5
sep
Seneste opdatering: 6/9-21 kl. 0209
52 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Bo Lidegaard: Byg Fort Europa

Bo Lidegaard laver en Uffe Østergaard. “Europas demokratier kan slet ikke fungere uden en hård grænse.”

Det er al ære værd at blive klogere, og ingen har beskydt den forhenværende Politiken-redaktør for at være dum. Hans omvendelse falder dog særdeles mange år efter at en Morten Uhrskov og andre skrev, at Europa måtte lægge en flådeblokade i Levanten. Bemærkelsesværdigt interview i Weekendavisen:

Så haster vi videre til samtalens næste tema: migration og EUs ydre grænse. Her har 63-årige Bo Lidegaard nemlig ændret holdning. »Jeg er blevet hårdere,« som han siger. For Europas demokratier kan slet ikke fungere uden en hård grænse, siger han nu. Derfor går det ikke, at enhver afghaner og marokkaner, der måtte stævne ud fra Libyens kyst og røre stranden på Lampedusa, de facto kan få et liv i Europa, enten fordi de har ret til asyl eller ikke kan sendes hjem igen. Og det går ikke, at drømmen om Europa får flere og flere til at sejle ud.

»Hvis ikke vi er meget konsekvente, meget hårde ved EUs ydre grænse, så vokser trafikken over Middelhavet med store humanitære konsekvenser. Det er derfor, det i dag er EUs politik, at Frontex-bådene ikke sejler ud og samler folk op. Fordi jo flere man samler op, jo flere sejler ud, og jo flere drukner. Vi gør ikke problemet mindre ved at være bløde. Vi gør det værre.«

Så vi skal lukke af. For at redde liv, men også for at beskytte demokrati og menneskerettigheder i Europa. Som Lidegaard formulerer det: »Menneskerettighederne er absolutte, og alle mennesker er lige meget værd – men alle mennesker har ikke samme betydning for os.«

– Men hvor langt vil du gå? Der lød jo ramaskrig, da din kollega Uffe Østergaard i 2016 her i Weekendavisen talte for at lukke EUs grænser. At bygge Fort Europa. »Med et jerntæppe,« som han sagde. »Med trådhegn i fire baner, lyskastere og vagtposter. Mange vagtposter. Og til havs bevæbnede Frontex-skibe, som kan samle flygtninge op og sejle dem tilbage til den kyst, de kom fra.« Er det dér, vi er nu? Er det der, du er i dag?

Det var ikke ligefrem det, man kunne læse i Politiken, dengang Lidegaard skrev lederne. Jeg læser et af hans egne citater højt for ham, det er fra flygtningekrisen i 2015: »Det er umuligt at forsegle Europa og forhindre flygtninge i at komme hertil, uanset hvor mange grænsebomme EUs højrepopulister vil stille op« (17. oktober 2015).

»Jamen det er en ren tilståelsessag. Jeg mente dengang ikke, at man i praksis kunne lukke Europas ydre grænser. Det mener jeg i dag.«

Før han var chefredaktør på Politiken, havde Bo Lidegaard en lang karriere som topembedsmand i Udenrigs- og Statsministeriet. Rådgiver for statsministre, chefforhandler på COP15. De seneste år har han rådgivet virksomheder om udenrigspolitik i firmaet Macro Advisory Partners, men i denne uge begyndte et nyt arbejdsliv: Lidegaard er med til at grundlægge et nyt firma med fokus på klima, Kaya.

»Vi skal gøre det, vi har gjort med syrerne i Tyrkiet,« svarer han. »Betale for lejrene, for deres børns skole og betale dem direkte, så de får købekraft i Tyrkiet, Libyen, Jordan og så videre. Det er langtfra optimalt, men jeg kan ikke se, hvad vi kan gøre andet end at hjælpe dem i nærområdet. Der har vi så til gengæld et kæmpe ansvar.« Weekendavisen Med Mur og Pigtråd

5 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
52 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den Nervøse
Den Nervøse
11 months ago

Det er sådan set en konklusion vi andre er nået til for mange år siden! Men den bliver nok først stueren når den udtales af de rigtige folk!
Bo Lidegaard er skoleeksemplet på en fra den bestemmende klasse, en med de rigtige meninger, en der fejlagtigt mener at tilhører eliten! Han er en af dem, som har udskammet de folk som sagde præcist det han siger i dag! En af dem der er vokset op i Det Radikale Venstres hønsegård og mener sig moralsk overlegen, men i virkeligheden er det modsatte!

Margrethe
Margrethe
11 months ago

En klam opportunist og karriererist. Den “nye” sandhed er selvfølgelig ikke kommet til ham over en nat. Man kan ikke formulere sig så klart, så hurtigt, hvis sandheden ikke har været udkrystaliseret i hjernen for længe siden. Han har hele tiden vidst det. Men sagde intet, da hans holdninger betød noget. Se på Rasmus Paludan. Han har ofret en indbringende advokatkarriere og risikerer i den grad sit liv, Hvorfor? Fordi han bliver ramt af konsekvensen af de valg i livet, de sager, som ynkelige møgdyr som Bo Lidegaard har gjort sig til så varme fortalere for. Så længe det kunnne… Read more »

Hansen
Hansen
11 months ago
Reply to  Margrethe

Haha, ja, han ligner sgu admiralen fra Pinafore. Tak, Margrethe. Men mon ikke meningen med interviewet i Weekendavisen er at udmanøvrere pigebørnene m/k i Det Radikale Venstre, så bror Martin kan overtage ledelsen med en “ny realistisk udlændingepolitik”. Og så sker der ikke en skid, for vi er jo bundet af konventionerne osv. osv.
 

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
11 months ago
Reply to  Margrethe

Snart er vi alle populister, mon det nu også går godt, vi kan genkende landsforrædere sådanne som Lidegaard på at de endnu bære på en skyldfølelse overfor islam denne onde ideologi, skyldfølelse overfor klanledere og sharialov i indland og udland omfavner hele Afrika hele Mellemøsten, ville endnu gerne bombe Syriens infrastruktur for at redde ISIS-ISIL, allerhelst en lynkrig imod Rusland der står i vejen for at redde ISIS-ISIL i Idlib, endnu støtter NGO’er diverse korrupte hjælpeorganisationer godhedsindustri der regulært stjæler vores land, vores liv, vores penge, fra start kun tyveknægte der er kommet for at stjæle ALT! Lidegaard satsede ALT… Read more »

Last edited 11 months ago by Jan Ulrik Friis
Voldposten
Voldposten
11 months ago

Der er sandelig tidehverv hos De Radigale, især familien Lidegaard: nu lader det til at også Martin – vistnok fhv. udenrigsminister – er i gang med et hamskifte. Han er nu blevet militær- og forsvarsvenlig! Han vil have det danske operette-hær til at melde sig under EU-fanen. Gad vide hvorfor? Jo, lad os prøve at se ind i den kære Martins hoved: han er skuffet over at indsatsen fra Frontex – hvis primære opgave er at fungere som receptionister for tilstrømmende muslimer – ikke er effektiv nok. Der skal helt andre boller på suppen. Derfor må opgaven overlades til EU’s væbnede… Read more »

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Voldposten

Savner sådan din blog, tak for en præcis og 100% sandsynlig analyse af forræderen

Den Nervøse
Den Nervøse
11 months ago
Reply to  steen

Nej da, han skulle efter sigende have meldt sig ind hos Nye Borgerlige:-)

Poul
Poul
11 months ago

Bo lidegaard fortjener alt andet end tilgivelse for hans nylige omvendelse, for tænk på hvor mange der har læst hvad han og lignende typer tidligere har ment, og stemt efter det i årtier. Hvor mange danskere er blevet overfaldet, voldtaget, eller dræbt som en direkte konsekvens af deres selvfede anbefalinger om at importere så meget “mangfoldighed” hertil som muligt? Tusindvis, og vi kommer stadig til at tælle ofrene i tusinder mange mange år fremover. På grund af mennesker som bo lidegaard. Jeg tror overhovedet ikke på at han pludselig har indset at have taget fejl. Han ved bare at tidspunktet… Read more »

Anders Chr.
Anders Chr.
11 months ago
Reply to  Poul

Din tankegang er den samme som franskmændenes, da de ved Versaillesfreden fik gennemtrumfet den ultimative fornedrelse af tyskerne og derfor i realiteten kun opnåede, hvad Churchill som en af de få men helt korrekt opfattede som en våbenhvile.

Fornedrelsen blev Hitlers løftestang og tro mig, der er altid en potentiel Hitler på lur i kulisserne.

Chr. Hansen
Chr. Hansen
11 months ago
Reply to  Anders Chr.

Tror du, at der er flere end et par stykker her, der tænker så langt? Se, hvem der får de latterlige “likes”. Det er ikke de skarpeste knive i skuffen!

Anders Chr.
Anders Chr.
11 months ago
Reply to  Chr. Hansen

Hvis man ønsker at bevare troen på demokratiet, gør man nok klogest i at holde sig borte.

Christian Hansen
Christian Hansen
11 months ago
Reply to  Anders Chr.

Ja.

Poul
Poul
11 months ago
Reply to  Anders Chr.

Min sympati vil altid være for ofrene, aldrig gerningsmændene. Hvis du har andre prioriteter eller flere abstrakte hitler-sammenligninger må du se om du kan forklare det for dine børn eller børnebørn den dag de støder ind i 5 arabere en mørk aften. Jeg lytter ikke til flere dårlige undskyldninger eller udenomssnak, og det håber jeg heller ikke at de gør. Fornedrelse burde være det bedste vi havde at tilbyde de skyldige, og tilgivelse uopnåeligt i dette liv. Men danskere er villige til alt for ikke at skabe unødige konflikter, inklusiv at ofre deres egne børns liv og sikkerhed, imens de… Read more »

Christian Hansen
Christian Hansen
11 months ago
Reply to  Poul

Du må jo skrive, som du har forstand til.

Søren Bruun
Søren Bruun
11 months ago

Det man giver mennesker kan tages tilbage ( dansk pas ). Hvor svært kan det være.
Nu viser det sig også, at tolkene ikke har været ansat af Danmark, kan politikernes uduelighed blive mere ynkelig.

Marina
Marina
11 months ago

Det er ikke, fordi jeg partout ønsker at genere dig, Steen. Men tidligere i dag brændte jeg inde med nedenstående, da du havde lukket for kommentarer på den tråd, det var skrevet til. Heldigvis passer det også her. Og endda særdeles godt. For som Churchill mener jeg, at man i “sejrens stund” bør være stor i tanke og handling. Så derfor. Lad os se praktisk på det. Vi har fra tidernes morgen været et mere eller mindre anløbent handelsfolk, der på skift hældede til piratsiden og købmandssiden. Personligt hælder jeg også til Montesquieu’s teori om, at vi er formet af… Read more »

Marina
Marina
11 months ago
Reply to  steen

Det er dig, der er bossen og i sidste ende bestemmer og betaler, Måske kender Cat girl og andre til teknikkens hemmeligheder og udnytter dem? Det er i hvert fald ikke klart for mig, hvad der afstedkom de hysteriske anfald på den foregående tråd. Hvis det var for at få lukket den, er der jo mening i galskaben, og det næste spørgsmål bliver så, hvilken “religion”, der ønsker det?

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Marina

Jeg tror, du er perker og udnytter alle de hemmeligheder som foregår oppe i din retarderede hjerne

Margrethe
Margrethe
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Du er rigtig nok i hopla i disse dage. Har du fået et skud Pfizer? Min mor ville nok have formanet mig om, at det ikke er pænt at sige sådan til folk. Ikke at det altid er trængt ind. Men vi forsøger alligevel. Tal pænt.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Margrethe

Hvis folk smider en sten efter mig, så kaster jeg et hundrede kilo murbrokker lige i skallen på dem. Det gælder alle personlige angreb. Af hensyn til jeres sarte nerver, skal jeg undlade det lige nu, men du er mærket

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Cat Girl

I bør ikke slås indbyrdes. Det er regeringen og SKAT som er vores fjender.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Nielsen

Du har ganske ret, Nielsen

Men hvorfor angribes jeg så konstant, Nielsen? Jeg er altid saglig, som jeg siger, indtil nogen angriber mig. Jeg kan med stor sikkerhed sige, at jeg er en af Danmarks mest erfarne debattører, og det er, som om der er en folkesygdom af middelmådige ad-hominem angreb mod enhver, som holder fast i sine egne synspunkter

Det er så sjældent at møde en saglig debattør. Jeg vil altid møde seriøse argumenter med tilsvarende seriøsitet, men jeg møder altid denne gruppekonformitet der dirigeres af professionelle eller måske amatør-provokatører

Last edited 11 months ago by Cat Girl
Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Jeg skal ikke kunne sige hvorfor du angribes. Men det må have noget at gøre med hvad du har skrevet. Jeg har selv nogen gange været uretmæssigt aggressiv i kommentarspor overfor andre og det fortryder jeg.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Nielsen

Det drejer sig ikke om at jeg er aggressiv overfor andre. Jeg angriber ingen personligt før de har angrebet mig. Jeg er det fredeligste menneske på jorden indtil jeg behandles dårligt Jeg ønsker kun at alle kommer sagens kerne nærmere, og angriber jeg nogen er det ikke personligt, men fordi de udviser en adfærd overfor mig, som ikke har noget med fair debat at gøre. Jeg kan også finde på at modsige alle under eet, fordi jeg mener de tager fejl, og fordi jeg har sikre indicier på at deres synspunkter er forkerte. Sagen er at jeg ikke er bange… Read more »

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Sagens kerne:
“Rockefeller Medicine Men”
“None Dare Call it Conspiracy”
“The Creature Fron Jekyll Island”
-Bøger
“Century of Enslavement.”
-film

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Nielsen

Kender godt listen og indholdet er almindelig kendt

john M
john M
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Du har INGEN absolut INGEN forstand på noget af hvad du skriver , og dine links til skøre bitcutte videoer , JEG UDFORDRE dig hermed IGEN , til en debat ! på skybe eller hvad du foretrækker , her kan vi så se hvad du ved om den virkelige verden. ?! afventer svar.
Mendet bliver vel som vores danske astronaut Andreas Mogensen, ville debate med “FLAT EARTH” gakke lakkerne .
Der er INGENTING der kan få lavt begavet på “ret kurs”.
Du er en idiot

Last edited 11 months ago by john M
Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  john M

Du kan jo ikke engang stave

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  john M

Hvilken forstand har du selv?

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Stands din vrede.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  Nielsen

Hvorfor skulle jeg ikke være vred? Hvis i vil skrive noget til mig, så prøv at giv det mening

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Marina

Hvis commenting is closed kan du finde det jeg skriver til dig på o.t. tråden på UP

Nielsen
Nielsen
11 months ago

Igen og igen og igen får man beskeden “Our system have deteced unusual trafic from your computer Kort tid siden var det “your computernetwork”
Googlag-ejede CensorTube(youtube) er en governmententity. Googlag tjener på staten og staten stjæler dolars op af lommen på citizens – borgere.
That’s the way it works lads. All over the globe!
Der er ikke et eneste lands statsoverhovedetyran,som ikke stjæler penge fra borgeren og der er ikke ét eneste sted på kloden,hvor central bank ikke har et sigerør i statens indtægt,som altså ikke er fortjeneste,men tyvekoster.
Skat er tyveri og stat er tyranni.

Den Nervøse
Den Nervøse
11 months ago

Ja der bliver større glæde i himmelen over en omvendt synder end over ni og halvfems retfærdige som ikke trænger til omvendelse! — måske men det er godt nok svært, jeg tænker nok snarere på ham som d.4 majs de sidste dages hellige!

Nielsen
Nielsen
11 months ago

Lidegaard er som Krasnik eller gammelSchwein Hansen og Carsten Jensen hører ti selskabetl.

Nielsen
Nielsen
11 months ago
Reply to  Nielsen

til

Arne Rud
Arne Rud
11 months ago

Aandslivets Frihed anerkendes paa ethvert Omraade.

Marina
Marina
11 months ago
Reply to  Arne Rud

Herregud, ja. Og så endda med gammeldags retsskrivning. Hvis jeg kunne, ville jeg brygge dig en god kop kaffe eler måske cacao med flødeskum, hvis du foretrækker det.

Arne Rud
Arne Rud
11 months ago

Der er ingen leg og intet virke hos DUI-LEG og VIRKE, kun grønne festivaler.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago

Før, da youtube var åben for information, der kunne alle statsagenterne ikke acceptere videoer fra youtube. Nu er det så bitchute, som holder al sandhed og nu kan agenterne så ikke lide bitchutevideoer

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago

Godt at se opsvinget i antallet af kommentarer på snaphanen

Arne Rud
Arne Rud
11 months ago

Dagplejen er en opgave for civilforsvaret, familie, slægt og venner som civilsamfund

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago

Lidegaard er verdenshistoriens mest korrupte person. Tilbage i 180grader-dagene, blev det belyst til overmål. Gider ikke bruge min hjerne på, at grave hans totale landsforræderi frem
Åben et privat vindue med Tor i Dissenter og genlæs de berømte ord, som Lidegaard bekender sig til:
THE SECRET
https://www.bitchute.com/video/o1P621lzfJVx/

john M
john M
11 months ago
Reply to  Cat Girl

Du er TOTAL gakke lak . Har du ikke evnen til SELV at søge information ? , EU sider osv. officielle sider . Cia online . Du er SYG. NEj du er en agent – betalt for at sprede dette gakke lak materiale.

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  john M

Jo, her er f.eks. beviset for at vira ikke eksisterer:
https://stacks.cdc.gov/view/cdc/67902

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  john M

Gakkelak er et ord. Prøv at lære at stave

Cat Girl
Cat Girl
11 months ago
Reply to  john M

Hvad er gakkelak ved at Bo Lidegaard er en del af psykopaterne, som styrer verden, og ovennævnte er deres arbejdsplan? Det er sådan det er. Vedrørende dine tilbud om at tale med dig. Jeg har hørt rigeligt på dig, til aldrig at ville have dig indenfor 3 meters afstand

Arne Rud
Arne Rud
11 months ago

Missionshotellet er ingen svingerklub, så politikere, der besøger valgkredsen, bor gerne på et missionshotel.

52
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x