26
jul
Seneste opdatering: 27/7-21 kl. 1059
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tisvildeleje Strand, julen 2013 © Snaphanen.dk, klik f. helskærm

Politisk semestertystnad

Af Thomas Nydahl

Det råder semestertystnad i politiken. Det enda vettiga som sägs och skrivs befinner sig långt från maktens korridorer och rum.

Den som ville ha sin dos kunde följa norsk televisions direktsändning från Utøya. Om det ska jag tiga eftersom den dårskap som manifesterades där för tio år sedan tog så många liv. Däremot rekommenderar jag läsning av Peder Jensens tillbakablickande text här. Det obehagliga är att Peder drogs in i misstankarna kring Breiviks terrordåd för att denne som gärningsman och massmördare citerat Peders texter, skrivna under signaturen Fjordman.

Peder varken kände till Breivik eller hade något med honom att göra, ändå har han behandlats mycket illa i sitt hemland. När han gav ut boken Vitne til vanvid skrev jag här om den. Jag träffade honom för flera år sedan i Köpenhamn, i samband med en Lars Vilks-föreläsning, och han gav intrycket att vara en mild, vänlig och bildad ung man.

En underton av humor hittar man också:

“Hundretusender av mennesker fra India til Australia har lest mine essayer uden å skade en spurv på grunn av det.” (Citaten från Peder Jensens bok)

Så även om det råder semestertystnad finns det skäl att sätta sig in i den politiska terror som Breivik stod och står för.

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Igår det brutale knivstikkeri, hvor islamiske lystmordere stod i klynge ved Speakers’ Corner, ventede på chancen at dræbe, det lykkedes ligeved og næsten! Jeg kommenterede i blogsporet i London avisen Breitbart, mit indlæg slap naturligvis aldrig igennem Breitbart’s granskning og censur, en ellers ordentlig og redelig kommentar, syntes selv godt gået at så lidt behøves jeg at skrive for ikke at slippe igennem Breibart’s granskning: “UK helps such terrorists / murderers from Syria and Africa with housing and work, UK is sick! STOP IT, turn back the clock!” Utøya egentligt et ganske godt eksempel på hvordan det vil gå hele… Read more »

Marina
Marina
1 year ago

Det bør vel nævnes, at Peder Jensens bog blev finansieret af en liberal norsk organisation. Personlig har jeg aldrig fundet de kvaliteter i Jensens tekster, som Thomas Nydahl nævner, skønt jeg i høj grad er ulykkelig over den muslimske indvandring og finder den destruerende for europæisk kultur og vore fædrelande. Jensens tekster forbryder sig mod de mest elementære regler for akadeisk diskussion, og det fortæller jo noget om norske universitetsforhold, at han ikke selv ser det. Det fortæller desværre også noget om islamkritikken, at den længe var aldeles ukritisk overfor egne “producemter”. Det probem mener jeg, at vi er på… Read more »

Santor
Santor
1 year ago
Reply to  Marina

Statistikkerne taler deres tydelige sprog. Mænd tilfører i snit samfundet ( det Danske ) Ca. 1.2000.000 Dkr i en gennemsnitlig livstid. Kvinder koster i snit samfundet 600.000 Dkr. flygtninge/indvandre koster i snit samfundet 1.200.000 Dkr Find selv tallene – google er din ven. Det er på tide at der indføres ligestilling i forholdet mellem mænd og kvinder. Vi kan starte med at kvinder får samme straf som mænd, for den samme forbrydelse. Vi kan starte med at fraskilte kvinder uden børn må klare sig selv, altså ingen hustrubidrag. Det hører en fortid til hvor kvinder IKKE var udearbejdende. Vi kunne… Read more »

Mariana
Mariana
1 year ago
Reply to  Santor

Min kommentar fik ikke lov at stå mange sekunder på skærmen, før end den røg ned i rækken og fik en af de sædvanlige nedgørende kommentarer, hvor afsenderen end ikke havde opfattet, at jeg ikke skrev om ligestilling men om kvinders intellektuelle formåen. Jeg er da sikker på, at mænd langt overgår kvinder, når det gælder snavsede jobs. Vi er mere i rengøringsbranchen. På den anden side tilslutter jeg mig den mening, at hvis det var mænd, der fødte børnene, ville de aldrig få mere end et barn, og vi ville forlængst have fået helt anderledes effektive midler til at… Read more »

Thor
Thor
1 year ago
Reply to  Mariana

Jag ser fram emot dina egna islamkritiska texter.

Marina
Marina
1 year ago
Reply to  Thor

Der har allerede været mange tusinde, men her på stedet er det kun den snævre kreds omkring Trykkefrihedsselskabet, der tæller. Det ligger i selskabets DNA at man ikke regner med andre og kun hylder en mening. Jeg må have været en af de første i Danmark der modtog en skriftig dødstrussel og målrettet gik efter Naser Khader, mens Trykkefrihedsselskabet og Kim Møller suppleret af norske venner sleskede for ham og havde stor morskab af at citere fra en slibrig fransk roman om kvinder som hjernedøde sexslaver. Blev forsøgt dumpet på uni og sidst udsat for alvorig digital kriminalitet, som jeg… Read more »

Arne Rud
Arne Rud
1 year ago

Som langtidsledig sagde jeg ja til et job som medhjælper hos en vicevært i Sønderris og senere hos pedeller ved Handelsskolen, derfor kan jeg i dag skrive:
“Pensionerede boldspillere som Jens Peter Hansen og Egon Jensen er bedre som vicevært- og pedelmedhjælpere end som bankbude.”
Sundhedsbutikker er sundere end supersygehuse, hvor Den pædagogiske Brugsforening er en sundhedsbutik med en sundhedsplejerske som kassemand og en fysioterapeut som kassedame, der indretter butikken med ældrevenlige indkøbsvogne og ældrevenlige varer på ældrevenlige hylder.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x