26
aug
Seneste opdatering: 26/8-21 kl. 1358
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Foto:Niels Lillelund: “… i Foghs fjerne blik ved muren findes konturerne af Europas moderne ulykke.”

Fogh peger 70-75 år tilbage på Tyskland, Japan og Sydkorea som succeshistorier

Af: Bent Jensen, professor emeritus dr. phil

Det er forståeligt, at Afghanistan-veteraner og deres familier er stærkt berørt af den amatøragtige, kaotiske og ydmygende amerikanske tilbagetrækning fra det krigshærgede land – især dem, der har mistet et familiemedlem eller har en overlevende med stærke traumer. De føler, at de er blevet svigtet, og at deres indsats har været forgæves. Præsident Biden og hans rådgivere har handlet ensidigt og uden at rådføre sig med de andre lande i krigskoalitionen, som har været nødt til at følge trop. Mens det hele skred sammen, og den hjælpeløse Biden offentligt løj, var vicepræsident K. Harris længe usynlig, hvorpå hun grinende fløj til bl.a. Vietnam, mens den ledende demokratiske politiker Chuck Schumer ligeledes grinende dansede rundt i New York. Overklassen har sit på det tørre.

Hvis man gør en indsats i en god sags tjeneste, fordi man troede på sagen, er det aldrig forgæves. Heller ikke, når det ender, som det gjorde i Afghanistan. Dygtige og modige danske soldater gjorde, hvad de kunne, fordi de troede på, at de herved kunne bidrage til at styrke Danmarks sikkerhed og gøre livet bedre for den afghanske befolkning. Denne indsats vil de og deres familier altid kunne være stolte over trods de smertelige tab, de har lidt.

Jeg så på BBC forleden et interview med en jævn og klog engelsk kvinde, der har mistet sin søn i Afghanistan. Hun var både ulykkelig, bitter og vred over præsident Bidens beslutning og brugte også udtrykket, at hendes søn var død forgæves. Hun talte med foragt om politikere, der selv hytter sig, mens de leger med andres liv og skæbne. Og ”andre” er i hvert fald for Englands og USA´s vedkommende underklassen. Jeg ved ikke, om det er anderledes i Danmark, men har svært ved at tro det.

Hvis jeg skulle give de sørgende og forbitrede et råd, skulle det være at vende vreden mod politikerne. De har lige nu travlt med at forsvare sig og fortælle historier om, at den danske militære indsats har bidraget til Danmarks sikkerhed, at koalitionen har afværget så og så mange terroraktioner i Vesteuropa, og at det indtryk indsatsen har gjort på afghanske kvinder, ikke vil forsvinde, men på længere sigt bidrage til at gøre Afghanistan til et bedre sted for afghanerne. Anders Fogh Rasmussen bidrager til løjerne ved fortsat at tro på, at vi kan indføre demokrati ved militære interventioner. Han peger 70-75 år tilbage på Tyskland, Japan og Sydkorea som succeshistorier. Men det var jo noget ganske andet end fiaskoerne i islamiske klansamfund i Mellemøsten

Tror politikerne selv på de historier? Hvis vi andre skal tro på dem, kræves det i hvert fald dokumentation for de afværgede terroranslag. Hvordan udviklingen bliver i Afghanistan, må vi se. Det er dog svært at forestille sig, at Taliban vil opfylde de danske drømme.

Men der er en anden side af spørgsmålet om Danmarks, Vesteuropas og USA´s sikkerhed, som politikerne og de dominerende medier stort set aldrig nævner – de millioner af muslimer med deres imamer, som politikerne i de senere år har importeret til de vesteuropæiske lande. De udgør en langt større trussel mod de vesteuropæiske lande end nogle ørkenkrigere i Langtbortistan, både som rekrutteringsbase for terrorister og som problemskabere på stort set alle områder i samfundslivet.

Anders Fogh er vred over, at udlændingespørgsmålet – dvs. islam – i det hele taget nævnes i forbindelse med NATO´s nederlag i Afghanistan. Følger han da slet ikke med i de kæmpeproblemer, indvandrere fra islamiske områder inklusive Afghanistan har skabt i de vesteuropæiske lande – ikke mindst for europæiske kvinder? At der blandt de evakuerede afghanere, som har ”hjulpet Danmark”, var to udviste kriminelle afghanere er en kontant tragikomisk kommentar til Foghs og Rosa Lunds (Enhedslisten) drømmesyner.

Af Bent Jensen

5 6 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
E. Frederiksen
E. Frederiksen
3 months ago

Anders Fogh’s manglende viden/indsigt i islam’s indflydelse på problemerne er uhyggelig.

Marina
Marina
3 months ago
Reply to  steen

Ja, det har vi jo erfaret, og det var derfor Fogh nævnede det.

Finn A.Skov
Finn A.Skov
3 months ago
Reply to  steen

En dum levebrøds politiker der spiller “klog”
Endnu en klovn der prøver at lægge røgslør ud over de deres gentagne fejltagelser.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
3 months ago

Nu er vandet i lögn-åen farvet rødt af blod og begynder at rådne.
Hvad tror i der sker når Talibaner / IS starter med at vise halshugninger af amerikanere på nettet?
Sidder Joe Biden til jul, et år eller?

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
3 months ago

SKILLNADEN ÄR ISLAM!

Marina
Marina
3 months ago

JA!

Men hvor meget vidste vi om islam for 20-30-40 år siden?

Finn A.Skov
Finn A.Skov
3 months ago
Reply to  Marina

Tilstrækkeligt!
Har været i muslimske lande for halvtreds år siden, og blev grundigt vaccineret mod islam.

Christian Hansen
Christian Hansen
3 months ago
Reply to  Finn A.Skov

Det har jeg hørt andre sige, men de fleste af os vidste meget lidt og havde heller ikke adgang til moderne og hæderligt oplysende litteratur om emnet. Det samme gælder politikerne.

Det er nemt nok at rakke folk ned på de sociale medier,når man ikke selv tager ansvar og fx lader sig opstille for et parti.

Hvis det havde stået til Steen Raaschou, var Rasmus Paludan blevet statsminister, og så havde der med garanti været lodret nedgang i statsfinanserne, så at bloggere på konstant offentligt understøttelse var blevet en saga blot.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
3 months ago

Du har just faldet i din egen fælde, du rakker jo ned Steen Raaschou her på et socialt medie.
Skærp dig lidt, tak.

Christian Hansen
Christian Hansen
3 months ago
Reply to  Peer Pedersen

Nej, jeg rakker ikke Steen Raaskou ned, jeg ved ikke noget om hans økonomiske forhold. En opfordring til at vende vreden mod politikerne er en gratis omgang, for det sker jo hele tiden. Stod det til mig, skulle vi i langt højere grad rette vores vrede mod de vælgere, der stemmer på dem samt mod dem, der får deres gode betaling for at oplyse os og politikerne, og hvoraf langt de fleste har svigtet. Her tænker jeg især på journalister og de forskere, der undlod at advare os mod islam. Men også rådgivere af forskellig art, for dem er politikerne… Read more »

Arne Rud
Arne Rud
3 months ago

Hvorfor vil Folketinget have barnebrude i Danmark?

Limewoody
Limewoody
3 months ago

Tidligere statsminister og generalsekretær for NATO (!!!!) illustrerer med al ønskelig tydelighed sin mangel på basal historisk viden. Tyskland og Japan var efter anden Verdenskrig slået militært og mentalt af en fjende som krævede betingelsesløs overgivelse. Hitler var død og hans håndlangeres forbrydelser afsløret og straffet. Den japanske kejser blev pillet ned fra sin gudestatus og gjort til en almindelig menneske og de massive japanske krigsforbrydelser retsforfulgt og straffet. Den sydkoreanske stat har kun overlevet pga. massiv amerikansk tilstedeværelse vis a vis det kommunistiske styre i nord hhv. Kina og Sovjet. Det store problem er man aldrig gik i krig… Read more »

Træt
Træt
3 months ago
Reply to  Limewoody

USA blev jo også opbygget af tyske og skandinaviske udvandrere, så der skulle ikke så meget til for at opbygge et velfungerende Vesttyskland, og den strenge japanske livsholdning er et fremragende grundlag for at skabe et teknologisk mirakel.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
3 months ago
Reply to  Limewoody

USA og NATO ville i krig ene og alene for krigens skyld, nu fik de sig en voldsom blodtud i Afghanistan!

Islam kan knækkes i et eneste træk, ikke min ide, planen ligger allerede på bordet at fjerne islam relateret virksomhed, venter kun på at USA og NATO blev krigstrætte, USA og NATO kommer med sikkerhed til samme erkendelse, unødvendigt med krig, verden kan vinde over islam uden krig og islam kommer at ramle som et korthus!

Marina
Marina
3 months ago

Nu slipper jeg for at skrive det læserbrev, der har rumsteret i mit hoved i de senere dage, fordi jeg havde det elendigt med Morten Messerschmidts dom. Den giver ingen mening, synes jeg, for hvor er motivet? I det mindste måtte man dog forvente lidt varme fra partitoppen,når han skaffede penge til partiets sommermød, og 98.000 kr. er trods alt en slat penge.Desuden sagde alle mine instinkter mig, at Thulesen Dahl og Skaarup talte usand i retten. Eller som Berlingske skrev skar benene af Messerschmidt. Der var et udtryk i Skaarups øjne, som viste, at noget er helt galt. Med… Read more »

Den Nervøse
Den Nervøse
3 months ago

De døde forgæves, sådan er det når man taber en krig, og det er jo det vi lige har gjort!
Grunden til at Fogh nævner 2. Verdenskrig og Korea krigen, er at det faktisk er vestens eneste succes. Det er stort set kun Falklandskrigen hvor Briterne smed Argentinerne ud efter at de havde invaderet øerne! Der har ikke været nogen succesfulde krige mod den muslimske verden siden briterne slog Osmannerne i palæsina i første Verdenskrig! Når vi lægger os ud med muslimske lande så taber vi! Det kunne vi måske lære noget af!

Marina
Marina
3 months ago

Anders Fogh Rasmussen er i høj grad en mand af sit miljø og det hårde og fantasiforladte slid, som en stor del af hans barndom gik med på familiens gård. Han var den rette mand på rette plads, da han som statsminister skulle stå fast under Muhammedkrisen, og jeg vil også mene, at han har været med til at booste den danske selvfølelse ikke så lidt, og at det har givet bonus ift. udlandet. Men nogen stor tænker er Fogh ikke, kun en stor slider, som han blev opdraget til at være. Jeg kender typen ud og ind, i mine… Read more »

Marina
Marina
3 months ago
Reply to  Marina

Rettelse: Ikke murer og omgang men mure og omfang. ;))

Nielsen
Nielsen
3 months ago

Hr. Rasmussen skrev “Minimalstaten” og gjorde ifølge anden kommentator stik modsat af hvad han selv prædikede.
Er der nogen grund til at tro på hvad røvhullet udspyr nu om dage? Jeg tænker NEJ og har ingen tanker om at høre mere om hvad den gemene sjover går og gør. Jeg vil altid hellere se hans hæl end hans tå. Lidt lige som jeg har det med Carsten Jensen og Dhimmi Radio folk.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
3 months ago

Varför räcker det inte med att FOLKET blir tillfrågat i en fråga som i högsta grad berör FOLKET!

Christian Hansen
Christian Hansen
3 months ago

Hvilket folk?

Danmarks Radio bestiller jo ikke andet end at dyrke “folket”, dvs. underklassen som en skriver nedenfor.

“Folket” er i Danmarks Radio dem med den laveste intelligens og den dårligste og mest fladpandede smag. For slet ikke at tale om alle dem, der har mærkelig køn, som de fleste af os ikke gider at høre om og SE.

“Folket” er blevet en stor blævrende gople, der ikke tænker længere end til tryghed, som vil stryges med hårene og dyrker gråden som en hellig grad.

Peer Pedersen
Peer Pedersen
3 months ago

Du har helt ret, ‘folket’ mener og gør som de får besked om gennem medier.
Tro sgu jeg ska se ‘The Blob’ i aften, en gammel folkelig Sci-Fi film fra dengang da kvinder var kvinder og mænd havde hår på brystet.

Arne Rud
Arne Rud
3 months ago

Der er ingen leg og intet virke i DUI-Leg og VIRKE, men Landslejre hos Spejderne har ingen pædagogiske problemer af nogen art, her er forældre ledere, instruktører, trænere og lejrtanter, og som erfarne overlærere bor de i et boligkvarter som en højskole, hvor forenings- og hobbyklubber træner børn og unge i mesterlære som bydrenge, lærlinge og hjemmehjælpere hos æresmedlemmer, hvor erfaren mand er god at gæste, som studievejleder for bydrenge, lærlinge og hjemmehjælpere. Æresmedlemmer i foreninger og klubber er også bartendere i klubhuse som værtshuse.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x