18
mar
Seneste opdatering: 19/3-20 kl. 1540
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Den virale angst

Fotos © Snaphanen.dk. Øverste foto er tre dage gammelt, de to nederste er fra igår onsdag. Se også Døden i København I.

Er de de første skvulp i København af 4 mia. flere afrikanere, der muligvis landede på Lampedusa for tre år siden? Jeg kom ikke tættere på den sorte kvinde med indkøbsvovgnen i elitens reservat Kronprinsessegade, for hun var helt åbenbart schizofren. Hun havde næppe nogen aftale i distrikspsykiatrien. Var hun på vej hen til Jacob Holdt rundt om hjørnet til højre, hvor top-multikulturalisten bor i det mest kridhvide København med Radikale politikere og andre stjernehyklere, der kun er multikulturelle i munden og på andres vegne?

En dag som idag, tænker jeg uvilkårligt på Thomas Manns digter Gustav von Aschenbach i Venedig, som  er modelleret over Gustav Mahler, hvor gaderne fyldes af dødsmærkede, halvt vanvittige mennesker, der flyder rundt som civillisationers vraggods og virker som et angstanfald for den forfinede, digter i Dirk Borgardes homoseksuelle skikkelse (“karakter” som  anglicismen nu byder.)

Civillisationen er kun en tynd, tynd hinde, og vores viser sine første sprækker. På øverste dæk ser de dem ikke, alt er normalt og under kontrol. Det er teaterstykkets titel.

Potemkinkulisserne er endnu på plads, selv for os der meget nødigt ser tv. Jeg sørger dog for ikke at gå glip af idyllikermadammerne på svensk tv. Jo værre tragedier, desto lykkeligere pipper de svenske nattergale. Hemmeligheden er naturligvis, at de får rigelige penge for at synge kønt, for skønheden er i magtens interesse. Jeg gør ikke, jeg er fri til ikke at lyde kisteglad hver dag. “Kiste” – nå ja, jeg beklager.

Aschenbach sminker sig  blir et smukt lig

Aschenbach sminker sig og farver sit hår, men han dør af koleraen og blir et smukt lig. Manns tynde bog er profetisk, for den er skrevet i 1911 i sorg over Gustav Mahlers død, og den forudsiger ligesom Mahlers sidste symfoni 1914, den gamle verdens og melodiens død.

Filmen er uforlignelig, men jeg forstod den ikke rigtig, før jeg havde læst Thomas Manns bog på bare 160 sider.Jeg  er muligvis lidt tungnem, eller også var jeg for ung i 1971.

Jeg skrev om det her for otte år siden: Døden i Malmø.

At bogens historie også bygger på Thomas Manns eget ophold på Grand Hôtel des Bains på Lidoen i Venedig i 1911, hans sorg over Mahlers død, der indtraf mens han var der, og hans egen betagelse af en ung “gudeskøn” polsk adelsmand, Wladyslaw Moes, skal med for fuldstændigheden skyld……Der sker nemlig det i Manns bog, at en svær koleraepedemi kommer til Venedig sydfra og østfra, først ganske umærkeligt, men snart aner Aschenbach uråd.

Han spørger den ene og den anden, men nej “det er sciroccoen, der gør folk syge, den går over om ti dage, turister skal bare blive og slappe af.” Ingen vil sige sandheden, men Aschenbach bliver dårligere og dårligere

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
1 year ago

Kæft nogle grimme negre. Få dem dog smidt ud af Danmark,før de gør skade på os!

Stefan the Great
Stefan the Great
1 year ago

We now have the opportunity to fully implement the “zero emissions ” politic. We still need to cut the electricity, heating and hold our breath. Easy.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago

Beklager, men alt er ikke død og tragedie og da slet ikke i Venedig, hvor vandet i kanalerne efter sigende er blevet krystalklart, hvordan det så end lader sig gøre. Det skyldes efter sigende de udeblevne turister med al deres skral og kæmpeskibe, og som mange af os ved, er vandet ude i lagunen altid skønt at skue med sine intense grønne farveskift. Coronaen har sine fordele, den norske krone er nu nede i 57 øre eller var det 58. det ender jo med, at danskere får råd til at købe sig en kop kaffe deroppe, hvis vi kommer forbi.… Read more »

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago

Du kan beskytte dig maksimalt mod islamisk/afrikansk invasion, coronavirus, Radikale Venstre og andre kønssygdomme ved at sidde hjemme i din lænestol, for da : 1) Befinder du dig ikke ude i universet. 2) Du er ikke ude i samfundet. 3) Du er udenfor den virkelige verden – ihvertfald hvis du er religiøs.

Stefan the Great
Stefan the Great
1 year ago

Looking at first picture…in theory, all our ancestors were black, coming from Africa. Does this mean that from that moment, in Africa evolution stopped? Only the rest of our ancestors evolved?

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago

Stefan the not so great is jumping to general conclusions from very few facts:

You don’t know the skin colour of our african ancestors. Only bones were found of those people. By the way, we really don’t know whether man also evolved from creatures in other continents. I sincerely can’t see why muslims should share ancestors with Christians. They are probably aliens from Mars, given their weird behaviour.

Stefan the Great
Stefan the Great
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Superficial…
read my message again…there is no conclusion…there is a theory in scientific world regarding evolution and origin of humans.
I just pushed this in front to play with the theory. Personally, I think the theory is a false hypothesis.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Så The Spanish Gardener https://www.youtube.com/watch?v=VByQCb79sL4
Hvor tragedien i slutningen, faderens udnævnelse til en position i Stockholm, blot giver lidt ekstra.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago
Reply to  steen

Velbekomme.
Der var igen i dag fantastisk lys og øde. Tog til Elgiganten på Strøget for at hente et ekstra tastatur, for en sikkerhed skyld i disse tider, og på vej derfra mod La Glace for at få et stykke kage, jeg har jo ferie, var der meget få butikke åbne og folk på gaden. En tøjbutik ved navn ONLY havde åbent. Jeg synes det var et passende navn, og de skulle kunne sælge tøj altid, hvis jeg bestemte…

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x