4
mar
Seneste opdatering: 4/3-22 kl. 1507
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard  (foto © Snaphanen.dk)

Flere har anført, at jeg er blevet dvask og ikke forstår, hvad der foregår i og omkring Ukraine. Det er nok fordi jeg ikke vil forklare dagens tildragelser ud fra moralske vurderinger, men ud fra realpolitiske. Lad mig i den ånd fortælle, hvordan jeg bedømmer situationen:

Under dagens interview på “Pilestræde“ sagde MF Marie Krarup, at både Ukraine og Rusland styres af oligarker og altså ikke kan kaldes demokratier. Der er ingen grund til at betvivle hendes ekspertise, når det gælder østeuropæiske og specielt russiske forhold. Man må derfor give hende ret, når hun påpeger, at krigen ikke står mellem demokrati og diktatur, som er den vestlige forklaring, men handler om noget helt andet.

Der var også noget, som Marie Krarup ikke kom ind på, nemlig Putins åbenlyse ønske om at genoprette det sovjetiske imperium. Og når han siger det, må vi hellere tage det alvorligt. Ligesom vi må tro ham på ordet, når han fortæller præsident Macron, at han vil erobre hele Ukraine.

Trods forbitret modstand fra den ukrainske hær og den vestligt sindede del af civilbefolkningen vil han sandsynligvis nå sit mål. Han har våbnene – herunder klynge- og vakuumbomber – og vil næppe tøve med at udradere de ukrainske byer, hvis det skulle blive nødvendigt. Der vil rejse sig et ramaskrig i store dele af verden, men Putin synes at være upåvirkelig af verdensopinionen.

Det øvrige Europa prøver nu febrilsk at gøre sig uafhængigt af russisk olie og gas, men det vil næppe gøre indtryk, fordi Putin kan sælge alt, hvad Rusland kan producere, til sine kinesiske allierede. Omkostningen bliver naturligvis, at Rusland bliver endnu snævrere forbundet med Riget i Midten, og at Rusland definitivt vender Vesten ryggen. Men det må Putin for længst have gennemtænkt.

For at kunne genoprette det sovjetiske imperium må Putin efter erobringen af Ukraine prøve at destabilisere NATO – f.eks. ved at skabe grænsekonflikter med Polen og de baltiske lande og se, hvor langt han kan gå uden at møde modstand. Og møder han modstand, kan han true med atomkrig, som han allerede har gjort.

Putin er imidlertid ikke ene om at have sat disse storpolitiske omvæltninger i gang. Han har haft god hjælp af præsident Biden, som fra første dag besluttede at gå i krig med den amerikanske energiproduktion. Det har medvirket til at presse olie- og gaspriserne op, og dermed har Biden foræret Putin en krigskasse af svimlende størrelse. I den sammenhæng er de hidtidige sanktioner mindre vigtige, fordi Rusland tjener mere på Bidens energipolitik, end det mister på sanktionerne. Så hvis man spørger, hvem der finansierer Putins krig, er svaret USA og Vesteuropa.

Flere og flere i USA forlanger, at Biden skal vende 180 grader i energipolitikken, men foreløbigt har det ikke gjort indtryk.

Man må således konkludere, at Putin sidder med alle trumferne og med gode udsigter til at virkeliggøre sine ambitioner.

3.5 8 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
FucktheWorldEstablishment
FucktheWorldEstablishment
2 months ago

Pengene der forsvandt fra Pentagon blev afløst af 911-løgnen. Omkring samtidig med at Klimaløgnen blev introduceret, så erstattedes 911-løgnen af Afghanistan-løgnen, som erstattedes af Irak-løgnen, som erstattedes af Libyen-løgnen, som blev erstattet af Syrien-løgnen og ISIS-løgnen, som så blev Merkels Wir-Schaffen-Das løgnen, så Trump-løgnen, undskyld jeg glemte Brexit-løgnen og så fik vi så Covid-løgnen, der nu er erstattet af Ukraine-løgnen.

Jeg tror på dem alle

karl madsen
karl madsen
2 months ago

Tror du på løgnene eller er det de omtalte begivenheder du tror på rent faktisk har fundet sted?

Din konklusion er lidt tvetydig.

Henrik Wegmann
Henrik Wegmann
2 months ago

Det er ikke en krig. Det er en borgerkrig i et allerede kaotisk og korrupt land. Hvor Rusland træder ind for at beskytte sine interesser.

Vesten, derimod, har absolut ingen interesser der.. Hvorfor bliver Vesten ved og ved med at blande sig i alverdens mærkværdige konflikter? Hvad lavede vi f.eks. i Mali, et land som de færrest overhovedet ved hvor ligger – eller har hørt om.

Kunne vi ikke begynde at passe vores egen næringsvej? Der er nok af problemer at tage fat på på hjemmefronten.

Limewoody
Limewoody
2 months ago

Er der nogen der har tænkt over hvad præsident DJ Trump blev beskyldt for? Herhjemme af det amerikanske demokratiske partis lokale menings-agent – David Trads – som den mest nedrige af slagsen. David Trads karakteriseres af kammeraterne i Journalistisk Enhedsparti med særdeles rosende ord og bruges som orakel om amerikanske forhold af mange mainstreammedier – JP, Politiken, DR. Han beskyldte på bl.a. sin blog i Jyllands Posten præsident DJ Trump for at besidde alverdens ubehagelige sider. DJ Trump var ifølge David Trads en ren og farlig fascist. F.eks her: Trads: Hvis Trump alligevel vinder, så falder Vesten! – Altinget –… Read more »

karl madsen
karl madsen
2 months ago
Reply to  Limewoody

Trump er ikke en person jeg til daglig går rundt og tænker på, men jeg har skam tænkt lidt over, hvad Trump blev beskyldt for. Uendelig lidt, skal det indrømmes.

Limewoody
Limewoody
2 months ago
Reply to  karl madsen

Min pointe er, at (Hannah Arendt f.eks. i hendes bog om det totalitære samfund) mange har påpeget det faktum, at totalitære systemer ofte beskylder deres modparter for, at ville gøre det, man selv netop er i gang med. Er det amerikanske demokratiske parti totalitært – er det amerikanerne kalder “de liberale” blevet mere totalitære? I hvert fald er de totalitære træk blevet mere og mere fremtrædende de seneste år. En række af de beskyldninger som den liberale proxy David Trads fremfører, som værende udtryk for fascisme – kan rettes mod de liberale/demokraterne og deres omegn.

Bitten
Bitten
2 months ago

Jeg tror man for at kunne gennemskue det, der sker i Ukraine, skal tilbage i historien så langt som slutningen af den kolde krig. Nato var blevet oprettet pga. Sovjetunionen, men da det faldt, lovede Nato/USA Moskva, at Nato ikke ville optage flere medlemmer. Dette løfte blev ikke holdt, for tværtimod blev flere lande hurtigt optaget. Dertil kom, at den fjendtlige holdning til det tidligere Sovjet blev opretholdt ikke mindst af vestlig presse lige til i dag. Hadet til russerne i dag er så massivt, at der kun gives plads til ensretning. Vær opmærksom på, at Ukraine meget længe har… Read more »

Nielsen
Nielsen
2 months ago

“Putin er imidlertid ikke ene om at have sat disse storpolitiske omvæltninger i gang. Han har haft god hjælp af præsident Biden, som…”
Og de er begge håndførte dukker. Dukkeførerne er som de altid har været gennem historien: Bankejerne,falskmøntnerne og ganske få familier.

karl madsen
karl madsen
2 months ago
Reply to  Nielsen

Mere for at kunne genkende dem; hvem er falskmøntnerne?

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  karl madsen

trollingalerts

karl madsen
karl madsen
2 months ago
Reply to  Nielsen

Et underligt svar, som jeg ikke forstår.

FucktheWorldEstablishment
FucktheWorldEstablishment
2 months ago
Reply to  karl madsen

Arhh … Niels O! 🙂

karl madsen
karl madsen
2 months ago

Det bliver værre og værre. Hvem er nu Niels O?

Margrethe
Margrethe
2 months ago
Morten Dreyer
Morten Dreyer
2 months ago

Jeg har ikke set nogen steder om der er overvejelser over hvem som skal afløse Putim hvis Politbureau skifter mening, han rammes af en tagsten, eller en af hans livvagter kaster en håndgranat. Ved en sådan uansøgt afsked, hvem tager over ?

Nielsen
Nielsen
2 months ago
Reply to  Morten Dreyer

Det gør den som Jacob Rothchild og Rockefeller -Whoishenow- muligvis i forening med Warren Buffet bliver enige om skal gøre det.

karl madsen
karl madsen
2 months ago
Reply to  Nielsen

Men det skal vel helst være én, som taler bare nogenlunde flydende russisk?

Peter Krogsten
Peter Krogsten
2 months ago

Når man taler om krigskasser, bør man nævne at USA bruger lige så meget på militær, som de næste 10 lande i rækken. Tilsammen. Hvem finansierer den amerikanske krigskasse, der er i skarp træning efter at have været i krig konstant siden 1953. Udenfor USA naturligvis, skaderne skal ske andre steder end i Guds Eget Land. Kilden til skemaet herunder er det absolut respektable SIPRI i Stockholm.

MilitarySpendingComparison-full.gif
Ole C G Olesen
Ole C G Olesen
2 months ago

Det er ikke Putin der har vendt Vesten ryggen .. det er omvendt . DET ER VESTEN eller rettere sagt ANGLOSAXERNE ( som er HERRER i VESTEN ) der har vendt Rusland ryggen ..på samme måde som de har gjort det tidligere –UNDTAGEN når de havde brug for Rusland.som for ex under WW2

Det er herudover nærmest morsomt at bevidne hvordan GAMMEL MARXISTEN LARS HEDEGÅRD er i gang med at HVIDVASKE sin FORTID …. idet han nyder godt af at Folk ikke kan Huske…

Men det kan jeg !

Konflikten under hastig forværring
Konflikten under hastig forværring
2 months ago

NY ALVORLIG OPTRAPNING AF KRIGEN

Nu begynder det at blive farligt for hele Europa

Youtube: Russian navy trapped in black sea

Kan føre til en “ekstra” krig Rusland – Tyrkiet

USA eller Nato flyver tonsvis af våben ind i Ukraine
Det næste kan blive kamp mellem fly fra øst
og vest

trackback

[…] Source link […]

22
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x