29
mar
Seneste opdatering: 30/3-20 kl. 1355
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

berlin neukölln 2015 601 (1)

Omslagsfoto: Gedenkstätte Berliner Mauer, Bernauer Straße (2015) (klik for helskærm)

Av Peder Jensen

Document forlag har nå publisert andre utgave av min bok Vitne til vanvidd. Som Christian Skaug kommenterer på Document:

Straff én for å oppdra hundre

«Det moralistiske konformitetspresset i Norge er ikke bare til skade for et ordskifte som ikke evner å håndtere noe som burde ha vært normal politisk uenighet, det gjør også at mange betaler en høy personlig pris for å si sin oppriktige mening. Jensen er ikke den eneste, men hans historie er så spesiell at hans eksil fungerer slik Mao Zedong ønsket for sine motstandere: Straff én for å oppdra hundre.»

Da jeg sendte fra meg manuset til andre utgave av Vitne til vanvidd var verden fremdeles noenlunde normal. I løpet av mars 2020, mens boka lå hos trykkeriet, gikk verden fullstendig av hengslene på grunn av et koronavirus. Nå sitter folk hjemme og ser zombiefilmer på Netflix mens de skjuler seg bak en palle med toalettpapir. Det var ikke planlagt å promotere bok under slike forhold. Men kanskje finnes det mange mennesker som nå har mer tid til å lese bøker enn de normalt ville ha hatt.

Andre utgave har fått et bilde på forsida, tatt av fotograf Steen Raaschou. Problemet med at noen kilder fikk feil nummer i første utgave skal nå være løst. Jeg er ikke kjent med at det finnes noen feil i andre utgave, men leserne kan kontakte meg hvis de finner noe som ikke er korrekt. Boka har nå 1173 kildehenvisninger, hvilket er ekstremt mye. Mellom 2015 og 2020 har jeg heller ikke hatt noen juridiske problemer med teksten. Ingen journalister har så langt påpekt noen feil i sitater eller datoer. Mest sannsynlig blir andre utgave av boka også den siste utgaven.

 22  sider med oppdateringer til og med oktober 2019

Andre utgave inneholder 22 nyskrevne sider med oppdateringer til og med oktober 2019. Jeg ser blant annet litt på noen av brevene som Fjotolf/Anders Behring Breivik har sendt fra fengselet. Norske medier snakker påfallende lite om disse brevene. Etter mitt syn gir de indikasjoner på sinnssykdom. Da snakker vi om hvordan ABB er i fengselet, flere år etter angrepene i 2011.

Jeg omtaler også en rekke hendelser i Europa og verden mellom 2015 og 2019. Dessuten går jeg inn på at minst 95% av de i Norge som kritiserte Fritt Ords bokstipend til Vitne til vanvidd har fullstendig ignorert boka etter at den kom ut. De påpeker ingen feil, de sier bare ingenting.

Debatten om 22. juli på ingen måte er over

I begynnelsen av 2020 viste NRK TV en stor dramaserie om 22. juli. Dette skapte ny omtale om min person i norske medier og viste at debatten om 22. juli på ingen måte er over. De som har lest andre bøker om saken, for eksempel av Åsne Seierstad eller Geir Lippestad, vil ha godt av å lese min versjon også. Min bok gir et veldig annerledes bilde av hva som hendte etter juli 2011.

Del 2 av Vitne til vanvidd gir en detaljert analyse av Breiviks kompendium eller såkalte manifest. Dette inkluderer mange bisarre ting som står i manifestet, men som ofte blir ignorert av etablerte massemedier. Del 3 går kritisk inn på rettsprosessen mot ABB. Her reises det alvorlig og begrunnet tvil om dommen fra 2012 om at Breivik er tilregnelig.

Masseinnvandring som en form for krigføring mot Europa

Lesere som er lei av alt som har med Fjotolf/Breivik å gjøre kan eventuelt velge å hoppe over del 2 og 3. Min bok går også inn på mange andre emner knyttet til islam, innvandring, multikulturalisme, globalisme og EU.

Jeg beskriver blant annet hvordan tyrkere og andre muslimer bruker masseinnvandring som en form for krigføring mot Europa. Vitne til vanvidd nevner hvordan sensur av internett blir stadig mer aggressiv, blant annet støttet av EU og store teknologiselskaper. Disse temaene er minst like aktuelle i dag som de var da første utgave av boka ble fullført i 2015.

Jeg skriver også om mine personlige opplevelser og mediestormen, nå oppdatert til og med år 2019.

Det er ikke sikkert at alle lesere vil være enig i alt jeg skriver. Jeg kan derimot love at min bok er veldig grundig dokumentert og at den vil gi leseren noe å tenke på.

Skribent Dan Odfjell skal ha takk for å ha bidratt til å sponse andre utgave av Vitne til vanvidd. Bogen købes her: Vitne til vanvidd – ny og oppdatert utgave

«Vitne til vanvidd» – en bok som gir innsikt

Peder Jensens analyse virker langt grundigere enn det samlet kommentariat hevdet i 2011-2012.

Jeg skal innrømme at jeg vegret meg litt for å lese Peder Jensens bok Vitne til vanvidd. Jeg hadde fått banket inn ettertrykkelig i 2011 at Fjordman var et utyske, egentlig i samme kategori som Hitler, nynazister og Anders Behring Breivik. Selv etter at jeg begynte å lese (og deretter bli tilknyttet) document.no, følte jeg at Fjordman var noe helt annet, noe jeg følte sterk mistenksomhet mot. Å lese boken «Vitne til vanvidd», og følge opp en del av kildene han viser til, har gjort min mistenksomhet til skamme.[…]

Jeg har nå også lest et lite utvalg av Fjordmans tekster, om alt fra pasta og sjokolade til religions- og samfunnskritikk. Hans kilder og informasjon virker lite kontroversiell innen de mer nøytrale emnene der jeg selv har en del inngående kunnskap fra tidligere. Og jeg kan ikke se at han har skrevet noe som virker useriøst innen religion og samfunn heller. Hans tekster som Breivik henviste til, ville nok virket ekstreme også på meg i 2010. I dag innser jeg at det nok heller var jeg som var naiv den gangen.

Personlig vil jeg hevde at det ikke er meningene som er blitt mer ekstreme siden den gang, men at Peder Jensens analyser bedre forutså samfunnsutviklingen enn det den gjengse oppfatning gjorde. Man trenger langt ifra å være enig i alt Peder Jensen skriver for å innse at hans såkalte «mørke, anti-islamske, apokalyptiske tekster» fra 10–15 år tilbake har truffet langt bedre enn Thomas Hylland Eriksens og Per Fuggelis tekster fra samme tid.«Vitne til vanvidd» – en bok som gir innsikt

En komprimeret fremstilling findes i Julia Caesars Söndagskrönika: Syndabocken fra 2016, på svensk altså.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Her er videoen (igen) med de to unge arabiske indvandrere, der ghm. morer sig med at hoste på svenskerne i disse forfærdelige og utrygge corona-tider – en ny måde at demonstrere dominans på 😡

https://www.youtube.com/watch?v=VdIbm08j1-8

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago
Reply to  steen

Ja, den er væk nu – ejeren har selv fjernet den, måske efter tilskyndelse fra YouTube?

Hjelmer
Hjelmer
1 year ago

“morer sig med at hoste på svenskerne”

Måske er der svenskere, som kan finde på at hoste igen. Så morer araberne sig nok ikke længere.

Sneuglen
Sneuglen
1 year ago

Hvis man har lest blot ein af Hans Rustads mange analyser af danske forhold, ved man hvilket nivå han befinner sig på. 😉

Asser
Asser
1 year ago
Reply to  Sneuglen

Under gulvbrædderne, hvis du spørger mig. Ingen gider tærske mere langhalm på den gamle historie. Apropos gamle norske historier har DR en reportage, der handler om dronning Mauds fotoalbum, og i disse tider ser man jo mere tv, end godt er. Her får vi at vide, at da den danske prins Carl blev til kong Haakon, var det ikke fordi Norge ønskede en dansk prins. Nej, det var fordi han var gift med et medlem af den engelske kongefamilie, og hun havde et stort ønske om at komme væk fra Danmark, hvor prinseparret boede i Bredgade. Wow, og her gik… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Nå sitter folk hjemme og ser zombiefilmer på Netflix mens de skjuler seg bak en palle med toalettpapir.

En palle øl og en 200 kilos sæk med popcorn.

Fjordman
Fjordman
1 year ago

Takk for publisering, Steen.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x