23
apr
Seneste opdatering: 23/4-20 kl. 1426
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

(Fotos © Snaphanen, klik for helskÊrm.) Masser af mennesker holder skovtur i Kongens Have en Corona onsdag med 18-19 grader. De har taget maden og vinen med hjemmefra eller kÞbt noget i et nÊrliggende pizzaria. Lyset er sÄ klart, at man skulle tro den lave forurening havde gjort det endnu mere gnistrende. Jeg ville ikke tage solbriller pÄ og ÞdelÊgge indtrykket af det mirakel hvert forÄr er efter en lang vinter.

Men blide stunder det har alle: Langsomheden. Lad os vĂŠre langsomme.

Skrev Hamsun i PĂ„ Gjengrodde Stier. MĂ„ske bliver noget af det svĂŠreste for moderne mennesker at holde sig fra den tvangsprĂŠgede rastlĂžshed, som plager vores kultur. Hurtige klip, altid pĂ„ farten fra et sted til et andet.  Jul pĂ„ en strand i Thailand og et par gange til New York. Jeg sejlede derover pĂ„ en uge i 1965. “TidsĂ„nden” prĂžver altid at charme dig som en gadeluder i Hamborg. For dyr og for deprimerende.

Jeg tror, de vil lĂŠre at leve med langsomheden og ligefrem elske den. Det letteste at elske er ofte ikke vĂŠrd at elske. Kun tĂ„ber tror, de har travlt. Pascal Bruckner skrev om langsomheden forleden i No Exit. Locked at home, we face a crisis of mundane absurdity—and a challenge to craft an art of living.

“All human misfortune comes from one thing alone, that is, not knowing how to be at rest in one’s own room.” So wrote Pascal about diversion. He continues: “From this it follows that human beings so love noise and commotion, as well as the fact that prison is such horrible agony. And from this it follows that the pleasure of solitude is so incomprehensible.”



I havnen bader folk ogsÄ der, hvor de ikke mÄ. Her ved KvÊsthusbroen. Billedet er lidt Êldre end de andre. Her til morgen havde gÊs indtaget grÊsplÊnen (mobilfoto)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
tavsen
tavsen
4 years ago

Tak for smukke billeder

peter Buch
peter Buch
4 years ago

En magnolie pĂ„ Ålekistevej var sprunget ud idag, det har den nok vĂŠret flere dage. Flere ĂŠbletrĂŠer set i blomst pĂ„ Frederiksberg og i VanlĂžse. PĂ„ landet fra TĂ„strup til VridslĂžsemagle er der ĂŠbler der stadig sĂ„ ud som i vinterdvale, uden mindste skud var at se, sĂ„ sent som- i gĂ„r.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x