29
jun
Seneste opdatering: 29/6-21 kl. 2323
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Tror Sverige fortfarande att man kan förhindra katastrofen? Jag vet inte”

Den nye webavis Bulletin har haft en omtumlet start med flere skift af chefredaktører og direktører.  Ansatte har beskrevet sig sig som ‘liberalt konservative’ til ‘anstændigt venstreorienterede,’ der er ‘modstandere af racisme.’ Paulina Neuding beskrev i starten forebilledere som New York Times och Wall Street Journal. De fleste af avisens kronikører er dog mere eller mindre tydeligt højreorienterede selvom de måske ikke helt er det på Jalvings måde. Det bliver vældig spændende at se om dansk og svensk konservatisme kan spændes for samme vogn. Avisen bringer idag et interview med Jalving og hans første leder:

Mikael Jalving har de senaste tolv åren skrivit opinionstexter för Danmarks största tidning Jyllands-Posten. Nu blir han ny kolumnist på Bulletins ledarsida. Jalving har under lång tid följt utvecklingen i Sverige. – I Sverige har vänsterkanten en större kontroll över opinionen än i Danmark. I Danmark finns det en större diversitet, mer mångfald, i den politiska debatten, säger Mikael Jalving till Bulletin.

Man har tidigare haft en mycket stor diskrepans mellan eliten och vanligt folk i Sverige. Den diskrepansen kommer kanske att bli mindre allt eftersom verkligheten pressar sig på och fler i maktposition förstår att Sverige är på katastrofkurs, och att man måste göra något annat om man vill rädda det igenkännliga Sverige som har existerat i många hundra år. Historikern Mikael Jalving ny kolumnist på Bulletins ledarsida

Mikael Jalving: Inte lätt att vara sosse, vare sig i Danmark eller Sverige

Invandringspolitik – eller utlänningsfrågor som vi säger här – är fortfarande alfa och omega i dansk politik. Och här har Socialdemokratiet hamnat i korseld, beskjutna från flera håll, bara under de senaste veckorna. Från vänster pressas regeringen av den nya identitetspolitiska ytterkanten, som talar om mänskliga rättigheter, asyl och sociala orättvisor. Från höger kritiseras Mette Frederiksen för att inte göra tillräckligt för att bekämpa islamiseringen och begränsa invandringen. Dessutom anklagas statsministern för att vara nationalistisk och reaktionär – av röster inom hennes eget parti…….Socialdemokratin har hamnat på en mycket obekant plats: i verkligheten. Mikael Jalving: Inte lätt att vara sosse, vare sig i Danmark eller Sverige

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Nydahl
1 year ago

Problemet med Bulletin, också nu efter nystarten, är att den inte på en enda punkt skiljer sig från msm. Varje krönika, artikel och diskussion sköts precis som de medverkande författarna och journalisterna skötte det på sina tidigare arbetsplatser. Inga avvikelser ö.h.t. Skulle de bli ett alternativ fick de skärpa sig och vässa både argumenten och texternas innehåll. Ändå hyser jag stor respekt för sådana som Dan Korn, Lars Åberg och Caroline Dahlman. Sedan får vi ju se om Jalving kan göra något åt saken. Han är alltid intressant att läsa, men huvudtendensen i Bulletin är socialliberal, och det har vi… Read more »

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x