16
jun
Seneste opdatering: 19/6-22 kl. 2042
25 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Lars Vilks, Höganäs sommeren 2012, Foto © Snaphanen.dk

Rapporten om Lars Vilks’ død er på 700 sider, og politiet mener den er tilfredsstillende og et endeligt svar på, hvad der skete. Man kan vel acceptere et til tre ubesvarede spørgsmål af en vis tyngde, men når der i al fald er hele otte, er det utilfredsstillende og egnet til, at teorier om sagen vil leve videre i lang tid, måske altid. Endnu et uforløst svensk traume. Som Palme, Estonia, som DC 3′ eren var  mange år, som delvis mordet på Anna Lindh er.

Det er usundt for en nation, og det er ‘för jävligt’ for alle, der betragtede sig som hans venner. Hele historien er simpelthen for fantastisk, og det vil gå som med Warren rapporten (Kennedy) og den officielle 9-11 rapport: Ingen indsat person tror på den.

Tekniska fel på fordonet?

Enligt den tekniska undersökningen ska fordonet som Vilks och hans polisiära livvakter färdades i ha varit behäftat med allvarliga fel som bidrog till kraschen. Detta trots att dessa specialfordon är underställda en omfattande kontroll långt utöver den årliga kontrollbesiktning som görs för vanliga fordon.

Inga onormala väder- eller väglagsförhållanden

Utredningen har också konstaterat att inga väder- eller väglagsförhållanden utöver det normala rådde på platsen vid tidpunkten för händelsen som bör kunna ha bidragit till att man förlorade kontrollen över bilen.

”Skakade till” precis innan händelsen

Vidare har vittnen berättat att de såg fordonet med Vilks ”skakade till” precis innan dödskraschen och hur rök vällde ut ur fordonet. Detta är något som utredarna inte har kunnat förklara.

Andra vittnen säger sig ha sett något liggande på vägbanan som fordonet med Vilks ska ha kört på och som lett till att föraren förlorade kontrollen. Om så var fallet och vad detta föremål i så fall var – en tappad del från en lastbil eller något som placerats ut avsiktligt – har utredarna inte heller kunnat fastställa.

Ovanligt att fordon exploderar

Det explosionsliknande eldhav som följde på kraschen och som resulterade i att Vilks och de båda livvakterna snabbt brändes till döds är också svårförklarad. Det är mycket ovanligt att bilar fattar eld på det sättet även vid mycket svåra krockar och olyckor.

Omotiverat hög hastighet

En annan fråga som förbryllat utredarna är varför fordonet drogs upp i en så extremt hög hastighet innan dödskraschen. Det ska ha rört sig om 170-18 km/tim. Det fanns inga kända omständigheter som förklarar denna höga hastighet, att man exempelvis skulle behöva komma undan något akut hot eller liknande.

Avfyrad kula hittades i bilen

En annan mystisk omständighet som inte fått någon förklaring är att man vid den tekniska undersökningen hittade en avfyrad kula kaliber nio millimeter i fordonet. En hypotes för att ändå avskriva händelsen som en olycka är att någon av livvakterna ska ha plockat upp och sparat den i samband med en tidigare skjutövning.

Tvingades byta bil strax innan

Det har också ifrågasatts varför Vilks strax före händelsen tvingades byta från ett fordon till ett annat. Om han suttit kvar i den ursprungliga bilen som vid tillfället befann sig en kilometer bakom dödsfordonet hade han kanske levt idag. Polisen hävdar dock att det var ett sedvanligt taktiskt beslut att flytta på Vilks på det aktuella sättet. Se det hele Frågor obesvarade om Vilks våldsamma död

3.7 3 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest
25 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
20 days ago

Jeg husker til et brandkursus, hvor en af de andre deltagere spurgte, hvordan man skulle prioritere egen sikkerhed, hvis man stod for at skulle hjælpe en person ud af en brændende bil med fare for, den ville eksplodere. Kursuslederen var en gammel erfaren Falck redder. Han svarede “Biler, der brænder og eksploderer, det er sådan noget du ser i amerikanske film. Du får det aldrig at se i virkeligheden”. Her havde han så glemt at tage den svenske stat i ed. Hvilken kompetent, veluddannet livvagt vil fremadrettet arbejde med at beskytte en livstruet person, når de nu kan se, hvilken… Read more »

Svend Giønge
Svend Giønge
20 days ago

Ja der er noget der lugter langt væk i Sverige.

Vicktor Børge
Vicktor Børge
20 days ago
Reply to  Svend Giønge

Det har lugtet længe af et ideologisk korrupt diktaturregime

Anders
Anders
20 days ago
Reply to  Vicktor Børge

Vi har længe været under angreb af perverteret og korrupt politisk “lederskab”.
Jordan Peterson er heldigvis vågen:

https://www.youtube.com/watch?v=ayWyzvo9SNY

Svend Giønge
Svend Giønge
19 days ago
Reply to  Vicktor Børge

Særligt den ved anden verdenskrig, hvor en del af dem der flygtede fra Tyskland til Neutrale Sverige, blev anbragt i lejre for at samhandlen med Nationalsocialisterne ikke skulle blive forstyrret.

Poul
Poul
20 days ago

gad vide hvad lasbilchaufføren som så det hele tættere på end nogen andre har at sige, eller er hans skæbne allerede afgjort af andre end ham selv?

Danske drenge, der kan knalde
Danske drenge, der kan knalde
19 days ago

Som med så meget andet i Sverige så er der masser af lusk med i spillet. Generelt er svenskerne nogen af de mest luskede mennesker i verden. Man ved aldrig hvor man har den og hvad de virkelig mener. Hvad angår Vilks så er der mange ubesvarede spørgsmål. Hvorfor kørte bilen med 180 kmt,. Og hvorfor eksplodere et eksplosionssikert soecialdæk. Sandheden får vi aldrig fordi myndighederne vil modarbejde dette præcis som de gjorde med Palme sagen og med Estonia. Men de er gode til at producere papir. Svenskt försvar: Vi måste dra ut på tiden. Tiden, tiden, tiden. Et fint… Read more »

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
19 days ago

Får vi någonsin reda på hur många kronor socialisterna ödslat på vakthållningen över Lars Vilks?
Kan det varit en anledning för socialisten att avsluta Lars Vilks fallet?
Vi har ju upplevt så många märkligheter de senaste många åren.
Anna Lind
Olof Palme
Estonia
Och nu Lars Vilks
Och icke inräknat alla andra mord i våra ghetton.

Piotr
Piotr
20 days ago

Palme, DC 3′ eren, Anna Lindh och Estonia!

Ingolf
Ingolf
17 days ago

Nogen, som ved, hvorfor kommentarerne til denne artikel skifter mellem 18 og 22? Det sker også med nogle af de andre artikler. Snart det ene antal kommentarer, snart det andet.

Ingolf
Ingolf
17 days ago
Reply to  steen

Aha, sådan. Men hvorfor er du tvunget til at moderere kommentarer?

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
19 days ago

Angående dine 7 punkter. 1) Teknisk fejl: Jeg kan ikke finde noget i undersøgelsen, der siger, at den bil, Vilks kørte i, “var påvirket af alvorlige fejl, der var medvirkende til styrtet”. Hvor står det i efterforskningen? (Jeg har måske misset det.) 2) Vejr- og vejforhold: Det er rigtigt, at hverken vejr- eller vejforhold formentlig har bidraget til styrtet. 3) Bilen “rystede”: Et vidne siger, at han så noget på vejen, som Vilks bil kan have kørt på. At dette “noget” ikke er fundet, betyder ikke, at det ikke har været der, måske noget, der er blevet tabt fra et… Read more »

Vicktor Børge
Vicktor Børge
19 days ago

Hej Kenneth. Jeg er glad for at du hænger i og prøver at gå logisk til sagen. For mit eget vedkommende orker jeg ikke at sætte mig dybt ind i sagen. Efter at have fulgt svensk politik og presse gennem flere år, er jeg kommet til den konklusion, at man ikke kan stole på noget som helst, der kommer fra staten og fra de stats afhængige medier. Alt der bringes. er politisk motiveret og dækker over en fejlslagen ideologi og stat – når mennesker er drevet af ideologi, forsvinder fornuften og pragmatismen helt og altdeles. Her er en udsendelse om… Read more »

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
18 days ago
Reply to  Vicktor Børge

Tack Vicktor. Det er vigtigt at gå logisk til sagen. Bare fordi du afviser eller ikke har tillid til staten, betyder det ikke, at du skal holde op med at tænke rationelt. Logik og sandsynlighedstænkning vinder normalt over fri spekulation og fantasier. Tænk Occams razor.

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
18 days ago
Reply to  Vicktor Børge

En ting at tilføje angående den kraftige eksplosion. Ifølge politirapporten ramte SÄPO-bilen lastbilen lige bag førerhuset i venstre side. Der er lastbilens brændstoftank placeret.

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
19 days ago

Det er trist, at Snaphanen er blevet en højborg for konspirationsteoretikere. Rapporten fremlagt af efterforskerne viser en højst sandsynlig begivenhedskæde. Det andet, som Samnytt, og som Snaphanen her, hægter sig på, er et klassisk konspirationsteoretisk ræsonnement.
At Snaphanen i samme åndedrag antyder, at Warren-kommissionens rapport om Kennedy-mordet har bragt os bag lyset, og at 9/11 var en sammensværgelse, ja selv mordet på Anna Lindh, trækker et glimt af latterliggørelse over Snaphanen.

Svend Giønge
Svend Giønge
19 days ago

Jeg håber at din kommentar er alvorligt ment og at emnet du bringer frem er noget du studere. Her er så en gave til større indsigt. https://www.corbettreport.com/top-5-conspiracy-theories-that-turned-out-to-be-true/

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
19 days ago
Reply to  Svend Giønge

Jeg har aldrig påstået at det ikke findes konspirationer. Mordet på Ceasar var en konspiration. Mordet på Sadat var en konspiration. Med mera.

Margrethe
Margrethe
19 days ago

Jeg kan afsløre, at jeg ind til for nyligt også troede på den officielle forklaring om 9/11. Jeg ved stadig ikke, hvad jeg mener om historien af flere grunde. Hvorfor skulle, eventuel, andre kræfter bag, søge at bringe islam og muslimer i et dårligt lys, når de samtidig kæmper bravt for at islamisere hele Vesten? Først og fremmest har jeg aldrig nogensinde set angrebet, da jeg aldrig rigtig har gidet at se TV. Til gengæld hæftede jeg mig ved, at muslimer verden over jublede. Dét var mit fixpunkt, og fik mig derfor til at begynde at læse nærmere om, hvad… Read more »

Poul
Poul
19 days ago
Reply to  Margrethe

Der er nu nogle mildt sagt suspekte ting ved 9/11, mest af alt bygning 7 som stod langt væk fra twin towers og pludselig styrtede lodret sammen som i en kontrolleret nedrivning, uden at være blevet ramt af noget som helst. Men ligesom med lars vilks sagen i sverige er den slags jo helt normalt når islam er involveret. Hverdangsterroren har også dræbt langt flere mennesker, men fordi det sker en person ad gangen og ikke 3.000 på en gang, så ignorerer folk det og stemmer for mere “mangfoldighed”. Hvis jeg var politiker så ville jeg som det første lave… Read more »

Vicktor Børge
Vicktor Børge
19 days ago

Du har helt ret, man skal tro på alt hvad man hører og vi skal huske på at de svenske medier er de mest kritiske og uafhængige medier i hele verden.

Ingen kan slippe afsted med noget som helst, hverken mord eller voldtægter uden der bliver slået hårdt og retfærdigt ned.

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
19 days ago
Reply to  Vicktor Børge

Jeg har aldrig påstået at man skal tro på alt hvad man hører. Man bør forhålde sig kritisk til mange ting. Det betyder jo ikke, at alt, hvad medierne spreder, er løgne.

Anders
Anders
19 days ago

Det er ærgerligt at Karla ikke er her, nu hvor du lige kom på banen.
For er der noget Snaphanens læsere sætter pris på, så er det fladpandet holdningsmassage fra tvivlsomme identiteter.
Tænke kan vi jo ikke selv.

Kenneth Karlsson
Kenneth Karlsson
19 days ago
Reply to  Anders

Jeg har aldrig påstået at du (eller i) ikke kan tænke selv. Hvem er Karla?

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x