14
dec
Seneste opdatering: 15/12-21 kl. 1726
32 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tænk at Uwe kan få statslige Sveriges Radio til et henfalde til tabloidsprog. Man kan også finde den på Expressen, AB, GP og SVT. (På SVT er der en lidt anden video og et interview med Uwe.) Selv Politiken har historien: Dansk provokunstner kravler nøgen rundt og leger hund på svensk kunstmuseum. og Ekstra Bladet Kunstner i vanvittig nøgen-protest.

​Lars Vilks var ude på at provokere. Tegningen af rundkørselhunden med profeten Muhammeds kontrafej indgik i en islamofobisk diskurs, den benyttede sig af krænkende ikonografi og var kunstnerisk irrelevant.

Sådan lød påstanden fra Moderna Museets danske museumsdirektør, Gitte Ørskou, en landsmand man ikke er videre stolt af, og som udtrykker sig i flommefede klicheer antagelig for at skjule sin fejhed og sin konformisme. Hun gider heller ikke kende Rondellhundstegningens tilblivelseshistorie. Historien vil tromle hen over hende.

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
32 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Randi
Randi
8 months ago

Den type findes altid på pjehjemmene. Når man kommer med deres saftevand og mad, slår de dynen til side og ligger og griner dumt,

Margrethe
Margrethe
7 months ago
Reply to  Randi

: – DDDDDDD!!!

Det er sooo last century at smide eksponeret nøgenhed i fjæset på folk. Det ville være anderledes forfriskende og voldsomt provokerende at promovere “snerpethed”.
Så ville etablissementet reagere med en bølge af forargelse. Så langt ud er samfundets degenerering kommet.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Margrethe

Det passer ikke. Snerpetheden har aldrig været større. Se på de sociale mediers censur af alt, der minder om nøgenhed. Det er simpelthen forkert, hvad du skriver.

Erik S.
Erik S.
7 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Vrøvl. Læs forsøgsvis en avis i stedet for altid at hænge på de sociale medier.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Erik S.

Jeg er stoppet med at læse danske aviser for år siden. Det er ikke noget, jeg flover mig over.

Christian Hansen
Christian Hansen
8 months ago

Nå, så fandt Uwe et nyt påskud til at smide bukserne. Svenskerne tog det med knusende ro. Politiet mente ikke, at der var tale om en forbrydelse, og det må have været en stor skuffelse for den selvudnævnte kunstner. Vilks havde fortjent bedre, men det var jo, hvad Uwe har at byde å¨på. Ellers anbefaler jeg Bruun Rasmussens julekalender med Peter Kær, hvis emne er anderledes kunstnerisk begavet og sensuelt. Han gennemgår Elisabeth Jerichau Baumanns liv og kunst med udgangspunkt i et maleri af en forførende egyptisk pottesælgerske og vel også prostitueret. Det var Elisabeth Baumann, der som den første… Read more »

Nielsen
Nielsen
7 months ago

Nu skal du lige skose hunden Christian Hansen. Jeg har for flere år siden kaldt Uwe kunstner. Hvis du skulle være i tvivl om det,kan du støve (støve-fik du den hesteklapper?) gennem uriaspostens arkiver,hvor du også vil kunne læse at jeg kalder muslimer for skadedyr.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago

“Politiet mente ikke, at der var tale om en forbrydelse, og det må have været en stor skuffelse for den selvudnævnte kunstner.”

Nej. Det er derimod en kæmpe glæde, at jeg ikke skal have problemer med svensk politi.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago

“Vilks havde fortjent bedre, men det var jo, hvad Uwe har at byde å¨på.”

Der er ingen enkeltperson, der har gjort mere for Lars Vilks end undertegnede. Tak til Snaphanen for i sin tid at gøre mig opmærksom på Lars Vilks.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
8 months ago

Et stort stort øjeblik for Steen for os allesammen her på Snaphanen, stort tillykke allesammen, gårsdagens melding ind fra Norge, hvor der gøres opmærksom på at mere end vanskeligt at finde en dansk nyhedsformidling tilbage i Danmark på dansk jord, der endnu fortæller sandhed, en nyhedsformidling som folket endnu til fulde kan stole på, med undtagelse af Snaphanen! Ifølge denne melding fra Norge, nævnes kun os tilbage i Danmark os på Snaphanen, vi der endnu ikke er købt og betalt med sølvpenge af medicinalindustrien af globalisterne, Snaphanen nævnes her som den eneste autoritet tilbage i Danmark, der endnu fortæller sandhed,… Read more »

Andreas
Andreas
8 months ago

Ædru?

Hvis Uwe Jensen synes at det er kunst at kravle nøgen og på alle fire rundt på et beskidt gulv, er der få, der gider at beskæftige sig med ham udover homomiljøet og det, der ligner. Ingen gider at høre og se mere til andres perversioner og da slet ikke en midaldrende hvid mands. Der er intet mytisk over det, men i øjeblikket går alle jo rundt og kalder al verdens ting for mytiske.

Hansen
Hansen
8 months ago
Reply to  Andreas

Du snakker, som du har forstand til. Keruber udviklede sig med tiden til de søde nøgne englebørn, der svæver om Gud og Maria og det lille nøgne Jesusbarn. Det synes du måske er pervers pædofili. Nøgenhed er også sårbarhed, selv hos en midaldrende hvid mand som Uns’ Uwe.

Andreas
Andreas
8 months ago
Reply to  Hansen

Jeg kan ikke se, hvordan pædofili kommer ind i billedet, jeg ser blot en opmærksomhedssøgende midaldrende nøgen mand af samme type som dem man dagligt får smidt i fjæset i alle medier, og derfor var der heller ingen, der gik i chok i Stockholm, for Jensens stunt var jo trivielt. Desuden er jeg klar over, at Vilks’ og Jensens kunstsyn altid var meget forskellige. Begge har udlagt dem offentligt. Jeg har netop set og hørt lidt af en udsendelse fra norske Document, hvor man fremlagde situationen, som om der er stor lighed mellem disse dages norske og danske reaktioner,men dette… Read more »

bingobango
bingobango
8 months ago
Reply to  Andreas

“opmærksomhedssøgende” er vel kunstens benzin – den kommer ingen steder uden “opmærksomhed”
Den eneste kunst, der ikke er “opmærksomhedssøgende” er vel den kunst gemt væk i hulerne nede i Frankrig.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Andreas

“Desuden er jeg klar over, at Vilks’ og Jensens kunstsyn altid var meget forskellige.”

På hvilken måde er Vilks’ og mit kunstsyn forskellige?

Hr. Naturli'
Hr. Naturli'
8 months ago

Sjok staves altså shok eller noget

Poul
Poul
8 months ago

Prøv at læse svaret fra denne “ekspert” og se om du kan finde hoved og hale i det: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/ekspert-om-omikron-respekterer-ikke-vaccinen/9043802 Vi skal alle vaccineres 3 gange for at undgå smitte med omikron, men “omikron respekterer ikke vaccinen”, (ja, de giver faktisk virussen skylden for at vaccinen ikke virker!!) som vi så derfor skal have alligevel for at møde den med “max immunforsvar” selvom hun lige har sagt at det ikke virker, og erfaringerne fra sydafrika siger at naturlig immunitet virker bedre.. Selv de eksperter der siger direkte at vaccinen ikke virker imod omikron, er for mere af den samme vaccine der… Read more »

Poul
Poul
8 months ago
Reply to  Poul

Og nåja, så har ham dr fauci som åbenbart er hele verdens corona ekspert også lige sagt at der er en chance for at man har højere risiko for at blive smittet med covid19 hvis man er vaccineret imod covid19!

Men hvem fanden skulle dog interessere sig for det i den her klovne verden, det er jo ikke som om at det har nogen særlig nyhedsværdi at manden som samtlige medier og politikere betragtede som et orakel og ofrede tusindvis af liv og trilliarder af kroner på at lytte til, nu pludselig siger det stik modsatte…

Hansen
Hansen
8 months ago

Fabeldyr af denne type, Lamassu, bør også indgå i bedømmelsen af Lars Vilks lille skitse.
https://www.metmuseum.org/art/collection/search/322609
Det må Vilks selv have været bevidst om. Der er mytisk og kunstnerisk familieforbindelse til de bibelske vogterdyr/engle, keruberne. Så man kan sige, at Uwe optrådte som kerub for den kunstneriske frihed en fredelig søndag eftermiddag på Moderna Museet i Stockholm. Det skal han have tak for.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
8 months ago

Jeg har skimmet et par af kommentarerne. Det er interessant – og forstemmende – hvordan den danske (og svenske) højrefløj er blevet ramt af en næsten religiøs bornerthed i forhold til nøgenhed, som de opfatter som “perversion”, “ekshibitionisme” og … SUK … “pædofili”.

Fra kunstnerisk hold er der to ting at sige til kritikken:

1. Den nøgne krop er tidsløs. Det er derfor, at man bruger den nøgne krop i kunsten. Det er ikke den nøgne krop i sig selv, der er målet. Men repræsentationen af den tidsløse figur.

2. Hunde – heller ikke rondellhunde – har ikke tøj på.

bingobango
bingobango
8 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Venstre-nazisterne forstår ikke, at de får deres egen medicin.

Da jeg gik i skole i 70erne og 80erne, fik vi at vide, at kunsten skal være provokerende og at “folkelige” politikere ala Anker jørgensen var af det gode.

I dag sidder de “gode” på flæsket, så nu har pipen fået en anden lyd.

Folkelig er blevet til populisme og provokerende kunst er blevet til islamofobi – et begreb som iøvrigt er opfundet af islamister.

Christian Hansen
Christian Hansen
8 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Du gebærder dig på en stor løgn og er mindst 50 år bagefter. Der er ingen, der bliver forarget over nøgenhed, folk er derimod dødtrætte af hele tiden at få andres kroppe og sex smidt i ansigtet.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
8 months ago

Nøgenhed har næppe været et større tabu end nu, da de amerikanske techgiganter har overtaget den faktiske billeddeling.

Marina
Marina
7 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Det er ikke slået igennem i Danmark, hvor medierne ikke holder sig tilbage, og hård porno og swingerklubber etc. er hverdagskost for mange. Hvis du havde ulejliget dig med at lave et hundekostume, ville jeg have syntes, at det var morsomt, du er jo god til at gø. Men, men, som dansk merkt man die Absicht und wird verstimmt, ingen kan jo beskylde dig for at variere dine virkemidler. Det hele står og falder med, at du tager bukserne af og tror, at andre bliver forargede. Det er godt nok billigt. Svenskerne ser heller ikke forargede ud. Er det ikke… Read more »

Hansen
Hansen
7 months ago
Reply to  Marina

Som Uwe siger, nøgenhed er en del af kunsten. Jødernes David smed tøjet for Michelangelo, Venus har gjort det utallige gange, den tøjte, selv Hercules har gjort det. En formildende omstændighed ved Uwe er, at han altid beholder strømperne på.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Marina

“og tror, at andre bliver forargede”

Det forholder jeg mig ikke til. At folk skulle blive forargede over nøgenhed på et museum, vurderer jeg ikke som oplagt.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
8 months ago

“Der er ingen, der bliver forarget over nøgenhed”

Du lyder ellers forarget.

Ringo
Ringo
8 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Det er du jo nødt til at tro, for uden bukser ingen “kunst” for dit vedkommende.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Ringo
Erik S.
Erik S.
7 months ago
Reply to  Uwe Max Jensen

Det er vist ikke ret mange, der betragter dig som kunstner, og folk er også dødtrætte af samfundsnassere som dig.

Uwe Max Jensen
Uwe Max Jensen
7 months ago
Reply to  Erik S.

Jeg har fast arbejde og har selv sponsoreret min performance i Stockholm. Hvori består nasseriet?

32
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x