28
jan
Seneste opdatering: 29/1-21 kl. 1610
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nationaløkonomen Hans Jensevik kommenterer EU:s återhämtningspaket på dansk Det langsigtede budget og kolossal hjælpepakke. Fire sydeuropæiske lande har haft et stort overforbrug, som vi i praksis skal betale for.

Stor vilje til at migrere i den arabiske verden

Op imod en tredjedel af befolkningen [114 mio] i seks arabiske lande vil til Europa

Ti år efter “det arabiske forår” er der stadig en stor vilje til at migrere i flere lande i regionen. Dette er resultatet af en undersøgelse af Konrad Adenauer Stiftung (KAS) i seks arabiske stater, som nu er tilgængelig for det tyske presseagentur.

I Libanon og Tunesien sagde for eksempel omkring en tredjedel af respondenterne, at de havde overvejet at forlade deres land inden for de sidste tolv måneder. I Jordan var det 26 procent, i Marokko 19 procent.

Migration af økonomiske grunde

Et stort flertal gav økonomiske grunde til dette. Målet for potentielle migranter er derfor overvejende lande i vesten, især Europa. Aldersgruppen mellem 18 og 29 er betydeligt mere villige til at migrere end ældre. Desuden er det mere sandsynligt, at mænd vil udvandre end kvinder.

Libanon er dog det eneste land, hvor viljen steg i forhold til en tidligere undersøgelse fra 2018 – fra 26 til 34 procent. Mens det forblev uændret i Tunesien, faldt det ifølge undersøgelsen (nu 31 procent) i Marokko, men også i Libyen og Algeriet (begge 16 procent). Undersøgelsens forfattere har mistanke om, at årsagen til dette er de strenge rejsebegrænsninger under koronapandemien.

Stigningen i Libanon er ikke overraskende. Landet oplever en af ​​de værste økonomiske og finansielle kriser i sin historie. Den katastrofale eksplosion i havnen i Beirut i august sidste år og koronapandemien gjorde situationen endnu værre. Mere end halvdelen af ​​befolkningen lever i fattigdom. I KAS-undersøgelsen sagde for eksempel mindre end en procent, at den økonomiske situation var god.

Ringe støtte til demokrati. “Stærk leder” ønskes

Men selv i Tunesien er det kun tre procent, der ser en god eller meget god økonomisk situation i deres land for sig. Til sammenligning: I Marokko er det 39 procent. “Det arabiske forår” begyndte for ti år siden i Tunesien. Det er også det eneste land i regionen, der har foretaget overgangen til demokrati. Der har dog været flere demonstrationer mod regeringen i den seneste tid. Landet har længe lidt under en alvorlig økonomisk krise.

Støtten til demokrati er også den laveste i Tunesien. Kun 33 procent svarede ja på spørgsmålet om, hvorvidt deres land skulle have et parlamentarisk system med fri partikonkurrence. I Libyen var det 56 procent, i Marokko og Libanon 51 hver.

I Tunesien identificerer forfatterne frustration over et politisk system, der ikke mærkbart har forbedret folks liv. 61 procent var desuden enig i, at parlamentet skulle afskaffes og erstattes af en stærk leder.

Ifølge undersøgelsen er Tyskland højt eftertragtet i regionen. I Marokko, Tunesien og Algeriet har mere end 70 procent et positivt billede af Tyskland, i Libyen og Libanon har mere end 50 procent. Dette skyldes sandsynligvis Tysklands manglende kolonihistorie i regionen og dets modtagelse af flygtninge.

Til den repræsentative undersøgelse blev næsten 11.000 mennesker i Marokko, Tunesien, Algeriet, Libyen, Jordan og Libanon interviewet på telefon mellem oktober og december sidste år på vegne af KAS. Den præsenteres officielt onsdag d. 27.1.

Studie: Hohe Bereitschaft zur Migration in arabischer Welt (Snaphanens oversættelse)

Studiet: 10 Jahre „Arabischer Frühling“ – wie denkt die Region heute? PDF
von Thomas Volk Regionale Umfrage

Se også: Nada (28): – Demokrati fungerer ikke i Mellemøsten

5 1 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Det mest mærkelige er at vores politikere slå ud med armene og siger at vi intet kan stille op, for hvis folk vil vandre, så vandre de! Magen til defaitistisk tilgang skal man lede længe efter, tænk hvis Lord Halifax var blevet premierminister i stedet for Churchill, så var der forhandlet en fred og Europa havde i dag været styret fra et nazistisk planøkonomisk Berlin i stedet for fra et socialistisk planøkonomisk Bruxelles og Berlin i fællesskab! Grunden til at politikerne slår ud med armene er at flygtningekonventionerne og statsløskonventionerne står i vejen for at stoppe, hvad vi kan kalde… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Med islam der nu fylder gader og torv og fremkalder angst, er Danmark alle Radikale Venstres våde drømme, en europæisk forbundsstat med sæde i Bryssel, med onde islamiske kumpaner 24/7 udformer en socialistisk enhedsunion i islams skikkelse og voldsmonopol, en Islamisk Stat efter svensk forbillede med “nysvenske” et Danmark med kun “nydanske” Muhamedanere! EU globalismen skal stoppes allerede ved grænsen, vi har set muhamedanerne vade igennem Danmark op i Sverige, resultatet ser vi nu: Sverige bliver aldrig nogensinde til land igen! Folket har udvist uendelig tålmodighed ja indtil døden, 50 års brudte løfter og forfejlet migrationspolitik, fuldsides avisannoncer betalt af… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Steen ja et mirakel kunne redde os, i virkeligheden et beskedent ønske, miraklet er bare ikke kommet endnu, lidt tragisk komisk nu alle vil ind over også World Economic Forum for at stjæle alt, morsomt for den del at disse i forvejen har og ejer alt, alligevel satser disse alt, sandsynligvis mister magteliten også alt i dette magtspil! Vi kan i virkeligheden læne os tilbage og med god samvittighed, nu kommer der så mange røvere og banditter på banen for at udplyndre os, alle på en og samme gang, dette tangere til det morsomme, at selv ikke islam får et… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago
Cat Girl
Cat Girl
1 year ago
Reply to  Nielsen

Præcis, Nielsen – vendte tilbage og linkede til den, men jeg tror det blev slettet af en nisse

Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

OT
This is how we win – Left and Right coming together, creating an invincible force of humankind

SITUATION UPDATE, JAN 29TH, 2021

GOVERNMENTS WAGE TERROR CAMPAIGNS AGAINST THEIR OWN PEOPLE

bitchute hash: DKG0CXqZvfJC

Last edited 1 year ago by Cat Girl
Cat Girl
Cat Girl
1 year ago

OT
Israel
ISRAELI LAWYER TAMIR TURGAL ABOUT THE MASS VACCINATIONS IN ISRAEL / GENOCIDE 2021
bitchute: hlvlErQzRC2A

Last edited 1 year ago by Cat Girl
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x