5
apr
Seneste opdatering: 5/4-21 kl. 1752
7 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg stødte helt tilfældigt på filmen i går, og havde lyst til at genopfriske Munch efter min Oslo-tur i 2019, der egentlig gjaldt Steve Bannon og mine kolleger på Document. Hvis man ikke har f.eks. Ragna Stangs store bog (1988), ikke kender Munchs ophold og sammenbrud i København som jeg skrev om i 2015, er denne film et godt sted at springe på for en ny student.

Fem gode kvarter der kan ses for 30 kroner. Stjålne mesterværker og et liv i Helvede: Film om legendarisk maler graver dybt

Rene ord for licensen

af Henrik M. Jensen

Bosnier i DR: “Send dem tilbage. De kan ikke integreres.”

DR1’s Orientering 31.3. handler om, hvordan vi i Danmark i 90’erne tog imod bosniske flygtninge, og hvad det betød for dansk flygtningepolitik dengang og i dag?

For at få svar på spørgsmålet har P1 indkaldt de sædvanlige “eksperter”, tre universitetslektorer (i historie og antropologi) samt daværende indenrigsminister Birte Weiss, der dog nægter at kommentere dagens socialdemokratiske flygtningepolitik – nok fordi den ligger langt fra det, som hun (og de Radikale) stod og står for.

Alt sammen såre almindeligt, for ikke at sige banalt. Hvis det ikke lige var for en tidligere bosnisk flygtning, Systemadministrator Dinu Teljigovic, der dukker op i programmet omkring 1:26.

Pludseligt bliver hans eget land Bosnien invaderet af udlændinge

Han kom til Danmark som flygtning i 90’erne, men vendte senere tilbage til sit land. Og her oplever han en situation, der er vendt på hovedet. Pludseligt bliver hans eget land Bosnien invaderet af udlændinge.

Først troede han, at de var turister, men efterhånden som hans by Bihac begynder at ligne Karachi og Kabul, kriminaliteten stiger, de lokale ikke kan gå i byen med familie og børn, og alle er bange, opdager han, hvad der er sket..

“Jeg var selv flygtning, men disse mennesker…. Deres kultur er totalt forskellig. De er ikke europæere. Vi er europæere i Bosnien, der ville kunne integreres i Danmark i løbet af en generation. men de mennesker, som er her, kan ikke integreres i Danmark eller Europa, de tænker på totalt forskellig måde.”

Til spørgsmålet om hvad der skal ske med disse asiater, som er kommet til Bihac, siger han:

“Jeg synes, at vi skal sende dem tilbage til deres lande. Hjælp os med fly, og vi sender dem tilbage.”

Det er rene ord for licensen, som de sjældent høres i DR, og aldrig fra de sædvanlige eksperter og politikere, som venstrefløjens offentligt finansierede ekkokammer normalt henvender sig til, når det handler om flygtninge- og udlændingepolitik.

Og typisk kommer sandheden fra Østeuropa: “Send dem tilbage. De kan ikke integreres.”

Nationens genopstandelse?

Men noget tyder på, at Socialdemokraternes kopiering af DF’s udlændingepolitik, som skaffede dem sejren og regeringsmagten efter sidste valg, så småt er ved at slå igennem i DR

Og påskesøndags “Ordet fanger” i DR1 er et andet eksempel, der afspejler en ny politisk situation.

DF’s Morten Messerschmidt, der næsten altid i alle debatprogrammer må forsvare sig til højre og til venstre med næb og klør, var denne gang i studiet med socialdemokraten Henrik Sass Larsen, og de talte nærmest hinanden efter munden i udlændinge- og EU-spørgsmål.

Er socialdemokraterne og DR langt om længe ved at vikle sig ud af de Radikales fædrelandsfjendske kvælertag? I så fald er det patriotismens og nationens genopstandelse, vi kan fejre i denne påskeuge.

Hos mine norske venner er den store historie i dag Dansk blogger tiltalt for å dele bilde av terroroffer afledt af Snaphanen arrestert og ført bort i håndjern for å ha delt Marokko-videoen.

5 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Han rammer lige ned i det helt – HELT – centrale. Deres kultur er total forskellig. De er ikke Europæere. Men de mennesker, som er her, de kan ikke integreres! De to lektorer og Birthe Weiss må være rystet i deres grundvolde! Hele deres fundament om at bare vi hælder tilpas mange integrations milliarder, af de arme danske skatteyderes penge, ud over dem, så løser alle problemer sig! De løser dig ikke! For som Ahmed Akkari skrev så er der noget i folk fra MENAP landenes kultur, der gør, at de vanskeligt lader sig integrerer! De fleste Europæiske lande har… Read more »

Poul
Poul
1 year ago

Den ENESTE grund til at DR ca 1 ud af 1.000 gange lader en person med det modsatte synspunkt af de radikale komme til orde, er så de kan fremvise eksempler på det modsatte når nogen kalder dem røde lejesvende og lignende. De mennesker er hevet ind for at være DR’s alibi for at beholde mediestøtten, intet andet.

Limewoody
Limewoody
1 year ago
Reply to  Poul

Poul – Venstrefløjens udgave af hvad deres guruer i Frankfurterskolen kaldte for repressiv tolerance?

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Youtube forsøger bilde folk ind at denne youtube video helst ikke findes, ikke har noget reelt indhold: https://www.youtube.com/watch?v=5GlAsyeKuUU Hvor kom de bosniske muslimske flygtninge fra? Danmark har modtaget mange “flygtninge” fra bl.a. Bosnien…, eller kom de virkeligt fra Bosnien alle sammen? Godt om Danmark virkeligt slutter sit forsøg at redde hele verden, istedet forsøge at redde sig selv, hvad efterhånden er blevet en umulighed, også Danmark har en deadline for hvornår det danske folk i mindretal på dansk jord, altså uden aktiv handling, uden hjemsendelse af muhamedanerne, er løbet kørt for Danmark og det danske folk! Og hvordan skulle Danmark… Read more »

Last edited 1 year ago by Jan Ulrik Friis
mjoly
mjoly
1 year ago

I Norge fikk ikke bosnierne engang flyktningstatus, men en spesialordning med kollektiv beskyttelse, alle skulle vært sendt ut.

Svend Giønge
Svend Giønge
1 year ago

Virker Koordineret Trolderiet ! Det Biografiske Drama “Edward Munch” fra 1974 giver med dyb indlevelse et uudsletteligt indtryk af Mennesket Edward Munch og hans samtid.

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x