10
okt
Seneste opdatering: 11/10-20 kl. 0404
5 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Danderyd, Sveriges rigeste kommune: Så er der nedtælling for projektet og de hovedskyldige politikere og deres journalistiske halehæng. Det er også derfor, de i stigende grad sender politi og retsvæsen efter de borgere, der siger ubehagelige sandheder om deres gerninger. Det vil dog kun trække regnskabets time lidt ud, men for den lille forsinkelse er de villige til at lave Vesteuropa om til en politistat-light. Se video Här slår inbrottstjuvarna till mot sovande familjen

Onekligen ett obekvämt uppvaknande i Djursholm när vaneröstandet på Moderaterna visst ledde till att barnen fick stå öga mot öga med en knivbeväpnad MENA-kriminell i barnkammaren mitt i natten. Så tokigt det blev


Macron forstår ikke hvordan islam truer Frankrig

Måske ville det ikke være så frygtelig vanskeligt at forsvare europæisk civilisation, bare magteliten holdt op med at bekæmpe dem, der  deltager i forsvaret.

Christian Skaug

Frankrigs præsident Emmanuel Macron vakte stor opsigt da han i en tale udenfor Paris den 2. oktober gik hårdt ud mod det han kalder den islamistiske separatisme i landet. Og talen var virkelig bemærkelsesverdig, for bare ved at fastslå at Frankrig har et problem med politisk islam, krydsede Macron en grænse som ingen andre vesteuropæiske statsledere har nærmet sig.

Talen rejser to vigtige spørgsmål: Har Macron givet en adækvat analyse af situationen? Og vil han være i stand til at iværksætte effektive tiltag?

En som tvivler stærkt på begge dele, er den konservative franske journalist og forfatter Eric Zemmour. I en kronik i Le Figaro, hvor han er fast klummeskriver, anklager Zemmour præsidenten for taktisk kynisme med sigte på genvalg. Han kritiserer også Macron for relativisering og manglende standhaftighed:

“Islamismen ikke er den eneste form for separatisme”

Det varede ikke længe. Bare nogle dage etfer Emmanuel Macrons konfronterende tale om islamistisk separatisme, fik vi at vide at ordet separatisme ikke vil være at finde i titlen på lovforslaget, samt at islamismen ikke er den eneste form for separatisme.

Zemmour er imidlertid ikke mest optaget af hverken præsidentens politiske spil, stigmatiseringsfrygt eller tegn på veghed. Hovedproblemet er etfer hans opfattelse dybere, nemlig at Macron ikke har forstået truslen fra islam – ej heller sætter han den i forbindelse med indvandringen.

Mange observatører kritiserede præsidentens tale fordi indvandringen ikke var noget tema. For hvis vi snakker om «radikal islamisme», så er det jo fordi Frankrig har været genstand for en kolossal indvandring fra muslimske, arabiske land i halvtreds år.

Det politiske elite nærer illusioner om at menneskene som er kommet til Frankrig, i det store og hele skærer sine kulturelle og religiøse rødder over, og gør franske republikanske værdier til sine egne.

Som om alt hvad muslimske indvandrerne ønsker, er at republikken elsker dem. Som om det er tilstrækkeligt til give dem bevis på den kærligheden.

Det findes fortjenstfulde individuelle eksempler på dette, siger Zemmour, men disse er undtagelserne, fastslår han. Men præsidenten (og indenriksministeren) lever på en anden planet:

Både for Macron og Darmanin spiller det ingen rolle om du er muslim så længe du er republikansk. Det spiller ingen rolle om du går i tørklæde på gaden eller du lader være at give dine børn franske navne, så lenge du sværger troskab til republikken og er en god forbruger.

Islamismen er ikke islam på afveje, men islam omsat i praksis.

Magteliten vil ikke indse at muslimerne i Frankrig tilhører en angen civilisastion, mener Zemmour, og civilisastion avhænger først og fremmest af religion. Men Macron har ikke forstået religionen der er tale om heller:

Islamismen er ikke islam på afveje, men islam omsat i praksis. Det findes ingen «fundamentalistisk krise i islam», som Macron siger. For som Rémi Brague har lært os, har islam været fundamentalistisk lige fra starten.

Præsidenten overser også islam som kollektivt fænomen, mener Zemmour:

Endelig gør det høje antal individer til et folk, til en fremmed nation på fransk jord. Og det er grunden til at Emmanuel Macrons ord og tiltag vil blive slukket af den næste bølge af indvandring, ligesom havet gør ende på et sandslot.

Frankrig er i krise fordi islam er en konkurrerende civilisation

Det er altså ikke islam som er i krise, selv om islam er en krise for sine omgivelser. Det islamske tog ruller videre i fuld fart.

Snarere er det Frankrig som er i krise fordi islam er en konkurrerende civilisation. Og krisen er ikke bare økonomisk eller demografisk, måske ikke engang først og fremmest det. Frankrigs krise er åndelig og intellektuel. Macron og de fleste andre topolitikere gør intet andet end at legemliggøre den og give den politisk og juridisk form.

Den franske stats behandling af en skikkelse som Zemmour er egnet til at fjerne enhver tvivl om akkurat det sidste: Den 25. september blev han af domstolen i Paris idømt en bøde på 10.000 euro for talen han holdt under konferencen for det franske højre som Marion Maréchal arrangerede i Paris den 28. september 2019. Baggrunden er angivelig hadetale mod muslimer, som han på en måde portrætterer kollektivt som en slags koloniserende motborger.

Det siger lidt både om Zemmours kampvilje og om den franske mediesituation når han fortsætter med at skrive om islam i Le Figaro efter at have fået denne bøde. Ikke desto mindre må man konstatere at det i Frankrig er strafbart at forsvare Frankrig som vi kender det, om det så bare består i at udtrykke noget de fleste anser for en sandhed. Det er da heller ikke første gang at Zemmour er blevet forfulgt af det franske retsvæsen. Som konservativ er man tilsyneladende lovløs.

Måske ville det ikke være så frygtelig vanskeligt at forsvare europæisk civilisation, bare magteliten holdt op med at bekæmpe de, der rent faktisk deltager i forsvaret.

5 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

5 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Nielsen
Nielsen
1 year ago

Makronens tale er præcis det som Zemmour beskriver: Et politisk stunt med henblik på genvalg. Vi ser det samme i Absurdistan,hvor Löfven angler efter magten. Vi så det herhjemme da støjsenderen kom ud og snakkede mod muslimer og islam. Men det var netop snak,for der kom flere fremmede til Danmark under uLøkkes regering,end under den forrige.
Politikere er- og har altid været fulde af løgn. Med Mogens Glistrup som den eneste undtagelse.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

På mange måder er det ganske simpelt, ca. 60-70% af de muslimer der bor i Danmark mener at islamiske love bør stå over Grundloven! Vil vi accepterer at leve sammen med sådanne mennesker? Vil vi accepterer at leve sammen med mennesker, der kalder os vantro? Vil vi kunne blive venner med folk, som insisterer på at vores madpakke er ulækker og at vi er urene hvis vi spiser den? Vil vi kunne leve med mennesker som kalder vores døtre luddere fordi de ikke går med slør, går med kort sommerkjole og ikke følges med en mandlig beskytter?

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Et ganske enkelt spørgsmål, hvorfor vil de europæiske ledere Macron, Merkel løfven, Boris Johnson og Mette Frederiksen udskifte deres befolkning med muslimer? Udskiftet bliver de, det er kun hastigheden der skiller! Hvis der er nogen, der ikke mener at vi bliver udskiftet, så må de argumenterer for deres sag, og udskamning er ikke et argument!

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Macron er dybt fascineret af sin egen person, men den er intet at være facineret af, tværtimod! Talen forleden ender da også med at Macron vil have kontrol med de mange milliarder der kommer i konstant støtte til islam fra Mellemøsten, milliarder der støtter en reel islamisk magtovertagelse af Frankrig. Macron vil ikke forbyde dette landsforræderi, men vil have kontrol med denne pengestrøm de mange milliarder, altså del i denne korruption, i gengæld ofre Macron nu nationalstaten Frankrig! Macron er utrolig arrogant, ligeglad med sit eget franske folks udsathed, Frankrig, det franske folk, den franske kultur er hastigt ved at… Read more »

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis