24
maj
Seneste opdatering: 25/5-20 kl. 1720
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ingrid Carlquist interviewer smålandslægen Jon Tallinger. Ved sin side han han en dansk IVA læge (intensivvård). Hør også Nyhetshelgen – Den svenska masspsykosen, kvinnliga sexköpare, Centerns mardröm.

Afmagten er Danmarks
Af: Hans Rustad

Danskere fantaserer om modvold

Laura Ringo har skrevet en roman om sine halvandet år som lærervikar på Amager. Her møder hun en vold hun var helt uforberedt på. En total mangel på respekt for læreren. “Må jeg se din fisse, siger en seksårig dreng.” Læreren må ikke bruge fysisk magt. I stedet fantaserer hun om modvold. Det er en erstatning for den afmagt systemet påfører lærerne. I stedet for at spørge: Hvor kommer børnenes vold fra?

En ung lærerinde har skrevet en roman baseret på sine oplevelser i jobbet. Det er en beskrivelse af et menneske som bliver placeret i en situation hun ikke har magtmidler til at klare. Lærerinden begynder at fantasere om mod-vold. Men det nægter systemet hende.

Den fantasi romanen er bygget over: At læreren slår tilbage, er forbudt og det er læreren der havner i spjældet og mister sit job. Sådan har Folketinget og Regeringen konstrueret det i al deres godhed. At det afvæbner alle, der arbejder i skudlinjejob, bryder politikerne sig ikke om at vide.

De bliver passive medhjælpere til de voldelige personer, der angriber lærere, politifolk, socialarbejdere, sygehusansatte. De som udfører disse job bliver forsvarsløse. Alle ved det og ingen gør noget ved det. Medierne er spinmaskiner, der skal sørge for at de rigtige spørgsmål ikke stilles.

Men Laura Ringo (29) tør, og ære være hende for det:

»Inden jeg startede som lærervikar, stødte jeg ikke på vold i min hverdag. Men jeg opdagede, at der er vold i folkeskolen, særligt eleverne imellem. Det er ikke usædvanligt, at lærerne i folkeskolen får et spark over skinnebenet, bliver spyttet på eller bliver kaldt »luder« af børnene. Og det, synes jeg, alligevel er ret vildt: Tænk at det er sådan,« siger Laura Ringo.

Ringo er klar over at denne vold udgør et uoverstigeligt problem for skolerne. Den er af eksistentiel natur.

»Afmagten, der skildres i bogen, var gennemgående i mit job som lærervikar, og jeg følte også, at den var der hos andre lærere, når de skulle have bestemte klasser. Jeg valgte at bruge det i min bog. Hvad gør man ved afmagten? Det er der ikke rigtigt nogen, der ved,« siger hun.

Laura sætter fingeren på det afgørende punkt. Afmagt vil sige at man ikke har noget svar. Denne afmagt genfindes også ude i gaderne, hvor danskerne udsættes for vold i stigende omfang. Den udspiller sig også i hjemmene, hvor indvandrerbørn tæskes af deres nærmeste.

Det hjælper ikke at rive ghettoerne ned, hvis der ikke gøres noget ved kulturen. Så længe myndighederne ikke tør gå i offensiven mod den, breder afmagtsfølelsen sig. Den er dræbende.

Lauras romanfigur drømmer om mod-vold. Mod-vold er resultatet når myndighederne ikke tør sætte voldskulturen og voldsmændene på plads. Alle kan forstå, at når børn er voldelige er det et varsel om hvordan de vil opføre sig som teenagere og senere voksne. Det samfund, der ikke tør erkende problemernes rod og omfang, går dystre tider i møde.

Det er myndighedernes mangel på vilje til at træde i karakter, der får danskere som Lauras romanfigur til at drømme om vold.

Vi ser som regel på barnet som den svage part i en historie, men her bliver den seksårige dreng portrætteret som en tyran, når han gang på gang tæsker sine klassekammerater og gør præcis, som det passer ham. Han er berygtet blandt lærerne på skolen for at være helt umulig, og rygterne går i romanens univers på, at den tidligere børnehaveklasselærer måtte stoppe på grund af ham.

Journalist Laura Kongsmark Schuldt går helt til grænsen, men tør ikke nævne det unævnelige: At en seksårig dreng oplever at han er stærkere en den voksne. Det er han når det danske system har fraskrevet sig muligheden for sanktioner. Det kunne f.eks. være en tretrinsraket hvor endestationen var udvisning af familien, hvis ikke forældrene tog affære overfor deres barn.

Der må være en yderste konsekvens for asocial optræden, hvis advarslerne skal have nogen virkning. Ellers bliver de overhørt.

Politikerne og medierne er klar over at mange danskere fantaserer om modvold. Men de er ude af stand til at se, at det er dem, der har løsningen. Hvis de ikke tør gå ind for straffe i form af love og regler, dvs. en parlamentarisk vej, vil der komme modvold. Medierne og politikerne er travlt optaget af at fordømme en sådan vold. De nægter at se deres eget ansvar.

»Børn kan være fuldstændig ustyrlige og sige ting, hvor man tænker: Hvor kommer det fra? Derfor kan jeg godt sætte mig ind i, at man kan have lyst til at ty til vold. Og det, synes jeg, er interessant, for man skal jo ikke specielt lang tid tilbage i historien, før det var de pædagogiske redskaber, man brugte. Spørgsmålet er, om det også har betydet, at børnene tænker, at de kan slå på de voksne, men de voksne må ikke gøre noget igen,« siger Laura Ringo.

Lærerne er blevet kanonføde

Det lille univers spejler det store. Derfor hører man ikke så meget om lærernes problemer. De er blevet kanonføde. 68’er-generationen var selv med til at starte udviklingen hvor eleverne greb magten. Middelklassens børn opdagede at autoriteten var væk. Hvis gruppen var stor nok var systemet hjælpeløst.

Hun husker selv episoder fra sin egen skoletid, hvor lærerne og vikaren var genstand for drillerier og manglende respekt. Laura Ringo gik i sjette klasse. Eleverne sad og grinede i klasselokalet, mens læreren forsøgte at komme ind i lokalet. De havde barrikaderet døren med stole og borde, så det var umuligt for ham at komme ind. Når hun tænker tilbage på det i dag, tænker hun, at det er utroligt, at man ikke kunne finde sig noget andet at underholde sig med.

Det er politikere, medier og akademikere der startede denne revolution som inviterede titusinder af dysfunktionelle muslimer til Danmark. Det måtte gå galt.

Der findes selvsagt en vej tilbage til reguleret samfund: Det betyder at sætte danske interesser først. At starte en Trump-revolution i Danmark. Derfor hader danske medier Trump over alt og bagvasker ham daglig. De ved at hvis danskerne fandt ud hvordan det hele hænger sammen, så er de færdige.

Det er således en påtvunget afmagt vi taler om. Danskerne vil ikke være tilskuere til deres egen undergang, hvis de skulle være ærlige og handle ud fra det.

Laura Ringo var lærervikar: »Det er ikke usædvanligt, at lærerne i folkeskolen får et spark over skinnebenet, bliver spyttet på eller bliver kaldt »luder« af børnene«

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Gustav
Gustav
1 year ago

Jag har inte köpt EN ENDA turkisk produkt, handlat i butiker eller restauranger som ägs av turkar sen de började skicka sina migranter till grekiska gränsen. Jag uppmanar alla andra att göra samma sak. Pengar är det enda som biter, ställ in semesterresor till Turkiet och landet skulle bli bankrutt.

Hjelmer
Hjelmer
1 year ago
Reply to  Gustav

“ställ in semesterresor till Turkiet”

Om så jeg blev betalt for det ville jeg aldrig rejse til Tyrkiet. Turister, som rejser til muslimske lande må være de allermest tomhjernede af slagsen.

guest
guest
1 year ago
Reply to  Hjelmer

En kvindelig bekendt var på ferie i Antalyu i tyrkistan for ti år siden. Hyn fik hotelværelse i stueetagen med fransk altan ud til gaden. Da hyn en dag kom hjem efter en svømmetur, var hendes hotelværelse tømt for alle værdier. Hyn fik ingen erstatning. En kælling alene i tyrkistan er lovligt byttedyr – i Europa er alle kristne lovlige byttedyr ifølge bogen om kvægtyveri.

tavsen
tavsen
1 year ago

“Her møder hun en vold hun var helt uforberedt på.”

Viser, hvordan milliarder i mediestøtte er spildte, Public Service med oplysning om 1400 år gamle leveregler bliver aldrig fortalt. Naive politikere tror stadig, vi befinder os i et homogent tillidssamfund.

tavsen
tavsen
1 year ago
Reply to  tavsen

Reel oplysning ville have advaret mod at campere med et regnbuetelt i Atlasbjergene.

Hjelmer
Hjelmer
1 year ago
Reply to  tavsen

“Reel oplysning ville have advaret mod at campere med et regnbuetelt i Atlasbjergene”

Næppe. Til gengæld vil de fleste, der kan tænke sig bare en lille smule om, aldrig nogensinde så meget som drømme om, at campere i Atlasbjergene.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Jeg er ikke tilhænger af selvtægt, men jeg er tilhænger af selvforsvar! Men i virkeligheden er den beskrevne situation kun endnu et bevis på det multietniske og multikulturelle samfunds begyndende sammenbrud! Enhver, Morten Østergaard og Pernille Skipper måske undtaget, kan se at et samfund, der lader en 6 årig bølle tage magten er et samfund i opløsning! Det er et samfund, som bygger på forkerte premisser, hvor pædagogikken simpelthen bygger på et forkert menneskesyn! Et samfund som har fraskrevet sig statens magtmonopol og bare fører appeasement over for dem, som er voldsparate, er et samfund der går under! Desværre lader… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Vi håper og tror at regjeringen også nå vil stå mot press fra sterke krefter som med ulike motiver ønsker en grenseåpning lenge før smitterisikoen i Sverige er nær det norske nivået.
Modne erfarne folk ytrer sig:
https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/aw6L22/det-er-for-tidlig-aa-aapne-mot-sverige

Moth
Moth
1 year ago

Må vist blive pensum i vores nye gamle skole hvor vi får Martin A Hansen og Johannes V. Jensen tilbage. Det handler om definitionsretten der afgrænser markøren for det virkelige levende liv. Lige nu lever vi en skyggetilværelse men modstanden(=vilje ifølge K.E Løgstrup) øger tilliden og spontaniteten iblandt os……..

Anne-Kit
Anne-Kit
1 year ago

Helt enig med Hans Rustad om, at vi i 68-er generationen var med til at starte detteher: Jeg husker at min mor, som var norsk, tog deltidsarbejde som vikar i min skole efter at jeg var begyndt i gymnasiet. Det var vel en klasse med 10-11 aarige. Hun blev chikaneret paa det groveste, og en af de ting, hun blev spurgt om var hvorfor hun var gift med en dansker: “Ku’ du bedre li’ dansk p**??” Hun holdt ikke laenge i jobbet …

Husker ikke det noejagtige aar, men det var foer 1972.

Anne-Kit
Anne-Kit
1 year ago
Reply to  Anne-Kit

… og det var i Humlebaek Skole, ikke ligefrem noget rabarberkvarter …

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago
Reply to  steen

Jeg har valgt at begge mine børn går på privatskole! Det er dyrt, men Jeg ville skærer min ene arm af for at undgå, at de skulle gå i skole med voldsparate, dominerende araberdrenge Og så i øvrigt intet lærer, for succeskriteriet i de offentlige skoler er, at der er nogenlunde to i klassen, ingen taler om at børnene lærer noget!

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

Ro i klassen, men det fremgård vel!

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

“ville skærer min ene arm af” og “det fremgård vel”

Skærer og fremgård!

Den Nervøse har nok ikke selv gået på én af småborgerskabets fisefornemme skoler.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  steen

“Dette går overvejende ud over underklassens skoler” Selv om Hans Rustad ikke skelner mellen en skole på Amager og danske skoler i almindelighed, ved vi godt, at det er underklassens skoler, han skriver om. Man skal vedgå arv og gæld. Som Steen har jeg gået på skoler, hvor børnene kom fra hjem, hvor man havde opdraget dem og lært dem gode manerer. Ja, det var udpræget overklasseskoler, men vi fik alligevel lussinger og sad efter og tog det med knusende ro som en selvfølgelig ting. Jeg synes ikke, at man skal slå børn, men helt at undlade at straffe dem… Read more »

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Himmelblå

“men om at værne om en levemåde”

Så er Himmelblå endnu engang klar med ræverøde kommentarer.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  Poul

Og måtte du få rigtig mange points for din skarpsindige observation! JP, som nogen her på stedet hader, har i dag en mopset artikel om den iscenesatte modtagelse, Mette Frederiksen fik på en skole oppe nordpå, hvor hun blev kaldt landets bedste statsminister, og en dreng overrakte en rose med ordene “En rose til en rose”. Så er der mere sus i sassafranen omkring Morten Uhrskov og en vis Animali for slet ikke at tale om barnet Jens Philip. Animali insisterer på at være dansker, jeg ved ikke, hvad han er, men han ligner grangiveligt en af de sædvanlige små… Read more »

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Himmelblå

“rigtig mange points for din skarpsindige observation”

Benægtelse er en almindelig anvendt strategi blandt kommunister. Minder om begrebet tagiya.

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  Himmelblå

Jeg har altid været god til at score. 🙂

Himmelblå
Himmelblå
1 year ago
Reply to  Himmelblå

Tusind tak, det var ikke spor for meget men havde været bedre, om nogen indså, at – som Thomas Nielsen sagde . de vandt ad helvede til. Nogen bør alligevel hjælpe Generation Identitær med at formulere deres ideologi, så at den bliver skud- og vanddtæt.

God sommer, Snaphaen vil sikkert underholde jer løbende med død og håbløs elendighed til almindelig råhygge.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Himmelblå

“de vandt” “Snaphaen”

Fuld igen eller manglende skolekundskaber?

William
William
1 year ago
Reply to  Poul

“Himmelblå endnu engang klar med ræverøde kommentarer”

Tak for advarslen. Godt at vide, at der er en kommunistisk troll i kommentarfeltet.

Brozak
Brozak
1 year ago

En kurositet: Som seksaaring terroriserte jeg daglig klassen med min graat.(Jeg ville hjem til mamma) Tilslutt mistet lererinnden taalmodigheten og kalte meg opp til tavlen. Der blev jeg beordret til at holde frem mine skelvende hender. Og saa fikk jeg to rapp med linjal.

Tilbake paa min plass graat jeg ikke mer.Jeg bare snufset og begynte at tage til meg UNDERVISNINGEN! Hatten av for min pedagogs faglige dyktighet. Det var en revolusjon! Og ingen revolusjon kan skje uten den velsignede vold.

Poul
Poul
1 year ago
Reply to  Brozak

“Hatten av for min pedagogs faglige dyktighet”

Stockholmsyndromet!

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x