18
mar
Seneste opdatering: 18/3-20 kl. 1240
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kvæsthusbassinet og et lukket Admiral Hotel i pandemitid tirsdag. I vandet til højre er der enkelte, levende mennesker. © Snaphanen.dk

Da folket blev til “befolkningen”

Af: Hans Rustad 

Det var udtrykket som blev brugt i radioens morgensending tirsdag, som lige så godt kunne have været i DR, og det opsummerer hvad der foregår: Vi har ikke bare fået kastet et nyt virus på os. Vi styres også af folk, som ikke nøler med at tage tiltag i brug, som aldrig før har været set i fredstid. Ved de, hvad de har gang i?

Det bliver stadig tydeligere, at det gør de ikke. Når jeg hører Esben Kjærs tørre stemme, bliver jeg ikke beroliget. Nu snakkes der om at skolerne kan holde lukket frem til sommerferien! Uden at der bliver spurgt: Er det overhovedet gennemførligt? Myndighederne lader som de har kontrol, men har de det?

I Italien hører vi fra Terracina syd for Rom at der står en politimand udenfor butikken. Han sørger for at kunderne slipper ind kun én og én ad gangen. Da ser du at dette er alvorligt.

I København holdt IKEA alle varehuse åbne som normalt. IKEA er som en varmestue for indvandrerfamilier på Vestegnen. Når børnene har fri, tager du dem med der hen som et slags Disneyland. Tusindvis af mennesker passerer gennem IKEA hver dag.

Dette er som et stort hul i den smittemur, man lader som om, er intakt. Vagter sættes ind for at holde folk væk fra sygehuse, men for et af Københavns største varehuse er det ”business as usual”.

Tillid er noget konkret

Myndighederne har kun folkets tillid så længe de er konsistente, åbne og ærlige. Det betyder ikke at de må sige alt. Men de må først og fremmest ikke lyve.

Af en eller anden grund er det vigtigt at standse grænsehandelen. DR-journalister stiller ikke et dræbende modspørgsmål, men spiller med.

Medierne er blevet aktører i et stort socialpolitisk eksperiment: Hvordan håndterer man befolkningen i en krisesituation?

På Forsvarets Officersskole er denne type scenarier vigtige. DR har altid været tiltænkt en vigtig rolle i en samfundsmæssig undtagelsestilstand. Nu er der nogen ekstra tillægsfaktorer: Hvordan kontrollere opinionen?

Udlændinge

En virusepidemi som kommer udefra, byder på mange «udfordringer». Danske medier har brugt ordet «udlændinge» på en måde som ville være utænkelig for bare kort tid siden. Billederne af politiet som afviser folk i lufthavnen, indstilling af flyruter og færger – alt skaber en følelse af en trussel, som kommer udefra. Hvordan hindre at dette smitteberedskab ikke forplanter sig til indvandringsområdet?

Den tematik har overhovedet ikke været berørt af medierne. Når vi hører at asylsøgere kan søge asyl som før, viser både politikere og medier en skødesløshed som er opsigtsvækkende. Skal denne trafik pågå som før, uberørt af smittefaren?

Kontrol over informationsstrømmen

Epidemien er et stort eksperiment i realtime, og kontrol med informationen er afgørende for at holde opinionen i ro. Øvrigheden hamrer på en loyalitet, som alternative medier ikke deler. Myndighederne og hovedstrømsmedierne udgør en enhed, dette er kriseplaner som går tilbage til den kolde krigs dage.

Men dagens situation er anderledes. Der er modsætninger og uenigheder indadtil i samfundet, som er mindst lige så dybe som under den kolde krig, og de omfatter alle samfundsborgere. Dette gør myndigheder og medier potentielt nervøse.

Derfor har anklagerne om at alternative medier spreder falske nyheder et bestemt formål. Det skal undergrave deres legitimitet og troværdighed.

Vi er kommet i den paradoksale situation at den udøvende magt ikke kan leve med at den fjerde statsmagt er fri og uafhængig.

Hvorfor ikke? Fordi den politiske elite betragter Danmark som en befolkning, og ikke som en nation. En befolkning er alle dem, som bor lovligt i Danmark. En Nation består af dem, som har fået Danmark ind med modermælken. Glimrende beskrevet vedr. norske forhold i kronikken Nasjonen og folket er ikke det samme som staten og befolkningen.

Der er en grund til at den norske statsminister degraderede sin egen familiehistorie der kan spores helt tilbage til 1200-tallet, til samme niveau som en nytilkommen: Hun abonnerer på et andet fællesskab end de indfødte: Det globale fællesskab. På samme måde skal danskeres kulturelle og religiøse rødder svækkes, og identiteten flyttes fra det nationale og over på en anden type gruppeidentitet, seksuel hyperidentitet og race. Også religion er en form for race, ifølge det nye verdensbillede.

Der er systematik i galskaben. Og de som er modstandere, er et «sammensurium», den norske statsministers deplorables-moment. Hun har på kort tid klarlagt, hvor hun står. Reaktionerne var så stærke at hun måtte erkende at de udgør et betydeligt antal, og at hun kunne have udtrykt sig anderledes.

Arkitekter

Men ”bottom line” er at disse politikere satte et gigantisk eksperiment i gang længe før virusset opstod: En omdannelse af nationen til en «befolkning». Det har sket uden mandat fra folket. De har leget med nationens fremtid uden at spørge dem, der ejer den: Folket.

Det er ikke disse levebrødspolitikere som ejer nationen og dens historie, det er de som lever i landet og deres forfædre. Men kære læser, da er det også op til os at tage vare på den.

Vesteuropæiske og liberale politikeres revolutionære endringsvilje er af en karakter som vi må til kommunismen for at finde magen til. Bolsjevikkerne ville skabe et helt nyt samfund og et nyt menneske, og var villig til at bruge enhver metode for at opnå det.

De genstridige

Eliten har opdaget at det ikke går så godt og så let, som de troede. De føler sig langt mere truet af genstridige europæere og amerikanere end af muslimer, som vil omdanne samfundet til at blive islamisk. Sig ikke at det er «uretfærdigt». Det er logisk. Vores politikere er langt mere truet af borgere som elsker landet, for de ved at disse følelser stikker dybt. De kender også på at deres tilhængere ikke har samme dybe loyalitet.

Denne konflikt er antagonistisk, dvs. uløselig. En part vil vinde, den anden tabe. Den slår ind i alt som sker.

Nu fejer en epidemi ind over Vesten, og de samme myndigheder, som er gået i gang med at nedbryde nationen, skal løse et smitteproblem af ukendt omfang.

Den lethed med hvilken lederne lukker skoler og afskediger arbejdstagere har noget af det samme voluntaristiske, improviserede, lunefulde og ustabile ved sig som importen af millioner af mennesker med en fremmed kultur.

Voluntaristisk betyder at man tror på sin egen vilje, at man kan gøre hvad man vil. Børn tror at ønske og resultat er identiske. Voksne ved at det ikke er sådan.

Magt

Forvandlingen af nation til befolkning kan kun ske ved en type magtpolitik, som med fast hånd dirigerer menneskene derhen hvor magten vil, uden at de helt forstår hvad der foregår. Centraliseringen af magten i den S-ledede regering er led i denne proces.

Myndighederne er nu i gang med et nyt eksperiment, og denne gang er det overfor en modstander de ikke forstår og kender. Det lægger et ukendt antal x-faktorer ind i ligningen.

Men magtviljen er den samme. Den er gået dem i blodet.

Det er derfor der snakkes så meget om tillid.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul
Poul
1 year ago

Man kan jo skrive en million af den slags indlæg og have ret i dem alle sammen, men det er stadig det store uoplyste flertal som stemmer for mere ved hvert valg som er det egentlige problem. Og indtil højrefløjen finder ud af at lave andet end de her små ekkokamre og i stedet samler kræfterne om et stort medie med kritiske opsøgende journalister fremfor copy/paste artikler, så fortsætter de med at gøre det. For dem der definerer virkeligheden, er de samme der bestemmer hvem der får magten. Se ethvert pressemøde for tiden, hvor er journalisterne fra den korte avis,… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  steen

Ja,og vi er efterhånden ved at blive godt og grundigt trætte af at svare på deres “Hvad gør du selv?”

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  steen

@steen: Du har det med at tage det personligt når jeg langer ud efter passiviteten på højrefløjen generelt, men jeg anser snaphanen som danmarks bedste blog. Det er dog stadig “kun” en blog, og stadig et ekkokammer. Det samme er uriasposten og lignende sider. Det betyder ikke at jeres arbejde ikke er påskønnet, for det er det i høj grad. Det betyder bare at det ikke er nok i det store billede. Jeg er lidt træt af at fremhæve paludan hele tiden, men se her: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/derfor-var-paludan-til-pressemoede/8053730 Hvorfor i alverden står han altid der alene? Hvorfor er han ikke flankeret af… Read more »

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Poul

Og nåja, jeg må også hellere lige svare på hvad jeg selv gør: Jeg bor på landet, meget langt fra københavns dræbende mangfoldighed. Derudover har jeg ikke mange penge, så det vil være så godt som umuligt for mig at lave noget seriøst opsøgende journalistik i de relevante områder. De ting jeg efterlyser er derfor primært henvendt til yngre mennesker i hovedstadsområdet, hvilket måske gjorde det lidt omsonst at skrive det herinde nu jeg tænker over det. Det skal dog ikke forhindre nogen i at dele ideen hvis de kender nogen som kunne tænkes at være oplagte til det.

Rene
Rene
1 year ago
Reply to  steen

@steen m.fl At plante nogle frø…… Det er mit indtryk at det lykkes. Flere og flere mennesker er fx i dag klare over at ” der er noget galt ” med islam. At forstå at man ikke skal acceptere ALT i trosfriheden navn , er så det næste. At vi også selv har mistet kontakt til de teologiske rødder der er vores egne, at mennesker bliver tommere og svagere af rodløsheden, der ofte forveksles med frihed, – gir alting et endnu vanskeligere twist. Der ligger et stort problem i overfladiskheden der sovses op som en slags frihedsforståelse. Men at der… Read more »

Stefa the Great
Stefa the Great
1 year ago
Reply to  Poul

Hej Poul
Fuldstændig korrekt. Der er kun én vej at diverse blogs o.lign. slår pjalterne sammen og på den ene eller anden måde taler med én stor og kraftig stemme; spørgsmålet er bare hvem bliver bannerfører og hvordan finansiere sagen.
Det meget simple og ikke stillede spørgsmål på det omtalte pressemøde nemlig at der er himmelvid konflikt imellem at sætte alle de mange sikkert rigtige aktiviteter i gang med lukkede grænser for i samme åndedrag at lade sandsynligvis smittede økonomiske migranter komme over grænsen..

Anders
Anders
1 year ago

Politikerne efterlyser samfundssind og her er danskerne leveringsdygtige – endnu.
Det samme kan ikke siges om politikernes islamiske slavehær, som politikerne har sluppet løs på danmark.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  Anders

Fra Dagens udgave af Breitbart.com :

Every year, U.S. companies are allowed to import 66,000 low-skilled H-2B foreign workers to take blue-collar, non-agricultural jobs. For some time, the H-2B visa program has been used by businesses to bring in cheaper, foreign workers and has contributed to blue-collar Americans having their wages undercut.

Se venner, det er arbejdsgivernes samfundssind. Arbejdsgiverne ønsker kun billige slaver – om de muslimer, hottentotter eller aboriginals er dem rystende ligegyldigt.

Jørgen Nielsen
Jørgen Nielsen
1 year ago

Prøv at læse Thilo Sarrazin bog: Feinliche Übernahme (Fjendtlig Overtagelse), hvor han gennemgår Sura for Sura fra Koranen.
Problemet er, at de frelste ikke læser Koranen, og nærmest mener at muslimer bare er som kristne og jøder; men bare kalder deres Gud for Allah.
Islamisk Stat har f.eks. ikke sagt noget, som ikke er direkte citater fra Koranen.
Denne uvidenhed er måske den vigtigste årsag til, som Sarrazin også skriver, at det intet sted i den Vestlige verden er lykkedes at integrere muslimer i verdslige samfund.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

De utplundrade skattepengarna är blodströmmen hos/i socialisterna. Varför kan och vill ingen bryta den?
Så här arbeter de verkliga/äkta svenska socialisterna, vad tycks? https://samnytt.se/skattesmall-mot-buddistiska-munkar-ska-betala-till-staten-for-matdonationerna/

Stefa the Great
Stefa the Great
1 year ago

Little observation…
From Jylland, without VPN, can not reach your website. Just like it does not exist.
With VPN (France)…no problem.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago

Er mit mangeårige københavnerhotel blevet lukket for godt? Forhåbentlig ikke, selv om det er blevet solgt. Havde det ikke været for billedet, havde jeg ikke læst Hans Rustads artikel, og jeg spørger mig selv, hvordan du – Steen Raaschou – kan lade den passere? Er der ingen nedre grænse for, hvor meget Rustad må brække sit had og sin udvidenhed ud over din blog? “Vi er kommet i den paradoksale situation at den udøvende magt ikke kan leve med at den fjerde statsmagt er fri og uafhængig. Hvorfor ikke? Fordi den politiske elite betragter Danmark som en befolkning, og ikke… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Godt man ikke er admiral,så ville man jo ingen steder have at indlogere sig.
Nå men jeg kaldt over denne Llewellyn H. Rockwell Jr. artikel “War on China?”
http://www.ronpaullibertyreport.com/archives/war-on-china#

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x