28
okt
Seneste opdatering: 29/10-20 kl. 0100
18 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af: Christian Skaug og Julie Dahle

Vi er i krig. Det er en reel krig.

Modsætningerne mellem Frankrig og de islamiske lande dominerer det franske nyhedsbillede, og for en stakket stund skygger det til en vis grad over et langt mere kritisk indenrigspolitiskt spørsmål: Hvordan bliver landets fremtid hvis udviklingen i relationerne mellem franskmænd og muslimer fortsætter som nu?

En som ikke er optimistisk i den henseende, er Frankrigs tidligere forsvarschef, general Pierre de Villiers. Hvis landet fortsætter som nu, er borgerkrig et uundgåeligt resultat i fremtiden, advarer han i et nyligt interview.

Den frisprogede de Villiers gik af som forsvarschef i unåde i 2017, efter at Frankrigs da nyvalgte præsident Emmanuel Macron havde irettesat ham offentligt to gange for at have kritiseret en kraftig reduktion i det franske forsvarsbudget.

Den pensionerede general har siden gjort forfatter af sig. Den 14. oktober, to dage før det bestialske drab på Samuel Paty, udgav han sin tredje bog på lige så mange år. I «L’équilibre est un courage» («Ligevægt er mod») skriver han om et dybt splittet Frankrig som trues af indre spændinger og nærmer sig et kritisk punkt. Bogen ligger i øjeblikket øverst på bestsellerlisten hos fransk Amazon over politisk litteratur i landet.

I et nyligt interview med den franske kanal RTL, hvor de Villiers stillede op for at snakke om sin bog, gik han enda længere i en nådeløs analyse af mødet mellem Vesten og islam. Han er tydelig med, at vi er i krig, og balancen han efterspørger, er en respons mod terror som står i forhold til angrebet vi udsættes for.

Vi må åbne øjnene, siger de Villiers. Han siger endvidere at han ikke forstår hvordan man tillade at det franske folks frihed begrænses samtidig som samfundet ikke lukker moskeer hvor imamer i praksis er hadprædikanter. Generalen mener det er politisk hasard at oprettholde indvandring fra muslimske lande samtidig som man ser at muslimer som indvandrer til Frankrig, begår terror.

Bogpresentationen fik et svært talende bagtæppe med drabet på Samuel Paty, et drab som ryster Frankrig specielt og Europa generelt. Pierre de Villiers tager også udgangspunkt i den nationale sorg over Paty.

Sorgen og lidelsen er kendt for mig, siger han:

Jeg har set familier, studenter, lærereres smerte og alle som havde den dræbte kær før, for den smerte opstår i krig. Den brutale død efterlader en helt egen sorg man bare oplever i krig. Jeg har set soldater dø, set dem blive lemlæstet, set familierne som er overladt til at sørge over sine kære, vel vidende om at døden deres kære led var frygtelig.

Den bestialske halshuging ligner noget vi som nastion har oplevet før, fortsætter de Villiers:

Vi har gennemlevet angrebet på Charlie Hebdo, vi har gennemlevet angrebet på Bataclan. Der begås grusomme handlinger i islams navn ugenligt. Vi ser den næsten paralyserende effekt af terror. Som stabschef den gang sagede jeg at vi måtte reagere. Patys kiste repræsenterer alle de døde. Denne gang må vi gøre noget anderledes.

Generalen konstaterer en klar mangel på strategi vis-à-vis Frankrigs islamproblemer:

Efter Charlie Hebdo og Bataclan ændrede vi loven. Det tar altid tid at ændre loven. Mellem øjeblikket vi siger loven skal ændres og frem til en endelig lovændring er på plads, sker der næsten altid to ting – spektakulære nødtiltag som iværksettes umiddelbart og tiden som går som giver en illusion af at det går bedre. Det er fejl å operere på denne måde.

Han efterlyser således en strategi, og er ikke i tvivl om at svaret også er militært:

Det vi må gøre er at gå til motstand. Vi er i krig. Det er en reel krig. Du kan ikke genskabe en forsonet nation uden at tardom lærdom af det, som hænder. Terror er læren om brutal død – vi er nødt til at tage lærdom af det.

Dette er krig i to tidsdimensioner. Den ene krig kæmpes her og nu. Det er krise – og styring i en krisesituation er en form for krig. Beslutninger skal fattes hurtigt, tiltag iverksættes. Men krigen har en annen tidsdimention i tillæg – og det er frmmtidsperspektiverne. Hvad kommer til at ske  i fremtiden? Hvordan kan vi kæmpe mod det som kommer til at ske?

Det er helt afgørende er at plante håb, at have et mål om fred, men vi trænger til en realpolitik hvor fred er en mulig udgang. For at opnå fremtidig fred er vi nødt til at foretage rigtige valg her og nu.

Det er et frygtelig nedslidt Frankrig de Villiers observerer:

Vi har en følelse av kollektiv indignation, en kollektivt vrede. Men samtidig er det en slags kollaps i kollektiv tristhed i dagens samfund.

vores land har været udsat for en række angreb af radikal islam. Set i sammenhæng med den pågående koronakrise, er vi et svagt og sårbart folk. Det er helbredskrise, det er social krise og det er en økonomisk krise – dette er farligt når vi samtidig utsættes for krigsangreb. For det er en reell krig, en virkelig krig.

Vores nation går i opløsning, som et stof som er slidt og revner. Vi ser det tydeligst blandt mennesker som ikke befinder sig i eliten, men som mobiliserer på græsrodsniveau. Vi ser det i oprør blandt mennesker som oplever at samfundsinstitutioner ikke klarer at beskytte dem.

Samfundet kan optræde resolut i mødet med en epidemi, så hvorfor ikke mod en fjende?

Hvordan kan vi lukke hele samfundet i to måneder i stræk, men samtidig ikke lukke moskeer som radikaliserer ungdom? Hvorfor foretages ikke en generel nedlukning af institutioner som forherliger vold og had mod vores samfund?

Generalen synes også at indvandringspolitikken er dybt irrationel:

Jeg forstår ikke at vi ikke regulerer tilstrømmingen fra disse lande generelt, at vi fortsat driver en udenrikspolitik som er inkonsekvent.

Militær kompetence er det landet trænger til nu, siger han:

Vi er en retsstat, men bruger ikke loven til at beskytte vort eget folk. Vi tar ikke lærdom om krig fra de som kan krig – nemlig det militære. Vi er som samfund undvigende i møde med terror, i stedet for at være tydelige og klare på at vor frihed må beskyttes.

Vi skal tage vare på vort folk, og det gøres bedst ved hård regulering av indvandring fra muslimske lande, i kombination med hårde loverog hårde konsekvenser for praksis som strider med vort værdigrundlag.

Som øverste leder for den franske hæren vet jeg noget om integration, fortsætter de Villiers:

Vi integrerer unge med helt forskellige bakgrunde. Unge kommer til militærtjeneste, og de mødes med autoritet og krav til indsats. De klarer via hård træning at blive samkørte, at finde fællesskab og stolthed. Måske er militæret den eneste og sidste statlige institution som har noget konstruktivt at komme med når det gjelder integration. Hård disiplin, og hård straffe ved frafald og svigt. Men fællesskab og bevaring af fred som et samlende mål.

Han har ikke meget godt at sige om den politiske klasse

Samfundet i dag mangler både mod og stolthed, det ledes af undvigende politikere. Vi trænger politisk handlekraft, ikke bare dialog.

Mens mennesker lider grundet helsekrise og økonomisk krise er vi tiltagende sårbare. Vi er også geostrategisk sårbare, og myndighedene er svage. De snakker om forsoning, men mangler totalt autoritet.

Politiske ledere i dag forveksler autoritet med autoritarisme, og kvier sig fordi de ikke vil fremstå totalitære. De har glemt at autoritet kommer fra det latinske auctoritas, som betyder at vokse. Vort samfund trænger til at vokse, at fremhæve værdier, udøve ægte autoritet.

Generalen mener at eftergivenhed er forkert strategi overfor islam:

 Vi skal ikke ha respekt for deres udtalte behov for en åndelig dimensjon i livet når salafismen lurer i bakkant.e acceptere at muslimsk ungdom kræver et liv i daglig bøn i moskeen, når vi samtidig ved at det er der de radikalises.

Det er ekstremt farligt når salafismen allierer sig med politisk ledelse, og det er i praksis det som sker.

Vi ser i dag mængder af ungdom uden jobb, uden fremtidshåb, og vi overlader dem til moskeene i stedet for at tage fat i dem og stille krav.

Krigsretorik bruges om viruset, men ikke om den reelle krig, konstaterer de Villiers.

Det rigtige at sige er at vi er i krig mod radikal islam. Det er en krig vi både er i allerede, men som mest af alt ligger foran os. Vi har mennesker i vort land som vil føre denne krig med barbari – ikke som et middel, men som en lære. Barbariet ønsker at utrydde vort samfund og erstatte det med sharia.

Vi må være oppmærksomme på at dette er tilstanden i Frankrig i dag. Der må reageres. Når en lærer halshugges på åben gade for at undervise om ytringsfrihed, må man forstå at landet er i en krigstilstand. Vi gennemlever angreb efter angreb, men det findes ingen balance i modtiltagene.

Generalen konkluderer med en dyster prognose:

Fortsætter landet som dette, er borgerkrig et uundgåeligt resultat i fremtiden.

Med sit forfatterskab vil de Villiers præsentere forslag til løsninger for samfundet baseret på sine militære erfaringer. Jeg ved hvad det er at være i krig, afslutter han.

Pierre de Villiers er ikke den første som advarer mod borgerkrig i Frankrig. I 2016 stod Patrick Calvar, chefen for den franske sikkerhetstjenesten DGSI (Direction Générale de la Sécurité Intérieure), to gange bag lukkede døre i Frankrigs parlament og talte om risikoen for borgerkrigslignede tilstande i landet.

Ingen kan sige at den politiske ledelse ikke er grundig advaret.

4.6 14 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
18 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

https://www.youtube.com/watch?v=N9WXuKvlhSU De problemer som Macron står med har han selv skabt, derfor virker situationen i Frankrig problemerne relateret til islam, der nu hober sig op for Macron både patetiske og latterlige! Macron har endnu ikke forstået dybden af ondskab relateret til islam og godhedsindustrien! Macron vil aldrig nogensinde erkende at han tog og tager fejl med hensyn til islam, for det vil betyde at Marie Le Pen hele tiden havde haft ret. Merkel og Macron’s egen plan at ved hjælp af islam fjerne folket fjerne nationalstaten, åbenbart at Macron ikke kan fjerne islam inden islam har fjernet folket, derfor har… Read more »

Ole
Ole
1 year ago

Både Jean-Marie og Marine Le Pen har altid haft ret og har det stadig!!!
Muslimerne skal bare ud af europæernes Europa!
De behøver ikke være islamister, bare muslimer, for det er en mellemøstlig sygdom, som ikke skal sprede sig yderligere!
Islam i ALLE former er Europa-fjendtlig!

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Reply to  Ole

Jeg vil tilslutte mig det du har sagt Ole

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Nielsen

I Danmark har vi Det Radikale Venstre der bedriver landsskadelig virksomhed, er der nogle i den radikale folketingsgruppe der er mindre radikale end andre ?

Er der nogle muslimer der er mindre muslimer end andre ?

Nej det er der ikke, de bedriver allesammen landsskadelig virksomhed!

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Santor
Santor
1 year ago

Ligegyldigt om Vi ( Europa ) får en borgerkrig eller ej så vil Vi løse problemet islam. Spørgsmålet er KUN, hvad skal det koste. Skal det koste flere hundrede tusinde Europæere livet eller skal Vi acceptere en “racisme mærkat” de næste 20 år eller mere. Hvis Vi sender alle muslimer ud af Vores lande er “racisme mærkaten” uden tvivl den billigste løsning, hvis en borgerkrig bliver løsningen kommer det til at koste noget der ligner liv for liv. Det burde efterhånden rage ALLE en høstblomst hvad al verdens “failed states” tænker, tror og mener om Os. Først når islams gift… Read more »

Poul
Poul
1 year ago

Frankrig har vel ligesom de fleste andre europæiske lande partier som gerne ville løse problemet men bare ikke får stemmerne og magten til det af vælgerne, så generalen har tydeligvis ikke forstået at de virkelige fjender skal findes blandt hans egne landsmænd. Det er det samme problem vi har herhjemme, og i alle andre europæiske lande: Humanister er de værste terrorister.

Last edited 1 year ago by Poul
Træt
Træt
1 year ago

Jeg tror at det første land, der tør tage skridtet, vil sætte en bølge i gang.
Som når en fest ebber ud. Når det føste par siger farvel, så går der ikke længe før de fleste andre følger trop, men igen vil være de første til at lukke festen.

Christian Clausen
Christian Clausen
1 year ago

Frankrig er den aktuelle anledning til, at debatten igen blusser op; men Frankrig er ikke alene med dette tiltagende problem. På vore breddegrader, har EU ikke formået at beskytte de retsstater, der betaler unionen for bl.a. den opgave. Der tales og reageres, som den franske general siger i interviewet, men der handles ikke, for af frygt for vælgerne, søger de folkevalgte konsensus. Konsensus har nu taget 40 år uden at ét eneste socialt, økonomisk eller kulturelt problem i forhold til Islam og Muhamedanismen er blevet løst. Derfor står Frankrig, Sverige, Danmark, Tyskland Storbritannien og Holland i en risiko for borgerkrige,… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Torsdag d. 29. okt. 2020 – kl. 09:43
Opdateret torsdag d. 29. okt. 2020 – kl. 10:00
To er dræbt og flere såret under et knivangreb i Nice

https://ekstrabladet.dk/112/to-er-draebt-og-flere-saaret-under-et-knivangreb-i-nice/8345247

To personer er dræbt og flere er såret under et knivangreb ved en kirke i den sydfranske by Nice, oplyser regeringen. Borgmester anser det for at være terror, skriver Reuters.

Ifølge flere franske medier er en af de dræbte en kvinde, der er blevet halshugget i Notre Dame-kirken i Nice. (!!!) Derudover er en mand angiveligt blevet dræbt og flere er såret.

Den drabsmistænkte er blevet anholdt.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Var gårsdagens trafikdrab på Frederiksberg også en terrorhandling? Torsdag d. 29. okt. 2020 – kl. 10:09 Stadig på flugt: Har du set ham? Politiet har endnu ikke fanget flugtbilisten fra den fatale påkørsel på Frederiksberg https://ekstrabladet.dk/112/stadig-paa-flugt-har-du-set-ham/8345301 Flugtbilisten, der ifølge politiet i går påkørte og dræbte en femårig pige, er fortsat på fri fod. Københavns Politi offentliggør nu et nyere og mere vellignende billede af Helmi Mossa Hameed. … Påkørslen skete onsdag eftermiddag omkring kl. 16. Her holdt en sort VW Passat på Sæbyholmsvej ved udmundingen i Peter Bangs Vej. Pludselig accelererede bilen, krydsede vejen [!!!!!!] og ramte den femårige pige… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

19 minutter siden
Knivangreb i Frankrig
https://www.bt.dk/udland/knivangreb-i-frankrig

En er dræbt og flere såret under et knivangreb ved en kirke i den sydfranske by Nice, oplyser regering.

Borgmester anser det for terror, skriver Reuters.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Resultatet af Macron’s tøven ser vi nu, døde og lemlæstede etniske franske, Macron forstår at corona er en trussel, men islam er en langt større dødelig trussel for Frankrig, det forstod Macron aldrig, end ikke nu hvor Macron forsøger at samle dette slangeyngel under fransk flag!

Islam har erklæret Frankrig krig, Frankrig tøver har endnu ikke erklæret islam krig, ny undersøgelse ifølge RT-Today viser at 79% af muslimerne bosatte i Frankrig er i den tro at de er i krig imod Frankrig, som perler på en muslimsk bedekæde, dette bliver et blodbad!

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Hvis man skal sparke lidt optimisme ind, så ser det ud som om Macron, begynder at reagerer. Måske har han langt om længe fattet noget! Men jeg er bange for at det er alt alt for lidt alt alt for sent!

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

Undervisning er tegning, en skitse med ord, li’ som en lærer bruger en tavle.

F Mohamad
F Mohamad
1 year ago

Islam ar i Europa for att stanna, battre for er att ackeptera det.Om 20 ar far Sverige forsta statsminister som muslim, om 30 ar ar dansk statsminister muslim. Lev med det alla Vantro!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago
Reply to  F Mohamad

I primitive tosser er allesammen blevet smidt hjem til jeres sandkasse i Hullihbullihstan længe inden 😂

Magen til uforskammet, utaknemmeligt, ubegavet og rablende sindssygt folkeslag skal man sgu da godt nok lede længe efter, men det er vel bare det skræmmende resultatet af indavl mellem nære fætre og kusiner gennem talrige generationer – når man er i familie med sig selv 42 gange, så skal det jo gå galt 🙄

Tak for besøget 😉

Last edited 1 year ago by Niels Henriksen
18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x