20
jul
Seneste opdatering: 20/7-21 kl. 2206
10 kommentarer - Tryk for at kommentere!


Korsholmen vid Ivösjön. Mobilfoto: Thomas Nydahl

Valde svenska folket verkligen det vi nu lever under?

Det nya Sverige vill jag inte leva i. På Korsholmen talar jag med en man som är något äldre än jag. Han minns sina somrar i en vik, dit arbetarklassens barn alltid cyklade om somrarna. Det var hans Sverige. Han vill inte heller leva i Det Nya. Jag drar mig till minnes det Malmö där barnen kunde vara utomhus utan risk att bli skjutna.

Måndag eftermiddag i min nuvarande stad: en man blir nedslagen, svårt misshandlad och rånad. Förbipasserande tror att han är sjuk och larmar ambulans. De ser direkt vad som hänt. I grannstaden sprängs en bil natten till måndagen. En bil ytterligare sprängs natten till tisdagen.

Jag flydde Malmö på 1980-talet för att jag och familjen skulle slippa Det Nya Sverige. Det hann ikapp oss. Nu är det barnbarnen som fruktar det här. Överallt finns det skäl att frukta det. Inte minst i dess våldtäktsform.

Det rimligas konst står sällan att finna i det mänskliga. Det mänskliga formeras under olika ismer, ger sig själv namn som ska lysa mot omgivningen, men oavsett vad den kallar sig slutar den i samma självmotsägelse: ingen frihet eller all frihet, beroende på vem som skriver ner berättelsen, all frihet eller ingen frihet, som pendelrörelsen mellan individen och massan, eller som den mellan boktryckeriet och tortyrkammaren. Varje system jag sett i mitt liv har uppvisat samma typ av absurditet: inbyggt i dess författningar har det, bakom alla de vackra orden, funnits mekanismer som antingen bejakat tygellöst barbari eller total frånvaro av tanke-, yttrande- och tryckfrihet.

Valde svenska folket verkligen det vi nu lever under? Den bistra sanningen är ja. Svenska folket gick snällt till valbåsen och kommer att göra det igen. Någon erfarenhetens visdom existerar inte.

Thomas Nydahl

5 12 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
10 months ago

Det er let at følge desparationen, hvor flytter eller flygter man hen, når landet bryder sammen? Skal vi danskere opleve etnisk svenske flygtninge? Og hvor skal de, og vi så flygte hen når Danmark 10- 20 år senere også er en fejlslagen stat? Storbritanien? Tyskland? Frankrig? Eller et andet Vesteuropæisk land? Nej om 20 år er de også fejlslagne stater, skal vi virkelig flygte til Ungarn eller Polen, de lande som vores politikere i dag hader, men som måske, deres fejl til trods, er de eneste der agerer fornuftigt?

morten hansen
morten hansen
10 months ago
Reply to  Den Nervøse

fedt hvis de kommer forstill dig et had de må tage med sig til muslimerne i danmark efter de har måtte flygte fra dem i sverige,,hvem ved vi kan måske lave en bytte handel vi tager 1 -2 millioner svenskere ,,så tager sverige vores velfærds turister 500000.. alle er glade nok bare ik de danske muslimer, deres mission ville jo værer slået fejl, da de ikke fik erobret danmark,,,men de må så ta til takke med sverige,, der også så meget plads…så kan de sidste svenskere der ikkke flygter,, rende og arbejde for 2-4 million jalla der sider på deres… Read more »

Skåning.
Skåning.
10 months ago
Reply to  Den Nervøse

NEJ !

Vi skall inte fly !

Hjälp till med att åter finna vår vilja och stolthet.

Uppmana dina Medskandinaver att försvara våra länder.

Hilsen fra en nabo.

Svensk Skåning.

Den Nervøse
Den Nervøse
10 months ago
Reply to  Skåning.

Skånelandene kunne komme tilbage til Danmark og så kunne muslimerne rejse til restSverige! 😉

Ole Mejlstrøm
Ole Mejlstrøm
10 months ago
Reply to  Den Nervøse

Er egentlig enig med dig, men grænsen mellem Skånelandene og Rest-Sverige ville blive som grænsen mellem USA og Mexico…Utæt og hullet som en si!!!

Selvom vi deporterede alle de mørke med svensk pas til Rest-Sverige, ville de overrende os og Skånelandene!

Margrethe
Margrethe
10 months ago

Hvad f….. er der i vejen med folk, når det er så helt og aldeles umuligt for dem, at se sammenhængen mellem dét, de i stigende grad erfarer og dét, de stemmer på? Pappet, som den sammenhæng bliver skåret ud i, bliver bare tykkere og tykkere, men intet siver ind hos flertallet. Intet. Hitler, Stalin, Mao og resten af slænget kun godt have sparet sig deres uhyre brutale terror. De kun blot have messet med kælen stemme i datidens radio ” Stem på os – og kom ind i varmen”. Igen og igen og igen – og så havde folk… Read more »

Ming
Ming
10 months ago

Citerar ur ett inlägg på Fejan: “Mig veterligt har inget parti gått till val på parollen “Nu förstör vi Sverige genom massinvandring!”. Jag har aldrig sett en valaffisch med det budskapet. Däremot har samtliga partier utom SD haft skrivningar om öppenhet, jämlikhet, ett Sverige för alla och liknande floskler. Vilket naturligtvis kan uttolkas som det mera brutala budskapet att Sverige ska förstöras. Men det har alltid funnit nyanser hos olika partier som väljarna klamrat sig fast vid likt halmstrån. Med hopp om en förändring som mynnat ut i att Löfven sitter kvar som statsminister, toppstyrd av miljöpartiet och med stöd… Read more »

Last edited 10 months ago by Ming
Ming
Ming
10 months ago
Reply to  steen

“It is among the evils, and perhaps not the smallest, of Democratical Governments, that the people must feel before they see.”

George Washington (till David Humphreys, March 8, 1787)

Ty majoriteten av människorna, både män och kvinnor, bedömer endast direkt självupplevda realiteter, och först då väger de in dem i sin världsbild.

Förmågan att av iakttagelser göra 1. tankeexperiment om resultatet av dessa iakttagelser i tangentens riktning och 2. inse vad som krävs för att bryta riktningen är endast ett fåtal förunnat.

—-

Long time no see indeed.

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x