvad kaliffen ERDOGAN, har gang I sammen med IMmerkel……ISLAM EUROPE. rolig . corona dræber mindre en muslimer på daglig basis

Margrethe
Margrethe
1 year ago

Lad mig komme til København! Hvilken lise at se alle disse mennesketommer områder. Det er de alt for mange mennesker og ditto biler, der normalt tager pippet fra mig i den by. Men meget trist for de, der ikke kan leve af den manglende omsætning. virusser eller.

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x