15
jun
Seneste opdatering: 15/6-21 kl. 1131
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Jag vill att mina barns mamma ska komma hem helskinnad”

”Häromdagen åkte jag pendeltåg på kvällskvisten. En samling med ett tiotal barn/tonåringar, killar, med afrikanskt ursprung satt och skrek och gapskrattade högljutt på tåget. De stampade i golvet och förde allmänt oväsen. Det var för mig ett asocialt beteende och något jag varken är van vid eller känner mig trygg med.

Frågor som dyker upp i huvudet då: Ska jag säga till dem? Vad kan hända om jag gör det? Är de påtända? Talar de mitt språk? Har de kniv på sig? Kan jag vänta mig att de följer efter och trakasserar mig när jag kliver av? Står deras släktingar redo att ”ta itu” med mig någonstans? Hur kan jag veta?

Nej, jag vet inte vad som skulle hända. Alla osäkerheter gör att jag förblir tyst. Jag flyr hellre än illa fäktar. Jag försöker ignorera det, lämna vagnen eller gå av tåget. Med tanke på hur många fler i vagnen som inte sa till dessa ungdomar, så tror jag det fanns många fler som tänkte som jag i vagnen.

Hade jag trott att ungdomarna på tåget haft samma bakgrund som jag, är sannolikheten större att jag hade lagt mig i på något sätt.

Om vi talat samma språk, så skulle vi åtminstone förstått varandra genom det. Sannolikheten vore också större om de gått i svensk skola och ”badat” ordentligt i den kultur och värderingar som råder i det svenska samhället.

De skulle alltså då i alla fall förstå varför de blev tillsagda, och även deras föräldrar, om de skulle få kännedom om saken. Med stor sannolikhet hade de då inte heller någon klan bakom sig som sysslar med egen ”rättsskipning”, eftersom det inte har varit vanligt i Sverige med sådant, o.s.v.

Självklart tänker jag också på hur brottsligheten utvecklats i vårt samhälle, med skjutningar, bomber och andra våldsdåd. Det är inte gemene infödd svensk tonåring som går beväpnad på stan. Eller som dominerar i gängkriminalitet och liknande.

Vi har fler människor än på länge i Sverige som saknar gränser. De bränner ner socialtjänstens bilar, eller rånar barn. Vill jag bli deras offer? Nej. Jag vill att mina barns mamma ska komma hem helskinnad.

Baserat på samma känsla av osäkerhet och otrygghet väljer jag av olika skäl bort vissa färdvägar hem med kollektivtrafiken, vissa gallerior, torg, stadsdelar, städer. Jag lämnar, fysiskt, delar av Sverige. Med denna mekanism så krymper mitt Sverige.

Jag varken vill eller kan ändra mina mest basala instinkter för att få ett annat utfall. Och jag har ingen ork eller vilja att förändra min personlighet eller beteende, eller den samhälleliga kultur jag växt upp med och uppskattar.

Jag tycker helt enkelt om både hur jag själv är och hur Sverige var förut. Och jag tror att det finns en hel del människor här som tycker som jag om Sverige och sig själva.

I den politiska debatten talas det om segregation som en mystisk ond ande som ska ”bekämpas”. Men segregationen är bara resultatet av människors beslut och beteenden. De använder den frihet som de (ännu) har. I dessa beslut spelar sådant som kultur, värderingar, ursprung, språk och tillit en viktig roll. Handlar inte om illvilja, utan om att vi är människor.

Detta hade jag gärna hört våra högsta politiska makthavare i landet kommentera.”

Josefin Utas är tidigare politiskt aktiv i MED, numera samhällsdebattör och Slöseriombudsman. Hon skriver om vårt Sverige, som krymper i spåren av att multikulturen breder ut sig, segregationen ökar och rättssamhället viker för olika klansamhällen. Inlägget är ursprungligen publicerat på hennes FB-sida:

Nyhetsbyrån

4.3 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago

Selv var jeg 2020 med toget Kastrup-Hässleholm, det gør jeg aldrig mere, som at befinde sig et sted imellem Afrika og Mellemøsten, selv om toget reelt går imellem Danmark og Sverige, fyldt af store horder uden hensyntagende unge mænd fra Mellemøsten der gjorde alt for at både høres og synes, sproget højlydt arabisk!!! Sverige er ikke længere Sverige, også mange spørgsmålstegn hvor Danmark befinder sig at islamisterne frit kan krydse grænsen til Danmark fordi de har svensk opholdstilladelse sådant er en trojansk hest, må øjeblikkeligt stoppes, må aldrig gælde fri indrejse i Danmark og det øvrige Norden! Tror vi danske… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
5 months ago
Reply to  Steen

Enig en nordisk pasunion må ses over, den kunne og kan kun fungere fordi det nordiske folk er verdens fredeligste mest lovlydige folk, derfor må den kun i fortsættelsen gælde et etniske nordiske folk for at den kan fungere, at Sverige har ødelagt sig selv, må ikke ende med også at ødelægge de andre nordiske lande, som også Marina beretter er Norge ved at gå samme vej som Sverige, for globalister er intet helligt, at fremmede ødelægger hvad der ellers altid var Norges største festdag, om en islamist befinder sig i Sverige, må denne for alt i verden forhindres i… Read more »

Last edited 5 months ago by Jan Ulrik Friis
Marina
Marina
5 months ago

Jan Ulrik Friis. Jeg er enig i, at det tidligere herlige nordiske samarbejde er på vej ind i en ny fase, men det skyldes både svenske og norske forhold. På Norges nationaldag går og danser tidligere afrikanere med den rigtige hudfare i hurtigt voksende mængder – både mænd og kvinder – nu rundt i gaderne iført norske “nationaldragter” og med deres hjemlandes flag. De har erobret nyt land. Hvor dragterne tidligere for det meste var håndbroderede og gik i arv, kan de nu købes i absolut uautentiske fantasidiscountudgaver made in China. Det gør mig ondt at se, jeg har flere… Read more »

Marina
Marina
5 months ago
Reply to  Marina

rettelse til næstsidste linje: folkedragter.

Marina
Marina
5 months ago
Reply to  Marina

Endnu en rettelse: Theutenberg.

Den Nervøse
Den Nervøse
5 months ago

Sverige bryder sammen! Spørgsmålet er bare hvordan et sammenbrud ser ud. En pludselig voldsom konfrontation, eller bare en langsom død, hvor samfundsorgan efter samfundsorgan langsomt holder op med at fungerer! Jeg tror egentligt på det sidste, og hvis der kommer et opgør, så kommer det 20-30 år for sent! Det er trist at være vidne til, og bør være en advarsel til os, men desværre tror jeg vi har skyklapper på!

Jørgen Nielsen
Jørgen Nielsen
5 months ago

En flygtningestrøm af etniske svenskere er måske ikke så fjern en tanke.
Tal med svenskere uden for Sverige og hør hvordan de misunder Danmark. Selv om Danmark ikke længere er så langt efter Sverige.

Træt
Træt
5 months ago

Nu har svenskerne jo de-facto offentlig stemmeafgivelse, så kun svenskere, der kan bevise at de har stemt på Sverigedemokraterne eller Alternativ för Sverige, bør kunne få asyl i Danmark.

Maggan
Maggan
5 months ago

Jag tror att en stor del av svenskarna planerar att förr eller senare lämna Sverige. Jag väntar till valet 2022. Blir det ingen positiv förändring då så är hoppet ute.

andre sandgaard
andre sandgaard
5 months ago

300 – A Beautiful Death – YouTube I det mindste ved vi hvordan vi skal dø bare ikke hvor det blir… ILL KILL MANY PERSIENS

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x