14
mar
Seneste opdatering: 14/3-20 kl. 1338
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af: Hans Rustad (Fotos © Snaphanen, lørdag)

Ingen så dette komme. De tiltag som er iværksat i Danmark, Polen, Tjekkiet, USA etc. med lukkede grænser og afvisning af udlændinge, er et så stort skridt, at det for bare kort tid siden ville have været regnet for umuligt. Coronaen har genoplivet nationalstaten ved at give lederne et chok.

Vi kan diskutere klogskaben i de radikale tiltag. De er uanset hvad et faktum.

Når socialdemokrat og byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, siger “se til vore kammerater i Danmark” og kritiserer 32 thailændere som fik lov til at “vade ind i Norge” så er dette udtryk for en mental revolution. Raymond ville for bare kort tid siden have kaldt dette den værste højrepopulisme. Nu kan han ikke få lukket grænserne hurtigt nok.

Ingen nævner ordet Schengen

Under folkevandringerne i 2015 brød Bruxelles sig ikke om at lande som Danmark og Sverige indførte grænsekontrol. Åbne grænser er en hellig ko. Nu hører man ikke en lyd.

Coronaen klarede noget som halvanden million migranter og flygtninge ikke kunne klare. Måske fordi et virus er upolitisk. Det er lovligt at vedtage drakoniske tiltag for at bekæmpe et virus. Men hensigten er at beskytte liv. De indfødtes liv. Udlændinge afvises. Først siger man at alle danskere skal rejse hjem og ingen må rejse ud:

Alle danskere, som opholder sig i udlandet, skal desuden rejse hjem, og Udenrigsministeriet har taget skridt til at fraråde alle rejser til hele verden, som ikke er absolut nødvendige.

Derefter vil man nægte adgang til landet for udlændinge uden “anerkendelsesværdige” formål.

Vi måtte gnide os i øjnene da vi læste hvad politiledelsen i Danmark sagde: Fra klokken 12 lørdag bliver der kø ved grænsen. Tilrejsende vil blive afvist. Der vil blive kø den første tid, indtil budskabet trænger ind. Hvad er anerkendelsesværdige formål, blev der spurgt. -Det er told og politi vant til at vurdere, blev det svaret.

EU forstår faren:

Syv timer før Mette Frederiksen lukkede Danmark, advarede EU mod netop det.Den danske regering vil lukke grænserne for udlændinge i kampen mod corona virussen. Det er i direkte strid med, hvad EU-Kommissionen netop har anbefalet

Men Ursula von der Leyens anbefalinger er vage og kraftløse. Hun ville at medlemslandene skulle trappe den medicinske kontrol op på indfaldspunkterne. Alle ved at det er uoverkommeligt i en krisesituation hvor alt mandskab er mobiliseret hjemme.

Går Mette Frederiksen for langt?

Berlingske konstaterer: Ledere bliver sjældent straffet for at gå for langt, men næsten altid for at gøre for lidt for sent.

Ironisk nok er det landet som gik ud af EU, der er sidst med at indføre restriktioner på folkeforsamlinger. Fredag var der fodboldkampe med 50.000 mennesker i England. Men ting tyder på at det ikke vil vare længe.

Danmark eller Norge er ikke til for Bruxelles skyld

Vil udviklingen kunne reverseres tilbage til overnationalt niveau og åbne grænser? Næppe. Coronaen har fået politikerne til at gøre noget de har strittet imod: Lukke grænserne. De turde ikke andet.

Magtbalancen er tippet i nationalstatens favør og det vil blive særdeles vanskelig for Bruxelles at vinde overtaget tilbage. Det vil fremstå som tydeligt, at åbne grænser er et magtinstrument til at tjene Bruxelles, ikke danskere eller nordmænd. Og det kommer befolkningen til at afvise.

Danmark eller Norge er ikke til for Bruxelles skyld, vil være konklusionen.

Støvring: Der er dog det gode ved kriser, at de gør alt så forbilledligt klart

Nationalstaten træder i karakter, for der er intet verdenssamfund, intet EU, der sørger for din sikkerhed.

Grænserne lukkes, for nationen er et skæbnefællesskab, ikke et universelt ideologisk, retsligt eller økonomisk fællesskab.

Samfundssindet styrkes (det gør egoismen også, men i samfund med en stærk sammenhængskraft dog som regel kun i en kort overgang).

Landets ledelse træffer suverænt beslutning om undtagelsestilstanden, for her gælder den parlamentariske forhandling ikke.

Ps, Jeg kan melde om, at alt var i skønneste orden i Brugsen i dag. Tilstrækkeligt med fødevarer, hensyn mellem de handlende, man holder afstand, undskylder høfligt, en enkelt tilbød mig et par liter mælk. På vej hjem ser jeg folk gå ture i skoven med familien, og naboen sidder på terrassen og læser en bog i solen. (Facebook)

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul
Poul
1 year ago

“Vi har i Enhedslisten fået forsikringer om at det er et anerkendelsesværdigt formål at søge asyl i Danmark. Mennesker med beskyttelsesbehov kommer stadig til at kunne søge asyl.” (Rosa Lund, 13. marts 2020) http://www.uriasposten.net/archives/108813

“Mennesker med beskyttelsesbehov” kan i den forbindelse oversættes direkte til “Mennesker med vælgerpotentiale”. Landsforræderne holder aldrig fri.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago
Reply to  Poul

Landsforræderne holder aldrig fri.

Chaos is a ladder. Når medierne svømmer i Corona, er det det ideelle tidspunkt at skrue op for masseindvandringen.

Rene
Rene
1 year ago
Reply to  Felix Krull

@Felix Krull
Chaos is the sladder
Den har jeg også tænkt på. Når vi når ud,- på den anden side ,- har Vi så glemt hvad det var, vi var i gang med?, hvor var det nu vi kom fra?
Hvor længe vil der gå med at få løbet den debat i gang ,-igen igen?
Men en god ting kommer der måske ud af det………
Globaliseringen …..har sin pris.

Måske vil det også give afsmittende effekt på “arbejdskraften fri bevægelighed”,-
Eller migration som et ubetinget gode…?
altid?- hvor som helst fra?

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  Rene

OG demokratiet udvikledes i nationalstaten.

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  Rene

Felix : EU staten og alt dens væsen fatter man bedre dersom man lige går på nettet og henter tekst om : KALERGI KOUDENHOVE, en af de vægtige fædre bag EU tanken. EN sand faszist.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  Poul

“Vi har i Enhedslisten fået forsikringer om at det er et anerkendelsesværdigt formål at søge asyl i Danmark”

Det ser ud som om Enhedslisten og jeg lægger noget vidt forskelligt i vendingen “anerkendelsesværdigt formål”.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago
Reply to  kumulus

Ja, gad nok vide, hvem Enhedslisten mon har fået de forsikringer af? ;-(

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  kumulus

kumulus : HVAD ER din identitet? Muslimsk indvandrer? Bekend kulør?

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  Poul

den slags slubberter kendte man via samarbejdspolitikken i nazitiden

Britta Due Andersen
Britta Due Andersen
1 year ago

Bare de siger ordet Asyl, lukkes de ind…….

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago

Det drejer sig åbenbart om kendskab til magiske trylleformularer. Det burde være således, at grænsevagter kan afvise asylansøgere på grænsen, alene ved at udstøde det magiske ord “Lysa”. Dette ord neutraliserer det frække ord “Asyl”. Hjælper det ikke, findes den magiske besværgelse “FuckOff” – den hælper garanteret.

peerpede
peerpede
1 year ago

Schengenaftalen er en død sild og globalismen har fået en blodtud og nogle brækkede ribben.
Intet ondt uden noget godt.

peerpede
peerpede
1 year ago
Reply to  steen

Det er sgu godt man bor på landet her, ingen panik endnu.
Vi tar lige den her:
https://www.youtube.com/watch?v=z_zw__sjunA

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago
Reply to  peerpede

Steen Møller blev gældfri og sad pludselig med en årlig omkostning på bare 6000 kroner…
…i det øjeblik du er gældfri, er der ingenting der kan stoppe dig…
https://stiften.dk/artikel/manden-bag-friland-g%C3%B8r-det-igen-vi-er-n%C3%B8dt-til-at-vise-en-anden-m%C3%A5de-at-leve-p%C3%A5-2018-4-4

Var man også ganske meget selvforsynende så meget anderledes ud.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  steen

En svensk chefredaktør ved Dagens Nyheter – jeg husker desværre ikke navnet – har allerede råbt højt, og det samme har svenske læger. Men der er egentlig ikke noget nyt i den hårde svenske linje ifm. sygdom, og det ved alle, der kender til svenske forhold. Hans Rustad har som sædvanlig misset det væsentligste. Asylansøgere er ikke omfattet af beslutningen om de lukke grænser. De kan stadig vrimle til. Integrationsministeren er tavs, og Venstre/Inger Støjberg forsøger at få indført, at asylansøgere i det mindste skal i karantæne. Men ellers får vi pt.et grundigt kursus i forskellen på folk og pøbel.… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  Himmelblå

Medens Fanden beskuer Sveriges rutchetur lige lukt ned til det islamiske helvede, står han med et swedent grin.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Ja.

Lykke Friis har en god artikel i Berlingske om, hvordan corona-virusen har afsløret EU’s store svagheder og vaklende opætræden. At luske vanvittige og destruktive love igennem, det kan de finde ud af i Bruxelles, men at hjælpe et medlemsland i stor nød kom aldrig på tale.

Mange italiere burde have været reddet, og jeg forstår til fulde de rasende og hadefulde bemærkninger, som Lykke Friis citerer italienere for. Jeg skammer mig også.

Nuvel, karentæne har også sine fordele. Snart vil duften af nybagt brød bølge gennem huset.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Grænsen lukkes, men man kan stadig søge asyl, og det til trods for at iranere formodentligt er de mest smittefarlige nu!
Diktatur landet Kina kan øjensynligt få styr på sygdommen, mens i diktatur landet Iran, hvor alt sejler, her eksploderer sygdommen!
Det bliver spændende at se hvor godt demokratierne klarer sig?

Anders H
Anders H
1 year ago

Abdulahi Ahmed Ismael fik dansk ind”føds”ret af Folketinget i 2014. En rigtig dansker.

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  Anders H

“Abdulahi Ahmed Ismael”

Hvem det end er, lyder navnet vældig dansk. Som f.eks. Peter Jensen.

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  kumulus

kumulus Du bliver anset for at være en fordækt muslimsk tvetunget kujon — kom dog frem med dit virkelige navn, f eks Abdulla Sakakawi eller lignend?

Anders H
Anders H
1 year ago

De er allerede inde.
“Abdulahi er corona-optimist: Deler sin vandpibe med andre”
“I tæt pakkede lokaler sad grupper med anden etnisk baggrund tæt og inhalerede fed sød shisha-røg, ofte fra de samme mundstykker.

– Allah bestemmer

– Det er Allah, der bestemmer, sagde en taxichauffør, der holdt en pause på Rotana Café på Ydre Nørrebro.

– Hvad kan vi gøre? Det er hans vilje, svarede han, da Ekstra Bladet spurgte ham til eventuelle bekymringer ved for eksempel at dele vandpibe med to bekendte i det hjørne af baren, hvor folk med somalisk baggrund opholdt sig.”

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/abdulahi-er-corona-optimist-deler-sin-vandpibe-med-andre/8048088

kumulus
kumulus
1 year ago
Reply to  Anders H

” Hvad kan vi gøre? Det er hans vilje”

Man kan også springe ud fra Rundetårn, og alt afhængig af, hvilket humør Allah er i dør man eller slipper fra det helt uden skader.

Det kan alle da forstå.

sigge saltensø
sigge saltensø
1 year ago
Reply to  kumulus

kumulus : NEJ DET kan kun en hjernevadsket muslim forstå, afslør kuns trøstigt din virkelige, muslimske identitet? Der skal ikke lyde eet kritisk ord, dersom dine folkefæller kunne tænke sig at foretage “eksperiment Rundetårn”.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Det er nu vi må passe på os selv, EU agter ikke st gøre det! Og for De Radikale er åbne grænser vigtigere end danskernes helbred og liv!
Lukning af grænser og bygning af mure har gennem århundreder været metoden til at bremse store epidemier, ganske vist med varierende held! Men isolation er det eneste effektive middel mod smitsomme sygdomme hvor vi ingen kur har!

Bitten-Kirsti Nielsen
Bitten-Kirsti Nielsen
1 year ago

Jeg er bange for, at de lukkede grænser kun er for en tid. Når corona har toppet, vil især de radikale nok begynde at skabe sig, at så tør Mette ikke at overhøre dem.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x