4
apr
Seneste opdatering: 4/4-21 kl. 1207
15 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Kim Møller risikerer tre års fængsel for afbildning af et terroroffer. Den frie presse er blevet en del af problemet

Af: Hans Rustad, foto © Snaphanen.dk

”Krænkelsesnation”

Noget er sket i kulisserne i toppen af det danske retsvæsen. Nogen har bestemt at enkeltpersoner i opposition til islamiseringen af Danmark, skal straffes for at dokumentere jihadisternes vold.

PET har i lang tid været bekymret for følgevirkningerne af karikaturstriden. Som PET/CTA definerer truslen bliver frie journalister et problem i den grad de dokumenterer jihadismens vold.

CTA vurderer, at Danmark blandt militante islamister siden karikatursagen i 2005 har haft et ry for at krænke islam. Når Danmark eller danskere nævnes eller fremhæves i militant islamistisk propaganda, kan Danmarks omdømme som ”krænkelsesnation” atter få momentum.

Bemærk: et hyperlink til videoen

Hvis man fortsætter ad samme tankespor er dokumentation af jihadistisk vold det samme som at udløse aggression. Man provokerer islamister.

Den første gang denne tankegang blev appliceret på fri journalistik var da Jeppe Juhl og Steen Raaschou blev pågrebet for at have publiceret et link af henrettelserne af pigerne i Marokko. Bemærk: et hyperlink til videoen, ikke selve videoen. Det er et meget stift stykke.

Steen Raaschou har ventet helt til nu på at få sin sag for retten. Det sker 10. maj. To af hans computere er ødelagt. Det ser ud som om nogen med vilje har kastet dem på gulvet. Han har ikke fået svar om, hvad der sker med hans sag, som har trukket ud i det uendelige.

I en anden tilsvarende sag endte det med frifindelse. Men Raaschou er allerede påført så meget bekymring og plage at han aldrig mere vil publicere noget, der kan tænkes at udløse myndighedernes vrede.

Det kan virke som om sagerne ikke var en fejl. Nu har også Kim Møller og Uwe Max Jensen fået tilsvarende sager på nakken.

Kim Møller for at have publiceret kvinden, der blev dræbt i katedralen i Nice 29. oktober 2020. Uwe for at have publiceres terroristens billede af Samuel Patys afskårne hoved.

Billedet af kvinden var taget nedenfra. Man så ikke hendes ansigt. Der løb blod fra hendes hals, men ellers var det den gamle kvindens krop der lå ved en søjle i kirken, som gjorde indtryk. Det var visheden om at hun var dræbt i en kirke af en jihadist, som gjorde billedet specielt. Der var en stor sorg over billedet.

Et politi ude af kontrol

Anderledes med Patys hoved. Det lå nærmest antiseptisk på gaden, næsten uden blod, med et stivnet udtryk. Det kunne have været et hoved fra Madame Tussauds vokskabinet, hvis man ikke vidste bedre.

At politiet rejser sag på baggrund af sådanne billeder vidner om et politi ude af kontrol. Man definerer den frie presse, som en del af problemet.

Hvis man læser CTA´s analyse af terrortruslen mod Danmark så ser man at man vurderer den kun ud fra hvad der kan provokere terroristerne. Ikke ud fra vigtigheden af at beskytte ytringsfriheden.

CTA konstaterer at hver gang man genoptrykker karikaturerne, stiger terrortruslen. Konklusionen bliver: Stop med at trykke dem og rejs sag mod dem, der dokumenterer islamistisk vold.

Tidligere talte vi om voldsmandens veto. Nu er PET og dansk politi og retsvæsen blevet stik-i-rend-drenge for voldsmændene.

I månederne efter genoptrykningen gennemførte militante islamister i Frankrig uafhængigt af hinanden tre terrorangreb rettet mod henholdsvis tilfældige personer ved Charlie Hebdos tidligere lokaler (den 25. september i Paris), en fransk skolelærer (den 16. oktober i Paris) og tilfældige personer i en kirke (29. oktober i Nice). Ved angrebene blev i alt fire personer dræbt, mens to blev hårdt såret. Det er meget sandsynligt, at alle tre angreb var motiveret af genoptrykningen af tegningerne i det franske satiremagasin.

En helt ny standard for ytringsfriheden i Danmark

Dansk anklagemyndighed har sat en helt ny standard for ytringsfriheden i Danmark: Jihadisternes vold må ikke vises. Det kan være strafbart.

Første gang kunne man måske tro det handlede om en gedigen fejltagelse. Nu er vi i 2. omgang. Denne gang er det ikke et fejltrin. Det er bevidst politik. Nogen vil sende et tydelig budskab: Stop med at vise jihadisternes blodige værk.

På toppen af det hele skriver CTA at al-Qaida og IS-netværk i udlandet har udpeget islam-kritikere som mål for hævnaktioner. Konkrete navne er nævnt. Hvordan tror PET og politijuristerne det blive opfattet når journalister stilles for retten for at have publiceret resultaterne af deres aktioner? Er der ikke tale om de samme mennesker, som jihadister har plukket ud som terrormål?

»Opfordringer fra internationale organisationer til angreb i Danmark spiller helt klart en rolle i terrortruslen,« siger Tore Hamming, ph.d. i jihadisme ved European University Institute og forsker i radikalisering.

»Den slags opfordringer kan blandt potentielle terrorister gøre, at terrorangreb i Danmark bliver opfattet som mere legitimt, eller at Danmark kommer i fokus hos personer i udlandet, der går med tanker om at begå terrorangreb,« siger Tore Hamming.

Her kan man læse mellem linjerne at islamkritikerne øger terrorfaren mod Danmark. Bedst at få dem til at stoppe.

Har politiet og jihadister ikke rent operativt samme fjende?

Vi er i en situation, hvor Lars Hedegaard lever i det skjulte, mens Rosa Lund og Enhedslisten agiterer for at konen til hans attentatmand, Basil Hassan, skal få lov til at komme “hjem” til Danmark, hvor hun aldrig har været, med sin datter.

Danmark er blevet terroristernes hjem. Det er den endelige konklusion på historien.

Se også Jaleh Tavakolis Kampen for min datter efter at have delt et link.

4.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
15 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Vi befinder os i en situation, hvor det at berette om islamisk vold og terror straffes på linje med selve volden. Straframmen for at vise billederne er som straffen for voldtægt, så tingene er åbenlyst fuldstændigt ude af proportioner! Ved at gå så hårdt efter budbringerne, er man fra politi og retsvæsen, ved at forberede reaktionen et kommende terrorangreb, for når det kommer, og det kommer jo nok en dag, så er det hamrende vigtigt for parnasset, at have en eller flere syndebukke! De gælder for alt i verden om at pilen peger på alt andet end dem selv, og… Read more »

Santor
Santor
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

100% korrekt.

Vores politikere og medier venter kun på det næste islamiske terror angreb for at råbe op om farligheden af ytringsfrihed og dem der bruger den. Hvilket er kontrafaktisk al den stund det, selvfølgelig, er selve ISLAMISK TERROR dem der udfører den der er det farlige element i en Dansk hverdag. Ord kan ikke dræbe, kun handlinger!

Tænk at Vi skal opleve at Vores politikere og medier er imod ytringsfrihed!

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago
Reply to  steen

Spøjst der dukker to Trolde op. Et mod menneskene fjendtligt overnaturligt væsen. (ods) Det er helt klart at der er taget en beslutning på et vist niveau, at Jagtsæsonen er indledt, en slags omvendt muhammedtegning. EB lukker Nationen. Ulven er kommet. Kejseren og Langt Størstedelen af Folket er splitterravende Nøgne mens Drengen ligger i benlås og afventer straf for at sige Sandheden.
Det er simpelthen ikke Riget værdigt !

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

I stedet burde Jyllands-Postens karikaturer genoptrykkes og landsomdeles, gerne som en årlig en festlig begivenhed, om ikke for andet som bevis at der endnu er fri tale og trykkefrihed i Danmark!!!? Disse diverse retssager imod Kim Møller – Jeppe Juhl – Steen Raaschou er ikke en retsstat værdigt, sætter for alvor Danmark under pres, spørgsmålstegn ved om der endnu er fri tale fri ytrings og trykkefrihed i Danmark ? Ytringsfrihed må der aldrig nogensinde gives køb på, for som der også står i bibelteksten ifølge Jesus: ‘Jeg siger jer: hvis disse tier, skal stenene råbe.’ Vel unødvendigt at påminde om,… Read more »

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis
Santor
Santor
1 year ago

Jeg er ateist og ynder ikke religiøse argumenter men den var sgu god 😉

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Santor

Ja i denne sag godt at Steen råber op, da vores allesammens tale og ytringsfrihed står på spil! Husker at Jeppe Juhl og Steen Raaschou begge blev sigtet for en og samme “lovovertrædelse” som aldrig var en lovovertrædelse men udøvelse af ytrings og trykkefrihed, som er ret og pligt at fortælle sandheden, alt efter hvor pligtopfyldende. Om Jeppe Juhl går fri og Steen Raaschou skal for retten giver for mig ingen mening, da begge sigtet for et og samme. Naturligvis godt om Jeppe Juhl går fri for yderlig tiltale, i så fald viser hvor bizart om Steen Raaschou alligevel skal… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Som om danske myndigheder ene og alene i denne sag kører retssag imod sig selv, hvilken hensigt har den danske stat i at skyde sig selv i foden, ved at fratage/indskrænke sine egne borgere vores ytringsfrihed, som del i EU’s nedlæggelse af nationalstaten, del i islams totale magtovertagelse af Danmark, magteliten fra Davos deres magtovertagelse af alt og alles rettigheder! Danske myndigheder burde fokusere på virkeligheden i alt sin gru, de mange virkelige trusler imod nationalstaten Danmark, fordi de virkelige trusler er mange helt reelle, i stedet for at straffe budbæreren! Retten burde give dig en offentlig undskyldning, en klækkelig… Read more »

Hansen
Hansen
1 year ago

Påskesøndag. Mahlers symfoni nr. 2, Opstandelsessymfonien, med Otte Klemperer og Kathleen Ferrier i Amsterdam Concertgebouw 1951.
Det er vel det, vi kæmper for. Den europæiske kultur. Kan vi ikke finde lidt inspiration, lidt oprør i ham den opstandne. Et oplyst korstog – gennem institutionerne! Sandhed og billeder – og væbnet til tænderne.
Vi kan snart ikke finde os i mere.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

At danske myndigheder sender sigtelse til firmaer oprindende i USA, firmaer der ikke er under dansk jurisdiktions område er en fejl.
Registrant Country: US
https://www.whois.com/whois/uriasposten.net
whois.domaintools.com/snaphanen.dk

Uriasposten og Snaphanen har begge juridisk base i USA, de bør derfor i udgangspunktet følge amerikansk lov om ytringsfrihed. De har ikke modtaget henvendelse fra amerikanske myndigheder.
Da amerikansk lov mig bekendt ikke har noget imod visen det hjemmesiderne er siget for kan sigtelsen afvises fra Uriasposten og Snaphanens side.
law.cornell.edu/wex/first_amendment

Santor
Santor
1 year ago
Reply to  steen

Det der kan “få jer af krogen” er hvis det Danske retssystem anerkender Dansk lovgivning og konsensus.

Hverken Kim, Dig eller andre i den forbindelse har overtrådt Dansk lovgivning. I er udsat for LawFare som de ærlige og retskafne personer I er og Vores politiske elite kan ikke fordrage at blive gået i bedene og blive sat på plads af en flok “amatører”.

Derfor skal i ned med nakken, uanset hvor meget det skader Danskernes retfærdighedssans og retssystem.

Retten burde, HELT AF SIG SELV, afvise at beskæftige sig med den slags personforfølgelse.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Fortsat argumentering for Uriasposten og Snaphanens afvisning af danske myndigheders sigtelser: Juridisk ser jeg ikke tvivl kan eksistere om hjemmesidernes juridiske tilhørsforhold til USA. Som Gorm Toftegaard Nielsen også anfører, er det ”urealistisk at hævde, at ethvert led på en hjemmeside skal opfylde lovgivningen i alle lande med internet-adgang.” p 21 https://law.au.dk/fileadmin/Jura/dokumenter/forskning/rettid/2010/afh8-2010.pdf via kommentar på Hodja Internettets internationale dimension har indflydelse på, i hvilket omfang national ret kan anvendes. Strfl har med § 9 a fået en fremtidssikret bestemmelse, der angiver, hvornår der er dansk straffemyndighed i forhold til overtrædelser, hvor tekst-, lyd- eller billedmateriale gøres alment tilgængeligt gennem internettet.… Read more »

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x