28
jun
Seneste opdatering: 28/6-22 kl. 1516
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Allerede for syv mÄneder siden havde Swebbtv en video om dette med Lennart Mattikainen og den fhv. politibetjent Conny Andersson, hvor man ogsÄ hÞrer optagelser af de uidentificerede smÊld (minut 30:15) , der omtales i denne artikel. Man hÞrer ogsÄ lydfilen pÄ Dagens Juridik, og det lyder unÊgtelig som tre skud indenfor fÄ sekunder. Denne video er sÄ sevÊrdig, at den fÄr en reprise.

Mystiske lyde hĂžres fĂžr dĂždsulykken

Af: Helena Edlund

Kunstneren Lars Vilks (75) og to politifolk omkom i en bilulykke pÄ E4 ved Markaryd 3. oktober i fjor. Efter otte mÄneders etterforskning erklÊrede Politimyndigheten og Statsadvokatembetet at det var en ulykke og at alle videre undersÞkelser derfor er afsluttet.

Men avisen Dagens Juridik publicerer nu information som tyder pÄ at der fortsat er mange ubesvarede spÞrgsmÄl. Politiet har blandt andet ikke klaret at identificere indspillede lyde som er registreret af ulykken, og der er fundet en affyret pistolkugle med kaliber 9 mm i bilen, som der heller ikke er givet nogen forklaring pÄ.

Lige ved stedet hvor Lars Vilks og to politimĂŠnd forulykkede, ligger en kameraovervĂ„get villa som optog lyd da ulykken fandt sted. Dagens Juridik har fĂ„et adgang til lydfilen fra overvĂ„gingskameraet, og lige fĂžr ulykken hĂžres to smĂŠld i tĂŠt rĂŠkkefĂžlge. SĂ„ bliver der stille i fem sekunder – fĂžr et tredje smĂŠld hĂžres.

Journalisten pÄ Dagens Juridik mener at «det lyder som nÄr skud som affyres». FÞrstestatsadvokat Per Nichols meddeler imidlertid at muligheden er udelukket at der er lÞsnet skud mod bilen fordi efterforskerne ikke har fundet spor efter skuddveksling pÄ kÞretÞjet. Nichols oplyser at de har sÞgt efter «kuglerester, eksplosive rester og sÄ videre», men uden at finde noget. PÄ spÞrgsmÄl om hvad som da hÞres i filmen, er svaret kort:

– Vi ved det ikke.

Hvad efterforskerne forventede at finde af spor i et kĂžretĂžj som frontalkolliderede og derefter brĂŠndte, er ikke rapporteret. Men faktum er at der ikke bare blev fundet kuglerester i det stĂŠrkt demolerede bilvrag – men en affyret kugle, som er identificeret som en 9 mm Luger. At kuglen har noget med kollisionen at gĂžre afvises imidlertid. IfĂžlge efterforskerne er det i stedet en tidligere affyret kugle som en af politibetjentene i bilen af en eller anden ukendt Ă„rsag havde med sig. Til ventre er efterforskningsbilledet af kuglen:

Samtidig som efterforskningen dermed afviser at pÄkÞrslen skete efter skydningen, finder den at pÄkÞrslen i stedet sandsynligvis er sket pÄ grund af at et dÊk af ukendte Ärsager gik i stykker. Men dÊkkene kunne heller ikke undersÞges, da mindst to af de fire dÊk blev totalskadet i branden efter kollisionen:

DÀcken var kraftigt brandskadade och gummit var nÀstan helt borta», skriver teknikeren i referatet angÄende de to bagdÊk. Billedet viser forundersÞgelsens billede af et af bilens bagdÊk:

Det forelÞbige efterforskningsmateriale indeholder ogsÄ to lydfiler. I den anden af  dem hÞres lyde optaget efter ulykken, da bilen stod i brand. Disse lyde beskrives som «dÊkeksplosioner». Politiet har imidlertid ikke klaret  at identificere lydene i det fÞrste klip, de tre smÊld.

Politiets rapport om efterforskningen nĂŠvner de to lydoptagelser:

«Fordon, fordonsdelar och spÄrrester frÄn vÀgbanan har kriminaltekniskt undersökts för att eventuellt finna rester av explosiva Àmnen. NÄgra sÄdana Àmnen har emellertid inte antrÀffats. Den ovan nÀmnda ljudfilen har analyserats av NFC (Nationellt forensiskt center) som inte kan uttala sig om vad det repetitiva ljudet innan dÀckskriken Àr orsakat av.»

Fordansket af Snaphanen

5 3 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago

Hvor er de store svenske kriminalhelte: Kurt Wallander – Martin Beck, eller danske Mordkommissionen, Gundvald & Martin Beck ville helt sikkert kuglegrave denne mordsag indtil de finder de skyldige, for det gĂžr de i hvert afsnit, aldrig en BECK film hvor de midt i filmen henlĂŠgger mordsagen, noget sĂ„dant ville vĂŠre uhĂžrt! Drabet pĂ„ Vilks og de 2 betjente, langt fra den perfekte forbrydelse, alt for mange beviser, alt for mange lĂžse ender som politi og “SĂ€kerhetspolisen” SĂ€po helt vĂŠlger at ignorerer, det fremstĂ„r nu som en regulĂŠr henrettelse, som svensk politi og SĂ€po gĂžr alt for at skjule skal… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Jan Guillou : “Det handlar om att Lars Vilks gett sig pĂ„ en av de svagaste grupperna i samhĂ€llet. Och han har gjort det med stöd av islamofober och rasister som Sverigedemokraterna (SD). Och han tror uppenbarligen att han har stöd frĂ„n mĂ„nga fler Ă€n vad som egentligen Ă€r fallet. Eller att SD Ă€r inflytelserikare Ă€n vad som Ă€r fallet. MĂ„hĂ€nda lever Lars Vilks i sin egen vĂ€rld? VĂ€sensskild frĂ„n den vi andra lever i.” I en Jan Guillou version ville filmmanuskriptet sikkert slutte der hvor Vilks bliver drĂŠbt, hvor globalisterne, venstreflĂžjen og muhamedanerne jubler og hylder mordet som endnu… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  steen

Uffe Ellemann et godt eksempel pĂ„ et menneske det aldrig gik at tale til fornuft, sikkert for den del at han sad i alle sĂ„danne ‘tĂŠnketanke’ organisationer dybt infiltreret af New World Forum – EU – NATO – FN – US vĂ„ben, olie og medicinalindustri, Uffe blev et talerĂžr for alle disse destruktive udenlandske interesser, han valgte derfor altid laveste fĂŠllesnĂŠvner i debatten. Ærgerligt fordi Uffe Ellemann engang havde en magtposition kunne havde gjort den store forskel, chancen at redde Danmark, dertil kom det aldrig fordi Ellemann fĂžrst skulle redde New World Forum – EU – NATO – FN –… Read more »

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Jan Gullou er svenskernes svar pÄ Carsten Jensen.

Jannick
Jannick
1 year ago

SÀpo gÞr nok kun, hvad SÀpo fÄr besked pÄ.

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
1 year ago
Reply to  Jannick

Hvem gav ordren at drĂŠbe Lars Vilks ?

Hvorfor dĂŠkker SĂ€po over den skyldige ?

SÀpo har svaret, ved hvem der ikke vil at drabet pÄ Vilks udredes, sandsynligvis helt samme der gav ordren at drÊbe Lars Vilks, eller som Steen gÞr opmÊrksom pÄ, Steen plejer at have fingeren direkte pÄ pulsen, med henvisning til islamisk terror Mossad.

“(TĂŠnk pĂ„, hvordan Mossad kan myrde i udlandet, hvem de vil.) Det er ikke i den svenske stats interesse, at opklare det. ALT for megen ballade”

Anders
Anders
1 year ago

Vold, drab, snigmord, rĂžverier, voldtĂŠgter klansamfund og befolkningsudskiftning?
NÊh nej da. Passér gaden. Intet at se her.
Betal blot din skat, du lede racist, sÄ du ikke fÄr abekopper eller syfilis.
Det siger videnskaben.

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Anders

Jeg behĂžver vel ikke at irettesĂŠtte mig selv. Nej, det mente jeg da heller ikke ville vĂŠre nĂždvendigt!

Poul
Poul
1 year ago

Der blev fundet én kugle i bilen! Men det er selfÞlgelig ogsÄ én for meget.

BAndersen
BAndersen
1 year ago

Vi lever i den post demokratiske periode

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
1 year ago

Socialisterna sprider lite för mycket rök för att vidmakthÄlla sin trovÀrdighet.
Anna Lindh, Olof Palme, Estoniakatastrofen och nu Lars Vilks. Plus allt annat som Ànnu inte avslöjats?

Hur kan man begĂ€ra att befolkningen skall hĂ„lla sig pĂ„ RÄTT sida om LAGENS rĂ„gĂ„ng utan att begĂ„ TERROR?

Anders
Anders
1 year ago

Her i landet gider myndighederne ikke engang at gÞre noget selvom de fÄr stukket en rygende pistol lige op i ansigtet.

Vognmand i Slagelse
Vognmand i Slagelse
1 year ago

Jeg har lÊst med her i Ärevis, men pÄ det seneste synes jeg det ser ud som om det hele er pÄ vej udover kanten. Er Steen her ikke lÊngere?

Vicktor BĂžrge
Vicktor BĂžrge
1 year ago

Ja, det er jo meget tydeligt, at man ikke selv mener, at man har noget at komme med og at man ikke stoler pÄ egene argumenter.

Havde man stolet pÄ egene argumenter, ville man tage debatten, men det gÞr man ikke.

Urban Olsen
Urban Olsen
1 year ago

Jeg har snart opgivet at holde styr pÄ mine mange profilnavne, men det stÄr klart, at der ikke er ret mange andre end undertegnede, der kommenterer her pÄ Snaphanen. Lidt sÞrgeligt og lidt ligesom at lege Tordenskjolds soldater.

Nielsen
Nielsen
1 year ago

Det minder mistĂŠnkeligt om National Institute of Standards and Technology’s udredning af nine eleven, ledet af famĂžse Philip Zelikow. Det er vel efterhĂ„nden offentligt kendt, at sĂ„danne undersĂžgelser er mere at feje realiteter ind under gulvtĂŠppet end det er at informere folket om de faktiske hĂŠndelser. Der er temmelig for mange rĂ„dne ĂŠbler blandt politi og embedsmĂŠnd, som hĂŠvder at have offentlighedens interesser pĂ„ sinde, men som i virkeligheden skjuler de virkelige omstĂŠndigheder. TĂŠnk blot pĂ„ Mink sagen og sandhedsstyrelsens ageren under corona plandemien. Ja og det engelske politis udredning af pakistanske pĂŠdofile.

trackback

[…] frĂ„n Stram Kurs Sverige gör i Örebro i kvĂ€ll 31 maj – poliser frĂ„n hela landetLĂŠs ogsĂ„ Kugle fundet i Lars Vilks’ bilLĂŠs desuden David Trads’ hus – konens […]

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x