22
jan
Seneste opdatering: 23/1-21 kl. 1326
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Palle Almindsø

”Kendsgerninger trænger ikke ind i den verden hvor de faste overbevisninger holder til, de har ikke skabt dem, de kan ikke knuse dem; de kan komme med gendrivelse på gendrivelse uden at svække dem og en uafbrudt lavine af ulykker eller sygdomme i en familie får den heller ikke til at tvivle på dens guds godhed eller dens læges dygtighed” – Marcel Proust

Man kan have mange meninger om Ekstrabladet. Det havde en gang et motto der lød ”EB tør hvor andre tier” Det holder vist ikke mere. Da Svend Ove Gade sad ved roret turde han godt udtrykke, at han var blevet klogere. Fx siger han i kapitlet : 1983 – Islam – truslen mod nationalstaten i sin bog Danmark 1945 til 2018:

”Det stod efterhånden klart, at den liberale udlændingelov fra 1983 havde vidtrækkende konsekvenser – i 1977 havde Anker Jørgensen nedsat et udvalg, der skulle udarbejde et udkast til en ny udlændingelov, i hvilken der i højere grad burde lægges vægt på indvandrernes og ikke danskernes behov, mente Gammeltoft- Hansen.

”Principper og regler burde udformes på en gunstigere måde for enkeltindividerne , dvs udlændingene. Af humanitære grunde måtte man være skarp modstander af en holdning, der satte statens øjeblikkelige interesser over alt andet”.

Sådan skriver Sven Ove Gade og havde så vidt jeg husker også en del indvandringskritiske artikler i bladet, inden han overlod roret til den næste, nemlig Hans Engel i år 2000. Herefter blev det småt med at turde, man valgte at tie! Uden at det dog blev et officielt slogan. Uanset hvem der har siddet i redaktørstolen, kan man undtagelsesvis godt give Rifbjerg ret, når han siger:

” Dagens frokostavis, en lille sygelig pirring af en ellers fastfrossen underbevidsthed, en lille dumhed her, en lille ondskabsfuldhed der og et stort, udbredt, nedfedtet kæleri for den latente stupiditet” –

Hvem der end sidder i bestyrelser, ledende organer , partier, foreninger eller lignende, så har de vel ikke større magt end den folket, dvs. seere, læsere, deltagere, vælgere, forbrugerne giver dem. Valgte man, dvs forbrugerne at boykotte et bestemt produkt, kunne fabrikken godt komme i svære vanskeligheder (var der nogen der sagde Arla under Muhammedkrisen), det samme kunne man vel sige om et magasin, ugeblad eller avis, at afhængigheden af læserne er med til at afgøre, hvad man skriver, med andre ord, der er grænser for hvor meget løgn og manipulation man kan byde dem (eller er der?). Ja selv et politisk parti kan man boykotte, se bare på Venstre i dag!

1. Nu er det bare sådan, at læsere er vanemennesker, i stedet for ny viden foretrækker de som alle andre at få deres fordomme bekræftet. (det er jo derfor vi har dem, ikke) Kendsgerninger og fakta er mindre spændende end holdninger og overbevisninger. Lad være med at forvirre mig med kendsgerninger men lad mig dog beholde min antagelser i fred! synes læserne og seerne at sige.

Frygten for at komme til at tænke selv holder sikkert mange ved det organ, hvorfra de får deres nyhedsbehov tilfredsstillet. Således har DR og TV2 udviklet sig til hele Danmarks nyheds- og underholdningskanaler, intet mindre, mellem baby- og quiz-programmer med de kendte og deres mere eller mindre underholdende og selviscenesatte talkshows. Der er vel i dybet tale om en slags kulturindustri, som holder sig selv i gang ved at kontrollere og tabuisere den kritiske tænkning. Her kommer vi til at tænke på en mand som Adorno, som har skrevet:

“The culture industry is not the art of the consumer but rather the projection of the will of those in control onto their victims. The automatic self-reproduction of the status quo in its established forms is itself an expression of domination.”

Eller med en omskrivning af et citat af Ambrose Pierce: ”Skæbne er mediernes mulighed for at manipulere og seernes undskyldning for deres mangel på kritisk tænkning”

Ved konstant at udsætte dig selv for populærkulturen og massemedierne vil du på et tidspunkt skabe din egen virkelighed på måder som ikke nødvendigvis leder dig frem til meningen med dit liv. I det vi giver efter for det daglige behov for nyhedsunderholdning taber vi tråden til, hvad der er væsentligt. Og når du slavisk følger de falske guder og idoler vil du aldrig vågne som et oplyst væsen.

2. Det er jo ikke bare USA der er et splittet land mellem demokrater og republikaner, folket overfor eliterne osv., det samme kan man sige om Danmark. Her har vi også eliter, der prøver at holde os i en spændetrøje, ikke mindst i form af moralske og kvalmende budskaber om populister og de rettænkende, bare se en gang på dette billede her:

Det finder jeg i den grad pinligt, og jeg er bange for at lederen her udtrykker hvad de fleste politikere på Borgen mener, men hvad med folket? Køber de også dette budskab? Efter 40-50år indvandring er jeg ikke så sikker.

Hvad man end kalder det så er der i dag tale om en kamp mellem et føderalt tyranni og nationalstaternes behov for selvstændighed og suverænitet, intet mindre!

Uanset hvor meget man taler om klima og Corona i dag, så vil jeg ikke tro, man er parat til at opgive nationalstaten Danmark (selv om man ikke tør udfordre vores medlemskab af EU) – Det er jo vores historie, traditioner, sprog og religion, ja vores kultur for fanden der er på spil! Er man klar til at smide det på lossepladsen til fordel en minoritet der ikke ønsker at blive en integreret del af Danmark?

Enhedslisten, (Venstre?) og DRV vil sige ja, jo før jo bedre! Højrefløjen er gammeldags, de vil gerne beholde Danmark…tror jeg. I Danmark er jeg født for helvede! Men jeg er bange for at Lars Hedegaard har ret når han siger

”Man undgår ikke at bemærke, at Danmark med en et-parti-presse for længst er blevet en et-parti-stat ledet af et enhedsparti, der strækker sig fra Enhedslisten til og med De konservative. – Også Danmarks fremtid afhænger af, om det lykkes amerikanske konservative at fastholde en principiel modstand mod venstrefløjens hegemoni.”

Det er vel for fanden også det vi skriver for her, ikke !

Eller som Eco har sagt det: En demokratisk civilisation vil kun kunne redde sig selv, hvis den gør billedsproget til en stimulus for kritisk tænkning og ikke en invitation til hypnose. Jeg nægter at tro på, at danskerne allerede er klar til at sælge ud….

Hans Gammeltoft Hansen, den juridiske pennefører bag udlændingeloven af 1983, som Søren Krarup kalder “den værste ulykke for Danmark siden 9 april 1940. Foto © Snaphanen.dk, 2018

5 4 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles
Charles
1 year ago

OT
Dk politik: Ret nødvendig at gøre. Hvis I da ikke allerede har gjort det.

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-06220

Mette Mink Frederiksen skal knaldes for Grundlovsbrud. der er 37305 der har underskrevet lovforslaget ind til nu, for at Mette Frederiksen skal stilles for en Rigsret.
Det mangles 13000 underskrifter endnu. Gerne deles og informeres.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Som Fritz sagde: Dumskerne er verdens dummeste folkefærd. Og som falkeøje sagde kast en cykel i hovedet på invasoren.

Sebastian
Sebastian
1 year ago
Reply to  Nielsen

Hvad er din pointe? At de begge underbygger Fritz’s generalisering?

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Sebastian

Det ligger i hovedparten af den Danske folkefærd. ☺
de 4% som ikke er Dumme, og de 96% som er det.

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Nielsen

Vor gamle falkeøje hvor er han henne.
Så vidt jeg husker er han en model 43. ☺

Andreas Hansen
Andreas Hansen
1 year ago

»Det er ironisk og besynderligt, at venstrefløjens diskurs i 1970’erne og 1980’erne er endt med at påvirke højrefløjs-tosser i 2020’erne«
Kurt Andersen, amerikansk forfatter og journalist.

Det er denne blog et overbevisende eksempel på.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x