9
sep
Seneste opdatering: 9/9-20 kl. 1602
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Wiigs Slægt løfter slægt – Til minde om kulturminister Julius Bomholt, som jeg ikke har set siden lermodellen på bronzestøberens værksted i Bagsværd midt i halvfemserne. Det var nogen tid inden Joy Mogensen. Jeg sad med to venner og drak et glas vin, og så så jeg den igen. Et af de ben, har mit været model til. Gammel Strand tirsdag.© Snaphanen.dk.

Af: Lars Hedegaard

Som nogle vil huske, promoverede den kommunistiske teoretiker den såkaldte materialistiske historieopfattelse, der enkelt udtrykt er påstanden om, at pengene styrer verden. Folk har økonomiske interesser, og uanset hvordan de prøver at få deres adfærd til at fremstå som noget andet, har de rigeste blikket stift rettet mod den størst mulige profit. Marx understregede sin opfattelse ved at forklare verdenshistorien som drevet af klassekamp. Det var altid de rige mod de fattige og i vores tid kapitalisterne mod lønarbejderne.

 Verdens største pengepugere kæmper for klimaet og antiracismen

Denne enkle verdensforklaring er gået af mode, men som den engang indflydelsesrige økonom John Kenneth Galbraith bemærkede i bogen The Affluent Society (1958), havde han aldrig mødt mere overbeviste tilhængere af den materialistiske historieopfattelse end amerikanske kapitalister. Det har næppe ændret sig siden. Derimod prøver verdens største pengepugere at bortlede opmærksomheden fra deres profitbegær ved at fremstille sig som forkæmpere for alt muligt andet: klimaet, antiracismen, deres filantropiske indsats i Afrika, modstanden mod ”populisme” og lignende.

Det ville ikke have gjort indtryk på Marx. Han ville have skåret igennem de floromvundne udgydelser og set på, hvad verdensherskerne i Silicon Valley og Wall Street får ud af at binde den jævne befolkning historier på ærmet.

Det ville derfor ikke have undret ham, at de rigeste kapitalister, verden har set, kaster deres kærlighed på den kinesisk-betalte Joe Biden og Senatets mest venstreradikale medlem, Kamala Harris.

De rige hælder naturligvis store summer i disse personers kampagner og i deres gadekæmpere fra Black Lives Matter og Antifa, fordi de er sikre på, at socialistisk propaganda i dagens Vesten er deres mest effektive middel til at stikke de mindrebemidlede blår i øjnene og beholde magten og tjene flere milliarder.

Kønt er det ikke, men det er klassepolitik sjældent.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
No name
No name
1 year ago

God, klar , oplysende ( og sjov) , analyse af Hedegaard igen.
Når Facebook har forsvundet dig , er det udemærket at have dig tilbage her. I to , snaphanen og Hedegaard- klæ’r hinanden godt.

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago

Jeg har i flere år undret mig over konstellationen med superkapitalister på den ene side og så den angivelige interesse for f.eks. vanvittige negre. Men mon ikke også der er et element af ønske om at skabe sig et eftermæle, der ser pænt ud? En dybfølt og ærlig altruisme tror jeg ikke et sekund på.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

Helt standard hersketeknik, kendt tilbage fra Romersk tid: kongen allierer sig med pøblen mod adelen – i moderne tider, mod middelklassen.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Jeg vil bare sige at vi vil have en statue af salig Mogens Glistrup og en skamstøtte af Anders fup Rasmussen.

Felix Krull
Felix Krull
1 year ago

Nu har 99% af såkaldte marxister jo aldrig læst Marx, eller bare fattet halvdelen af den materialistiske dialektik. Kommunistsvinene har i og for sig ret når de siger, at rigtig kommunisme aldrig har været afprøvet, for rigtig kommunisme forudsætter at kapitalismen først underlægger sig al kapital og – derud over – udvikler den teknologiske infrastruktur som er en forudsætning for kommunismen. Dette stade af verdenskapitalismen har vi endnu ikke nået, omend vi nærmer os med hastlige skridt.

Marx anerkendte med andre ord, at kapitalismen er kreativ på et niveau som socialismen ikke er i stand til at nå.

rene
rene
1 year ago

Jeg tror nok jeg er shadow banner.
Jeg får næsten ingen reaktioner på det jeg skriver , og noget er væk kort efter.
Jeg er glad for , at finde lars Hedegaard her. Jeg læser ham meget gerne.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x