30
aug
Seneste opdatering: 31/8-21 kl. 2140
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Jeg vender aldrig tilbage til Afghanistan”

Præsten Helena Edlund er rejst til Oslo for at tale Afghanistan i studiet. Der er meget Afghanistan i øjeblikket, men hvis jeg kun skulle nøjes med én ting, skulle det være hende. Det er eminent interessant, og det er glædeligt at hun netop er blevet tilknyttet Document som Sveriges-kommentator. Doc-TV: «Hvorfor falt Kabul?»

Fra Marx til Muhammed

af Henrik M. Jensen

(Hvis kommentarerne lukker, er det en teknisk fejl og ikke mig. Arbejder pĂĄ det)

Det er snart 30 år siden, at teolog og TV-vært Jørgen Thorgaard døde. Han nåede lige at opleve murens fald og kommunismens sammenbrud og stillede i den anledning et spørgsmål: Hvor vil de venstreorienterede søge hen, når de ikke har kommunismen at tro på? Og han tilføjede: Vil de gå over til muhammedanismen?

Her var Jørgen Thorgaard profetisk, for skønt de færreste har gĂĄet sĂĄ vidt som at konvertere, har venstrefløjens holdning til religionen, der i egen indbildning er blevet ĂĄbenbaret af ærkeenglen Gabriel, været meget tolerant og imødekommende. Og det er mærkværdigt i betragtning af, at kommunismens gudløse profeteter Marx og Lenin kaldte religion for “Opium for folket”.

Den gamle kommunist

Men efter 1989 blev “multi-kulti” den nye trøst for mange gamle kommunister. En slags religion, drevet af grænseløs tolerance og ĂĄbne grænser for alt, hvad der kom til landet med eksotiske indvandrere, herunder de mest reaktionære og feudalistiske ideer direkte fra den arabiske ørken.

Og derfor undrer det ikke, at en gammel kommunist for nylig optrådte i andægtig og ydmyg bedestilling,
Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm, som i 80’erne var international sekretær i Danmarks Kommunistiske Ungdom.

I et interview i Socialistisk Arbejderavis september 1989 udtalte han bl.a., at

“Vi har haft en lidt dogmatisk udlægning af hvad Lenin mente med revolution, da han formulerede det i 1917. Lenins revolutionsteori var allerhelvedes gyldig i 1917s Rusland, fordi den faktisk virkede.”

“I har tolket oplæggene til DKUs landsmøde i retning af, at vi har aflyst klassekampen. Og der synes jeg virkeligt, at I gĂĄr galt i skoven.”

Få måneder senere, da Sovjet og østblokken brød sammen, gik kommunisterne helt galt i skoven, og her var den totalitære og bogstavtro muhammedanisme, som forudsagt af Thorgaard, et nærliggende alternativ for kuldsejlede marxist-leninister.

På knæ

Og så er vi fremme ved Brostrøms ynkelige optræden på Nørrebro i Minhaj ul-Quran moskeen.

Bag denne står en bevægelse grundlagt 1980 i Pakistan af Tahir ul-Qadri , der bl.a. går ind for drab på frafaldne og etablering af en islamisk stat, som støttede Khomeinis fatwa mod Rushdie og er tilhænger af Taliban.

Den gamle kommunist Brostrøms optræden er altså logisk, men også atypisk, da han som erklæret bøsse fører sig frem i en institution, der ser homoseksualitet som en dødssynd.

Han har sikkert følt sig godt tilpas i det udelukkende maskuline selskab. Men det har næppe været gensidigt, og der var da stort set ingen, der mødte op for at lade sig vaccinere, hvilket ellers var et af formålene med besøget.

Den lange march

Søren Brostrøm er en typisk repræsentant for de venstreorienterede, der tilbage i 80’erne og 90’erne erstattede den udeblevne revolution med “den lange march op gennem institutionerne”.

Og pĂĄ samme mĂĄde har moderate muslimer indset, at de skal erstatte terror og voldsudgydelser med en fredelig, langsom magtovertagelse. For erobringen af de vantro lande er uanset midlerne som bekendt islams DNA.

Og ved at fĂĄ en fremtrædende dansk embedsmand til – i fuld offentlighed – andægtigt at sætte sig pĂĄ knæ for profeten Muhammed, har dennes missionærer scoret endnu et point.

Socialistisk Arbejderavis 1989: INTERVIEW Dialog eller klassekamp? Søren Brostrøm + Jakob Nerup

5 2 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Preben Nielsen
Preben Nielsen
2 years ago

Historikeren Ole Ravn gav i 2018 en glimrende oversigt over de fascistiske bevægelser, der havde opereret i Danmark i ĂĄrene 1930-45. Et vælgermæssigt gennembrud nĂĄede de aldrig, DNSAP fik sĂĄledes aldrig over 3% af stemmerne (1943), men medlemsmæssigt kom de op pĂĄ ca, 20,000 (DNSAP, NSAP, Wilfreds socialistiske parti etc). Det var sĂĄ 20,000 troende. Ingen af disse blev politisk aktive efter sommeren 1945, Nationalsocialismen var død og forblev død til vore dage. Modsat med marxismen.leninismen. Endnu i 1980erne kunne denne stille med en hær af en vis størrelse. DKP havde 7-8000 medlemmer, VS 3000, smĂĄgrupper som KAP, SAP, Fælleskurs… Read more »

Bente Jessen
Bente Jessen
2 years ago

Hvad foregĂĄr der i det bøssehoved…vist ikke meget. MĂĄske han tror muSSerne støtter de røde , men muSSerne støtter kun sig selv og ikke de røde og ikke bøsserne. Tø hø. Jeg ser en implosion ahead

Nielsen
Nielsen
2 years ago

Er de ikke Ă©n og den samme?
Ingen af dem syntes at forkert tænkende har nogen eksistensberettigelse.

Nielsen
Nielsen
2 years ago
Reply to  Nielsen

Hvad med Marxistiske Muslimer? De sataner finder pĂĄ alle mulige krumspring for at skjule deres voldelige tendenser. Senest Frihedspartiet.

Limewoody
Limewoody
2 years ago

PĂĄ nogle mĂĄder ligner marxismen og Muhammed og koranens lære hinanden. Begge ideologier er sært religiøse og sekulære pĂĄ Ă©n og samme tid. De sværger til ideologisk “videnskab” (som f.eks. marxistiske kapitallogikere i 80erne) og/eller studier pĂĄ islamiske “universiteter” (som al Azhar i Ægypten). Begge hævder at besidde “sandheden”, en særlig indsigt, der implicit giver en særlig magt over andre mennesker skæbne – men hvor kommunisterne kun trækker pĂĄ en legitimitet fra jordiske kilder, sĂĄ trækker Muhammed og koranen pĂĄ en guddommelig legitimitet – hvilket giver den et ideologisk forspring. MĂĄlet er at erobre den ganske verden – med ethvert… Read more »

Palle Almindsø
Palle Almindsø
2 years ago

Pinligt og forstemmende men ikke overaskende. Socialister og kommunister har dybest set ikke noget imod totalitære styreformer, nĂĄr blot de har den rigtige farve. Se pĂĄ hvad de har støttet op igennem 1900-tallet. http://www.nomos-dk.dk/roedterror/detsagdevenstrefloejen-terror.html – Sartre sagde en gang i 60`erne at enhver antikommunist er en hund. Læs Kommunismens Sorte Bog, her stĂĄr det hele : https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/kommunismens-sorte-bog

Den Nervøse
Den Nervøse
2 years ago

Jeg hæfter mig egentligt ikke så meget ved at Søren Brostrøm blamerede sig, det var måske forventeligt, men han er et tydeligt eksempel på at “gamle” kommunister har sat sig på magtfulde stillinger rundt omkring i den offentlige sektor. Det er fagbevægelsen, den offentlige administration, folkeskolen, gymnasierne og de højere læreranstalter, og åbenbart også sundhedsstyrelsen.
Derfor bliver det en voldsom kamp at fĂĄ formindsket den offentlige sektor, for kommunisterne lever og ĂĄnder for og af den offentlige sektor! Deres DNA er simpelthen den offentlige sektor.

Marina
Marina
2 years ago
Reply to  Den Nervøse

Det har du ret i. Brostrøms karriere er et af mange eksempler på sære forfremmelser.

Han er jo gynækolog og derfor uden de særlige kvalifikationer, som man kunne forvente af en mand i hans stilling. Som ofte fremført i debatten.

Ida Auken og Astrid Krag er andre eksempler på sære politiske akrobater, som jeg gerne havde undværet.

Anders Chr.
Anders Chr.
2 years ago

Det er tilladt at blive klogere, men i dette som i sĂĄ mange andre tilfælde demonstrerer en homoseksuel en trang til overdrivelse. Jeg vil ikke kritisere, at Brostrøm besøgte moskeen med henblik pĂĄ at fĂĄ muslimer til at lade sig vaccinere, det er pĂĄ sin vis prisværdigt og den rette vej at gĂĄ, nĂĄr man ikke kan nĂĄ dem via fornuften. Men at lade sig fotografere pĂĄ knæ foran forsamlingen var at gĂĄ for langt. Som nĂĄr Jim Lyngvild udfolder sit homoerotiske univers i landrts krker og museer. Lyngvild er en dygtig fotograf og mig bekendt asatroende, sĂĄ hvorfor øver… Read more »

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago
Reply to  Anders Chr.

Vejengarden har sat trolden pĂĄ museum.

Træt
Træt
2 years ago

Man sagde dengang i sjov at Jørgen Thorgaard døde af kedsomhed, fordi han var blevet efterladt i sit eget selskab for længe.

Limewoody
Limewoody
2 years ago
Reply to  Træt

Begik Thorgaard ikke selvmord??

Marina
Marina
2 years ago

Thorgaard var for beklumret til at være min smag, og jeg husker meget, meget vagt noget med en hĂĄrdt prøvet hustru i et hjem, hvor alt drejede sig om præstens selvoptagethed. Eros og agape er uopslideligt slyngvenner, og som jeg ser det, kan det af og til være svært at se forskel. Helt galt bliver det, nĂĄr Stalin, Lenin, Hitler, Mussolini, Che Guevara og alle de andre, der samler spyfluer og “vi almindelige mennesker” omkring sig, opnĂĄr gudelignende status og beruselse af magt. SĂĄ fĂĄr vi for alvor gadens parlament pĂĄ banen, og sĂĄ gælder det altid, at dem, der… Read more »

Poul
Poul
2 years ago

Kloge ord, som ingen af dem der burde læser.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Esbjerg tekniske Skole har udlært nogle af Skandinaviens bedste kokke, tjenere og bartendere, der har bevillinger til missions- og strandhoteller, missionshuse og sømandshjem, restauranter og værtshuse ved den bølgende strand mellem Den Helder i Holland op til Skagens tilsandede Kirke ved landets ende, Golfkysten, hvor talenter i mesterlære bliver fagligt udlært som turistguider i virksomheder som turisthøjskoler.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Der er ingen køer på Sjælland, der har en brostrøm af mælk fra Skåne, Lolland og Fyn.

Arne Rud
Arne Rud
2 years ago

Den grønlandske Teaterskole i Fjaltring er en model for De tekniske Skoler i Vestjylland, der underviser kokke, tjenere og bartendere til strandhoteller ved sommerhuse i bygder ved Den bølgende Strand, hvor grønlændere er i mesterlære hos fiskemestre ved dam- og havbrug, hos skipperfamilier i fiskerihavne og nationalparker, hos Askov Sløjdlærerskole med ro- og kajakklubber, hos husholdningsskoler, sømandshjem etc. 

Poul
Poul
2 years ago
Reply to  Steen

Lad nu for guds skyld (og alle andres) være med at opmuntre galningen til at skrive mere!

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x