5
nov
Seneste opdatering: 5/11-21 kl. 1551
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Vi har i dag med bred marginal den mest inkompetente og ubegavede regering Sverige nogensinde har haft.”

To ting kan efter 50 års “multikultur” allerede måles i Sverige: Tilliden mellem mennesker er dalende, og gennemsnits IQ er faldende. Den er nu omkring 96 og ved næste århundredeskifte vil den – forudsat det fortsætter som hidtil – være omkring 90. Grænsen ved hvilken, demokrati og velfærdsstat kan opretholdes. Her befinder sig idag Moldova, Surinam og Ukraine. Countries by IQ – Average IQ by Country.

Hvad sker der, når alle går hjem?

Af Helena Edlund, præst, officer

Not with a bang but a whimper

Når klokken slår 22 og jeg netop har set Aktuellts aftenssending på SVT2, er det disse linjer fra T.S. Eliots digt «The Hollow Men» jeg forbinder den med. For den står og svajer. Selv om svenskerne burde være hærdet nu, er vi de sidste måneder blevet overvældet af så meget information om hvor ilde det faktisk står til i samfundet, at det er blevet for meget.

Overskrifterne handler om daglige skudepisoder, bombeangreb, drab, voldtægter og overfald. Vi ser hvordan de kriminelle bander vinder mere og mere terræn. Politiet er stoppet med at rykke ud, selv ved alvorlige forbrydelser, og otte af ti drab i Stockholm er uopklaret. Det svenske Polisförbundet melder at tre af fire politifolk er aktivt på jagt efter andet arbejde.

Sundhedsvæsenet er på knæ efter flere årtier med nedskæringer, og belastet med en pandemi i tillæg. Sundhedspersonel trues på jobbet, og akutmodtagelser må bevogtes af politi for ikke at blive stormet af patienters aggressive slægtninge.

Barselomsorgen er hårdt ramt – af 21 regioner i Sverige har 19 mangel på jordmødre. Nyhedssendingen jeg netop så, fokuserede på situationen ved Danderyds sygehus i Stockholm, hvor 41 af 72 jordmødre har sagt op. De interviewede jordmødre fortæller at de har ansvaret for to, tre eller fire fødsler samtidig. De har ikke tid til at overvåge sikkerheden eller gå på toilettet. Nu slutter de fordi de ikke orker det længere.

Manglen på lærere er akut. Lärarförbundet har gjort opmærksom på at hver anden lærer i børne- og ungdomsskolen har været udsat for fysisk vold, og nu ansætter skolerne dem, de kan få. Desperate forældre fortæller om hvordan deres børn bliver undervist af lærere som ikke har uddannelse og ikke engang kan svensk. I frikvarterne hersker jungleloven, og det er en del af mange børns hverdag at blive udsat for verbale og fysiske overgreb. Men der er skolepligt, så forældre skal sende deres børn i skole.

Et samfund under pres

På stadig flere områder bliver det tydelig at Sverige er et samfund under pres, og nu kommer der løfter som skal berolige os: Politikerne lover flere politifolk, flere lærere og flere indenfor Sundhedsvæsenet. Men bag hvert job er der et menneske – og hvem skal disse være? Der er få som både vil og egner sig.

Pladserne ved Polishögskolan er allerede tomme, Norrbottens politidistrikt klarede for eksempel at optage to (!) studenter til 21 pladser dette semester. Ved Lärarhögskolan fyldes bænkene med de svageste studenter, for inden få år vil der mangle 79.000 lærere. Aftenens interviewede jordmorstuderende har allerede i løbet af uddannelsen bestemt sig for aldrig at arbejde indenfor fagområdet.

Politikernes løfter er tomme ord. Ikke andet.

Den brutale sandhed er at få mennesker generelt (og endnu færre med rigtig kompetence) ønsker at arbejde på disse områder, for forholdene har gennem år med vanstyre og ligegyldighed fået lov til at udvikle sig til dagens katastrofale situation.

Hvem ønsker at gå på job dag efter dag og blive mødt af stress, trusler og sågar regelret vold? Hvem er rede til – for en brøkdel af en politikerløn – at risikere at få en sten i hovedet eller en kniv i maven mens man prøver at gøre sit job? Ikke jeg, i alle fald, og på den måde er jeg ikke særlig original: I dag er der tusindvis af uddannede lærere, politifolk og sygeplejere som arbejder i andre fag.

Samfundet hviler på enkeltmennesker

Samfundet vakler, og at det fortsat fungerer så godt som det gør, skyldes enkeltpersoners indsats. Det er ikke «Sundhedsvæsenet» som giver os omsorg. Det er ikke «politiet» som arresterer røvere eller «skolen» som uddanner vore børn. Det er Anna, Marcus, Linda, Amin, Johanne, Gregor, Lisbeth, Björn, Noor, Victor og alle andre som går til deres arbejdspladser på et sygehus, en politistation eller en skole. Det er disse som – på individniveau – tørrer tårerne, opmuntrer hinanden og kæmper videre for at du og jeg skal få omsorg, fysisk tryghed og uddannelse. Én dag og et skift ad gangen.

Det er disse individer som holder samfundet på benene lige nu. Det er dem, der løser opgaven. De vil ikke lave revolution, de vil ikke storme Riksdagen eller kapre SVTs Aktuellt-studio for at præsentere deres krav. De har protesteret, forklaret og bedt i lang tid nu. Men ingen har lyttet. Til trods for det har de fortsat med at kæmpe. Et arbejdsskift ad gangen.

Point of no return

Men som individer har vi alle et punkt, hvor vi ikke længere orker at blive ved på den måde. Når tallet minus overstiger tallet plus, giver vi før eller siden op. Enten tager vi et bevidst valg om at prioritere vort egen fysiske og psykiske helbred, eller også tager kroppen valget for os. Uanset hvad pakker vi sammen og rejser hjem.

Det er derfor et «point of no return», hvor forholdene er blevet så slemme at de ikke kan forbedres, selv med alle de vakreste løfter i verden – og når den situation indtræffer, er der ingen vej tilbage. Da er vort samfund tabt, og når vi er kommet dertil, vil det definitivt blive lagt mærke til. For hvad sker når alle går hjem?

This is the way the world ends
This is the way the world ends
This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper. (Ikke med et brag men med en klynken)

5 2 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
21 days ago

Faldende IQ er i sig selv slemt nok. Men er det forudsætningen for demokrati? Jeg troede den bagvedliggende årsag til vellykkede, demokratiske nationalstater i Vesten skyldtes middelalderkirkens forbud mod at folk giftede sig ind i deres egen familie. Det opløste vores klansamfund, hvis eksisten er en uoverstigelig forhindring for en demokratisk nationalstat.

Margrethe
Margrethe
21 days ago
Reply to  steen

Demokrati har vi ikke noget af. De nødvendige forudsætninger, som en kritisk presse, er ikke eksisterende. Men jeg synes stadig, det er dumt ikke at stemme. Frihedsbevægelsens Fællesråd vil nu lave et happening den 16. med at brænde valgkort af. Det bliver ikke mit valgkort. Det skal bruges på at stemme på ham, der kan genere de andre mest muligt, men, som de med alverdens benspænd, forhindrede i at komme i Folketinget.

Fravælg alle gammelpartier! Men at undlade at stemme, sammenligner jeg altid med denne her:

https://www.youtube.com/watch?v=NUHk2RSMCS8

Poul
Poul
21 days ago

Regeringen med hjælp fra millitæret kunne udvise og udsende enhver kriminel udenlandsk statsborger i hele landet i løbet af en måned hvis de ville, men ved i hvem der ville stoppe dem i lufthavnen? Svenskerne!

Aase Mary Michaelsen
Aase Mary Michaelsen
20 days ago

Når man tager så mange mennesker ind fra helt andre kulturer, så det svarer til en STORBY på en gang, vil der opstå problemer. Disse mennesker, voksne som børn bliver syge, der bliver født mange nye børn. Der er mange, mange tusinde flere, der skal gå i skole. Hvor skulle alle disse lærere komme fra, der kan klare den opgave. De fremmede har jo ikke svensk-talende lærere med sig- og har ikke færdigbyggede skole i rygsækken. Af disse fremmede mennesker er der altså så mange, som ikke kan overtage, eller hjælpe til indenfor de nødvendige arbejdsområder – det er til… Read more »

Last edited 20 days ago by Aase Mary Michaelsen
Den Nervøse
Den Nervøse
21 days ago

Jeg ved ikke hvor nøjagtige disse lister er, for hver gang jeg ser en, ser de lidt forskellige ud, men det overordnede billede, er gennemgående korrekt. Højeste IQ finder vi Nordøst Asien, efterfulgt af os I Europa, Nordamerika og Australien, så Sydøstasien, efterfulgt af Sydamerika. Endeligt et langt spring til Mellemamerika og Mellemøsten og Afrika som absolut dårligste! Man vil formodentligt blive hængt på nærmeste gadehjørne for at sige denne ubekvemme sandhed højt! Det er i øvrigt en tendens i dagens Danmark at fakta, som ikke passer ind i den fortælling de kulturradikale, gerne vil fortælle, de bliver mødt med… Read more »

Arne Rud
Arne Rud
21 days ago

Der har været 4.800 fagblade uden medlemsdebat her til lands og der er intet nyt under solen: Rygraden i folkeskolen er de skolepsykologiske journaler, men Den ledende Skolepsykolog i Esbjerg udtalte i avisen, at der var “stjålet” en skolepsykologisk journal i kontoret, så nu var det bedst at slette den skolepsykologiske journal, når en elev forlod skolen, så rygraden i folkeskolen er borte med blæsten, li’ som den er det i dansk psykiatri og og den almindelige trafiksikkerhed.

Poul
Poul
21 days ago
Reply to  Arne Rud

Jeg tror 100% på dig når du skriver at den danske psykiatri ikke er hvad den har været.

Nieksen
Nieksen
21 days ago
Reply to  Arne Rud

Jeg synes du skriver noget,som ikke har noget med emnerne at gøre.

Let's go Brandon - Fuck Mette Frederiksen
Let's go Brandon - Fuck Mette Frederiksen
20 days ago

“Sveriges faldende gennemsnits IQ” Hvis det er rigtigt, så må den jo være gået i minus.

Margrethe
Margrethe
20 days ago

:-DDDDDDDDDDDDDDD!!!

Arne Rud
Arne Rud
19 days ago

Rud, jeg sagde én kommentar pr post S

Niels Henriksen
Niels Henriksen
18 days ago

Politibetjent angrebet med kniv i sydfransk by https://politiken.dk/udland/art8460988/Politibetjent-angrebet-med-kniv-i-sydfransk-by Politi i byen Cannes efterforsker knivangreb mod betjent som et muligt terrorangreb, siger kilder. INTERNATIONALT8. NOV. 2021 En politibetjent er tidligt mandag morgen blevet angrebet af en knivbevæbnet mand i den sydfranske by Cannes. Gerningsmanden er blevet ’neutraliseret’ af andre politifolk. Den betjent, der blev angrebet, er ikke fysisk skadet. Han blev reddet af en skudsikker vest, som han havde på. Det skriver den franske indenrigsminister, Gérald Darmanin, på Twitter. »Politimanden, der blev stukket ned, er heldigvis ikke blevet fysisk såret takket være hans skudsikre vest«, skriver Darmanin. Ministeren tilføjer, at han… Read more »

john M
john M
19 days ago

At nedbryde , er altid en nem , løsning. efter årtier , og granskning af enhver folke afstemning, det går KUN en vej. mere islam. jeg er nu nået til jeg stoler ikke på en liberal. kunne skrive en bog..Det er game over
NB er LA – LA er V = RV
https://ibb.co/31mD7CZ
DANERS velfærd intet andet.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
19 days ago

Volden eksploderer i Sverige – nu har en svensk betjent fået nok 7. nov. 2021 https://nyheder.tv2.dk/samfund/2021-11-07-volden-eksploderer-i-sverige-nu-har-en-svensk-betjent-faaet-nok https://play.tv2.dk/programmer/dokumentar/serier/kernen/haandgranat-i-boernevaerelset-257431 { kræver abonnement } … Drabet på den unge betjent var kulminationen på den hidtil blodigste sommer i Sverige, som i det seneste år har været ramt af næsten daglige skudepisoder og bombesprængninger relateret til bandeopgør. Netop den eskalerende voldsspiral i Sverige er centrum for denne uges udgave af aktualitetsprogrammet ’Kernen’. Bilbomber og håndgranater dræber uskyldige og børn i Sverige – ‘Kernen’ går tæt på For Hannah Bergelin blev kollegaens død dråben, der fik hende til at reagere. Hun ville gøre op med… Read more »

Last edited 19 days ago by Niels Henriksen
Poul
Poul
19 days ago

Ang dit link på twitter fra opfinderen af mRNA vaccinen og dit spørgsmål om de danske medier vil bringe det, så prøv at læse denne artikel fra ekstra bladet som vist besvarer dit spørgsmål udemærket: https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/mette-frederiksen-forventer-nye-initiativer-til-coronakamp/8965544 Mette frederiksen forsøger igen at udskamme dem som endnu ikke er vaccineret, fordi de risikerer at smitte dem som er blevet vaccineret op til 3 gange for at undgå at blive smittet.. Som iøvrigt stadig kan smitte andre derefter. Og ikke et eneste kritisk modspørgsmål bliver der stillet, som feks “hvis man stadig kan blive smittet efter 3 vaccine stik, hvor effektiv er den… Read more »

14581F0E-A13B-4862-9F0D-CB88FCBB5D88.jpeg
Last edited 19 days ago by Poul
Poul
Poul
19 days ago
Reply to  Poul

Prøv også at se den her: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/vil-ikke-vaccineres-fik-afslag-paa-job/8960993

Journalisten interviewer en ung kvinde, og bliver fortalt at hun kender en der er død af en blodprop kort tid efter at vedkommende fik vaccinen. Det ignorerer journalisten, som derefter fortsætter sin mission med at gøre de skeptiske til problemet.

EB har dog også en anden artikel med overskriften “alvorlig senfølge bekymrer”, som man skal betale for at læse! Det vil i praksis sige at de kender til problemerne ved vaccinen, de vælger bare at skjule dem for flertallet.

Poul
Poul
18 days ago
Reply to  steen

Jeg ved godt at det var et ironisk spørgsmål, men du har før skrevet at du ikke følger så meget med i de danske medier, så jeg tænke at du lige skulle se et par eksempler på hvor slemt det faktisk står til.

Udover det, (eller måske apropo) så så jeg lige at uwe max har fået lukket sin fightthepowerwithfreespeech blog. De piller jer ud en efter en, indtil kun deres version af sandheden står tilbage.

Last edited 18 days ago by Poul
Jari Norvanto
Jari Norvanto
21 days ago

Ahh hu-huh, gosh!

21
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x